Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » Pixel 3 XL, VLC vs Huawei, Άθραυστη Οθόνη Samsung
WeeklySteps#20181107 - Νέο Mixer, Palm Phone, Xiaomi vs OnePlus, Ποδήλατα General Motors

Pixel 3 XL, VLC vs Huawei, Άθραυστη Οθόνη Samsung

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το VLC τα έβαλε με τη Huawei, και εδώ που τα λέμε καθόλου άδικα. Αν περιμένετε πώς και πώς το επόμενο Google Pixel 3 XL, έχουν διαρρεύσει φωτογραφίες, καθώς και τα χαρακτηριστικά του. Αν έχετε την τάση να σπάτε την οθόνη του κινητού, η Samsung παρουσιάζει μία εύκαμπτη και εντελώς άθραυστη οθόνη. Μάλιστα, η νέα οθόνη έρχεται με πιστοποιήσεις από εργαστήρια που πραγματοποίησαν δοκιμές για την αντοχή της.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το εβδομαδιαίο WeeklySteps επιχειρεί να συνοψίσει τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, φιλτράροντας τις ανούσιες ειδήσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε Τετάρτη, και θα περιλαμβάνει τα νέα γνωστών εταιρειών, καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, επερχόμενα events, και διάφορα άλλα

Εμπάργκο του VLC κατά της Huawei

Η Huawei μας απασχόλησε μέσα στη χρονιά ουκ ολίγες φορές. Πλήρωσε χρήστες ώστε να αφήσουν θετικές κριτικέςακυρώθηκε η συνεργασία της με την AT&T, κι αργότερα με το BestBuy.

Επίσης, προσπάθησε να σαμποτάρει τη Samsung και την Apple, ενώ “πουλούσε” κινητά προς ένα δολάριο.

Pixel 3 XL, VLC vs Huawei, Άθραυστη Οθόνη Samsung

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τόσο η εταιρεία, όσο και το κύρος της δέχτηκαν ακόμη ένα νέο χτύπημα. Η αιτία αυτή τη φορά είναι η custom ROM της Huawei, και ο τρόπος λειτουργίας της.

H VideoLAN, δημιουργός του VLC, ανακοίνωσε στο Twitter ότι δεν θα επιτρέπει πλέον τη λήψη του δημοφιλούς media player από το PlayStore μέσω συσκευών Huawei.

“Οι συσκευές της Huawei βρίσκονται πλέον στη μαύρη λίστα μας, και δεν μπορούν να κάνουν λήψη του VLC από το PlayStore.
Η γελοία πολιτική του να “σκοτώνουν” τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο (εκτός από τις δικές τους) διέκοπτε την αναπαραγωγή ήχου στο παρασκήνιο από το VLC (φυσικά).
Δείτε εδώ, και ακόμη περισσότερες αναφορές.”

Αργότερα ενημέρωσαν ότι δεν έχουν προστεθεί όλες οι συσκευές της Huawei στη μαύρη λίστα, παρά μόνο οι πιο πρόσφατες. Παράλληλα, τόνισαν ότι όποιος θέλει μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή από την επίσημη ιστοσελίδα της.

Τα χαρακτηριστικά του Pixel 3 XL, συν φωτογραφίες

Έχει περάσει αρκετός καιρός από την κυκλοφορία των Pixel 2. Παράλληλα, εδώ και λίγες εβδομάδες κυκλοφορούν φήμες για τα επερχόμενα Pixel 3, και τα χαρακτηριστικά τους.

Πρόσφατα διέρρευσαν μερικές φωτογραφίες του επερχόμενου Pixel 3 XL. Δείχνουν ότι θα είναι λευκό, με μαύρο περίγραμμα οθόνης, πορτοκαλί κουμπί ενεργοποίησης, και ένα τεράστιο notch.

Επίσης, στο κάτω μέρος της οθόνης εντοπίζουμε το chin (πιγούνι), όπως το ονομάζουν αρκετοί. Το πιγούνι εξυπηρετεί έναν και μόνο σκοπό ― φιλοξενεί το μεγάλο κάτω ηχείο του Pixel 3 XL.

Αν και δύσκολο να το προσέξει κανείς, το πίσω μέρος έχει τρεις αποχρώσεις του λευκού. Επίσης, το πάνω μέρος του είναι από γυαλί, ενώ το υπόλοιπο μοιάζει λες και είναι καλυμμένο με κάποιο πλαστικό υλικό που βοηθά στο κράτημα.

Παράλληλα, παρατηρούμε ότι το Pixel 3 XL έχει δύο μπροστινές κάμερες, τη στιγμή που η Google επιμένει στη μονή πίσω κάμερα.

Αυτά ήταν όσα μπορέσαμε να εντοπίσουμε με τη βοήθεια των εικόνων σχετικά με την εμφάνιση του Google Pixel 3 XL.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του Pixel 3 XL, και πάντα σύμφωνα με όσα φημολογούνται, θα διαθέτει έναν Snapdragon 845, με 4GB RAM, και 64GB αποθηκευτικό χώρο.

Ωστόσο, πάντα ελπίζουμε ότι τα νούμερα θα αλλάξουν, και περιμένουμε την αύξηση της RAM στα 6GB, και του αποθηκευτικού χώρου στα 128GB.

Η νέα εύκαμπτη και άθραυστη οθόνη της Samsung

Η Samsung και η LG μας έχουν συνηθίσει στην παρουσίαση νέων τεχνολογιών και καινοτομιών. Αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι θα δούμε εν τέλει στην αγορά τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Αυτή τη φορά, η Samsung παρουσίασε ένα panel οθόνης, το οποίο είναι άθραυστο και εύκαμπτο. Σύμφωνα με όσα η εταιρεία ανακοίνωσε, η οθόνη θα είναι πιστοποιημένη από τα UL (Underwriters Laboratories).

Τα UL αναφέρουν ότι κατά τις δοκιμές τους, το panel κατάφερε να περάσει τεστ στρατιωτικών προδιαγραφών.

Συγκεκριμένα, η οθόνη αφέθηκε να πέσει στο έδαφός από ύψος 1,2 μέτρων 26 φορές στη σειρά. Επίσης, δοκιμάστηκε σε ακραίες θερμοκρασίες μεταξύ -32°C και 71°C, με τελική δοκιμασία την πτώση από ύψος 1,8 μέτρων.

Τελικά το panel της Samsung πέρασε αλώβητο τα τεστ, και απέδειξε ότι μπορεί να επιβιώσει κάτω από ακραίες συνθήκες.

Δεν ξέρουμε αν θα δούμε τη συγκεκριμένη οθόνη σε κάποια συσκευή. Ωστόσο, ο Γενικός Διευθυντής της Samsung, Hojung Kim, δήλωσε:

“Το ενισχυμένο πλαστικό περίβλημα είναι κατάλληλο για φορητές ηλεκτρικές συσκευές, διότι είναι άθραυστο. Επίσης, είναι ελαφρύ, έχει αυξημένη διαπερατότητα, και είναι σκληρό, χαρακτηριστικά παρόμοια με του γυαλιού.”

Αφαιρέθηκαν οι μαύρες μπάρες στα βίντεο του YouTube

Πριν από μερικούς μήνες, η Google αφαίρεσε επιτέλους τις μαύρες μπάρες από τα βίντεο στο YouTube.

Η αλλαγή αφορούσε την εφαρμογή για κινητά, όπου πλέον το μέγεθος του πλαισίου που φιλοξενεί το βίντεο δεν παραμένει σταθερό. Αντιθέτως, το βίντεο προσαρμόζεται στις διαστάσεις της οθόνης, ώστε να τη συμπληρώνει.

Επιτέλους, η λειτουργία ήρθε και στη web έκδοση του YouTube, αν και μάλλον δεν λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Στην ιστοσελίδα του YouTube, φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του κώδικα του player. Ουσιαστικά αναγνωρίζει αν έχουμε ενεργό το σκούρο θέμα ή όχι. Έπειτα, ρυθμίζει το φόντο των βίντεο ώστε να είναι λευκό ή σκούρο γκρι/μαύρο.

Με αυτόν τον τρόπο, τα βίντεο που δεν έχουν αναλογία 16:9 προβάλλονται χωρίς τις περίεργες μαύρες μπάρες.

Αν και πρόκειται για ένα μικρό τρικ, το οπτικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό.

Το σκούρο θέμα επιτέλους και στο app του YouTube

Παράλληλα, εδώ και μήνες η Google δοκιμάζει το σκούρο θέμα στην εφαρμογή του YouTube για κινητά.

Το περιμέναμε με ανυπομονησία, και τελικά είναι εδώ. Δυστυχώς, η νέα έκδοση δεν κυκλοφόρησε μαζικά, αλλά απελευθερώνεται σταδιακά σε ομάδες χρηστών.

Μέχρι η ενημέρωση της εφαρμογής να επισκεφθεί και τη δική μας συσκευή, μπορούμε να απολαύσουμε το αποτέλεσμα στην παραπάνω εικόνα.

Αλλάζουν τα εικονίδια χρήστη στο Netflix

Το Netflix είναι ίσως η πιο δημοφιλής πλατφόρμα streaming περιεχομένου, όσον αφορά ταινίες και σειρές.

Netflix: Ταινίες Μέσω Internet Νόμιμα Τώρα και στην Ελλάδα

Το Netflix είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία για νόμιμες σειρές και ταινίες μέσω Internet. Μέχρι πρόσφατα, ήταν διαθέσιμo μόνο σε συγκεκριμένες χώρες. Από τις 6 Ιανουαρίου…

Μέχρι τώρα μπορούσαμε να επιλέξουμε για εικόνα προφίλ του λογαριασμού μας μία εκ των 17 που περιείχε η συλλογή.

Πλέον, το Netflix ανανέωσε τα παλιά του εικονίδια προφίλ, και πρόσθεσε αρκετά ακόμη.

Η συλλογή περιέχει πάνω από 100 εικονίδια, μεταξύ των οποίων και φωτογραφίες πρωταγωνιστών από σειρές της πλατφόρμας.

Τα νέα εικονίδια προφίλ θα γίνουν διαθέσιμα σταδιακά τόσο στο web, όσο και στις εφαρμογές για διάφορες συσκευές.

Εκτός από τα νέα εικονίδια προφίλ, το Netflix ανανέωσε και την αρχική σελίδα, για όσους βλέπουν σειρές σε μεγάλες οθόνες.

Πρόσθεσε μία νέα μπάρα συντομεύσεων στα αριστερά της οθόνης, που επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε αρκετές λειτουργίες.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα της εβδομάδας;

Αυτά ήταν τα νέα για αυτήν την εβδομάδα. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Τετάρτη, με περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας.

Θα χαρούμε να διαβάσουμε την άποψή σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps