Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Ivacy VPN Review - Πλήρης Ανωνυμία και Ασφαλές Streaming

Ivacy VPN Review – Πλήρης Ανωνυμία και Ασφαλές Streaming

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η χρήση του VPN αυξάνει κατακόρυφα την ασφάλεια πλοήγησης στο ίντερνετ. Όμως, οι δωρεάν υπηρεσίες περιορίζουν την ταχύτητα, τον όγκο των δεδομένων, και την ασφάλεια. Για απεριόριστο ιδιωτικό σερφάρισμα, streaming, και torrenting, χρειαζόμαστε πληρωμένο VPN. Δοκιμάσαμε εκτεταμένα το νέο Ivacy, ένα VPN που προσφέρει απόλυτη ανωνυμία με ταχύτατους server και πρόσθετο για το Kodi, και στον οδηγό θα δούμε τις δυνατότητές του για πλήρη προστασία της ιδιωτικής μας ζωής.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για τις ανάγκες της δοκιμής χρησιμοποιήσαμε τη σύνδεση οπτικών ινών 50Mbps του ΟΤΕ σε κυκλαδίτικο νησί, προκειμένου να διαπιστώσουμε ποιο ποσοστό της ταχύτητάς μας μπορούμε να έχουμε μέσα από τη χρήση του VPN ανάλογα με τον server.

https://www.lifesteps.gr/89-%cf%84%ce%b1%cf%87%cf%8d%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%af%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bd%ce%b5%cf%84-100mbps/

Λίγα λόγια για το VPN

Με τόσα πολλά άρθρα και οδηγούς για τις VPN υπηρεσίες, είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αποκτήσει μια εικόνα – μικρή ή μεγαλύτερη – για τα VPN.

Παρ’ όλα αυτά, ενδέχεται να παραμένουμε εκτεθειμένοι στις καθημερινές δραστηριότητές μας στο ίντερνετ, γιατί πολύ απλά δεν χρησιμοποιούμε ακόμη μια τέτοια υπηρεσία. Ειδικά όταν συνδεόμαστε σε δημόσια WiFi.

Είναι πιθανό πολλοί από εμάς να μην έχουμε καν ούτε ένα δωρεάν VPN, που μπορούμε να τo ρυθμίσουμε και μόνοι μας εύκολα και ωραία, έστω για βασική προστασία, όπως μας την προσφέρει απλόχερα το OpenVPN του ανοιχτού κώδικα.

Πώς Φτιάχνω Δωρεάν Προσωπικό VPN Για Ανωνυμία & Λήψη Torrent
Πώς Φτιάχνω Δωρεάν Προσωπικό VPN Για Ανωνυμία & Λήψεις Torrent

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η ιδιωτικότητά μας στο διαδίκτυο είναι εκτεθειμένη σε σοβαρότατους κινδύνους. Ιδίως αν χρησιμοποιούμε το streaming και είμαστε φίλοι των πειρατικών ταινιών,…

Γιατί να επιλέξουμε ένα πληρωμένο VPN

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα δωρεάν VPN είναι ικανά να καλύψουν τις βασικές μας ανάγκες για ανώνυμη πλοήγηση στο σπίτι ή σε δημόσιους χώρους. Ταυτόχρονα όμως, τα πληρωμένα VPN έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα, με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Τα περισσότερα δωρεάν VPN έχουν περιορισμούς, κυρίως όσον αφορά την επιλογή των server. Οι server που είναι ανοιχτοί για τους δωρεάν λογαριασμούς είναι σαφώς λιγότεροι, και φορτωμένοι με εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρήστες ανά πάσα στιγμή.

Αυτό, εκτός από χαμηλότερη ταχύτητα, συχνά οδηγεί και σε αστάθεια στη σύνδεση.

Με μία πληρωμένη υπηρεσία, έχουμε πρόσβαση σε πολλαπλάσιους server, τους οποίους μοιραζόμαστε με πολύ λιγότερους χρήστες. Ταυτόχρονα, έχουμε τη δυνατότητα να συνδεθούμε σε server που βρίσκονται γεωγραφικά πιο κοντά σε εμάς.

Και οι δύο αυτοί παράγοντες συμβάλλουν στο να έχουμε πιο σταθερό και πιο γρήγορο VPN.

Αν η διασφάλιση των δεδομένων μας, μαζί με τη σύγχρονη ανάγκη για όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ταχύτητες, αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας, τότε η επένδυση σε συνδρομητικό VPN είναι μονόδρομος.

Το πιο Ασφαλές, Σταθερό και Γρήγορο VPN στην Ελλάδα
Το Πιο Ασφαλές, Σταθερό, Και Γρήγορο VPN Στην Ελλάδα

Η χρήση VPN αυξάνει κατακόρυφα τις επιλογές μας στο ίντερνετ, όταν θέλουμε να προσπεράσουμε ανόητους γεωγραφικούς περιορισμούς. Υπάρχουν διάφορα δωρεάν VPN, αλλά περιορίζουν την ταχύτητα,…

Παρουσίαση Ivacy VPN

Η υπηρεσία εδρεύει στο Hong Kong και είναι αναμφίβολα από τις πιο οικονομικές επιλογές για γρήγορο VPN.

Το Ivacy έχει καλές αναφορές στα ξένα περιοδικά και site τεχνολογίας, και μπορεί να μας προσφέρει μεγάλες ταχύτητες, απόλυτη ανωνυμία, και τις πιο ασφαλείς λήψεις και streaming, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Η αναβαθμισμένη υπηρεσία παρέχει περισσότερους από 450 server από όλο τον πλανήτη. Επί του παρόντος δεν διαθέτει ελληνικούς server, έτσι ώστε να έχουμε μια IP από τη χώρα μας.

Ivacy

Ο client του Ivacy είναι από τους πιο απλούς, καθώς δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλές ενέργειες, ούτε να χαθούμε ανάμεσα από πολλές λειτουργίες. Είναι διαθέσιμος για όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα: Windows, Android, iOS, macOS, και Linux.

Ivacy 1

Η εφαρμογή για Windows που δοκιμάσαμε έρχεται με πέντε χρήσιμες και ιδιαίτερα εύκολες ενότητες. Η καθεμιά αφορά τον λόγο για τον οποίο θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το VPN.

Μετά την εγκατάστασή του, οι ενότητες εμφανίζονται στο αριστερό τμήμα του client, μαζί το εικονίδιο των λιγοστών ρυθμίσεων, και το αντίστοιχο της σύνδεσης. Τις παραθέτουμε αναλυτικά.

Smart Connect – Ανώνυμη πλοήγηση

Η πρώτη ενότητα – προφίλ είναι και η πιο αυτοματοποιημένη, καθώς η υπηρεσία θα μας επιλέξει από μόνη της τον ταχύτερο server εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

Πρόκειται για server όπου μας εκχωρούνται πολλαπλές στατικές διευθύνσεις IP, που χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) υπολογιστές ταυτόχρονα.

Έτσι, επειδή η ίδια διεύθυνση IP μοιράζεται από μια τόσο μεγάλη ομάδα χρηστών, με τη σειρά της προσφέρει μεγαλύτερη ανωνυμία στον τελικό χρήστη.

Secure Download

Ένας από τους βασικότερους λόγους να προτιμήσουμε το πληρωμένο VPN είναι αναμφίβολα το torrenting. Στις δωρεάν υπηρεσίες είναι σχετικά αδύνατον να κατεβάσουμε torrent, καθότι δεν το επιτρέπουν.

Εξαίρεση αποτελούν κάποιοι P2P server του VPN Gate στο OpenVPN, που αναλύσαμε σε προηγούμενο οδηγό. Ωστόσο, περιορίζουν δραματικά την ταχύτητα λήψεων με πολλές διακοπές ενδιάμεσα. Είναι πολύ σπάνιο να βρούμε ταχύτητες λήψης πάνω από 40-50kB/s.

Το Ivacy VPN σε αυτή την ενότητα διαθέτει P2P server από δέκα χώρες που επιτρέπουν το torrenting, και με σχετικά μεγάλες ταχύτητες. Όπως συμβαίνει με όλα τα καλά VPN, δεν διαφέρουν και πολύ από τις αντίστοιχες που θα είχαμε χωρίς το Ivacy.

Στη δοκιμή και με σύνδεση του laptop σε Wi-Fi, κι όχι μέσω της θύρας LAN του router, είχαμε πολύ καλές ταχύτητες στο torrenting, όπως παρατηρούμε παρακάτω.

Ivacy 15αα

Επιπλέον, αυτή η ενότητα είναι ιδανική για τις φορητές συσκευές μας, για παράδειγμα το laptop, όταν συνδεόμαστε σε δημόσια hotspots, όπως στο Wi-Fi στην καφετέρια, και θέλουμε να κατεβάσουμε διάφορα αρχεία.

Έτσι λοιπόν, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ενεργοποιήσουμε το “Secure Downloading” που παρατηρούμε παρακάτω, και στη συνέχεια να πατήσουμε στο μεγάλο εικονίδιο της σύνδεσης του VPN.

Ivacy 6

Streaming – Ανώνυμη ροή πολυμέσων

Η ενότητα του Streaming μας εμφανίζει τους server που είναι ιδανικοί και γρήγοροι όταν θέλουμε να δούμε βίντεο στο YouTube, και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία ροής πολυμέσων, Web TV, κ.λ.π.

Έτσι λοιπόν δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε τη χώρα που θέλουμε, και κατόπιν να πατήσουμε το “Connect”, που παρατηρούμε παρακάτω.

Unblocking – Άρση γεωγραφικών περιορισμών

Η ενότητα του Unblocking μας δίνει με αυτοματοποιημένο τρόπο τους server που βρίσκονται στις χώρες όπου απαγορεύουν το περιεχόμενό τους εκτός των συνόρων, όπως τα αγγλικά τηλεοπτικά κανάλια, και πολλά άλλα.

Δυστυχώς, όπως αναφέραμε προηγουμένος, δεν διατίθεται ελληνική IP, έτσι ώστε να δούμε τη Web TV της χώρας μας με ενεργοποιημένο το Ivacy VPN.

Ivacy 7a

Επιπλέον, η υπηρεσία φαίνεται να παρέχει πιο εξειδικευμένη άρση γεωγραφικών περιορισμών μέσα από την ενότητα του Streaming, και όχι από την αντίστοιχη του Unblocking.

Μάλιστα, μας δίνει τη δυνατότητα να προτείνουμε και τα τηλεοπτικά κανάλια για τα οποία θέλουμε άρση περιορισμών.

Ως εκ τούτου, εμείς δοκιμάσαμε να προτείνουμε ένα ελληνικό κανάλι, αλλά δεν βλέπουμε πως θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, από τη στιγμή που δεν διατίθενται ελληνικοί server.

Dedicated IP

Αυτή η ενότητα αφορά τους server με αποκλειστικές διευθύνσεις IP.

Ωστόσο, απαιτείται η αγορά της IP, και δεν γνωρίζουμε γιατί πρέπει να προχωρήσουμε σε έξτρα παραγγελία για να αποκτήσουμε αυτή τη χρήσιμη δυνατότητα που τη δίνουν δωρεάν άλλες συνδρομητικές υπηρεσίες.

Οι ταχύτητες των server ανά κατηγορία

Παραθέτουμε με φωτογραφίες τα αποτελέσματα των τεστ που κάναμε με τους server των κυριότερων κατηγοριών που είδαμε προηγουμένως, σε σχέση με τις ταχύτητες που είχαμε χωρίς τη χρήση του Ivacy.

Οι μετρήσεις έγιναν σε πέντε διαφορετικούς server σε κάθε κατηγορία, με τη χρήση σύνδεσης Fiber 50Mbps από τον ΟΤΕ. Για να μην χαθούμε στη μετάφραση, παραθέτουμε τον μέσο όρο.

Ελλάδα χωρίς VPN

Ivacy 11

Κοντινότερη απόσταση με VPN: Τουρκία

Ivacy 11αα

Μέση απόσταση: Ηνωμένο Βασίλειο

Ivacy 12

Μακρινή απόσταση: ΗΠΑ

Ivacy 12αα

Θα λέγαμε ότι οι διαφορές στη θεωρητική ταχύτητα με τους ξένους server είναι σχετικά μικρές.

Όπως και με τα υπόλοιπα πληρωμένα VPN που έχουμε παρουσιάσει, στην πράξη δεν αντιληφθήκαμε καμία απολύτως διαφορά στην ταχύτητα της πλοήγησης με τους περισσότερους, και σε σχέση με αυτές που είχαμε πριν ξεκινήσουμε τη χρήση του VPN.

Επιπλέον λειτουργίες και ρυθμίσεις

Όπως θα έχουμε αντιληφθεί, το Ivacy είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Το ίδιο απλές είναι και οι έξτρα λειτουργίες ασφάλειας που προσφέρει η υπηρεσία, καθώς επίσης και οι λιγοστές ρυθμίσεις που διατίθενται στον client.

Η υπηρεσία προσφέρει την υψηλότερη κρυπτογράφηση. Μας δίνει τη δυνατότητα να την αλλάξουμε, και έχει τις πρόσθετες λειτουργίες που παρέχουν μόνο τα κορυφαία VPN, Kill Switch και Split Tunneling.

Το Ivacy υποστηρίζει όλα τα πρωτόκολλα μέσα στον client. Στην αυτόματη επιλογή, μας δίνει τη δυνατότητα από ταχύτατους server με το πρωτόκολλο IKEv2 ως προεπιλογή.

Πρόκειται για ταχύτατο πρωτόκολλο που αναπτύχθηκε από κοινού από τις Cisco και Microsoft, και θεωρείται πολύ ασφαλές, καθώς υποστηρίζει ισχυρούς αλγόριθμους κρυπτογράφησης, όπως AES 256 bit (military grade).

Μια σημαντική και χρήσιμη λειτουργία που πρέπει να ενεργοποιήσουμε είναι η αυτόματη σύνδεση του VPN όταν ξεκινά το σύστημά μας. Επιπλέον διαθέτει DNS και IPV6 Leak protection, όπως παρατηρούμε παρακάτω.

Ivacy 18

Υποστήριξη 24/7

Σε σχέση με την περυσινή αναλυτική συγκριτική δοκιμή του Ivacy, η υπηρεσία φαίνεται να έχει βελτιώσει θεαματικά την τεχνική υποστήριξη, καθώς ανταποκρίθηκαν άμεσα στο LiveChat σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε με την Dedicated IP.

Ivacy αα

Υποστήριξη συσκευών και λειτουργικών συστημάτων

Το Ivacy, όπως είναι φυσικό, στην πληρωμένη έκδοση μας δίνει απεριόριστη διακίνηση δεδομένων και υποστηρίζει τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου και του Linux. Διαθέτει και επέκταση για Chrome και Firefox.

Η υπηρεσία παρέχει ειδική σελίδα με πληροφορίες για τα apps της, καθώς και για τους VPN router με το ανοικτού κώδικα firmware DD-WRT και Tomato.

Το Ivacy διαθέτει ρυθμίσεις και για το Kodi, και δίνει αναλυτικές οδηγίες για την εγκατάσταση του σχετικού add-on της υπηρεσίας, σε όλα τα λειτουργικά συστήματα, χωρίς να χρειαστεί κάποιο έξτρα πλάνο χρέωσης.

Βέβαια για τα Windows, το μόνο που αναφέρει σχετικά με το Kodi είναι ότι μας αρκεί ο client να είναι ενεργός στη γραμμή εργασιών.

Πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις

Η υπηρεσία διατηρεί τις πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις σε όλες τις συσκευές μας, ανεξαρτήτως λειτουργικού.

Η συνδρομή στην υπηρεσία

Το Ivacy είναι ιδιαίτερα φθηνό, και με πλάνο ενός έτους, μας δίνει δωρεάν άλλον ένα χρόνο με συνολικό κόστος και για τα δυο έτη, τα 48,95 δολάρια, ήτοι $2,39 μηνιαίως. Παράλληλα, μας δίνει και τριάντα ήμερες περιθώριο για ακύρωση αν αλλάξουμε γνώμη.

Περιορισμένη προσφορά για λίγες ακόμα ώρες

Αν ενδιαφερόμαστε να αποκτήσουμε τις δυνατότητες του Ivacy στη χαμηλότερη δυνατή τιμή, για μερικές ακόμα ώρες μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την προσφορά με την οποία παίρνουμε τη μηνιαία τιμή των $1,4 για πενταετές πλάνο, όπου η υπηρεσία μας παρέχει και δωρεάν το Nat Firewall.

Αποκτήστε μια συνδρομή στο Ivacy

Υπέρ

  • Είναι από τα πιο φθηνά VPN. Ικανοποιητική σχέση απόδοσης/τιμής.
  • Προστασία με υψηλή κρυπτογράφηση.
  • Κατέβασμα torrent με καλές ταχύτητες. Είναι γρήγορο VPN.
  • Υποστηρίζει όλα τα πρωτόκολλα μέσα στον client.
  • Συμβατότητα με όλα τα λειτουργικά και Linux.
  • Πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις.
  • Έχει το VPN Kill Switch και Split Tunneling.
  • Συνδέεται αυτόματα με την εκκίνηση του υπολογιστή.
  • Επιτρέπει την αγορά router με ενσωματωμένη δυνατότητα VPN μέσω custom firmware.
  • Υποστηρίζει το Kodi.
  • Υποστήριξη live chat 24/7.
  • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων εντός 30 ημερών.

Κατά

  • Για να συνδεθούμε σε άλλους server, πρέπει πρώτα να αποσυνδεθούμε από τον τρέχοντα server.
  • Δεν επιτρέπει πρόσβαση στις ρυθμίσεις όταν είναι συνδεδεμένο. Πρέπει να αποσυνδεθούμε.
  • Αποσυνδέεται μερικές φορές ανεξήγητα.
  • Δεν διαθέτει Ελληνική IP.
  • Το πρόσθετο για το Kodi δεν είναι για αρχάριους, απαιτεί παραμετροποίηση, και ενίοτε εμφανίζει αστοχίες.

Εσείς θα δοκιμάσετε το Ivacy VPN;

Θα εμπιστευόσασταν στο συνδρομητικό Ivacy να διαφυλάξει την ιδιωτικότητα και τα πολύτιμα δεδομένα σας; Αν σας γεννήθηκαν απορίες με την παρουσίαση της υπηρεσίας, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps