Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Σύγκριση: Xiaomi Mi 8 vs. OnePlus 6 - Ποιο Είναι Καλύτερο?

Σύγκριση: Xiaomi Mi 8 vs. OnePlus 6 – Ποιο Είναι Καλύτερο?

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι σίγουρα από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα βλέπουμε κάθε Τετάρτη την λεπτομερέστατη σύγκριση δύο κινητών, και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν, για να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Δείτε την τιτανομαχία των δυο νέων κινέζικων ναυαρχίδων, OnePlus 6 και Xiaomi Mi 8.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αγορά Xiaomi Mi8: GearBestBanggood

Αγορά OnePlus 6: GearBestBanggood

Xiaomi Mi 8 vs. OnePlus 6

Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για δυο κορυφαίες Android ναυαρχίδες της κινέζικης αγοράς, και όχι μόνο.

Το OnePlus 6 βγήκε στην αγορά τον περασμένο Μάιο, και ο νεότερος συντοπίτης της Xiaomi κυκλοφόρησε πρόσφατα, τον Ιούνιο του 2018.

OnePlus 6 vs Xiaomi Mi 8 2

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι δύο κινέζικες εταιρείες άλλαξαν αρκετά τον σχεδιασμό των ναυαρχίδων τους, φέρνοντας και τη “μοδάτη” εγκοπή στο μπροστινό τμήμα των συσκευών.

Ως εκ τούτου, έχουμε να κάνουμε με δυο ανανεωμένα, πανίσχυρα, και όμορφα κινητά, που μοιάζουν εμφανισιακά, και με τις προδιαγραφές τους να σπάνε κάθε ρεκόρ.

Μέγεθος

Οι δύο συσκευές έχουν σχεδόν το ίδιο μέγεθος οθόνης. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες διαφορές στις διαστάσεις, όπου υπερισχύει ελαφρά το Xiaomi Mi 8.

OnePlus 6 vs Xiaomi Mi 8 3α

Σώμα με σώμα

Πιο συγκεκριμένα, το Mi 8 έχει μικρότερο ύψος κατά 0,8 χιλιοστά, το πάχος του είναι ανεπαίσθητα πιο μικρό κατά 0,15 χιλιοστά, και το πλάτος επίσης μικρότερο κατά 0.6 χιλιοστά.

Πρόκειται για αμελητέα διαφορά διαστάσεων, που είναι ευδιάκριτη μόνο στο ύψος, όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα.

OnePlus 6 vs Xiaomi Mi 8 4

Βάρος

Το Xiaomi Mi 8 κερδίζει και στο ζύγι. Βέβαια, είναι μόλις δυο γραμμάρια ελαφρύτερο.

OnePlus 6 vs Xiaomi Mi 8 5

Ποιότητα κατασκευής

Οι δύο κινέζικες ναυαρχίδες έχουν παρόμοια ποιότητα κατασκευής, με πλαίσιο αλουμινίου και γυαλί στην πλάτη. Αμφότερα τα κινητά έχουν ενισχυμένο Corning Gorilla Glass 5 μπρος-πίσω.

Χρώματα

Οι δυο συσκευές διαφοροποιούνται στις επιλογές των χρωμάτων. Για την ακρίβεια, το OnePlus 6 διατίθεται σε μαύρο, κόκκινο, και άσπρο. Το Mi 8 σε μαύρο, χρυσό, μπλε και άσπρο.

OnePlus 6 vs Xiaomi Mi 8 29A

Σύγκριση οθόνης

Το OnePlus 6 παρότι αύξησε το μέγεθος οθόνης στις 6,28 ίντσες, ωστόσο, το ύψος του μειώθηκε σε σχέση με τον προκάτοχο OnePlus 5T που ήταν στις 6,0”, όπως βλέπουμε παρακάτω. Αναγκαστικά αυξήθηκε λίγο το πλάτος και το πάχος.

To κινητό της Xiaomi, σε σύγκριση με τους δυο προκατόχους του, έχει μεγαλύτερη διαγώνιο στις 6,21 ίντσες,. Αυτή τη φορά η εταιρεία έφερε και αύξηση στο ύψος σε σχέση με το Mi Mix 2 των 6.0 ιντσών. Ωστόσο, το Mi 8 έχει μικρότερο πλάτος και πάχος.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι η Xiaomi διαθέτει και το Mi 8 SE, που έρχεται με οθόνη στις 5.9 ίντσες, και μικρότερο επεξεργαστή, τον οκταπύρηνο Qualcomm Snapdragon 710.

Θα κάνουμε αναλυτική σύγκριση του μικρότερου μοντέλου με κάποιο ανταγωνιστή της ίδιας κατηγορίας στο άμεσο μέλλον.

Screen-to-body ratio

Το OnePlus 6 έχει ελαφρώς καλύτερο σκορ σε αυτόν τον τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, έχει ανεπαίσθητα υψηλότερη αναλογία οθόνης-σώματος από το Xiaomi Mi 8, που ανέρχεται στο 83,81%, η οποία είναι και αρκετά υψηλότερη από την αντίστοιχη του OnePlus 5T στο 80,43%.

Η αναλογία στο κινητό της Xiaomi βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το OnePlus 6, στο 83,66%, έναντι του 80,81% που είχε το Mi MIX 2.

OnePlus 6 vs Xiaomi Mi 8 29B

Τύπος οθόνης

Αμφότερα τα κινητά έχουν την εξαιρετική super AMOLED οθόνη των φωτεινών χρωμάτων και του βαθύ μαύρου.

Το OnePlus 6 την ονομάζει Optic AMOLED οθόνη, που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η τελευταία γενιά των Super AMOLED της Samsung, τροποποιημένη στο χρώμα και τη θερμοκρασία από την OnePlus.

OnePlus 6 vs Xiaomi Mi 8 30

Ανάλυση

Και στον τομέα της ευκρίνειας, η πλάστιγγα γέρνει ελαφρά προς το OnePlus 6. Υπερισχύει ανεπαίσθητα στην ανάλυση κατά 1,42%. Υπάρχει απόλυτη ισοπαλία στην πυκνότητα με 402ppi και στις δυο συσκευές.

Φωτεινότητα

Το Mi 8 υπερισχύει κατά κράτος στη φωτεινότητα με 624nits σε Max Auto, έναντι 456nits, του OnePlus 6 που δεν υποστηρίζει ενίσχυση φωτεινότητας όταν βρίσκεται σε αυτόματη λειτουργία.

OnePlus 6 vs Xiaomi Mi 8 25

Σύγκριση hardware

H σύγκριση στον τομέα της ισχύος έχει την απόλυτη ισοπαλία. Αμφότερα τα κινητά φορούν τον οκταπύρηνο Qualcomm SDM845 Snapdragon 845, με Adreno 630 GPU.

OnePlus 6 vs Xiaomi Mi 8 10

Μνήμη RAM

H σύγκριση στον τομέα της μνήμης αναδεικνύει νικητή το OnePlus 6, καθώς διαθέτει 8GB RAM έναντι των 6GB του Mi 8. Ωστόσο, η OnePlus έχει και μοντέλο με 6GB.

Αποθηκευτική μνήμη

Στον τομέα του αποθηκευτικού, αμφότερα τα κινητά έρχονται με τρεις εκδόσεις στα 64/128/256 GB. Επιπλέον, δέχονται ταυτόχρονα δύο κάρτες SIM.

Καμία από τις δύο συσκευές δεν διαθέτει υποδοχή για microSD, και έτσι δεν υπάρχει η δυνατότητα να επεκταθεί περαιτέρω ο αποθηκευτικός χώρος. Βέβαια στα μοντέλα των 128GB και 256GΒ αντίστοιχα, ποιος θα ήθελε περαιτέρω αύξηση του χώρου;

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Οι δύο κινέζικες συσκευές αναμφίβολα μπορούν να τραβήξουν πολύ ωραίες φωτογραφίες στο Android.

Πώς να Τραβήξω Καλύτερες Φωτογραφίες στο Κινητό

Πολλοί πιστεύουν ότι για να τραβήξουμε τις τέλειες φωτογραφίες χρειάζονται γνώσεις και οπωσδήποτε μία καλή και ακριβή μηχανή. Όμως τα smartphones είναι πιο έξυπνα από…

Φακοί – αισθητήρες

Το OnePlus 6 υπερτερεί στους πίσω αισθητήρες, καθότι είναι εξοπλισμένο στην πλάτη του με Sony IMX519 ανάλυσης 20.0MP + 16.0MP, έναντι των δυο φακών του Xiaomi MI 8 με ανάλυση αισθητήρων 12.0MP έκαστος.

Ωστόσο, το MI 8 υπερτερεί στα περισσότερα επιμέρους χαρακτηριστικά. Μερικά από αυτά είναι η selfie στα 20.0MP, έναντι των 16.0MP του ανταγωνιστή, και η εγγραφή βίντεο έως και 4Κ, είναι στα 60fps με αυτόματη εστίαση.

Επιπλέον, το κινητό της Xiaomi υπερτερεί στο ISO, αλλά και στην ισορροπία του λευκού. Το OnePlus 6 έχει ευρύτερο διάφραγμα F1.7 έναντι του F1.8. Αμφότερα τα κινητά διαθέτουν οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS) και dual-tone φλας.

Δυνατότητες μπαταρίας

Το Mi 8 υπερισχύει σε αυτόν το τομέα, καθώς διαθέτει 2.94% περισσότερη ισχύ μπαταρίας στα 3400 mAh, έναντι των 3300 mAh του OnePlus 6.

Στα τεστ του γνωστού και πλέον αξιόπιστου GSM Arena, το Mi 8 είχε υψηλότερη βαθμολογία στην αυτονομία, και συνολικά καλύτερες επιδόσεις στην αντοχή της μπαταρίας, όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα.

Αμφότερα τα κινητά υποστηρίζουν ταχεία φόρτιση. Δεν έχουν αποσπώμενη μπαταρία, ούτε δυνατότητες για ασύρματη φόρτιση.

Δυνατότητες VR

Η ανάλυση της οθόνης και των δύο συσκευών είναι επαρκής για να καλύψει τις υψηλές απαιτήσεις των VR, και το πιξέλιασμα θα είναι κατά πολύ μικρότερο σε σχέση με τα παλιότερα μοντέλα.

Η Xiaomi διαθέτει διάφορα μοντέλα από γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, που μπορούν να συνεργαστούν καλύτερα με τα κινητά της, σε αντίθεση με το OnePlus 5, που δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα επί του παρόντος.

GPS

Το Mi 8 είναι το πρώτο κινητό που υποστηρίζει τη ζώνη L5 του σήματος GPS, (Dual Frequency GPS), κάτι που το καθιστά πολύ ακριβέστερο από το OnePlus 6 στην πλοήγηση σε πυκνοκατοικημένα αστικά περιβάλλοντα.

OnePlus 6 vs Xiaomi Mi 8 32

Κράτημα στο χέρι

Σε σχέση με την κατηγορία τους, αμφότερα τα κινητά δεν είναι τεράστια, και θα λέγαμε ότι προσφέρουν την ίδια αίσθηση στο κράτημα, καθώς έχουν σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις και ποιότητα κατασκευής.

OnePlus 6 vs Xiaomi Mi 8 29

Τι έδειξαν τα Benchmarks

Παραθέτουμε τα πέντε μεγαλύτερα benchmark του GSM Arena για τις δύο ναυαρχίδες, τα οποία ανέδειξαν ότι πράγματι πρόκειται για τιτανομαχία, και μια αντιπαράθεση υψηλότατων επιδόσεων.

AnTuTu 7

GeekBench 4.1 (single-core)

GeekBench 4.1 (multi-core)

GFX 3.1 Manhattan (1080p offscreen)

GFX 3.1 Manhattan (onscreen)

Στο φως του ήλιου

Ζούμε σε μία χώρα όπου η ηλιοφάνεια ως γνωστόν είναι έντονη, με αποτέλεσμα η Ελλάδα και η Κύπρος να είναι πρωταθλητές πανευρωπαϊκά, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.

OnePlus 6 vs Xiaomi Mi 8 32

Σύμφωνα με τα πλέον αξιόπιστα τεστ του γνωστού GSM Arena, στον τομέα της ευκρίνειας και αναγνωσιμότητας στην οθόνη της συσκευής κάτω από το φως του ήλιου, το OnePlus 6 έχει καλύτερη επίδοση από το Xiaomi Mi 8.

OnePlus 6 vs Xiaomi Mi 8 20

Ήχος

Το Mi 8 έχει ένα μόνο ηχείο, καθώς δεν υπάρχει ιδιαίτερος χώρος σε αυτή τη νέα εγκοπή στην οθόνη. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το OnePlus 6, που λόγω του νέου σχεδιασμού, διαθέτει και αυτό ένα ηχείο.

Στα τεστ του GSM Arena αναφέρεται ότι το Xiaomi Mi 8 αναπαράγει καλύτερο ήχο και υπερτερεί σε αυτόν τον τομέα, όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα. Οι καλύτερες επιδόσεις εμφανίζονται με αύξουσα σειρά, και οι κορυφαίες βρίσκονται στο τέλος.

Κύρια μειονεκτήματα

Παρότι και οι δύο συσκευές είναι κορυφαίες, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα. Τα παραθέτουμε συνοπτικά.

Xiaomi Mi 8

  • Δεν υπάρχουν στερεοφωνικά ηχεία, ούτε υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλ.
  • Δεν δέχεται κάρτα microSD
  • Δεν υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση
  • Δεν είναι ανθεκτικό στο νερό
  • Η καταγραφή βίντεο 4Κ στερείται καλής σταθεροποίησης
  • Οι συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά δεν υποστηρίζουν τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, σε αντίθεση με ό,τι διαφημιζόταν. Το Fingerprint είναι στη πλάτη.

    OnePlus 6

  • Δεν υπάρχουν στερεοφωνικά ηχεία
  • Δεν δέχεται κάρτα microSD
  • Δεν υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση
  • Δεν είναι ανθεκτικό στο νερό

Κόστος αγοράς

Ως κινέζικα smartphone αμφότερα, είναι λογικό το κόστος να είναι πολύ πιο μικρό στην απευθείας αγορά από τα eshop της ασιατικής χώρας, καθώς εκεί είναι και οι μεγαλύτεροι επίσημοι μεταπωλητές των προϊόντων των δυο εταιρειών.

Και οι δύο κινέζικες ναυαρχίδες βρίσκονται σε προσφορά στα δύο γνωστά μας διεθνή καταστήματα. Στο Gearbest αυτή την περίοδο οι τιμές για το Xiaomi Mi 8 ξεκινούν από τα €461.22 για την Global Edition.

Αντίστοιχα, στο Βanggood αυτή την περίοδο οι τιμές για το Xiaomi Mi 8 ξεκινούν από τα €420,60.

Το OnePlus 6 ξεκινά από τα €430.25 αυτή την περίοδο στο Gearbest, για το μοντέλο των 6GB, και από τα €576.53 για την έκδοση με τα 8GB μνήμης.

Αντίστοιχα, στο Βanggood αυτή την περίοδο οι τιμές για το OnePlus 6 ξεκινούν από τα €420,60.

OnePlus-6-vs-Xiaomi-Mi-8-24

Βαθμολογία

To Xiaomi Mi 8 δεν έχει βαθμολογηθεί επί του παρόντος από κανένα ξένο site τεχνολογίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη σύγκριση του οδηγού, μπορούμε να δούμε συγκεντρωτικά πού υπερτερούν οι δυο κινέζικες ναυαρχίδες, και να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα.

  • Σχέση μεγέθους κινητού / οθόνης: OnePlus 6
  • Τύπος οθόνης: Ισοπαλία
  • Ανάλυση: OnePlus 6
  • Φωτεινότητα: Xiaomi Mi 8
  • Ευκρίνεια: Ισοπαλία
  • Ευκρίνεια σε ηλιοφάνεια: OnePlus 6
  • Βάρος: Xiaomi Mi 8
  • Ποιότητα κατασκευής-σχεδιασμός: Ισοπαλία
  • Επεξεργαστής – GPU: Ισοπαλία
  • Μνήμη: OnePlus 6
  • Αποθηκευτική μνήμη: Ισοπαλία
  • Πίσω φακοί κάμερας: OnePlus 6
  • Μπροστινοί φακοί: Xiaomi Mi 8
  • Επιμέρους χαρακτηριστικά κάμερας: Xiaomi Mi 8
  • Μπαταρία: Xiaomi Mi 8
  • Ήχος: Xiaomi Mi 8
  • Δυνατότητες VR: Ισοπαλία
  • GPS: Xiaomi Mi 8
  • Κράτημα στο χέρι: Ισοπαλία
  • Κόστος αγοράς: Xiaomi Mi 8

OnePlus 6 vs Xiaomi Mi 8 34

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των δύο συσκευών, για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μια εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Εσείς ποιος πιστεύετε ότι είναι ο νικητής της κινέζικης τιτανομαχίας?

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το Xiaomi Mi 8 και το OnePlus 6 είναι δύο από τα καλύτερα και ομορφότερα κινητά της αγοράς. Έχουν ισχυρότατες προδιαγραφές και premium κατασκευή, που τα καθιστούν μια ελκυστική αγορά.

Ωστόσο, αν ο προϋπολογισμός σας είναι χαμηλότερος και δεν αντέχει τέτοιο κόστος, στη συνέχεια των εβδομαδιαίων συγκρίσεων θα δείξουμε και κινητά της μεσαίας κατηγορίας.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps