Home » Software » Φωτιά Στην Αττική: Πληροφορίες Και Υποστήριξη

Φωτιά Στην Αττική: Πληροφορίες Και Υποστήριξη

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τι στιγμή που γράφουμε αυτές τις γραμμές, οι νεκροί από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική φτάνουν τους 74, οι τραυματίες τους 187, και οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους εκατό. Ειδικά στην περίπτωση των αγνοουμένων, η αγωνία των συγγενικών τους προσώπων είναι απερίγραπτη. Δείτε τη σελίδα που μπορείτε να δηλώσετε άτομα που αγνοούνται, καθώς και πληροφορίες για τους πληγέντες και όσους θέλουν να προσφέρουν βοήθεια.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι να κάνω αν αγνοείται ένα φιλικό ή συγγενικό μου πρόσωπο?

Η ιστοσελίδα Audax Cybersecurity άνοιξε στις 24/7 μια πλατφόρμα ειδικά για τη δήλωση αγνοουμένων. Θα βρούμε τη σελίδα στο https://missingpeople.audax.gr/ όπου μπορούμε να ανεβάσουμε σχετικές φωτογραφίες και πληροφορίες.

Η σελίδα ανανεώνεται συνεχώς με τις νεότερες καταχωρήσεις, ενώ στο μενού θα βρούμε συνδέσμους για συγκεκριμένες περιοχές.

Εκτός από την παραπάνω ιστοσελίδα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους ακόλουθους τηλεφωνικούς αριθμούς:

  • 199: Πυροσβεστική
  • 108: Γραμμή βοηθείας
  • 116000: Ευρωπαϊκή γραμμή για εξαφανίσεις

Νερό, τρόφιμα, και στέγη για τους πληγέντες

Για τους πληγέντες στην περιοχή της Κινέτας, το γραφείο δημάρχου Μεγαρέων, τα ΚΑΠΗ Μεγάρων και Κινέτας παρέχουν βοήθεια. Το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων προσφέρει στέγη, μέχρι νεοτέρας.

Για την περιοχή της Ραφήνας, ο δήμος Μαραθώνος συγκεντρώνει τρόφιμα, νερά, και είδη πρώτης ανάγκης στο δημοτικό κατάστημα Νέας Μάκρης, Λεωφόρος Μαραθώνος 104.

Το ξενοδοχείο Νηρέα στη Νέα Μάκρη παρέχει δωρεάν στέγη, και το εστιατόριο La Playa Marathon παρέχει δωρεάν τροφή και στέγη.

Το κεντρικό super market Σκλαβενίτης στη Ραφήνα παρέχει νερό και τρόφιμα. Οι καφετέριες Everest και Γρηγόρης Μικρογεύματα στο κέντρο του Πικερμίου προσφέρουν δωρεάν νερό και φαγητό.

Ο Δήμος Ζωγράφου διαθέτει στο Δήμο Ραφήνας τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσής του στην περιοχή, για τη φιλοξενία των πληγέντων.

Υποστήριξη από επιχειρήσεις

  • Η Α.μ.Κ.Ε ΙΑΣΙΣ παρέχει ψυχολογική υποστήριξη, καθαρό ρουχισμό μέσω του προγράμματος Fabric Republic, και ομάδα εθελοντών μέσω του CONNECT ATHENS.
  • Ο Όμιλος “Ευρωκλινική” ανοίγει το τμήμα επειγόντων περιστατικών της Ευρωκλινικής Παίδων στους Αμπελόκηπους σε όλα τα παιδιά των πληγέντων περιοχών.
    Η κλινική μπορεί να βοηθήσει παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα, εμπύρετα, με θερμοπληξία. Όμως δεν είναι εξοπλισμένη για παιδιά με εγκαύματα.
  • Οδηγοί ΤΑΞΙ θα μεταφέρουν δωρεάν έγκυες γυναίκες και παιδιά σε νοσοκομεία ή όπου χρειαστεί. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973221156 6944888427 2152157938.
  • Η Cosmote και η Vodafone προσφέρουν 1500 λεπτά δωρεάν χρόνο ομιλίας, 1GB Mobile Internet, και η Vodafone 500 sms στους συνδρομητές των πληγέντων περιοχών έως την Τρίτη 31 Ιουλίου. Επιπλέον, διακόπτουν τη φραγή συνδέσεων, η Vodafone μέχρι τις 31/8 και η Cosmote μέχρι τις 24/9.

Αιμοδοσία

Για όποιον θέλει να δώσει αίμα για τους τραυματίες, μπορεί να μεταβεί στα εξής κέντρα:

Η αιμοδοσία του Θριασίου Τρίτη και Τετάρτη θα μείνει ανοιχτή από τις 9:00 μέχρι τις 20:00 και η διέλευση από τα διόδια είναι δωρεάν.

Επίσης, μπορείτε να δώσετε αίμα σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοδοσίας της χώρας με αποδέκτη «ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ» η οποία διατηρείται στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ).

Οικονομική υποστήριξη

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου άνοιξε στην τράπεζα Πειραιώς ειδικό λογαριασμό για την ενίσχυση και ανακούφιση των πυρόπληκτων.

Τράπεζα Πειραιώς
Αριθμός Λογαριασμού: 5186092291418
IBAN: GR20 0172 1860 0051 8609 2291 418

Μεγάλη προσοχή σε λογαριασμούς που ανακοινώνονται στο Facebook ή σε άλλα social media. Δυστυχώς υπάρχουν επιτήδειοι που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την τραγική αυτή κατάσταση.

Είδη πρώτης ανάγκης

Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να απευθυνθούν στα παρακάτω κέντρα.

Κάποια κέντρα αναφέρουν πως είναι πλήρη όσον αφορά τρόφιμα ή ρουχισμό. Καλό είναι λοιπόν να επικοινωνήσετε πρώτα για να δείτε τι ανάγκες υπάρχουν.

Ιδανικά, αν μπορείτε να προσφέρετε χρήματα ή αίμα, όπως είδαμε παραπάνω, είναι σίγουρο πως θα πιάσουν πιο πολύ τόπο, και δεν θα πάνε χαμένα.

Νέο Φάληρο

Σημείο συγκέντρωσης: Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής στην Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού.

  • Εμφιαλωμένα νερά.
  • Χυμούς.
  • Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.).
  • Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ.
  • Να σημειωθεί πως ΔΕΝ χρειάζονται άλλα είδη ρουχισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στην τηλεφωνική γραμμή 210-4819001 του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής ή στους οικείους Δήμους.

Νέα Μάκρη

Όπως αναφέραμε, ο δήμος Μαραθώνος συγκεντρώνει τρόφιμα, νερά, και είδη πρώτης ανάγκης στο δημοτικό κατάστημα Νέας Μάκρης, Λεωφόρος Μαραθώνος 104.

Κορυδαλλός

Στη συμβολή των οδών Αθηνάς & Αβέρωφ 44 στον Κορυδαλλό γίνεται ειδών πρώτης ανάγκης και παροχής βοήθειας σε πυρόπληκτους.

Μαρούσι και Μοσχάτο

Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τα θύματα της πυρκαγιάς και στο κτίριο του ΚΕΕΠΝΟ (Αγράφων 3-5 στο Μαρούσι) και στο Όλοι Μαζί Μπορούμε (Ποσειδώνος και Λοκρίδος στο Μοσχάτο).

Oι ανάγκες αυτήν τη στιγμή:

  • Πάνες
  • μωρομάντηλα
  • μπισκότα
  • φρυγανιές
  • παξιμάδια
  • Fucidin
  • Betadine

Aν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να πάει στο Μαρούσι, μπορεί να τα αποστείλει δωρεάν μέσω Γενικής Ταχυδρομικής προς ΠΑΡΕΑ (Νικηταρά 31 Μεταμόρφωση ΤΚ 14451) και να τα παραδώσουν εκείνοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύνταγμα

Η ομοσπονδία Fedhatta συγκεντρώνει στα γραφεία της στο Σύνταγμα, Ξενοφώντος 14, είδη πρώτης ανάγκης, όπως αυτά ζητήθηκαν από τον Ερυθρό Σταυρό και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αχαρνών

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΙΑΣΙΣ συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης στο χώρο της Αχαρνών 297, Αθήνα, καθημερινά από τις 10 έως τις 20:00.

  • βρεφικές πάνες
  • τρόφιμα μακράς διάρκειας
  • φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη, όπως Fucidin και Betadine

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν βοηθώντας είτε υλικά είτε εθελοντικά μπορούν να επικοινωνήσουν στο 2108655039.

Πειραιάς

Οι δημότες Πειραιά που επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια, μπορούν να φέρουν στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά στην πλατεία Κοραή:

  • φάρμακα
  • γάζες
  • Betadine
  • Fucidin
  • Fucicort
  • μάσκες
  • μωρομάντηλα
  • καθώς και σνακς όπως μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, παξιμάδια κ.α

Το Γραφείο Εθελοντισμού θα παραμείνει ανοικτό για το σκοπό αυτό έως την Πέμπτη 26/7 και θα λειτουργεί από τις 8:00 έως τις 20:00.

Ζωγράφου

Ο Δήμος Ζωγράφου συγκεντρώνει:

  • εμφιαλωμένα νερά
  • γάλα εβαπορέ
  • τρόφιμα μακράς διάρκειας & άμεσης κατανάλωσης

Απευθυνθείτε στο Δημαρχείο Ζωγράφου, καθημερινά εκτός Σαββάτου & Κυριακής από τις 7:30 μέχρι τις 19:00. (στο ισόγειο του κτιρίου).

Σπάτα

Το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen ξεκινά την άμεση συγκέντρωση ρούχων, ξηράς τροφής, ειδών πρώτης ανάγκης (πάνες, μωρομάντηλα, χαρτιά υγείας) και φαρμάκων για την ενίσχυση των πληγέντων των περιοχών της Ανατολικής Αττικής.

Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα μεταφερθεί στις κατασκηνώσεις του Δήμου Μαραθώνος.

Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στο ισόγειο του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen (δίπλα στα Goody’s), από τις 10.00 έως τις 20.00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο Γραφείο Πληροφοριών στο τηλέφωνο 210 66 30 830 / 840.

Υπόλοιπη Ελλάδα

Σύμφωνα με τη διοίκηση των Ελληνικών ταχυδρομείων, δωρεάν θα μπορούν όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να αποστέλλουν τη βοήθειά τους στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αττικής με απλά δέματα εσωτερικού από όλα τα ταχυδρομικά καταστήματα της χώρας έως και τις 31 Αυγούστου 2018.

Τα είδη που θεωρούνται απαραίτητα είναι:

  • Εμφιαλωμένα νερά
  • χυμοί
  • τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης κατανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)
  • γάλατα μακράς διαρκείας τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ.

Να σημειωθεί πως τα ταχυδρομικά καταστήματα που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, λειτουργούν κανονικά.

Εσείς γνωρίζετε άλλες μεθόδους υποστήριξης?

Αν γνωρίζετε κάτι που δεν έχουμε αναφέρει, γράψτε μας στα σχόλια. Φροντίστε όμως να είναι με κάποιο τρόπο επιβεβαιωμένο, καθώς δυστυχώς κυκλοφορούν και απάτες, ειδικά όσον αφορά τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps