Home » Hardware » Reviews » Lemfo Lef 2: Το Πιο Πλήρες Smartwatch Με SIM Για Την Τιμή του

Lemfo Lef 2: Το Πιο Πλήρες Smartwatch Με SIM Για Την Τιμή του

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Κάποτε τα smartwatch χρησιμοποιούνταν σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας ως κάποια εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία του μέλλοντος. Πλέον αυτό το μέλλον έφτασε, και αρκετοί από εμάς χρησιμοποιούμε smartwatch αντί για ένα συμβατικό ρολόι. Παρακάτω θα δούμε το Lemfo Lef 2, ένα πολλά υποσχόμενο 3G smartwatch με υποστήριξη για κάρτα SIM, το οποίο θα βρούμε σε ιδιαίτερα οικονομική τιμή για τις δυνατότητές του.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Lemfo Lef 2

Ξεκινώντας από τα χαρακτηριστικά του, το Lemfo Lef 2 φοράει τον ΜΤΚ6580, που είναι ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής με συχνότητα στο 1Ghz.

Επιπλέον, διαθέτει μνήμη RAM των 512MB και αποθηκευτικό χώρο στα 8GB.

Η οθόνη του είναι IPS για όσο το δυνατόν καλύτερα χρώματα. Φυσικά, μιλάμε για ρολόι, οπότε η οθόνη είναι μόλις στις 1.3 ίντσες.

Στα πλάγια θα βρούμε μία μικρή κάμερα των 2MP, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να τραβήξουμε φωτογραφίες και βίντεο.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, μπορούμε να του προσθέσουμε μία κάρτα nano SIM για να κάνουμε κλήσεις, αν και περιοριζόμαστε σε σύνδεση 3G.

Από επιπλέον χαρακτηριστικά το Lemfo Lef 2 διαθέτει Bluetooth 4.0, GPS, αισθητήρες μέτρησης των καρδιακών παλμών και βημάτων, και άλλα. Τέλος, τρέχει λειτουργικό Android 5.1 και η μπαταρία του είναι στα 460mAh.

Πρόκειται για ένα σχετικά οικονομικό smartwatch, το οποίο μπορούμε να βρούμε στο Gearbest στην τιμή των 75.94€.

Ενώ φαντάζει ακριβό σε σχέση με κάποια smartwatch-fitness trackers, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Lemfo παίρνει κάρτα SIM, ώστε να λειτουργεί εντελώς αυτόνομα από το κινητό. Αυτό το χαρακτηριστικό το βρίσκουμε συνήθως σε πολύ ακριβότερα μοντέλα.

Συσκευασία και παρελκόμενα

Το κουτί του Lemfo Lef 2 είναι αρκετά όμορφο και κομψό. Η μαύρη συσκευασία προσδίδει μια σοβαρότητα στο όλο πακέτο, ενώ στο πάνω μέρος αναγράφεται το λογότυπο της Lemfo.

Η όλη εμπειρία του unboxing εξακολουθεί να εκπέμπει μια αίσθηση κομψότητας και στο εσωτερικό. Με το που ανοίξαμε το καπάκι, το ρολόι μας υποδέχτηκε στο κέντρο μιας βελούδινης θήκης.

Εκ πρώτης όψεως, το Lemfo Lef 2 μοιάζει απίστευτα όμορφο. Από τη μία είναι διακριτικό και λιτό, ενώ παράλληλα τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο το κάνουν αρκετά στιβαρό στο κράτημα.

Στη συσκευασία βρήκαμε επίσης ένα κατσαβίδι, ένα τσιμπιδάκι, και δύο επιπλέον βίδες. Σαφώς, δεν θα μπορούσε να λείπει ο φορτιστής USB. Εφόσον μιλάμε για έξυπνο ρολόι, η φόρτιση μας είναι απαραίτητη.

Πρώτες εντυπώσεις

Όπως προείπαμε, κατά το κράτημα το ρολόι μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Από άποψη σχεδιασμού του βάζουμε άριστα. Στο πλάι εντοπίζουμε δύο κουμπιά, το ένα εκ των οποίων είναι σε κόκκινο χρώμα.

Το λουράκι του είναι φτιαγμένο από σιλικόνη. Στην πάνω πλευρά το λουράκι είναι σε μαύρο χρώμα, ενώ στο πίσω μέρος και στις τρύπες κουμπώματος έχει κόκκινη απόχρωση.

Εδώ να επισημάνουμε ότι το ρολόι βγαίνει και σε ασημί χρώμα, στο οποίο απουσιάζει εντελώς ο κόκκινος χρωματισμός.

Παρότι ο κατασκευαστής αναφέρει ότι το ρολόι είναι unisex, στα δικά μας μάτια παραπέμπει περισσότερο για αντρικό.

Επίσης να αναφέρουμε ότι το Lemfo Lef 2 έρχεται με προεγκατεστημένη προστατευτική ζελατίνα για την οθόνη.

Οθόνη

Η οθόνη του Lemfo Lef 2 έχει ανάλυση 240×240 pixel. Με τη διαγώνιο των 1.3 ιντσών, σε συνδυασμό με τέτοια ανάλυση, η ευκρίνεια της εικόνας είναι αρκετά μεγάλη.

Παράλληλα, το IPS πάνελ βοηθάει στο να παραμένει υψηλή η ποιότητα των χρωμάτων, από όποια γωνία κι αν κοιτάξουμε το smartwatch.

To Lemfo Lef 2 έχει ενσωματωμένα 31 θέματα ρολογιών, από τα οποία μπορούμε να διαλέξουμε όποιο ταιριάζει στα γούστα μας. Επιπλέον, μπορούμε να εγκαταστήσουμε επιπλέον οθόνες από μια λίστα δεκάδων θεμάτων.

Παραθέτουμε μερικές εικόνες από την οθόνη και τα υπάρχοντα θέματα.

Επιδόσεις

Μπορούμε να συνδέσουμε το Lemfo Lef 2 μέσω Bluetooth με το κινητό μας, έτσι ώστε να λαμβάνουμε όλες τις ειδοποιήσεις στο smartwatch.

Πέρα από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές, έχουμε πλήρη πρόσβαση και στο Play Store, οπότε μπορούμε να εγκαταστήσουμε εφαρμογές που υποστηρίζει η συσκευή.

Με τη χρήση μιας ξεχωριστής κάρτας SIM, μπορούμε να αποχωριστούμε εντελώς το smartphone μας, και να χρησιμοποιούμε το Lemfo Lef 2 για τις κλήσεις μας.

Βέβαια, απέχουμε αρκετά ακόμα από την εποχή όπου ένα ρολόι χειρός θα αντικαταστήσιε πλήρως τα smartphone.

Όπως και να ‘χει, το Lemfo Lef 2 λειτούργησε άψογα σε συνεργασία με το smartphone μας, αλλά και μόνο του.

Αν κάτι θα μπορούσε να ήταν καλύτερο, αυτό είναι ο αισθητήρας βημάτων, ο οποίος δεν μας φάνηκε τόσο ακριβής. Αντίθετα, ο αισθητήρας μέτρησης των καρδιακών παλμών λειτούργησε άψογα.

Τέλος, από την κάμερα δεν περιμέναμε τίποτα το ιδιαίτερο. Είναι μια απλή κάμερα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ώρα ανάγκης.

Σε καμία περίπτωση δεν θα αντικαταστήσει την κάμερα ενός καλού κινητού.

Αυτονομία

Σε ένα έξυπνο ρολόι, η αυτονομία έχει μεγάλη σημασία. Το Lemfo Lef 2 με τη μπαταρία των 460mAh άντεξε περίπου μία εβδομάδα με την πιο απλή χρήση, που δεν είναι άλλη απ' το να κοιτάμε απλά την ώρα.

Lemfo Lef 2

Αντίθετα, σε πλήρη χρήση με ανοιχτό WiFi, σύνδεση Bluetooth, περιήγηση στο ίντερνετ, GPS, και άλλα, η μπαταρία κρατάει μία με δύο μέρες το πολύ.

Αξίζει η αγορά του;

Στην τιμή των 76€, θεωρούμε ότι το Lemfo Lef 2 αξίζει και με το παραπάνω τα χρήματά του.

Εμφανισιακά είναι πανέμορφο, ενώ λειτουργικά κάνει ακριβώς όσα υπόσχεται. Βάσει της εμπειρίας μας με το smartwatch, αλλά και της τιμής του, το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Ποιο smartwatch έχετε στην κατοχή σας;

Το Lemfo Lef 2 ανταποκρίθηκε άψογα στις δοκιμές μας και κέρδισε την εμπιστοσύνη μας.

Εσείς χρησιμοποιείτε κάποιο smartwatch ή έχετε σκοπό να αγοράσετε κάποιο; Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps