Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » Internet 1Gbps στην Ελλάδα, Βαρύς Chrome, Απεργία στην Amazon

Internet 1Gbps στην Ελλάδα, Βαρύς Chrome, Απεργία στην Amazon

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ήρθε ο καιρός για πολύ γρήγορο internet 1Gbps με οπτική ίνα απευθείας στο σπίτι από τις Cosmote και Vodafone. Το τελευταίο διάστημα, o Chrome έχει γίνει ιδιαίτερα απαιτητικός όσον αφορά τους πόρους του συστήματος, με αποκορύφωμα την τελευταία έκδοσή του. Μεταξύ άλλων, στα νέα της εβδομάδας θα δούμε την προσπάθεια του Facebook να κατασκευάσει τα δικά του Chips, την Xiaomi να κατακτά την αγορά τηλεόρασης, αλλά και τους υπαλλήλους της Amazon να απεργούν.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το εβδομαδιαίο WeeklySteps επιχειρεί να συνοψίσει τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, φιλτράροντας τις ανούσιες ειδήσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε Τετάρτη, και θα περιλαμβάνει τα νέα γνωστών εταιρειών, καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, επερχόμενα events, και διάφορα άλλα.

Οπτικές ίνες απευθείας στο σπίτι από Cosmote και Vodafone

Cosmote και Vodafone μπήκαν στο παιχνίδι του γρήγορου internet συνδέοντας απευθείας τα σπίτια μας με οπτική ίνα, επιτυγχάνοντας ταχύτητες της τάξεως του ενός Gigabit.

COSMOTE Fiber To The Home

Στο Παλαιό Φάληρο εγκαινιάστηκε η πρώτη σύνδεση COSMOTE Fiber To The Home στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ, παρουσία υψηλών προσώπων του πολιτικού χώρου.

Σε ζωντανή επίδειξη που ακολούθησε, επιτεύχθηκαν ταχύτητες που έφτασαν το 1Gbps, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες των οπτικών ινών.

Το νέο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου ΟΤΕ περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home – FTTH).

Έως το τέλος του 2019, η κάλυψη του δικτύου οπτικών ινών θα περιλαμβάνει περίπου 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σταδιακά, η κάλυψη θα αυξηθεί, και αναμένεται να φτάσει τις ένα εκατομμύριο συνδέσεις μέχρι το 2022.

Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο οπτικών ινών COSMOTE Fiber To The Home μπορείτε να βρείτε εδώ.

Vodafone Fiber

H Vodafone παρουσίασε σε εκδήλωση στον Βύρωνα το πρώτο μεγάλης κλίμακας δίκτυο οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home) στη χώρα. To δίκτυο καλύπτει ήδη 17.000 νοικοκυριά στην περιοχή.

Η Vodafone εγκαινίασε επίσης το Vodafone Fiber Ready Arena, ένα πολυχώρο υψηλών ταχυτήτων που είναι διαθέσιμος δωρεάν σε πολίτες και επαγγελματίες προκειμένου να γνωρίσουν τη νέα εμπειρία του δικτύου FTTH.

Περισσότερες πληροφορίες για το Vodafone Fiber μπορούμε να βρούμε εδώ.

O Chrome καταναλώνει περισσότερη RAM

Το ότι ο Google Chrome καταναλώνει μεγάλη ποσότητα της RAM του συστήματός μας το γνωρίζουμε.

Ελαφρύς Chrome με το “The Great Suspender”

Ο Chrome είναι πολύ γρήγορος browser, αλλά με ένα τίμημα: Ανοίγει ταυτόχρονα πολλές διεργασίες και καταλήγει να χρησιμοποιεί πολλή μνήμη. Αν μας ενδιαφέρει ένας ελαφρύς Chrome,…

Η Google αποκάλυψε πως από την έκδοση 67, ο γνωστός browser θα χρησιμοποιεί ακόμα περισσότερη RAM, εξαιτίας του γνωστού κενού ασφαλείας Spectre.

Το Site Isolation του Chrome δημιουργεί πλέον περισσότερες εικονικές διεργασίες με αποτέλεσμα αύξηση 10-13% στη χρήση RAM.

Αυτή η υπολογίσιμη αύξηση της χρήσης RAM έρχεται να κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη, ειδικά σε συστήματα τα οποία διαθέτουν 4GB RAM ή και λιγότερη.

Πόση RAM Χρειάζεται ο Υπολογιστής Μου για Κάθε Χρήση?

Πολλοί θεωρούμε πως “όσο περισσότερη RAM, τόσο το καλύτερο”. Ανάλογα με τη χρήση, όμως, από ένα σημείο και μετά η επιπλέον μνήμη RAM μένει αχρησιμοποίητη, και…

Μάλιστα αυτή η αύξηση δεν αφορά μόνο Windows συστήματα, αλλά Mac και Chrome OS. Ας ελπίσουμε ότι η Google θα βελτιώσει την κατάσταση άμεσα.

Το Facebook μπαίνει στην αγορά των ημιαγωγών

Οι φιλοδοξίες του Facebook για την ανάπτυξη ενός δικού του chip δεν είναι κρυφές.

To Facebook ανακοίνωσε ότι έχει προσλάβει τον Shahriar Rabii, πρώην επικεφαλής σχεδιασμού chip για τις συσκευές της Google. Με αυτή την κίνηση, φαίνονται οι φιλοδοξίες της εταιρείας για ανάπτυξη ημιαγωγών που θα φέρουν την υπογραφή της.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Rabii θα εργάζεται πάνω στον τομέα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας της εταιρείας.

Ανανέωση του Notepad μετά από χρόνια

Η Microsoft δεν έχει ανανεώσει την εφαρμογή του Notepad εδώ και χρόνια, ενώ οι λειτουργίες του παραμένουν περιορισμένες. Ωστόσο, στο επόμενο Windows Update, αυτό θα αλλάξει.

Σύντομα θα υπάρχει δυνατότητα zoom in και zoom out. Επίσης βελτιώνεται η συμβατότητα με αρχεία που έχουν δημιουργηθεί σε Linux και macOS, που η τρέχουσα έκδοση του notepad δεν αναγνωρίζει την αλλαγή γραμμής που χρησιμοποιούν.

Η Microsoft προσθέτει τη λειτουργία για διαγραφή της τελευταίας λέξης που πληκτρολογήθηκε με τον συνδυασμό “control + backspace”. Παράλληλα θα βελτιωθεί κατά πολύ το άνοιγμα και η επεξεργασία μεγάλων αρχείων.

Τέλος, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει μία λέξη απευθείας στη μηχανή αναζήτησης Bing. Γιατί αυτό μας έλλειπε, προφανώς.

Η Xiaomi κορυφαία κατασκευάστρια τηλεοράσεων στην Κίνα

Εκτός από τη Γαλλία, που στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια ποδοσφαίρου, η γνωστή πλέον σε όλους Xiaomi αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην πώληση τηλεοράσεων. Η εταιρία έγινε ο πρώτος κατασκευαστής σε πωλήσεις τηλεοράσεων στην Κίνα.

Xiaomi Mi TV 4A 43” – Αξίζει η Αγορά Τηλεόρασης Από Κίνα;

Η Xiaomi είναι ευρέως γνωστή για τα ποιοτικά αλλά οικονομικά της smartphone. Ωστόσο, η εταιρεία δεν ασχολείται μόνο με κινητά. Έχει κυκλοφορήσει στην αγορά δεκάδες…

Αν και η Xiaomi ξεκίνησε να ασχολείται με τηλεοράσεις μόλις το 2013, η επιτυχία της είναι παρόμοια με αυτή των κινητών και άλλων προϊόντων, καθώς χτυπά τη σχέση ποιότητας – τιμής όσο καμία άλλη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του CEO Lei Jun, η Xiaomi ξεπέρασε τους 13 εκατομμύρια κατόχους Mi TV και Mi TV Box!

Οι εργαζόμενοι της Amazon Απεργούν!

Μπορεί η Amazon να δημιούργησε μόνο τον τελευταίο χρόνο 130.000 νέες θέσεις εργασίας, όμως οι εργαζόμενοί της δεν φαίνεται να περνάνε και πολύ καλά.

Οι εργαζόμενοι στις αποθήκες της Γερμανίας, Ισπανίας, και Πολωνίας, επέλεξαν να απεργήσουν την ημέρα του Prime Day της εταιρείας, που για την Ευρώπη ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου.

Ο λόγος της διαμαρτυρίας αφορά την αύξηση των ωρών εργασίας χωρίς αντίστοιχα την αύξηση του μισθού, καθώς επίσης και την έλλειψη μέριμνας όταν κάποιος υπάλληλος αρρωσταίνει.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία του Jeff Bezos κατηγορείται για επικίνδυνες και ακραίες συνθήκες εργασίας.

Μάλιστα το εθνικό συμβούλιο για την ασφάλεια στην εργασία των ΗΠΑ κατονόμασε την Amazon ως ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη που μπορεί κάποιος να εργαστεί.

Μερικά πολύ φθηνά παιχνίδια για να διαλέξετε

Δεν χρειάζεται να δώσουμε μία περιουσία για να παίξουμε καλά και ποιοτικά παιχνίδια. Μιας που μπήκε η περίοδος των καλοκαιρινών εκπτώσεων, παρακάτω θα βρείτε μερικά παιχνίδια σε εξευτελιστικές τιμές για να διαλέξετε.

Μπορείτε να τα εγκαταστήσετε μέσω της πλατφόρμας του Steam.

Σας άρεσαν τα νέα αυτής της εβδομάδας?

Αυτά ήταν τα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα, με περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας.

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps