Home » Software » Τα Καλύτερα Καλοκαιρινά Gadget Για Τις Διακοπές

Τα Καλύτερα Καλοκαιρινά Gadget Για Τις Διακοπές

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Οι ζέστες έσφιξαν για τα καλά, και οι περισσότεροι από μας ετοιμαζόμαστε να τα παρατήσουμε όλα, και να απολαύσουμε το όμορφο καλοκαίρι μας. Παρότι για κάποιους οι ξέγνοιαστες διακοπές σηματοδοτούν την πλήρη αποσύνδεση από κινητό και υπολογιστή, ωστόσο, για εμάς που διαβάζουμε PCsteps, η τεχνολογία παραμένει απαραίτητη όπου και αν πάμε. Εφόσον σκοπεύουμε να κρατήσουμε εισιτήρια για το ταξίδι μας, γιατί να μην κρατήσουμε και χώρο στις αποσκευές για κάποιο από τα καλύτερα καλοκαιρινά gadget;

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Δωρεάν μεταφορικά, έκπτωση 10%, και στα τρία το ένα δώρο

Στα περισσότερα καλοκαιρινά gadget του οδηγού, μπορούμε με την εγγραφή μας στο Newsletter του ηλεκτρονικού καταστήματος ebnb να κερδίσουμε έκπτωση 10% στην πρώτη μας αγορά, μαζί με δωρεάν μεταφορικά αυθημερόν, ανεξαρτήτου παραγγελίας.

Να τονίσουμε επίσης πως η προσφορά “Στα 3 προϊόντα το 1 Δώρο” που αναφέρουμε στην κεντρική φωτογραφία τρέχει αποκλειστικά το κατάστημα ebnb.gr και αφορά μόνο τις θήκες κινητών και τις μεμβράνες προστασίας.

Αδιάβροχος σάκος με ασφαλές κλείσιμο

Δεν θα ξεκινήσουμε με τα μικρά τεχνολογικά καλούδια, αλλά με δυο πρωτότυπα και ιδιαίτερα βολικά προϊόντα, που θα μας βοηθήσουν να απολαύσουμε ακόμη πιο χαλαρά τις καλοκαιρινές διακοπές μας.

Το πρώτο είναι ένα νέο πρακτικό σακίδιο ώμου με μεγάλη χωρητικότητα 10 λίτρων, για να μεταφέρουμε εύκολα και με απόλυτη ασφάλεια τις μπόλικες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές που έχουμε.

Ο πρωτότυπος αδιάβροχος σάκος διαθέτει ενισχυμένη επένδυση νάιλον και PVC, έτσι ώστε να προφυλάσσει τα πράγματά μας ακόμα και αν πέσει μέσα στη θάλασσα.

Καλοκαιρινά Gadget 22αα

Επιπλέον διαθέτει ρυθμιζόμενα λουράκια για τον ώμο, και ειδικό κλείσιμο ασφαλείας με ειδική χειρολαβή που σφραγίζει, και έτσι μπορούμε να το έχουμε συνεχώς μαζί μας στην παραλία, στα θαλάσσια σπορ, και στο ψάρεμα, καθώς ακόμη και αν πέσει μέσα στο νερό, επιπλέει και δεν βρέχεται.

Ο αδιάβροχος σάκος κοστίζει 15,90 ευρώ.

Καλοκαιρινά Gadget 10α

Στρώμα-καναπές με περιβάλλοντα αέρα

Επειδή η θάλασσα και οι αμμουδιές είναι προ των πυλών, οι περισσότεροι από εμάς μόλις φθάσουμε στην παραλία, απλώνουμε τις πετσέτες ή τις ψάθες μας στη χρυσαφένια αμμουδιά της.

Όμως, αντί να μας τις παίρνει ο αέρας του νησιού, ή να γεμίζουν άμμο, μπορούμε να  εκμεταλλευτούμε το μελτέμι για να μας φουσκώνει αυτόματα ένα αναπαυτικό στρώμα θαλάσσης που γίνεται και ξαπλώστρα, αλλά και καναπές για τρεις στην αμμουδιά, χωρίς να χρειαζόμαστε τρόμπα.

Το πρωτότυπο στρώμα – καναπές μεταφέρεται εύκολα σαν τσάντα ώμου. Το κυριότερο είναι ότι το Lazy Sofa είναι ένα στρώμα το οποίο γεμίζει με τον περιβάλλοντα αέρα, και φουσκώνει άμεσα με μία κίνηση.

Καλοκαιρινά Gadget 22ααα

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να το μετακινήσουμε δεξιά και αριστερά για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να συσσωρευτεί αρκετός αέρας. Με την ειδική χειρολαβή, εγκλωβίζουμε τον αέρα, και ο φουσκωτός καναπές – στρώμα είναι έτοιμος για χρήση.

Χωράει ως καναπές μέχρι και 3 ενήλικες, και μπορούμε να δούμε το σχετικό βίντεο εδώ. Η τιμή του πολύ χρηστικού στρώματος ανέρχεται στα 14,90 ευρώ.

Ηλεκτρικό απωθητικό κουνουπιών – εντόμων

Καλοκαίρι χωρίς κουνούπια δεν γίνεται, και ως εκ τούτου, ποιος ο λόγος να μπαίνουμε στη διαδικασία να αγοράζουμε ταμπλέτες και φιδάκια, και να υποστούμε επιπλέον έξοδα και αυτή τη βαρετή ρουτίνα με χημικά προϊόντα;

Τι πιο εύκολο από ένα οικονομικό ηλεκτρικό εντομοαπωθητικό με υπερήχους, που απλά το βάζουμε μια φορά στην πρίζα, και μας προστατεύει όχι μόνο από τα κουνούπια, αλλά και από τα υπόλοιπα έντομα, όπως αράχνες, κατσαρίδες, ακόμη και τρωκτικά.

Το κόστος της χρήσιμης μικροσυσκευής βρίσκεται στα €9,90.

Power Bank

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το power bank είναι το ίδιο απαραίτητο όσο το κινητό και το tablet, καθώς στις διακοπές μας μιλάμε και επικοινωνούμε με τα κοινωνικά δίκτυα πολύ περισσότερο, και ενδεχομένως ακούμε μουσική ασταμάτητα. Να μην αναφέρουμε και τις αναρίθμητες φωτογραφίες και βίντεο που θα τραβήξουμε.

Ως εκ τούτου, είναι παραπάνω από βέβαιο πως κάποια στιγμή θα ξεμείνουμε από μπαταρία, και άντε να τρέχουμε για να βρούμε πρίζα στην ονειρεμένη παραλία που είμαστε.

Το Power Bank ζυγίζει λίγο και χωράει άνετα στη τσάντα μας, και το κόστος του χρήσιμου gadget ξεκινά από τα €9,99.

Καλοκαιρινά Gadget 1

Εναλλακτικά, μπορούμε να βρούμε επώνυμα και μεγαλύτερα Power Bank της Xiaomi και Samsung σε τιμές που ξεκινούν από €15,90.

Ηλιακός φορτιστής

Ωραία και χρήσιμα τα Power Bank, όμως τι κάνουμε αν έχουμε επιλέξει να κάνουμε διακοπές με ελεύθερο κάμπινγκ σε παρθένες παραλίες της άγονης γραμμής, όπου δεν υπάρχει πρίζα πουθενά, και είμαστε μόνο εμείς, η παρέα, και η φύση?

Σε αυτή την περίπτωση, τη λύση θα μας τη δώσει ένα από τα πιο χρήσιμα καλοκαιρινά gadget, που δεν είναι άλλο από τον ηλιακό φορτιστή.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, φορτίζει μόνος του με τον ήλιο χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθούμε μαζί του, και διαθέτει ενδεικτικές λυχνίες οι οποίες μας δείχνουν πότε υπάρχει κατάλληλη ηλιακή ενέργεια για να φορτίσει τη συσκευή.

Καλοκαιρινά Gadget 17

Ο ηλιακός φορτιστής παρέχει δύο ανεξάρτητες USB εξόδους 5VDC/2000mA και 1000mΑ, ικανές να φορτίσουν ή να τροφοδοτήσουν iPad, iPhone, tablet της Samsung, κινητό της Xiaomi, και όλες τις υπόλοιπες Android συσκευές.

Το απόλυτο gadget των campers -και όχι μόνο- κοστίζει €18,70.

Ηλιακό Power Bank 20000mah με 20 LED

Το κιτ επιβίωσης για τις φορητές μας συσκευές όταν βρισκόμαστε στη μέση του πουθενά, μπορεί να ανέβει και άλλο επίπεδο με το ισχυρό Solar Power Bank, που συνδυάζει με καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που είδαμε στα δυο προηγούμενα καλοκαιρινά gadget.

Καλοκαιρινά Gadget 15αα

Η συσκευή φορτίζει φυσικά από τον ήλιο αλλά και από οποιαδήποτε πρίζα. Διαθέτει δύο εξόδους φόρτισης USB 1Α και 2.1Α για παροχή ενέργειας σε κάθε αγαπημένη μας συσκευή, κινητό, ή tablet. Έχει μεγάλο ηλιακό πάνελ, και επιπλέον είναι και δυνατό φωτιστικό με 20 LED.

Το ηλιακό Power Bank κοστίζει 19,90 ευρώ.

Καλοκαιρινά Gadget 15α

Αδιάβροχη θήκη κινητού

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα πιο χρήσιμα καλοκαιρινά gadget, γιατί δεν θα είναι λίγες οι φορές που το smartphone θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα στις διακοπές μας, και όχι μόνο.

Καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις των διακοπών έχουμε να κάνουμε με θάλασσα, αλμύρα, και άμμο, η οξείδωση αλλά και η καταστροφή καραδοκούν σε κάθε βήμα μας στην παραλία, και όχι μόνο.

Τι Μπορώ να Κάνω αν Βράχηκε το Κινητό

Έπεσε ποτέ το κινητό σας στο νεροχύτη, ή ακόμα χειρότερα στην τουαλέτα; Μήπως κολυμπήσατε με τη συσκευή στην τσέπη, ή με μία απότομη κίνηση βράχηκε το…

Ως εκ τούτου, δεν έχουμε παρά να τοποθετήσουμε το κινητό ή το tablet σε μια αδιάβροχη θήκη, και το παιχνίδι κάθε μορφής θα είναι ακόμη πιο χαλαρό, καθώς επιπλέει και στο νερό.

Επιπλέον, με αυτή την αδιάβροχη θήκη μπορούμε να τραβήξουμε και υποβρύχιες φωτογραφίες στη θάλασσα, γιατί διαθέτει διαφανές μέτωπο που επιτρέπει την πλήρη χρήση και της οθόνης αφής που διαθέτει η συσκευή.

Το απαραίτητο gadget διατίθεται σε διάφορα χρώματα και κοστίζει €5,52. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα υπάρχει και προσφορά, όπου στις δυο θήκες κινητών (δεν διευκρινίζεται αν αφορά και την αδιάβροχη), η τρίτη είναι δώρο.

Καλοκαιρινά Gadget 16α

Ασύρματο ηχείο

Ποιος δεν θέλει να ακούει την αγαπημένη του μουσική και να την απολαμβάνει μαζί με το αγαπημένο του πρόσωπο, ή την παρέα του στην παραλία;

Αναμφίβολα, ένα ηχείο με τεχνολογία Bluetooth, το οποίο συνδέεται αυτόματα με το κινητό και το tablet, ακόμη και με το laptop, είναι αυτό που χρειαζόμαστε.

Το Bluetooth ηχείο ζυγίζει λίγο και χωράει άνετα στην τσάντα μας. Το κόστος του χρήσιμου gadget ξεκινά από τα €12,90.

Καλοκαιρινά Gadget 4

Bluetooth ακουστικά

Από την άλλη, μπορεί να είμαστε από εκείνους που απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας μουσική πιο διακριτικά, χωρίς την ανάγκη του ηχείου, αλλά και χωρίς να μας ενοχλούν οι γύρω μας. Άλλωστε θέλουμε να απαντάμε και στις κλήσεις απρόσκοπτα και χωρίς έξτρα κινήσεις.

Τα Bluetooth ακουστικά είναι στα σίγουρα από τα καλύτερα καλοκαιρινά gadget, γιατί εκτός των άλλων, έχουν ελαστικό καλώδιο υψηλής αντοχής, και δεν απαιτείται να τα καρφώνουμε στην υποδοχή ήχου της φορητής μας συσκευής, που σημαίνει ότι το μπέρδεμα τέλος.

Πρέπει μόνο να θυμόμαστε ότι αυτού του είδους τα ακουστικά δεν λειτουργούν με το FM Radio του κινητού, παρά μόνο με το online ραδιόφωνο, και βέβαια με όλη τη μουσική, αποθηκευμένη ή όχι.

Το κόστος των ασύρματων ακουστικών βρίσκεται στα €17,90.

Καλοκαιρινά Gadget 24

Εναλλακτικά μπορούμε να βρούμε ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία, αλλά χωρίς δωρεάν τα μεταφορικά, σε τιμές που ξεκινούν από €13,50.

Καλοκαιρινά Gadget 6α

Φορτιστής με 6 θύρες USB + 6 βάσεις

Η εργονομική σχεδίαση του φορτιστή μας επιτρέπει να τοποθετούμε σε πλάγια θέση το κινητό το οποίο φορτίζεται.

Διαθέτει 6 θύρες usb και 6 πρακτικές ενσωματωμένες βάσεις για τη στήριξη των smartphone. Είναι κατάλληλος για κινητά, tablet, smartphone, και όλες τις συσκευές iOS και Android.

Ο βολικός φορτιστής πρίζα κοστίζει €17,45.

Ευλύγιστο φωτιστικό Laptop

Αν χρησιμοποιούμε πολύ το laptop, και δεν είναι βέβαια από τα ακριβά που έχουν φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, μπορούμε να του δώσουμε τον φωτισμό που του έλειπε, έτσι ώστε να πληκτρολογούμε άνετα το βράδυ με αυτό το πρακτικό φωτιστικό led.

Έχει πολύ εύκαμπτο βραχίονα, και είναι αναμφίβολα μια ιδανική και οικονομική λύση για χρήση στο πληκτρολόγιο του φορητού μας. Τροφοδοτείται μέσω μιας θύρας USB.

Το πρακτικό ευλύγιστο LED κοστίζει 5,90 ευρώ.

Καλοκαιρινά Gadget 18

Βάση στήριξης και ψύξης Laptop με 2 θύρες USB

Η πολύ πρακτική και ελαφριά βάση διαθέτει πέντε διαφορετικές ρυθμίσεις ύψους για να διευκολύνει την πίεση στο λαιμό και στους καρπούς μας, και έχει μεγάλη απόδοση ψύξης με αθόρυβο ανεμιστήρα.

Επιπλέον έχει ρυθμιζόμενη αντιολισθητική βάση για φορητούς από 9″- 17″, και διαθέτει δυο θύρες USB 2.0, δυο κλιπ καλωδίου, και πλευρικές λαβές για τη διαχείριση των καλωδίων.

Καλοκαιρινά Gadget 22

Η βολική βάση για το laptop κοστίζει 8,50 ευρώ.

Καλοκαιρινά Gadget 22α

Αδιάβροχη κάμερα δράσης

Αν είμαστε λάτρεις της περιπέτειας και των εντυπωσιακών υποβρύχιων λήψεων, τότε η action cam στα 1080p μπορεί να γίνει η αχώριστη σύντροφός μας, καθώς έχει ελαφρύ και ανθεκτικό σώμα, και συνοδεύεται με προστατευτικό περίβλημα που την καθιστά αδιάβροχη σε βάθος έως και 5 μέτρα.

Η κάμερα ζυγίζει λίγο και δεν θα βαραίνει την τσάντα μας. Το κόστος της είναι στα €49,90.

Καλοκαιρινά Gadget 6

Εναλλακτικά μπορούμε να βρούμε UHD αδιάβροχη κάμερα στην τιμή των €54,40.

Mini Selfie Stick – MonoPod

Δεν χωρά αμφιβολία ότι μια καλή selfie χρειάζεται και τον κατάλληλο εξοπλισμό για να πετύχουμε την καλύτερη γωνία λήψης, ιδίως αν είμαστε μεγάλη παρέα και θέλουμε να χωρέσουμε όλοι μέσα στο κάδρο λήψης.

Η mini selfie stick αλλά και το MonoPod μας επιτρέπουν να βγάζουμε τις selfie φωτογραφίες μας με τέλειο αποτέλεσμα χωρίς κόπο.

Απλά συνδέουμε το καλώδιο ή το bluetooth με το κινητό, και είμαστε έτοιμοι, καθώς προεκτείνεται έως 1 μέτρο, και ταιριάζει με κάθε smartphone και φωτογραφική μηχανή με υποδοχή jack 3.5mm.

Το χρήσιμο gadget κοστίζει λίγο, με τιμές που ξεκινούν από τα €4,70.

Καλοκαιρινά Gadget 9

Αποστειρωτής ψηφιακών συσκευών με UV

Πρόσφατες μελέτες έχουν αναδείξει ότι το smartphone, τα ακουστικά, και άλλες φορητές συσκευές, έχουν περισσότερα μικρόβια και βακτήρια από αυτά που υπάρχουν στη σόλα του παπουτσιού μας.

Η μικροσυσκευή χρησιμοποιεί τεχνολογία με ακτίνες UV, και χρειάζεται λιγότερο από πέντε λεπτά για να απολυμάνει το τηλέφωνό μας. Εξουδετερώνει το 99,9% των μικροβίων που απειλούν την υγεία μας, όπως Strep, Salmonela, Η1Ν1, Listeria, και Pseudomonas.

Καλοκαιρινά Gadget 20

Το απολυμαντικό gadget κοστίζει 18,90 ευρώ.

Είναι χρήσιμα τα καλοκαιρινά gadget?

Για όλους εμάς, οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η περίοδος που τόσο καιρό περιμέναμε με λαχτάρα. Με την τεχνολογία να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τα gadget είναι λογικό να μη λείπουν ούτε από την παραλία, γιατί θα κάνουν τις μέρες των διακοπών μας πιο ευχάριστες.

Αν θέλετε να προτείνετε και άλλα καλοκαιρινά gadget που σας άρεσαν, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps