Home » Hardware » Reviews » Artiste ADH500: ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Ασύρματα Ακουστικά

Artiste ADH500: ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Ασύρματα Ακουστικά

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται, η ασύρματη σύνδεση γίνεται όλο και πιο απαραίτητη στην καθημερινότητά μας. Ας το παραδεχτούμε, τα καλώδια μπορούν να γίνουν άκρως εκνευριστικά, ειδικά όταν πρόκειται για ακουστικά. Όμως, δεν έχουν όλα τα ασύρματα ακουστικά την ίδια ποιότητα. Δείτε τα ασύρματα ακουστικά Artiste ADH500, τα οποία θα βρούμε στο Gearbest στην τιμή των 57.23€, και (SPOILER ALERT) είναι τα χειρότερα ακουστικά που έχουμε ακούσει.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Γιατί να αγοράσω ασύρματα ακουστικά

Πριν προχωρήσουμε με την παρουσίαση, θα θέλαμε να εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που μπορεί να έχουν τα ασύρματα ακουστικά.

Συνήθως η επιλογή μεταξύ ασύρματων και ενσύρματων ακουστικών έγκειται στις προτιμήσεις κάθε χρήστη.

Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιούμε ακουστικά αποκλειστικά και μόνο όταν καθόμαστε στον υπολογιστή μας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι ασύρματα.

Από την άλλη, αν θέλουμε να ακούμε μουσική όταν γυμναζόμαστε ή αν καθόμαστε μακριά από την τηλεόραση και δεν θέλουμε να ενοχλούμε τους γύρω μας, τα ασύρματα ακουστικά θα μας διευκολύνουν απίστευτα, είναι πρακτικά μονόδρομος.

Άλλος ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν πριν επιλέξουμε ασύρματη σύνδεση, είναι η ποιότητα του ήχου.

Η ποιότητα στα ασύρματα ακουστικά είναι κατά κανόνα κατώτερη από ό,τι θα ήταν σε ενσύρματα ακουστικά του ίδιου κόστους. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι μέρος του κόστους έχει επενδυθεί στα υποσυστήματα για την ασύρματη σύνδεση, τις μπαταρίες κλπ.

Πέραν τούτου, όμως, τα ασύρματα ακουστικά είναι ευαίσθητα σε παρεμβολές, ενώ ρόλο σε αυτό παίζει και η απόσταση από τη βάση φόρτισης. Το θέμα των παρεμβολών είναι αντίστοιχο με αυτό που θα συναντήσουμε στο WiFi.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, εξετάσαμε λεπτομερώς τα Artiste ADH500 που βρήκαμε στο Gearbest, τα οποία θεωρήσαμε ότι αποτελούν καλή επιλογή στην κατηγορία τους.

Artiste ADH500

Κατ' αρχάς, τα ακουστικά Artiste ADH500 λειτουργούν στη συχνότητα των 2.4Ghz, ενώ διαθέτουν βάση στήριξης και φόρτισης.

Στη συσκευασία τους θα βρούμε επίσης το καλώδιο φόρτισης, το καλώδιο 3.5mm για τη σύνδεση σε οποιοδήποτε σύστημα διαθέτει τέτοια θύρα, αλλά και καλώδιο RCA.

Τα ακουστικά στο πλάι διαθέτουν διακόπτη On/Off, μαζί με ρυθμιστή έντασης του ήχου. Επάνω στο κουμπί υπάρχει και ειδική φωτεινή ένδειξη, έτσι ώστε να καταλαβαίνουμε πότε τα ακουστικά λειτουργούν, και πότε χρειάζονται φόρτιση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα Artiste ADH500 μπορούν να λειτουργήσουν σε απόσταση έως και 30 μέτρων μακριά από τη βάση φόρτισης.

Στο εσωτερικό διαθέτει driver των 40mm, ενώ η απόκριση συχνότητας είναι στα 15Hz -22KHz.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά ο κατασκευαστής αναφέρει μπαταρία των 550mAh, η οποία διαρκεί για 14 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής μουσικής.

Όπως προείπαμε, η τιμή των ακουστικών είναι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές στα 57.23€.

Εμπειρία χρήσης

Διαβάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά, είχαμε αρκετά μεγάλες προσδοκίες από τα Artiste ADH500. Το γεγονός ότι συνδυάζουν ασύρματη σύνδεση με όμορφο design, φαίνεται εκ πρώτης όψεως ιδανικό για χρήση σε τηλεόραση, ταινίες, μουσική, και άλλα.

Ωστόσο, κατά τη χρήση μας απογοήτευσαν σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Πρώτον, η ποιότητα του ήχου μας φάνηκε κάτω του μετρίου. Η ένταση δεν ήταν επαρκής, ενώ όσο περισσότερο υψώναμε τη φωνή, τόσο χειρότερα ακουγόταν ο ήχος.

Με άλλα λόγια, για ακουστικά που κοστίζουν σχεδόν 60€, ο ήχος τους είναι επιεικώς κακός.

Όσον αφορά το design, εμφανισιακά τα ακουστικά είναι πράγματι όμορφα. Ωστόσο, είναι φτιαγμένα από πλαστικό, το οποίο δεν μοιάζει καθόλου στιβαρό στο κράτημα.

Το χειρότερο όμως είναι η εφαρμογή στο κεφάλι. Ναι μεν τα Artiste ADH500 διαθέτουν ρυθμιστή ύψους, αλλά παρ' όλα αυτά, ακόμα και στη χαμηλότερη σκάλα, δεν καταφέραμε να τα κάνουμε να εφαρμόσουν σωστά στο κεφάλι μας.

Τα μαξιλαράκια δεν πατάνε σωστά στα αυτιά και αφήνουν κενό χώρο στο πλάι, με αποτέλεσμα να μην ακούγεται ο ήχος σε όλη του την ένταση, και παράλληλα να ακούγονται όλοι οι ήχοι από το περιβάλλον.

Artiste ADH500

Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν σωστά τα εν λόγω ακουστικά, είναι η ασύρματη σύνδεση. Τα δοκιμάσαμε σε διάφορες συσκευές – υπολογιστές, κινητά, τηλεόραση – και λειτούργησαν κανονικά σε όλες.

Επιπλέον, επιβεβαιώνουμε ότι οι προδιαγραφές της μπαταρίας είναι αυτές που αναφέρει ο κατασκευαστής.

Παρότι δεν καθήσαμε να ακούσουμε 14 ώρες συνεχόμενα μουσική, η μπαταρία φαίνεται να κρατάει αρκετά. Η φόρτιση λειτούργησε επίσης απροβλημάτιστα.

Αξίζει η αγορά τους;

Φυσικά και αξίζουν. Αν έχετε χρήματα για πέταμα, τα συγκεκριμένα ακουστικά είναι ιδανικά.

Πέρα από την πλάκα, δεν θα προτείναμε τα Artiste ADH500 για καμία χρήση. Ο ήχος ήταν μετριότατος, η κατασκευή έμοιαζε “ψεύτικη”, και η εφαρμογή στο κεφάλι ήταν από τις χειρότερες που έχουμε δει σε ακουστικά.

Στα 60€ μπορούμε να βρούμε ασύγκριτα καλύτερα ακουστικά στην ελληνική ή ξένη αγορά.

Η τιμή τους είναι και ο λόγος που ήμασταν τόσο αυστηροί στη σημερινή παρουσίαση. Αν το κόστος τους ήταν κοντά στα 15€ – 20€, τότε ενδεχομένως να άξιζε η αγορά τους, δεδομένου ότι πρόκειται για ασύρματα ακουστικά.

Χρησιμοποιείτε ασύρματα ακουστικά;

Σίγουρα όλοι έχουμε ξοδέψει χρήματα για προϊόντα τα οποία μετανιώσαμε την ώρα και τη στιγμή που τα αγοράσαμε.

Οι Χειρότερες Αγορές των Συνεργατών του PCsteps

Όπως λέει ο σοφός λαός, αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις. Ειδικά στο χώρο της τεχνολογίας, όπου υπάρχουν συχνά παγίδες για τον ανυποψίαστο αγοραστή. Ενώ…

Μπορεί τα ακουστικά Artiste ADH500 να μην μας γέμισαν το μάτι, όμως υπάρχουν αμέτρητα άλλα ασύρματα ακουστικά που θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Εσείς χρησιμοποιείτε ασύρματα ακουστικά; Έχετε να προτείνετε κάποιο αξιόπιστο μοντέλο στους αναγνώστες μας; Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps