Home » Hardware » Reviews » WLtoys Q696 Λευκό Quadcopter Με Σχεδιασμό Αεροσκάφους

WLtoys Q696 Λευκό Quadcopter Με Σχεδιασμό Αεροσκάφους

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά ενός drone πλέον δεν είναι απαγορευτική όσον αφορά την τιμή. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί το XK X300 που παρουσιάσαμε παλαιότερα. Ένα ακόμη ποιοτικό drone είναι το WLtoys Q696, με διαστημικό σχεδιασμό και τιμή που ξεκινά από τα 80€. Το μοντέλο που θα δούμε έχει FPV monitor, κάμερα στα 5MP που τραβά βίντεο στα 1080p, και σταθεροποιητή πτήσης.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

WLtoys Q696 – A

Η WLtoys είναι μια εταιρεία που δεν είναι αρχάρια στην κατασκευή τηλεκατευθυνόμενων και drone. Όλα τα προϊόντα της είναι οικονομικά και δεν είναι φτιαγμένα για επαγγελματίες.

WLtoys Q696 Λευκό Quadcopter Με Σχεδιασμό Αεροσκάφους

Το Q696 είναι ένα drone για εξοικειωμένους χρήστες, οι οποίοι θέλουν να βουτήξουν λίγο πιο βαθιά στις πτήσεις. Χάρη στην χαμηλή τιμή, δεν θα κλαίμε τα λεφτά μας αν πέσει πάνω σε κανένα δέντρο.

Το WLtoys Q696 – A διαθέτει κάμερα 5MP κουμπωμένη πάνω σε ένα gimbal (σύστημα σταθεροποίησης για την κάμερα) 2 αξόνων. Το gimbal μπορούμε το λειτουργούμε μέσω του χειριστηρίου.

Η κάμερα έχει δυνατότητα λήψης φωτογραφιών έως 1600×1200 pixels, και βίντεο έως 1080p. Επίσης, έρχεται με μία κάρτα μνήμης SDHC των 4GB, καθώς διαθέτει αναγνώστη καρτών για την αποθήκευση των λήψεων που πραγματοποιούμε.

Την εικόνα της κάμερας μπορούμε να τη βλέπουμε μέσω του FPV monitor που διαθέτει το χειριστήριο. Στο συγκεκριμένο μοντέλο δεν θα βρούμε σύνδεση Wifi ή κάποια συμβατή εφαρμογή.

Η WLtoys έχει δώσει σε όλη τη σειρά Q696 αρκετές δυνατότητες, με πιο σημαντική από όλες τη σταθεροποίηση ύψους. Αυτό σημαίνει ότι δεν χάνει καθόλου ύψος αν αφήσουμε το χειριστήριο. Συνεχίζει και πετάει στο σημείο όπου έχουμε ορίσει.

Ενδιαφέρουσα επίσης είναι και η δυνατότητα των WLtoys Q696 να κάνουν flip. Δηλαδή να περιστρέφονται κατά 360 μοίρες γύρω από τον άξονά τους.

Επίσης, η συγκεκριμένη σειρά διαθέτει LED φωτισμό, που μας επιτρέπει να ξεχωρίζουμε το εμπρός μέρος του drone. Παράλληλα, βλέπουμε καλύτερα το drone κατά τις νυχτερινές πτήσεις.

Τέλος, η μπαταρία του είναι στα 2600mAh, και μας επιτρέπει πτήσεις διάρκειας έως 13 λεπτών. Για να γεμίσει πλήρως θα πρέπει να τη φορτίσουμε για 200 λεπτά.

Εντυπώσεις κατά την πτήση

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, βρήκαμε το WLtoys Q696 άψογο. Η απόκρισή του στις εντολές που του δίναμε μέσω του χειριστηρίου ήταν εξαιρετική.

Σε γενικές γραμμές, ο σταθεροποιητής δουλεύει καλά, αλλά δυσκολευόταν να αντεπεξέλθει ακόμη και στους μικρότερης έντασης ανέμους.

Η κάμερα βρίσκεται στο κάτω μέρος του drone, και μπορούμε να αλλάζουμε τη γωνία λήψης μέσω του χειριστηρίου.

Ομολογουμένως, δεν περιμέναμε τόσο καλή απόκριση και σταθερότητα στις λήψεις που κάναμε.

Μπορεί να αναφέρει ότι κάνει λήψη 1080p βίντεο και φωτογραφιών στα 1200p, αλλά εμείς δεν είδαμε κάτι τέτοιο.

Η εικόνα είναι ικανοποιητική, αλλά όχι και τόσο υψηλής ανάλυσης. Σας παραθέτουμε από κάτω μία εικόνα που έχουμε μικρύνει. Στα δεξιά έχουμε προσθέσει τμήμα της φωτογραφίας στην πραγματική της ανάλυση, ώστε να καταλάβετε την ποιότητα λήψης.

Τα πράγματα τη νύχτα ήταν ακόμη πιο άσχημα, σε σημείο που στην εικόνα δημιουργούνταν γραμμές, και στα σκοτεινά σημεία δεν φαινόταν σχεδόν τίποτα.

Παρ’ όλα αυτά, στο FPV monitor βλέπαμε περισσότερες λεπτομέρειες, κάτι που μας άρεσε ιδιαίτερα.

Σίγουρα το WLtoys Q696 δεν είναι η καλύτερη επιλογή για λήψη υψηλής ποιότητας εικόνας ή βίντεο. Ωστόσο, αποτελεί την ιδανική επιλογή για FPV πτήσεις.

Το χειριστήριο δεν είναι κάτι το αξιοσημείωτο. Πρόκειται για ένα κλασικό χειριστήριο drone, ή γενικότερα τηλεχειριζόμενου αεροσκάφους.

Παρ' όλα αυτά, μας προσφέρει αρκετές δυνατότητες, όχι μόνο για τον χειρισμό του drone, αλλά και για την κάμερα και το gimbal.

Στο κέντρο του θα βρούμε μία οθόνη που μας πληροφορεί για το επίπεδο της μπαταρίας του drone, και του χειριστηρίου.

Επίσης, μπορούμε να δούμε την κίνηση των μοχλών, τη διάρκεια της πτήσης, την ταχύτητα του drone, και το υψόμετρο.

Όπως καταλαβαίνουμε, το χειριστήριο μας προσφέρει τον πλήρη έλεγχο του drone και της κάμερας. Παράλληλα, το FPV monitor βοηθά στο να βλέπουμε ανά πάσα στιγμή τι τραβά η κάμερα, καταργώντας την ανάγκη χρήσης κάποιας εφαρμογής.

Αξίζει η αγορά του;

Αν συγκρίναμε το WLtoys Q696-A με το XK X300, θα λέγαμε ότι το δεύτερο κερδίζει με διαφορά.

Είναι θετικό στοιχείο η ύπαρξη του gimbal, αλλά κανένα από τα δύο δεν βγάζει καλό οπτικό υλικό. Αντίστοιχα, και τα δύο έχουν σταθεροποιητή πτήσης, αλλά το XK X300 τα πήγε καλύτερα σε αυτόν τον τομέα.

Αντιθέτως, αν συγκρίναμε το XK X300 με το WLtoys Q696 – E, τότε κερδίζει το δεύτερο, κι αυτό λόγω κόστους, διότι κάνει μόνο 80€.

Τόσο τα μοντέλα της σειράς WLtoys Q696, όσο και τα XK X300, είναι drones σε αρκετά καλές τιμές. Έχουν αξιοσέβαστες ικανότητες για τα λεφτά τους, και αποτελούν την καλύτερη αρχή για οποιονδήποτε αρχάριο.

Σας άρεσε το WLtoys Q696-Α;

Αν θέλουμε ένα drone που θα μας βοηθήσει στα πρώτα μας βήματα, και δεν θα μας κοστίσει πολλά, τότε τα WLtoys Q696 είναι για εμάς.

Αν έχετε στα χέρια σας κι εσείς ένα WLtoys Q696, πείτε μας στα σχόλια τη δική σας εμπειρία. Σε περίπτωση που έχετε κάποια απορία, εκφράστε την, και θα προσπαθήσουμε να την απαντήσουμε.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps