Home » Software » Παιχνίδια » Raft Review: Ένα Minecraft Στην Άγρια Θάλασσα

Raft Review: Ένα Minecraft Στην Άγρια Θάλασσα

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Δεν συναντάς εύκολα ένα παιχνίδι επιβίωσης που συνδυάζει την εξερεύνηση, την κατασκευή καταλύματος, και τη δημιουργία αντικειμένων τόσο καλά. Το Raft δημιουργήθηκε από έναν μαθητή, και κατάφερε να βρίσκεται στα best seller του Steam. Αυτή τη θέση την κατέκτησε δίκαια, γι’ αυτό κι εμείς επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε το Raft, καλύπτοντας κάθε πτυχή του.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή


Λίγα λόγια για το Raft

Το Raft κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ως πρωτότυπο στο Itch το 2016, από έναν Σουηδό μαθητή. Τελικά, στις 23 Μαΐου του 2018 μπήκε στο Steam σε Early Access, από την Redbeet Interactive και την Axolot Games.

Το παιχνίδι είναι μία περιπέτεια επιβίωσης, με ανεπτυγμένα crafting και building συστήματα.

Στο Raft καλούμαστε να επιβιώσουμε στον ωκεανό, μόνοι μας ή παίζοντας με φίλους. Για να τα καταφέρουμε, συλλέγουμε συντρίμμια, εξερευνούμε υφάλους, κατασκευάζουμε διάφορα αντικείμενα, και το δικό μας πλωτό σπίτι.

Η περιπέτειά μας συνοψίζεται στην αντιμετώπιση της πείνας, της δίψας, της εξάντλησης, και των επιθέσεων από καρχαρίες, ενώ καταλήγει σε έναν αγώνα για να μάθουμε τι προκάλεσε την καταστροφή του κόσμου όπως τον ξέραμε.

Κεντρική Οθόνη

Η κεντρική οθόνη ακολουθεί τον σχεδιασμό σχεδόν κάθε παιχνιδιού σήμερα. Στο αριστερό μέρος της θα βρούμε το σήμα του παιχνιδιού, κι από κάτω ένα μενού κειμένου.

Παρουσίαση: Raft, Επιβιώνοντας Στην Άγρια Θάλασσα

Το παράθυρο καλύπτεται από το σκηνικό μία σχεδίας, και τον ναυαγό μας να χαζεύει το ηλιοβασίλεμα, ενώ κάτω δεξιά βλέπουμε την έκδοση του παιχνιδιού, και ένα κουμπί που μας ανοίγει τη σελίδα Απορρήτου Δεδομένων.

Χαρακτήρας

Το μενού χωρίζεται σε τρία βασικά στοιχεία: Τις επιλογές κόσμου που θα δούμε στη συνέχεια, το μενού επεξεργασίας του χαρακτήρα μας, και τις ρυθμίσεις.

Για να αλλάξουμε τα στοιχεία του χαρακτήρα μας, κάνουμε κλικ στο “CHARACTER”.

Εδώ μπορούμε να του δώσουμε ό,τι όνομα θέλουμε, και να επιλέξουμε αν θα έχουμε την εμφάνιση της “MAYA” ή του “ROUHI”.

Ρυθμίσεις

Μέσω του “SETTINGS”, αποκτούμε πρόσβαση στις ρυθμίσεις, που πρώτα απ' όλα μας επιτρέπουν να επιλέξουμε σε τι γλώσσα θέλουμε να προβάλλεται το παιχνίδι.

Κατά τα άλλα, θα βρούμε τις κλασικές επιλογές που προσφέρει κάθε παιχνίδι.

Μπορούμε να ρυθμίσουμε τα κουμπιά χειρισμού, την ευαισθησία, και την κατεύθυνση κίνησης του ποντικιού.

Επίσης, από εδώ ρυθμίζουμε αναλυτικά την ποιότητα των γραφικών, και τον ήχο.

Εκκίνηση νέου παιχνιδιού

Εφόσον έχουμε διαμορφώσει τον χαρακτήρα μας, και κάναμε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις, μπορούμε να αρχίσουμε να παίζουμε.

Νέος κόσμος

Η πρώτη επιλογή που έχουμε είναι να δημιουργήσουμε έναν νέο κόσμο, ή με πιο απλά λόγια, ένα νέο “Save”.

Κάτι τέτοιο είναι δυνατό από το κουμπί “NEW WORLD”, που μας ανοίγει το παράθυρο δημιουργίας κόσμου.

Υπάρχουν στην ουσία δύο επιλογές: Η “CREATIVΕ” και οι διάφορες βαθμίδες δυσκολίας.

Στο “CREATIVE” mode έχουμε απεριόριστες προμήθειες και υγεία, κάτι που μας επιτρέπει να ασχολούμαστε λιγότερο με το θέμα επιβίωση, και να το ρίξουμε στο δημιουργικό χτίσιμο.

Στα άλλα τρία modes (EASY, MEDIUM, HARD), προσπαθούμε να επιβιώσουμε, και παράλληλα να κατασκευάσουμε αντικείμενα, ενώ επεκτείνουμε τη σχεδία μας.

Κάθε ένα από αυτά τα modes είναι πιο δύσκολο από τα άλλα. Αποκορύφωμα αποτελεί το “HARD”, όπου αν πεθάνουμε δεν μπορούμε να αναβιώσουμε τον χαρακτήρα μας, εκτός κι αν παίζουμε με κάποιον φίλο μας.

Το μενού εδώ είναι το ίδιο σε όλα τα modes. Δίνουμε ένα όνομα στον κόσμο μας, και επιλέγουμε αν επιτρέπουμε στους φίλους μας να παίξουν μαζί μας.

Επίσης, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη ρύθμιση “FRIENDLY FIRE?”, που θα μας αφήνει να χτυπάμε τον συμπαίκτη μας, κι αυτός εμάς.

Φόρτωση κόσμου

Συνεχίζουμε με το “LOAD WORLD”, που μας δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουμε παλαιότερους κόσμους που έχουμε δημιουργήσει και αποθηκεύσει.

Στο παράθυρο αυτό πληροφορούμαστε για το όνομα του κόσμου, τη τελευταία φορά που τον αποθηκεύσαμε, και το επίπεδο δυσκολίας του.

Οπότε επιλέγουμε τον κόσμο που θέλουμε, διαλέγουμε αν επιτρέπουμε την πρόσβαση στους φίλους μας, και κάνουμε κλικ στο “LOAD WORLD”.

Παράλληλα, με το κουμπί “DELETE” διαγράφουμε τον επιλεγμένο κόσμο.

Συμμετοχή σε κόσμο

Τελευταίο κομμάτι στο μενού του παιχνιδιού είναι το “JOIN WORLD”, που στην ουσία μας επιτρέπει να συνδεθούμε στους κόσμους των φίλων μας.

Στη λίστα βλέπουμε τους φίλους μας που παίζουν εκείνη τη στιγμή Raft, βρίσκονται σε κάποιον κόσμο, και επιτρέπουν να συμμετέχουν σε αυτόν κι άλλοι παίκτες.

Επιλέγουμε όποιον φίλο θέλουμε, και με το “JOIN WORLD” μπαίνουμε στον κόσμο του ώστε να παίξουμε μαζί.

Πρέπει να τονίσουμε ότι μπορούμε να παίζουμε μόνο με φίλους μας που έχουν πληρωμένο το παιχνίδι στο Steam.

Περιβάλλον παιχνιδιού

Το περιβάλλον του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερα απλό. Κάτω αριστερά βλέπουμε τις μπάρες της δίψας, της πείνας, και της υγείας, ενώ στο κέντρο του υπάρχει η μπάρα εργαλείων.

Το κύριο σώμα της οθόνης είναι ο κόσμος με τη σχεδία μας, και εμάς να κρατάμε το εκάστοτε εργαλείο σε προβολή πρώτου προσώπου.

Με το κουμπί “Esc” ανοίγουμε το μενού του παιχνιδιού, που μας επιτρέπει να επιστρέψουμε στον κόσμο, να αποθηκεύσουμε την πρόοδό μας, να μπούμε στις ρυθμίσεις, να μεταβούμε στο αρχικό μενού, ή να κλείσουμε εντελώς το παιχνίδι.

Ο γάντζος

Το πρώτο και βασικότερο εργαλείο είναι ο γάντζος. Τόσο αυτό το εργαλείο όσο και άλλα έχουν έναν μετρητή φθοράς, που σημαίνει πως κάποια στιγμή καταστρέφονται.

Ευτυχώς για εμάς, τα εργαλεία αυτά συνήθως δεν είναι δύσκολο να κατασκευαστούν, ενώ χαλάνε μόνο αν τα χρησιμοποιούμε.

Ο γάντζος έχει μεγάλη σημασία για εμάς στο Raft, διότι με αυτόν μπορούμε να πιάνουμε τα απόβλητα και τα βαρέλια από τη θάλασσα. Όλα αυτά τα σκουπίδια μας βοηθούν να επιβιώσουμε.

Χειρισμός

Με το ποντίκι ορίζουμε την κατεύθυνση του γάντζου, και με πατημένο το αριστερό κλικ ρυθμίζουμε τη δύναμη με την οποία θα τον πετάξουμε. Μόλις απελευθερώσουμε το πλήκτρο του ποντικιού, πετάμε τον γάντζο.

Για να τον μαζέψουμε, πατάμε σταδιακά το αριστερό κουμπί του ποντικιού, ή το κρατάμε μόνιμα πατημένο. Επίσης, με το δεξί κλικ μαζεύουμε κατευθείαν τον γάντζο.

Κατασκευή αντικειμένων

Το μενού κατασκευής αντικειμένων το ανοίγουμε με το “Tab”, ενώ παράλληλα μας εμφανίζει και το “INVENTORY”, όπου βρίσκεται ό,τι κουβαλάμε πάνω μας.

Αριστερά βλέπουμε όλες τις κατηγορίες, και πατώντας σε οποιαδήποτε, μας προβάλλει όλα τα διαθέσιμα προς κατασκευή αντικείμενα.

Για να κατασκευάσουμε κάτι, το επιλέγουμε, και ελέγχουμε αν έχουμε ό,τι χρειάζεται από τη λίστα υλικών που εμφανίζεται.

Εφόσον έχουμε τα απαραίτητα υλικά, κάνουμε κλικ στο “CRAFT”. Το αντικείμενο μπαίνει στο “INVENTORY” μας ή στη μπάρα εργαλείων αν υπάρχει διαθέσιμη θέση.

Η χρήση ενός αντικειμένου μπορεί να γίνει μόνο αν βρίσκεται στη μπάρα εργαλείων. Διαφορετικά, πρέπει να το τοποθετήσουμε εμείς, μετακινώντας το από το “INVENTORY” με το ποντίκι.

Για να επιλέξουμε κάποιο εργαλείο, προϊόν, και τα λοιπά, πατάμε τον ανάλογο αριθμό στο πληκτρολόγιό μας.

Δυστυχώς, το παιχνίδι προς το παρόν δεν μας δείχνει ποιο νούμερο πρέπει να πατήσουμε, αλλά είναι κάτι που το συνηθίζουμε εύκολα. Άλλωστε χρησιμοποιούμε τους αριθμούς από το ένα έως εννέα και το μηδέν.

Επίσης, ο αποθηκευτικός μας χώρος δεν είναι απεριόριστος. Γι' αυτό αν κάτι δεν το χρειαζόμαστε, μπορούμε να το πετάξουμε πατώντας το κουμπί “Q”.

Με τον ίδιο τρόπο αφήνουμε οτιδήποτε θέλουμε να δώσουμε στον συμπαίκτη μας, κι αυτός πατάει το “E” για να το πάρει.

Χτίσιμο σχεδίας

Το επόμενο μεγάλο κομμάτι του Raft είναι η κατασκευή της σχεδίας μας, κάτι που θέλει πολύ χρόνο, και αρκετή δουλειά.

Για την κατασκευή και επισκευή της σχεδίας θα χρειαστούμε το σφυρί, το οποίο μας δίνει πρόσβαση στο μενού κατασκευής.

Το σφυρί δεν καταστρέφεται, ενώ για να το δημιουργήσουμε χρειαζόμαστε μόνο τέσσερα ξύλα και δύο σχοινιά.

Στη σχεδία μπορούμε να προσθέσουμε δάπεδα, τοίχους, σκάλες, κολώνες, φράχτες, και σκεπές.

Ένα τμήμα κατασκευής μπορεί να τοποθετηθεί μόνο όπου εμφανίζεται ως πράσινο.

Παράλληλα, αν θέλουμε να καταστρέψουμε οτιδήποτε στη σχεδία, θα χρειαστούμε ένα τσεκούρι.

Το σφυρί δεν έχει υγεία, και θα χρειαστεί να το κατασκευάσουμε μονάχα μία φορά. Αντιθέτως, το τσεκούρι φθείρεται και καταστρέφεται όσο το χρησιμοποιούμε.

Έρευνα και εκμάθηση

Όταν ξεκινάμε έναν νέο κόσμο στο Raft, το μόνο που έχουμε είναι μία σχεδία, και τον γάντζο που είδαμε πιο πάνω. Επίσης, γνωρίζουμε να φτιάχνουμε ελάχιστα βασικά αντικείμενα.

Για να μάθουμε να κατασκευάζουμε περισσότερα αντικείμενα, πρέπει να ολοκληρώσουμε διάφορες έρευνες.

Στη φωτογραφία βλέπουμε το τραπέζι έρευνας του Raft. Εδώ μαθαίνουμε πώς να δημιουργούμε νέα αντικείμενα.

Βλέποντας το βιβλίο, πατάμε το κουμπί “Ε”, και ανοίγουμε το μενού έρευνας.

Μόλις ανοίξει το βιβλίο, βλέπουμε αριστερά το crafting menu, έπειτα το “INVENTORY”, και ακριβώς δίπλα το μενού έρευνας.

Για να ερευνήσουμε κάτι, απλώς μεταφέρουμε το σχετικό υλικό στο τετράγωνο έρευνας, και πατάμε το κουμπί “RESEARCH”.

Όταν έχουμε ερευνήσει όλα τα υλικά, τότε δίπλα από το σχετικό αντικείμενο θα εμφανιστεί το κουμπί “LEARN”, το οποίο και πατάμε για να μάθουμε να κατασκευάζουμε το αντικείμενο.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε συνεχώς έρευνα για κάποιο υλικό. Αρκεί μία και μόνο φορά ώστε να ξεκλειδώσει για κάθε αντικείμενο που το απαιτεί.

Εξερεύνηση

Ίσως το βασικότερο κομμάτι του Raft είναι η εξερεύνηση του κόσμου, αν και πλέουμε σε μία ατελείωτη θάλασσα, με μία ακυβέρνητη σχεδία. Όλα αυτά όμως μπορούν να αλλάξουν.

Κατασκευάζοντας τρία σημαντικά εργαλεία, ο τρόπος με τον οποίο εξερευνούμε τον κόσμο αλλάζει ριζικά.

Το πρώτο και πιο εύκολο είναι το κουπί, που μας επιτρέπει να κατευθύνουμε τη σχεδία προς τα εκεί που θέλουμε. Βέβαια, το εργαλείο αυτό έχει υγεία, ενώ καταναλώνουμε ενέργεια για τη χρήση του.

Δεύτερο αντικείμενο είναι το ιστίο, με το οποίο εκμεταλλευόμαστε τον άνεμο. Απλώς πρέπει να το γυρνάμε προς την κατεύθυνση που θέλουμε να πάμε.

Το ιστίο είναι σχετικά δύσκολο να κατασκευαστεί, αλλά δεν καταστρέφεται ποτέ, και δεν απαιτεί την κατανάλωση ενέργειας από εμάς.

Ιδιαίτερα βοηθητικό αντικείμενο είναι η σημαία που μας δείχνει την κατεύθυνση του ανέμου. Η κατασκευή της είναι εύκολη, δεν χαλάει, και την τοποθετούμε όπου εμείς θέλουμε.

Οπότε, χρησιμοποιώντας τη σημαία ξέρουμε προς τα πού φυσάει ο άνεμος, και γυρνάμε το ιστίο προς τα εκεί ώστε να κινούμαστε πιο γρήγορα.

Παλιές σχεδίες, νησιά, κατάδυση, και καλύβες

Εκτός από τα απόβλητα στη θάλασσα, μπορούμε να βρούμε υλικά σε μικρά νησιά, εγκαταλελειμμένες σχεδίες ή καλύβες, μέσα στα βαρέλια που επιπλέουν, και στον βυθό.

Τα βαρέλια περιέχουν μεγάλες ποσότητες υλικών, και μερικές φορές ίσως κρύβουν μερικά σπάνια κομμάτια.

Νησιά

Στον κόσμο υπάρχουν μικρά νησιά με δέντρα, καρπούς, και καλύβες.

Για να ανέβουμε στα νησιά, θα πρέπει να κατασκευάσουμε ορόφους στη σχεδία, από τους οποίους θα πηδάμε για να φτάσουμε στο έδαφος.

Κόβοντας τα δέντρα, παίρνουμε μεγάλες ποσότητες ξύλου, που αποτελεί το σημαντικότερο αγαθό του παιχνιδιού.

Επίσης, μπορεί να βρούμε μερικούς σπόρους που φυτεύουμε για να μας προσφέρουν τους καρπούς τους. Πολύτιμα είναι και τα έτοιμα φρούτα που μπορούμε να φάμε για να πάρουμε ενέργεια.

Ενδιαφέροντα είναι τα λουλούδια που τα χρησιμοποιούμε για να βάφουμε αντικείμενα στη σχεδία μας.

Όσο εμείς είμαστε στο νησί ή στον βυθό, που θα δούμε παρακάτω, η σχεδία μας συνεχίζει να ταξιδεύει. Για να μην τη χάσουμε, θα πρέπει να κατασκευάσουμε μία άγκυρα, και να την ρίξουμε στη θάλασσα.

Επίσης, ο καρχαρίας συνεχίζει να επιτίθεται στη σχεδία μας, οπότε θα πρέπει να κάνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε.

Σχεδίες και καλύβες

Αγαθά μπορούμε να βρούμε και σε εγκαταλελειμμένες σχεδίες ή καλύβες. Κάθε σχεδία ή καλύβα έχει ένα σεντούκι που μέσα περιέχει σπάνια αντικείμενα.

Οι καλύβες βρίσκονται πάνω στα νησιά ή βυθισμένες στους υφάλους τους.

Αντίθετα, οι σχεδίες επιπλέουν στον ωκεανό, και με το που πατήσουμε το πόδι μας πάνω τους, αρχίζουν να βουλιάζουν. Οπότε θα πρέπει να κινούμαστε γρήγορα.

Ύφαλοι

Τέλος, υπάρχουν και οι ύφαλοι που βρίσκονται στον βυθό γύρω από κάθε νησί. Εκεί θα βρούμε αρκετά σπάνια υλικά.

Θα πρέπει ωστόσο να προσέχουμε, διότι όσο βρισκόμαστε στον βυθό, το οξυγόνο μας μειώνεται. Επίσης, θα δεχθούμε επίθεση από τον καρχαρία, ή ο καρχαρίας να βρίσκεται στην επιφάνεια της θάλασσας και να καταστρέφει τη σχεδία μας.

Καρχαρίες, γλάροι, και καιρικές συνθήκες

Ο κόσμος αυτός στον οποίο βρισκόμαστε δεν είναι τόσο αθώος όσο δείχνει.

Αρχικά, υπάρχουν οι γλάροι, που εμφανίζονται έτσι απλά αρπάζοντας το φαγητό και τα φρούτα μας.

Έπειτα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν καρχαρία που γυροφέρνει τη σχεδία μας όλη την ώρα.

Ο καρχαρίας αυτός επιτίθεται και καταστρέφει τη σχεδία, ενώ αν βρεθούμε στο νερό, μας δαγκώνει, μειώνοντας αρκετά την υγεία μας.

Μέσα σε όλα αυτά, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον άσχημο καιρό, που μπορεί να γίνει η αιτία να χάσουμε τον προσανατολισμό μας.

Πάντως οι καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την αλλαγή ημέρας και νύχτας, είναι ένα από τα καλύτερα στοιχεία του παιχνιδιού.

Επιβιώνοντας με παρέα

Το να επιβιώσουμε μόνοι στο Raft δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση, η πρόκληση του να τα καταφέρουμε μόνοι μας, και μάλιστα στο hard, είναι μεγάλη.

Ωστόσο, μπορούμε να παίξουμε μαζί με φίλους, αρκεί να διαθέτουμε και οι δύο το παιχνίδι στο Steam.

Μετά ο ένας πρέπει να δημιουργήσει έναν καινούργιο κόσμο, ρυθμισμένο έτσι ώστε να τον βλέπουν και οι φίλοι του, ενώ ο άλλος θα μπει σε αυτόν μέσω του μενού “JOIN WORLD” που είδαμε πιο πάνω.

Το να παίζουμε με φίλους έχει πολλά θετικά, και ένα σχετικά αρνητικό.

Αρχικά, η πρόοδος στο παιχνίδι είναι αρκετά πιο γρήγορη. Έπειτα, μοιραζόμαστε τις δουλειές που πρέπει να γίνουν, και έτσι έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Τέλος, δραστηριότητες όπως η εξερεύνηση μιας χαμένης σχεδίας είναι παιχνιδάκι. Ο ένας φυλάει τη σχεδία μας, και ο άλλος παίρνει το σεντούκι της εγκαταλελειμμένης σχεδίας, ψάχνει το νησί, τον ύφαλο, και τα λοιπά.

Το μόνο αρνητικό στοιχείο είναι οι προμήθειες τροφής και νερού. Εφόσον είμαστε δύο, απαιτούνται διπλάσιες ποσότητες. Οπότε, θα πρέπει να οργανώσουμε καλά το σύστημα μαγειρέματος, συλλογής τροφής, και προετοιμασίας του νερού.

Η ιστορία του Raft

Στο Raft πραγματοποιούμε έναν ατελείωτο αγώνα επιβίωσης. Οι σχεδιαστές έχουν γράψει συγκεκριμένη ιστορία, στην οποία βασίζεται η εξερεύνησή μας.

Στην ουσία εμείς ξυπνάμε μετά από μία μεγάλη καταστροφή, και πρέπει να καταφέρουμε να κατασκευάσουμε έναν ραδιοπομπό.

Έπειτα, φτιάχνουμε μερικές κεραίες, και χρησιμοποιούμε αυτό τον εξοπλισμό ώστε να βρούμε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό.

Στο σταθμό αυτό κρύβεται όλη η αλήθεια πίσω από την καταστροφή του κόσμου, όπως τον ξέρουμε.

Δεν πρόκειται να σας πούμε τι συνέβη. Θα σας αφήσουμε να το βρείτε μόνοι σας. Το μόνο που θα προσθέσουμε είναι ότι το παιχνίδι είναι ακόμη σε Early Access, και οι δημιουργοί έχουν ήδη στο μυαλό τους τη συνέχεια της ιστορίας.

Ποια η γνώμη σας για το Raft;

Αυτό ήταν λοιπόν το Raft, που ακόμη είναι “ένα μικρό παιδί”. Οι σχεδιαστές σκοπεύουν να προσθέσουν αρκετό περιεχόμενο στο παιχνίδι, και το βελτιώνουν με κάθε αναβάθμιση.

Αν θέλετε να το αγοράσετε, θα σας κοστίσει 20 ευρώ στο Steam. Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε να δοκιμάσετε την παλιά Demo έκδοσή του από το Itch, η οποία θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν αξίζει τα λεφτά του.

Επίσης, αν θέλετε να μάθετε μερικά μυστικά για το Raft, μπορείτε να δείτε τη βίντεο παρουσίασή μας.

Αν σας αρέσουν τα παιχνίδια με θέμα τη θάλασσα, μπορείτε να δείτε επίσης την παρουσίασή μας για το Sea Of Thieves.

Παρουσίαση Sea of Thieves – Μια Καλή Ιδέα Που Ναυάγησε

Το Sea of Thieves είναι το παιχνίδι που περιμέναμε από τότε που αρχίσαμε να παίζουμε video games. Μάλιστα, είναι απορίας άξιο το γιατί δεν σκέφτηκε…

Τελικά δοκιμάσατε το Raft, ή το είχατε ήδη στη συλλογή σας πριν διαβάσετε την παρουσίασή μας; Πείτε μας στα σχόλια τη γνώμη σας γι' αυτή την επική θαλάσσια περιπέτεια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps