Home » Hardware » Reviews » Πολύπριζο Xiaomi Για Κάθε Διεθνή Πρίζα Και Άλλα Χρήσιμα Gadget

Πολύπριζο Xiaomi Για Κάθε Διεθνή Πρίζα Και Άλλα Χρήσιμα Gadget

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το γεγονός ότι για κάτι τόσο στοιχειώδες όσο ο ηλεκτρισμός δεν έχει καταφέρει η ανθρωπότητα να συμφωνήσει σε έναν και μοναδικό τύπο πρίζας, λέει πολλά για εμάς σαν είδος. Σε αυτή την hands-on παρουσίαση, θα δούμε το διεθνές πολύπριζο Xiaomi που δέχεται κάθε τύπου πρίζα, καθώς και μερικά ακόμα χρήσιμα και οικονομικά gadget που θα μας λύσουν τα χέρια, με κόστος μέχρι τα 20 ευρώ.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Universal Πολύπριζο Xiaomi CXB6

Η Xiaomi είναι γνωστή για τα οικονομικά και ποιοτικά της smartphone, όμως όλοι ξέρουμε ότι δεν περιορίζεται μόνο σε αυτόν τον τομέα.

Κατά καιρούς έχει κυκλοφορήσει αναρίθμητα προϊόντα μικρής αξίας για κάθε χρήση, όπως έξυπνες λάμπες, bluetooth ηχεία, και γενικά διάφορες λύσεις για ένα έξυπνο σπίτι.

Προϊόντα Xiaomi για να Ανεβάσεις το “IQ” του Σπιτιού σου

Σε έναν κόσμο όπου οι νέες τεχνολογίες ενσωματώνονται με ένταση και ταχύτητα στην καθημερινότητα, η έννοια του smart-living παίρνει ολοένα και περισσότερες εφαρμογές στην αστική…

Στην προκειμένη περίπτωση θα μιλήσουμε για ένα απλό πολύπριζο, το οποίο δεν έχει καμία “έξυπνη” δυνατότητα. Παρ' όλα αυτά, μπορεί να μας φανεί πιο χρήσιμο απ' ό,τι φανταζόμαστε.

Ο λόγος για το Xiaomi CXB6, ένα πολύπριζο που διαθέτει έξι universal θύρες, στις οποίες μπορούμε να συνδέσουμε πρίζες όλων των ειδών, από οποιαδήποτε χώρα.

Πολύπριζο Xiaomi Για Κάθε Διεθνή Πρίζα Και Άλλα Χρήσιμα Gadget

Επιπλέον, στο πλάι έχει τρεις θύρες USB τύπου Α, μέσω των οποίων μπορούμε να φορτίσουμε οποιαδήποτε συσκευή.

Στην πάνω πλευρά του πολύπριζου εντοπίζουμε και έναν διακόπτη On/Off, που μας επιτρέπει να κλείνουμε και να ανοίγουμε τη συσκευή κατά το δοκούν.

Ο σχεδιασμός του είναι όμορφος και λιτός, ενώ βγαίνει σε λευκό χρώμα.

Κατά τη συμβίωσή μας με το συγκεκριμένο πολύπριζο δεν αντιμετωπίσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Θεωρούμε ότι είναι μια από τις πιο χρήσιμες αγορές, καθώς όσοι αγοράζουν από Κίνα, είναι βέβαιο ότι διαθέτουν αναρίθμητες συσκευές με κινέζικο βύσμα.

Αν ψάχνετε συνέχεια να βρείτε πού αφήσατε τελευταία φορά τον ευρωπαϊκό σας αντάπτορα, ή αν θέλετε γενικά ένα πολύπριζο που να δέχεται κάθε τύπο πρίζας, το Xiaomi CXB6 δεν θα σας απογοητεύσει. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Θα το βρείτε στο Gearbest στην τιμή των 20€. Σε περίπτωση που θέλετε να έχετε περισσότερους αντάπτορες για όλες τις συσκευές σας, μπορείτε να τους παραγγείλετε σε πακέτα των τεσσάρων, με κάτι λιγότερο από 2€.

Original Xiaomi Mouse Pad

Σχετικά με όσα αναφέραμε παραπάνω για τη Xiaomi, η εταιρεία έρχεται να μας επιβεβαιώσει φτιάχνοντας και mouse pads. Το Xiaomi Mouse Pad έχει διαστάσεις 80cm x 40cm, ενώ το πάχος του είναι μόλις ενός χιλιοστού.

Η συσκευασία του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως θήκη μεταφοράς, καθώς βρίσκεται τυλιγμένο σε ένα υφασμάτινο πουγκί.

Το mouse pad έρχεται σε δύο χρώματα – μαύρο και μπλε – τα οποία έχουν στην κάτω δεξιά πλευρά το λογότυπο της Xiaomi.

Πάνω δεξιά στο μαύρο mouse pad που ήρθε σε εμάς, αναγράφεται με χειρόγραφη γραμματοσειρά κάποιο σλόγκαν.

Με τα άπταιστα Κινέζικα που ξέρει το Google Translate, η φράση μεταφράζεται ως “Όλη η λαχτάρα μου”, αλλά δεν βάζουμε και το χέρι μας στη φωτιά.

Όπως υποψιαστήκαμε και από τις διαστάσεις του, το mouse pad είναι αρκετά μεγάλο για να καλύψει όλη την επιφάνεια εργασίας μας μπροστά σε έναν υπολογιστή.

Με άλλα λόγια, καλύπτει την επιφάνεια του ποντικιού, του πληκτρολογίου, και μένει αρκετός χώρος στα πλάγια.

Όσον αφορά την ποιότητα, το Xiaomi Mouse Pad φαίνεται αρκετά ανθεκτικό, ενώ το πίσω μέρος είναι φτιαγμένο από αντιολισθητικό υλικό. Η τιμή του τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι στα 16.50€.

Bluetooth 2.1 Gamepad

Αναμφίβολα τα παιχνίδια στο κινητό αρέσουν σε αρκετούς χρήστες. Σίγουρα όμως η οθόνη αφής δεν είναι πάντα ιδανική για τον χειρισμό ενός παιχνιδιού.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ένα gamepad μπορεί να μας γλιτώσει από αρκετό κόπο, και γιατί όχι, να βελτιώσει και τις επιδόσεις μας σε κάποιο παιχνίδι.

Εμείς δοκιμάσαμε ένα οικονομικό Bluetooth gamepad από το Gearbest, και οι εντυπώσεις μας ήταν οι καλύτερες.

Κατ' αρχάς, η βασική του χρήση είναι σε κινητό, καθώς περιλαμβάνει και ειδικό κλιπάκι για να στερεώσουμε τη συσκευή μας.

Πέρα από smartphones όμως, το gamepad υποστηρίζει οποιαδήποτε άλλη Android συσκευή, όπως tablet ή smart TV, αλλά και άλλες συσκευές που διαθέτουν Bluetooth.

Εδώ να επισημάνουμε ότι δεν μπορούμε να το συνδέσουμε μέσω καλωδίου στον υπολογιστή μας. Χρειάζεται απαραίτητα Bluetooth για να λειτουργήσει.

Για gamepad που να λειτουργεί σε σταθερό υπολογιστή, δείτε τον οδηγό μας:

Τι να Προσέξω στην Αγορά Gamepad ή Joystick στο PC

Για τους περισσότερους PC gamers, το ποντίκι και το πληκτρολόγιο αποτελούν την καλύτερη επιλογή όταν παίζουμε παιχνίδια στον υπολογιστή μας. Τι γίνεται όμως αν θέλουμε…

Η σύνδεση γίνεται πανεύκολα ακολουθώντας τις οδηγίες του manual. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ενεργοποιήσουμε το εκάστοτε mode, και έπειτα να επιλέξουμε τη συσκευή από το κινητό μας.

Σε όσα παιχνίδια υποστηρίζουν εξωτερικό gamepad, δεν αντιμετωπίσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο χειρισμός του ήταν άψογος, ενώ η θέση για το κινητό βολεύει απίστευτα για την καλύτερη δυνατή εμπειρία στο παιχνίδι.

Να αναφέρουμε ότι δοκιμάσαμε διάφορα παιχνίδια, ανάμεσά τους και το δημοφιλές PUBG, το οποίο πρόσφατα έκανε την εμφάνισή του και στα κινητά.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν υποστηρίζει τη χρήση gamepad για την ώρα. Παρότι μπορούσαμε να κινηθούμε στον χάρτη με τους δύο μοχλούς, δεν λειτούργησε κανένα άλλο κουμπί.

Θα βρείτε το Bluetooth 2.1 Gamepad εδώ, στην τιμή των 11.84€.

Servo S08 – Κινητό Fidget Spinner

Τελευταίο από τα προϊόντα που δοκιμάσαμε ήταν το Servo S08, το οποίο είναι ένα fidget spinner που λειτουργεί και ως κινητό τηλέφωνο. Ή ίσως είναι κινητό που λειτουργεί και ως fidget spinner, δεν είμαστε σίγουροι τι είχε κατά νου ο κατασκευαστής.

Το Servo S08, λοιπόν, είναι ένα κινητό με οθόνη 1.33 ιντσών. Επίσης, διαθέτει FM ραδιόφωνο, ξυπνητήρι, Bluetooth 2.0, και μπορεί να δεχθεί δύο κάρτες SIM.

Το εντυπωσιακό είναι ότι, όντως, λειτουργεί ως κινητό. Στις δοκιμές μας πραγματοποιήσαμε κλήσεις κανονικά, και μπορούμε να πούμε ότι η ποιότητα της κλήσης ήταν άριστη. Μάλιστα διαθέτει και ανοιχτή ακρόαση.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, ως fidget spinner λειτουργεί εξίσου καλά. Δεν έχουμε παράπονο.

Το κινητό – πολυεργαλείο βγαίνει σε τέσσερα χρώματα: μαύρο, χρυσό, θαλασσί, και πράσινο.

Όπως προείπαμε, η συσκευή λειτουργεί απροβλημάτιστα και κάνει αυτό που υπόσχεται. Σίγουρα αξίζει και το τελευταίο λεπτό των 16.39€ που κοστίζει στο Gearbest. Το ερώτημα όμως είναι, θα μας φανεί πουθενά χρήσιμο;

Εμείς θεωρούμε πως δύσκολα κάποιος θα το χρησιμοποιούσε ως βασική συσκευή. Η μόνη χρησιμότητα που μπορούμε να σκεφτούμε είναι να το αγοράσουμε για πλάκα σαν δώρο σε κάποιον γνωστό, ή ίσως ως συσκευή εκτάκτου ανάγκης.

Σας ενδιαφέρει να δείτε παρουσίαση και άλλων τέτοιων μικροσυσκευών;

Καλά τα Drone των 400ων ευρώ ή τα gaming laptop των 1000+ ευρώ, όμως καμιά φορά τα πιο οικονομικά gadget μπορούν να μας βοηθήσουν περισσότερο στην καθημερινότητά μας. Εσείς γνωρίζατε πως υπήρχε universal πολύπριζο που παίρνει κάθε τύπο πρίζας;

Αν σας άρεσε η παρουσίαση, ή αν έχετε να προτείνετε κάποιο προϊόν για μελλοντικό review, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps