Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » Android Messages στο PC, Έτοιμο το WPA3, Πρώτοι στην Πειρατεία

Android Messages στο PC, Έτοιμο το WPA3, Πρώτοι στην Πειρατεία

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτήν την εβδομάδα θα δούμε πώς η Google μας επιτρέπει να στέλνουμε και να λαμβάνουμε τα SMS στο PC, αλλά και την πρωτιά της Ελλάδας στη χρήση λογισμικού χωρίς άδεια. Επίσης, οριστικοποιήθηκε το νέο πρότυπο WPA3, που είναι η μεγαλύτερη αναβάθμιση ασφαλείας στα ασύρματα δίκτυα μετά από 14 χρόνια. Τέλος, η Xiaomi παρουσίασε ένα νέο ισχυρό tablet, και στις 3 Ιουλίου ανακοινώνει τα νέα VFM κινητά της.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πρώτοι οι Έλληνες στη χρήση μη αδειοδοτημένου λογισμικού

Σύμφωνα με έρευνα της διεθνούς συμμαχίας λογισμικού BSA-The Software Alliance, διαπιστώθηκε πως είναι ευρέως διαδεδομένη η χρήση πειρατικού λογισμικού στην Ελλάδα, και το 2017 έφτασε στο 61%, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να είναι στο 26%.

Μάλιστα ο μέσος όρος του λογισμικού που δεν είναι αδειοδοτημένο στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερος και από τον αντίστοιχο παγκοσμίως, που ήταν 37% το 2017.

Η εμπορική αξία του μη αδειοδοτημένου λογισμικού που βρίσκεται εγκατεστημένο στους υπολογιστές της χώρας μας εκτιμάται ότι ανερχόταν σε 173 εκατομμύρια δολάρια το 2017. Ωστόσο, θεωρείται ότι βρίσκεται σε καθοδική πορεία, καθώς το 2011 η αξία του ανερχόταν στα 343 εκατομμύρια δολάρια.

WPA3: Το νέο πρωτόκολλο ασφαλείας

Μετά από τις τόσες απειλές που έχουν αντιμετωπίσει κατά καιρούς το Wi-Fi και τα router, όπως για παράδειγμα το Krack και το VPNFilter που είδαμε σε προηγούμενους οδηγούς, ήρθε η ώρα να θωρακιστούν τα ασύρματα δίκτυα και τα δεδομένα μας σε όλες τις συσκευές.

Η Wi-Fi Alliance ανακοίνωσε επίσημα τις προδιαγραφές του νέου πρωτοκόλλου WPA3 (WiFi Protected Access III), το οποίο φέρνει τη μεγαλύτερη αναβάθμιση ασφαλείας στα ασύρματα δίκτυα μετά από 14 χρόνια.

Το νέο πρότυπο αντικαθιστά στην ουσία το WPA2, παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια ακόμα και στα δεδομένα που διακινούνται μέσω των διαθέσιμων δημόσιων δικτύων WiFi.

Το WPA3 παρέχει τη μέγιστη δυνατή προστασία σε όλες τις συσκευές, διασφαλίζοντας τους κωδικούς πρόσβασης, ακόμη και αν δεν είναι οι πιο ισχυροί. Ως εκ τούτου, τα οικιακά και τα επιχειρηματικά δίκτυα θα επωφεληθούν στο έπακρο από αυτή την αναβάθμιση.

Παρότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για την πλήρη ανάπτυξη του WPA3, το σημαντικό είναι ότι η διαδικασία μετάβασης είναι σε εξέλιξη, και αυτό σημαίνει ασφαλέστερα δίκτυα Wi-Fi στο εγγύς μέλλον.

Πολλοί κατασκευαστές έχουν δηλώσει ότι δεν σχεδιάζουν μόνο να εφαρμόσουν το νέο πρότυπο στα επερχόμενα προϊόντα τους, αλλά αναζητούν τρόπους ενημέρωσης των συσκευών που είναι ήδη σε κυκλοφορία.

Android Messages σε Windows, Mac, Linux

Η Google εισήγαγε τα μηνύματα στο Android σε όλα τα συστήματα που τρέχουν Windows, Mac, και Linux, επιτρέποντας στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν τα μηνύματα κειμένου στους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές τους.

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε ήδη εγκαταστήσει το app στην Android συσκευή…

…μετά να επισκεφτούμε αυτή την τοποθεσία (messages.android.com), και να πατήσουμε την “Απομνημόνευση αυτού του υπολογιστή” που παρατηρούμε παρακάτω.

Κατόπιν, να ανοίξουμε το app στην Android συσκευή, και πατώντας στις τρεις τελείες πάνω δεξιά, να επιλέξουμε διαδοχικά το “Messages για τον ιστό”, και αφού στρέψουμε την κάμερα του κινητού στον QR κωδικό που μας περιμένει στο PC, να πατήσουμε την “Σάρωση κωδικού”.

Από εκεί και μετά, μπορούμε να λαμβάνουμε και να στέλνουμε τα SMS απευθείας, είτε μέσω του browser του υπολογιστή, είτε ως αυτόνομη εφαρμογή έξω από το πρόγραμμα περιήγησης, έτσι ώστε να βλέπουμε και ειδοποιήσεις στη γραμμή εργασιών για τα SMS.

Για να το πετύχουμε αυτό, δεν έχουμε παρά να δημιουργήσουμε μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας μέσα από τον browser, ή να την καρφιτσώσουμε στη γραμμή εργασιών, ακολουθώντας τα τρία απλά βήματα που βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα.

Οι τρεις νέες συσκευές της Xiaomi

Η Xiaomi είναι έτοιμη να ανακοινώσει τα νέα οικονομικά κινητά της εταιρείας την επόμενη εβδομάδα. Οι πληροφορίες προέρχονται από τα πάντα έγκυρα κινέζικα site, τα οποία αναφέρουν την 3η Ιουλίου ως την ημερομηνία της ανακοίνωσης.

Mi Max 3

Η κυριότερη συσκευή που θα παρουσιάσει η εταιρεία στις 3 Ιουλίου λέγεται ότι θα είναι το Mi Max 3 με οθόνη FHD 6,9 ιντσών και αναλογία 18:9. Όπως αναφέρεται, το πιο πιθανό είναι να φοράει ένα Snapdragon 710, και θα έχει μνήμη 6GB με 128GB αποθηκευτικό.

Το κόστος της συσκευής διέρρευσε από το κινέζικο Weibo στις 27 Ιουνίου, και θα κυμαίνεται περί τα 1.699 yuan, όπερ σημαίνει γύρω στα 222 ευρώ.

Redmi 6 Pro

Η πρώτη συσκευή που ήδη ανακοινώθηκε είναι το Redmi 6 Pro, το οποίο είναι το πρώτο κινητό αυτής της σειράς που διαθέτει εγκοπή στο μπροστινό τμήμα, γιατί το είδαν από την Apple και τους φάνηκε καλή ιδέα.

Θα φοράει τον Snapdragon 625, και διαθέτει οθόνη 5.84 ιντσών με ανάλυση 2280×1080 pixel (αναλογία 19:9).

Όσον αφορά την τιμολόγηση, η βασική έκδοση θα κοστίζει 999 yuan (€130), ενώ τα άλλα δύο μοντέλα (4GB / 32GB και 4GB / 64GB) θα κοστίζουν περί τα 1.199 – 1.299 yuan (€156-169).

Mi Pad 4

Η μεγάλη κινέζικη εταιρεία παρουσίασε αυτές τις ημέρες και το νέο μεταλλικό Mi Pad 4, το οποίο έρχεται με οκταπύρηνο Snapdragon 660, υποστήριξη LTE με nano-SIM, και με εξαιρετικά ελκυστική τιμή.

Όπως αναφέρεται, θα κοστίζει 1.099 yuan (€145) για την έκδοση WiFi, και 1.499 (€197) για την έκδοση 4G- LTE.

Σας άρεσαν τα νέα της εβδομάδας?

Αυτά ήταν τα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Παρασκευή – με περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας.

Αν γνωρίζετε κάποια άλλη σημαντική είδηση, μπορείτε να τη μοιραστείτε μαζί μας και να γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps