Home » Hardware » Reviews » Drone XK X300 - Λευκό Quadcopter Με Εντυπωσιακή Σταθερότητα

Drone XK X300 – Λευκό Quadcopter Με Εντυπωσιακή Σταθερότητα

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Οι τιμές στα drones δεν είναι πλέον απλησίαστες για τους αρχάριους χρήστες. Μπορούμε να βρούμε οικονομικό και ποιοτικό drone αρκετά φθηνά, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε μία περιουσία. Στη σημερινή παρουσίαση θα δούμε άλλο ένα οικονομικό drone, το XK X300, με ενσωματωμένη κάμερα, σταθεροποιητή πτήσης, και τιμή που δεν ξεπερνά τα 120€.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

XK X300

Το XK X300 είναι ένα drone που απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους.

XK X300

Κατ’ αρχάς, να αναφέρουμε ότι βγαίνει σε δύο εκδόσεις, τις F και W. Το F που έχουμε εμείς στα χέρια μας για τις ανάγκες του review, έχει 5.8g FPV, 140 μοίρες γωνία θέασης, και χειρισμό μόνο μέσω του τηλεχειριστηρίου.

Αντίθετα το W έχει 90 μοίρες γωνία θέασης και μπορούμε να το χειριστούμε και με το κινητό μας με WIFI.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες, το XK X300 έχει τέσσερις έλικες.

Διαθέτει, επίσης, προστατευτικά τα οποία μπορούμε να παραλείψουμε κατά τη συναρμολόγηση. Στο κουτί θα βρούμε επιπλέον το χειριστήριο, αλλά και μία οθόνη για να βλέπουμε ακριβώς ό,τι δείχνει η κάμερα.

Όσον αφορά την κάμερα, διαθέτει ανάλυση 720p, και χρησιμοποιείται για να κάνει live stream ό,τι “βλέπει” το drone καθώς πετάμε, στην 4.3 ιντσών οθόνη που διαθέτει η συσκευασία.

Με μια πρώτη ματιά, ο σχεδιασμός του φαίνεται πολύ καλός για να ‘ναι αληθινός, γιατί μιλάμε για drone της τάξης των 100€.

Το XK X300 είναι αρκετά διακριτικό και πολύ μικρό, και δεν έχει καμία σχέση με το επιβλητικό Xiaomi που είδαμε σε παλιότερο οδηγό.

Παρουσίαση: Xiaomi Mi 4K Drone – Το πιο VFM Drone της Αγοράς

Όταν μιλάμε για drone, υπάρχουν αρκετές επιλογές για αγορά, ξεκινώντας από παιχνίδια στις εξευτελιστικές τιμές των 10€, και φτάνοντας έως μερικές χιλιάδες ευρώ. Το πέταγμα…

Το drone έρχεται σε άσπρο χρώμα με μαύρες λεπτομέρειες στην πάνω πλευρά, ενώ κατά τη λειτουργία του φωτίζει.

Αυτό που μας εντυπωσίασε είναι ότι διαθέτει και σταθεροποίηση ύψους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χάνει καθόλου ύψος αν αφήσουμε το χειριστήριο. Πετάει δηλαδή στο σημείο όπου έχουμε ορίσει.

Η μπαταρία που θα βρούμε στη συσκευασία μαζί με τον φορτιστή της φτάνει τα 2000mAh.

Η ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι στο κουτί βρήκαμε μαζί και μία κάρτα μνήμης των 4GB. Σίγουρα δεν είναι τεράστια η χωρητικότητα, αλλά για τη διάρκεια πτήσης στα 720p, είναι πάνω από αρκετή.

Τέλος, θα βρούμε μαζί και ένα κατσαβίδι, βίδες, και όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνουμε τη συναρμολόγηση.

Εντυπώσεις κατά την πτήση

Κατά την πτήση το βρήκαμε άψογο, καθώς υπάκουσε κάθε διαταγή που δώσαμε στο χειριστήριο. Ομολογουμένως δεν το περιμέναμε σε καμία περίπτωση τόσο σταθερό.

Ο σταθεροποιητής ύψους κάνει άριστη δουλειά, και όντως το drone είναι ιδανικό ακόμα και για τον πιο αρχάριο χρήστη. Η απογείωση και η προσγείωση γίνονται πανεύκολα, ενώ κατά τη διάρκεια της πτήσης δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα.

Η κάμερα είναι ενσωματωμένη στο μπροστινό μέρος. Ωστόσο, λόγω της χαμηλής ανάλυσης, δεν περιμέναμε να καταγράψουμε και το πιο ποιοτικό βίντεο.

Σίγουρα για 720p είναι μια χαρά, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαγγελματικούς σκοπούς.

Γι' αυτόν τον λόγο, πιστεύουμε ότι το XK X300 παραπέμπει περισσότερο σε ένα racing drone, παρά για φωτογραφίες και βίντεο. Άλλωστε η οθόνη δείχνει σε πραγματικό χρόνο ό,τι βλέπουμε απ’ την κάμερα, γεγονός που το κάνει ιδανικό για FPV πτήσεις.

Η διάρκεια πτήσης του ήταν γύρω στα 15 λεπτά, που σίγουρα είναι παραπάνω απ’ τον μέσο όρο για πτήση με κάμερα σε αυτή τη χρηματική κατηγορία.

Το χειριστήριο στην αρχή μας φάνηκε αρκετά περίπλοκο.

Όπως βλέπουμε, διαθέτει τα κλασικά κουμπιά με τους μοχλούς στο πάνω μέρος, όμως στην κάτω πλευρά υπάρχει και μία οθόνη.

Διαπιστώσαμε στην πορεία ότι η οθόνη δείχνει διάφορες πληροφορίες για τις λειτουργίες του drone.

Εκεί θα βρούμε την ισχύ του σήματος, ώστε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή σε τι απόσταση βρίσκεται το drone. Επίσης, στην οθόνη αναγράφεται το επίπεδο της μπαταρίας, καθώς και η κίνηση των μοχλών.

Με άλλα λόγια, το χειριστήριο μας δίνει τον πλήρη έλεγχο του drone. Τέλος, στην δεξιά πλευρά υπάρχει και ένα κουμπί, με το οποίο μπορούμε να τραβήξουμε φωτογραφίες και βίντεο.

Αξίζει η αγορά του;

Ανάμεσα στο XK X300 και το Bugs 3 που παρουσιάσαμε σε παλιότερο οδηγό, θα λέγαμε ότι το πρώτο κερδίζει με διαφορά.

Ναι μεν είναι ελάχιστα πιο ακριβό, αλλά μαζί περιλαμβάνει και κάμερα, κάρτα μνήμης, και οθόνη για να βλέπεις ακριβώς ό,τι δείχνει η κάμερα.

Επιπλέον, ο σταθεροποιητής ύψους το κάνει ακόμα πιο VFM σε αυτή την τιμή, και πρακτικά δεν βλέπουμε να έχει άλλον αντίπαλο στα 100€.

Σας άρεσε το XK X300;

Για κάποιον που ψάχνει drone κοντά στα 100€, προτείνουμε ανεπιφύλακτα το XK X300 για κάθε χρήση

Μήπως έχετε το XK X300 στην κατοχή σας; Αν σας άρεσε η παρουσίαση ή αν έχετε απορίες, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps