Home » Hardware » Gadget » Τα Καλύτερα και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα - Ιούλιος 2018

Τα Καλύτερα και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα – Ιούλιος 2018

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Χρειάστηκε να δούμε αμέτρητα gadget, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Διαλέξαμε τα πιο περίεργα, τα καλύτερα, αυτά που αξίζουν το ευρώ μας, και σας τα παρουσιάζουμε. Μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζουμε κουνούπια, μύγες, έντομα, και τρωκτικά. Χειριζόμαστε όλες μας τις συσκευές με μόνο ένα τηλεχειριστήριο, αλλάζουμε το ποντίκι με μία πένα, και φορτίζουμε ασύρματα το κινητό μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Κρυφή Ψηφιακή Κλειδαριά Για Ντουλάπια

Δεν έρχονται όλα τα ντουλάπια και τα συρτάρια με κλειδαριές. Αν θέλουμε να προσθέσουμε αυτή τη δυνατότητα, θα πρέπει να ανοίξουμε κάποιες αρκετά μεγάλες τρύπες. Συν ότι θα πρέπει να κουβαλάμε ένα επιπλέον κλειδί.

Η κλειδαριά RFID Digital Lock έρχεται να λύσει και τα δύο αυτά προβλήματα, τουλάχιστον όσον αφορά το ντουλάπι.

Τα Καλύτερα και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα - Ιούλιος 2018

Η συγκεκριμένη κλειδαριά είναι ψηφιακή, και δεν απαιτεί να κάνουμε την κλασική τρύπα, αρκεί μόνο μια τρύπα για μια βίδα. Παράλληλα, ξεκλειδώνει με την ειδική κάρτα με τεχνολογία ραδιοκυμάτων, και λειτουργεί με δύο μπαταρίες ΑΑ.

Σαν έξτρα bonus, δεν θα ξέρει κανείς ότι το ντουλάπι είναι κλειδωμένο, καθώς δεν υπάρχει ορατή κλειδαρότρυπα. Η κάρτα που ξεκλειδώνει την κλειδαριά χωράει άνετα στο πορτοφόλι μας, και το κόστος του gadget είναι €18,12.

Πολυχειριστήριο, Πληκτρολόγιο Αφής, Ποντίκι

Είναι πληκτρολόγιο αφής, ποντίκι έξι αξόνων, τηλεχειριστήριο, διαθέτει ρυθμιζόμενα κουμπιά μέσω υπέρυθρων, και έχει ενσωματωμένη μπαταρία στα 300mAh.

Έχει οπίσθιο φωτισμό και είναι συμβατό με Android TV Box, Smart TV, Projector, Macbook, και πολλά άλλα. Οπότε με ένα μόνο χειριστήριο χρησιμοποιούμε όλες τις συσκευές μας.

Κάποιος θα περίμενε να κοστίζει μία περιουσία, αλλά για να το αποκτήσουμε θα χρειαστούμε κάτι παραπάνω από 17 ευρώ.

Εργαλείο Εφαρμογής Προστατευτικού Οθόνης

Η αλλαγή προστατευτικού οθόνης στο κινητό είναι απλή, αλλά απαιτεί σταθερό χέρι, αρκετό καθάρισμα, και υπομονή. Αν κάτι πάει στραβά, το κενό μεταξύ οθόνης και προστατευτικού θα έχει μία ή περισσότερες εκνευριστικές φυσαλίδες.

Με το συγκεκριμένο gadget, μπορούμε να αλλάξουμε το προστατευτικό του κινητού μας γρήγορα, με ασφάλεια, και με επιτυχία.

Ακόμη και αν θεωρούμε τον εαυτό μας expert στην αλλαγή προστατευτικών, καλό είναι να διαθέτουμε ένα τέτοιο εργαλείο. Άλλωστε η τιμή του είναι στα €3,46, και είναι κατάλληλο για συσκευές έως 6 ίντσες.

Module Για Ασύρματη Φόρτιση Type-C

Η τεχνολογία που επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση συσκευών δεν είναι καινούρια. Παρ’ όλα αυτά, αρκετοί κατασκευαστές δεν ενσωματώνουν αυτή τη δυνατότητα στα κινητά τους, ενώ αυτά που την έχουν συνήθως είναι μοντέλα αυξημένου κόστους.

Ευτυχώς υπάρχουν gadget που μας επιτρέπουν να φορτίζουμε ασύρματα το κινητό μας. Το συγκεκριμένο στοιχίζει €3,01 και συνδέεται σε smartphone με θύρες USB Type-C.

Το κολλάμε στο πίσω μέρος του κινητού μας, και με τη χρήση ενός Wireless Charger που κάνει μόνο €4,73, το φορτίζουμε ασύρματα.

USB Hub Προσαρτώμενο Στην Οθόνη

Τα USB Hub είναι ιδιαίτερα χρήσιμες συσκευές, ειδικά αν έχουμε laptop όπου συνήθως δεν διαθέτουν πολλές θύρες USB. Παρ’ όλα αυτά, είναι ανεξάρτητες συσκευές, που καταλαμβάνουν χώρο, και μας βαραίνουν με ένα ακόμη καλώδιο πάνω στο γραφείο.

Τη λύση την έδωσε η ORICO με αυτό το gadget. Πρόκειται για ένα USB Hub με τέσσερις θύρες USB 3, και ιδιαίτερο σχεδιασμό. Η εταιρεία έφτιαξε έτσι το MH4PU ώστε να μπορεί να προσαρτάται πάνω στην οθόνη μας, στο γραφείο ή όπου μας βολεύει.

Το καλώδιο του μπορεί να κρυφτεί εύκολα, ειδικά στην περίπτωση ενός laptop, και η τιμή του είναι €12,25 στο Gearbest.

Mini Φορητή Κάμερα Στα 480p

Σήμερα δεν υπάρχει κινητό τηλέφωνο χωρίς κάμερα, ή τουλάχιστον αποτελεί σπάνια εξαίρεση. Ωστόσο, ίσως να θέλουμε κάτι πιο άμεσο για να τραβάμε φωτογραφίες και βίντεο.

Ακόμη κι αν δεν μας ενδιαφέρει μία ξεχωριστή συσκευή καταγραφής βίντεο και ήχου, το συγκεκριμένο gadget είναι ιδιαίτερο.

Αρχικά έχει σχετικά μικρές διαστάσεις, μπορεί να μπει στα κλειδιά μας ως μπρελόκ, καταγράφει έως 5 ώρες βίντεο στα 480p, και ήχο στα 256Kbps.

Έπειτα, έχει ενσωματωμένη μπαταρία στα 300mAh, υποστηρίζει συνδεσιμότητα με USB 2, και κοστίζει €21,68.

Ασύρματο Ποντίκι – Πένα

Καλά τα ασύρματα ποντίκια, αλλά δύσκολα προκαλούν αίσθηση στους άλλους. Γι’ αυτό στο Gearbest μπορούμε να αγοράσουμε αυτό το gadget με €10,52.

Οι σχεδιαστές λένε ότι είναι πιο εργονομικό από τα κλασικά ποντίκια, ότι δεν κουράζει το χέρι μας, και πως μας δίνει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι λειτουργεί με μία μπαταρία ΑΑΑ, έχει ροδέλα, ρυθμιστή DPI, δύο κουμπιά, και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μόνο δεξιόχειρες.

Smalody HiFi Subwoofer Ηχόμπαρα

Μια ηχόμπαρα μπορεί να μας φανεί αρκετά χρήσιμη, ειδικά αν ακούμε αρκετή μουσική. Ήδη έχουμε παρουσιάσει την GXT 664 Unca 2.1 της Trust, την οποία μπορούμε να βρούμε στο Amazon γύρω στα 70 ευρώ χωρίς μεταφορικά.

Αν όμως θέλουμε κάτι πιο φθηνό, μπορούμε να πάρουμε την ηχόμπαρα της Smalody από το Banggood με 25 ευρώ, μαζί με Priority Mail για να την έχουμε στα χέρια μας σε λίγες μέρες.

Σίγουρα μιλάμε για μία λιγότερο ισχυρή συσκευή, αλλά η εταιρεία υπόσχεται υπέροχο στερεοφωνικό ήχο, και οι χρήστες την έχουν βαθμολογήσει με 4.8/5.

Αδιάβροχο Ασύρματο Ηχείο και Φακός

Τώρα που μιλάμε για ήχο, ας δούμε και ένα φορητό ασύρματο ηχείο. Είναι αδιάβροχο, διαθέτει θύρα USB, FM Radio, υποστηρίζει Bluetooth 3.0, και έχει ενσωματωμένο φακό.

Επιπλέον, έχει μπαταρία στα 1800mAh, είναι συμβατό με iOS και Android, έχει δύο ηχεία στα 3W το καθένα, βγαίνει σε τέσσερα χρώματα, και κοστίζει κάτι παραπάνω από 20 ευρώ με Priority Line.

Σωλήνες Υδρόψυξης Με LED Φωτισμό

Η συναρμολόγηση ενός υπολογιστή είναι μία πολύπλοκη διαδικασία, αλλά συνήθως το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει. Οι πιο μερακλήδες από εμάς μπορεί να βάλουμε και LED φωτισμό, φωτιζόμενα ανεμιστηράκια, και υδρόψυξη.

Αυτός είναι ένας κύλινδρος υδρόψυξης με LED φωτισμό, και σχεδιασμό να μοιάζει με διπλή έλικα DNA, αν και η περιγραφή τον αναφέρει σαν “έλικα ιού”.

Διαθέτει αρκετές υποδοχές για σωλήνες, και αρκετά μεγάλες διαστάσεις, ενώ στο πακέτο θα βρούμε ό,τι χρειαζόμαστε για την εγκατάστασή του.

Μπορούμε να τον προμηθευτούμε από το Banggood, στην τιμή των €34,70.

Ηλεκτρική Μυγοπαγίδα

Τα έχουμε ξαναπεί αυτά, αλλά το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, τα κουνούπια έχουν αποθρασυνθεί, οι μύγες έχουν αφηνιάσει, και τα έντομα κατακλύζουν κάθε σπίτι.

Πρώτα από όλα πρέπει να κάνουμε κάτι για τις μύγες, και η λύση είναι αυτή εδώ η ηλεκτρική μυγοπαγίδα.

Η συσκευή τροφοδοτείται μέσω USB, έρχεται σετάκι με ειδική παγίδα με τροφή για τις μύγες, δεν μολύνει το περιβάλλον, και κοστίζει €10,52.

Φωτοβολταϊκή Αντικουνουπική Λάμπα

Συνεχίζουμε με μία αντικουνουπική λάμπα που φορτίζει με το φως του ήλιου, και την κατασκευάζει η ίδια εταιρεία, η Gocomma.

Μπορούμε να την τοποθετήσουμε σε οποιοδήποτε τζάμι παραθύρου, χάρη στις ενσωματωμένες βεντούζες.

Προφανώς το συγκεκριμένο gadget δεν είναι επιβλαβές για το περιβάλλον, και στοιχίζει €7,01.

Ηλεκτρικό Απωθητικό Εντόμων

Μύγες τέλος, με τα κουνούπια ξεμπερδέψαμε, ήρθε η ώρα να λάβουμε τα μέτρα μας για την αντιμετώπιση των υπόλοιπων παρασίτων.

Ο κατασκευαστής αυτού του gadget αναφέρει ότι παράγει υπέρηχους και ηλεκτρομαγνητικά κύματα, με τα οποία διώχνει παράσιτα, έντομα, και τρωκτικά. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η συσκευή είναι πλήρως αθόρυβη.

Οι συγκεκριμένες συσκευές έχουν αμφισβητηθεί αρκετά. Ωστόσο, κάποιοι λένε ότι όντως λειτουργούν και διώχνουν τα έντομα μακριά.

Αν ενδιαφερόμαστε για μία τέτοια συσκευή, ή αν απλώς θέλουμε από περιέργεια να δοκιμάσουμε κατά πόσο δουλεύει, τότε το Pest Reject είναι ό,τι πρέπει, γιατί κοστίζει μόνο €3,56.

Mini Τηλεχειριζόμενο Υποβρύχιο

Όπως κάθε μήνα, έτσι κι αυτόν σας έχουμε ένα παιχνίδι ή gadget για μεγάλα παιδιά.

Το συγκεκριμένο είναι ένα τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο, με διαστάσεις 8×2.1×2.8 εκατοστά, σχεδόν όσο ένα δάχτυλο.

Λειτουργεί με τρεις μπαταρίες κουμπιά, το χειριζόμαστε με το controller που έρχεται μαζί του, είναι αδιάβροχο, και η τιμή του ανέρχεται στα €9,54.

Πώς σας φάνηκαν τα Gadget του Ιουλίου;

Βρήκατε κάτι ενδιαφέρον ή περίεργο από όσα σας παρουσιάσαμε; Θα αγοράσετε κάποιο από αυτά, ή μήπως ήδη έχετε κάποια;

Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps