Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » Windows 10 Σε Smartphones, Oppo Find X Και Προσθήκες Στο Facebook

Windows 10 Σε Smartphones, Oppo Find X Και Προσθήκες Στο Facebook

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

H Huawei ανακοίνωσε τη δυνατότητα πρόσβασης στα Windows 10 μέσα από επιλεγμένα smartphones της, ενώ από την άλλη θα μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα μηνύματα του Android Messages μέσω Web.  Μεταξύ άλλων, στα νέα της εβδομάδας θα δούμε το ιδιαίτερο smartphone Find X της Oppo, που είναι η μητρική εταιρεία της OnePlus, τις νέες προσθήκες στο Facebook, και ένα ευχάριστο νέο για τους χρήστες του Instagram.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το εβδομαδιαίο WeeklySteps επιχειρεί να συνοψίσει τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, φιλτράροντας τις ανούσιες ειδήσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε Παρασκευή, και θα περιλαμβάνει τα νέα γνωστών εταιρειών, καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, επερχόμενα events, και διάφορα άλλα.

H Huawei φέρνει τα Windows 10 σε κινητά

Η Huawei, στα πλαίσια της CES Asia 2018, ανακοίνωσε μία νέα υπηρεσία η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να έχει πρόσβαση στα Windows 10 μέσα από το κινητό του.

Windows 10 σε smartphones, Oppo Find X και προσθήκες στο Facebook

Αυτό θα επιτυγχάνεται με τη βοήθεια της υπηρεσίας Cloud PC, προσφέροντας ουσιαστικά πρόσβαση σε ένα εικονικό σύστημα με Windows 10.

Virtual Machine – Τι Είναι η “Εικονική Μηχανή”

Ο πειραματισμός είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Αν όμως πειραματιστούμε με το λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή, μπορεί να μας κοστίσει σε χρήματα και σε χρόνο….

Ο χρήστης απλά πρέπει να κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του, αλλά και την αντίστοιχη στον Windows 10 υπολογιστή του. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει πραγματική πρόσβαση στα αρχεία του.

H υπηρεσία αυτή βέβαια δεν θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις Huawei συσκευές. Οι πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις high-end (Huawei P20, Huawei Mate 10, Huawei Mate RS και Huawei MediaPad M5 tablet).

Μάλιστα, για το πρώτο διάστημα, η εφαρμογή θα είναι προσβάσιμη μόνο στην Κίνα.

Android Messages και μέσω Web

Πλέον όσοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή της Google, Android Messages, στο κινητό τους, θα έχουν τη δυνατότητα να τα στέλνουν αλλά και να τα διαχειρίζονται και από τον υπολογιστή.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Μηνύματα στο Android

Στις μέρες μας τα γραπτά μηνύματα έχουν γίνει ο πιο δημοφιλής τρόπος επικοινωνίας. Είναι γρήγορα, στέλνουν σχεδόν τα πάντα, και πάνω από όλα δεν κοστίζουν….

Η Google ξεκινά τη διάθεση της εφαρμογής μέσω browser για υπολογιστές, κάνοντας τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα για τους χρήστες. Μάλιστα, η web έκδοση υποστηρίζει κείμενα, εικόνες, και αυτοκόλλητα.

Για να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη νέα δυνατότητα, θα χρειαστεί να σκανάρουμε ένα QR code μέσω της mobile εφαρμογής.

Βέβαια όσοι χρησιμοποιούσαμε κάποια υπηρεσία όπως το AirDroid, είχαμε ήδη αυτή τη δυνατότητα.

Διαχείριση Android Κινητού και Tablet Μέσω Internet

To κινητό ή το tablet είναι ένα πλήρες κέντρο ψυχαγωγίας, για τη μουσική, τις ταινίες, τα προσωπικά βίντεο και τις φωτογραφίες. Όμως, η διαχείριση Android μέσω…

Oppo Find X, χωρίς bezels και notch, αλλά με κρυφές κάμερες

Η Oppo μαζί με την Vivo (δύο εταιρίες που μαζί με την OnePlus ανήκουν στον όμιλο BBK) ανακοίνωσαν το “μέλλον των smartphones”, το Oppo Find X.

To νέο smartphone έρχεται χωρίς το ενοχλητικό για πολλούς notch που εισήγαγε το iPhone X και τείνει να γίνει μόδα. Επίσης θα έχει αναλογία οθόνης 92.25% σε σχέση με ολόκληρο το σώμα (screen to body ratio).

Πολύ εντυπωσιακό είναι ότι το κινητό διαθέτει μηχανισμό που αποκαλύπτει τόσο τη διπλή κάμερα 16+20MP στο πίσω μέρος, όσο και τη selfie camera 25MP.

Κατά τα άλλα, το Oppo Find X διαθέτει: OLED οθόνη 6,4 ιντσών, επεξεργαστή Snapdragon 845, 8GB RAM, 256GB μέγιστο αποθηκευτικό χώρο, καθώς και μπαταρία 3.750mAh. Το λειτουργικό είναι το Android 8.1 Oreo, συνυφασμένο με το Color Os της Oppo.

Αρχικά θα κυκλοφορήσει στην Κίνα, και αργότερα σε Αμερική και Ευρώπη, με κόστος γύρω στα 600 ευρώ.

Το Facebook θα διορθώνει τις φωτογραφίες με τα κλειστά μάτια

Το Facebook από ότι φαίνεται προσπαθεί να δώσει λύση και στο “φαινόμενο” των φωτογραφιών με κλειστά μάτια.

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, το Facebook ψάχνει λύσεις έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να διορθώνουμε τις φωτογραφίες μας.

Αυτή η τεχνολογία πρόκειται να είναι αρκετά καινοτόμα. Μέχρι τώρα, το μόνο πράγμα που μπορούσαμε να ελέγξουμε ήταν ο φωτισμός των φωτογραφιών.

Βέβαια, η ιδέα βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, και βασίζεται στην εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης με ήδη υπάρχουσες φωτογραφίες προσώπων.

Μένει τώρα να δούμε το πότε και εάν θα εφαρμοστεί. Πάντως υπάρχει μία γενική ανησυχία σχετικά με θέματα που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Συνδρομητικά group στο Facebook

Το Facebook ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο το οποίο θα επιτρέπει σε διαχειριστές ομάδων να χρεώνουν τα μέλη τους.

Αυτό το χαρακτηριστικό προέκυψε ύστερα από πολλά αιτήματα διαχειριστών ομάδων, οι οποίοι αναζητούσαν τρόπους για να κερδίσουν χρήματα, έτσι ώστε να είναι σε θέση να επενδύσουν περισσότερο σε χρόνο και περιεχόμενο.

Προς το παρόν, η παραπάνω υπηρεσία βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο σε συγκεκριμένες ομάδες, και εάν έχει επιτυχία, θα διευρυνθεί.

Instagram: Τέλος η φημολογούμενη “απαγόρευση” των screenshots

Πριν από μερικούς μήνες, το Instagram είχε ανακοινώσει ότι δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό. Σύμφωνα με αυτό, θα γίνεται ενημέρωση του χρήστη όταν κάποιος κάνει screenshot κάποιο Story του.

Προφανώς, ήταν μία κίνηση η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.

Το Instagram ανακοίνωσε επίσημα ότι πλέον δεν θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη αυτού του χαρακτηριστικού.

Σε γενικές γραμμές, το Instagram είναι πιο ευέλικτο και ακούει σε πολλές περιπτώσεις τους χρήστες, κάνοντας το ένα από τα πιο αγαπητά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σας άρεσαν τα νέα αυτής της εβδομάδας?

Αυτά ήταν τα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα, με περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας.

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps