Home » Hardware » Reviews » Οικονομικό Racing Drone MJX Bugs 3 Για Αρχάριους

Οικονομικό Racing Drone MJX Bugs 3 Για Αρχάριους

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα drones έχουν γίνει της μόδας το τελευταίο διάστημα, και δεν απευθύνονται πλέον μόνο σε επαγγελματίες φωτογράφους που έχουν σκοπό να τραβήξουν πλάνα από ψηλά. Αντίθετα, βλέπουμε σιγά-σιγά όλο και περισσότερους χρήστες να ενδιαφέρονται να “παίξουν” με κάποιο drone, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν μια μικρή περιουσία. Σε αυτό το review θα δούμε το MJX Bugs 3, το οποίο είναι ένα οικονομικό drone των 90€.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι τα racing drones

Όσοι ασχολούνται με το “σπορ”, γνωρίζουν ότι υπάρχουν διάφορες κατηγορίες από drones. Έτσι, ανάλογα με τη χρήση που θα κάνουμε, βρίσκουμε στην αγορά drones με πολύ καλές κάμερες για εναέριες λήψεις, drones φτιαγμένα για να παραδίδουν μεγάλα πακέτα, drones για αγώνες ταχύτητας, και πάει λέγοντας.

Τα drone ταχύτητας – ή racing drones – είναι συνήθως μικρά quadcopters. Ένα τέτοιο drone πρέπει να είναι γρήγορο, ελαφρύ, και να διαθέτει κάμερα FPV (First Person View).

Σκοπός μιας τέτοιας κάμερας είναι να δείχνει στον χρήστη την κατεύθυνση του drone σε πραγματικό χρόνο και σε πρώτο πρόσωπο, σαν να βρισκόταν ο ίδιος μέσα στο όχημα.

Στο YouTube θα βρούμε αμέτρητα βίντεο με αγώνες drone όπως το παραπάνω, και τελευταία στο εξωτερικό έχουν αρχίσει να διοργανώνονται και επίσημοι αγώνες με χρηματικά έπαθλα.

MJX B3 Bugs 3

Η MJX είναι μία εταιρεία που ασχολείται αποκλειστικά με την κατασκευή drone όλων των ειδών.

Το Bugs 3 είναι ένα από τα racing drones της εταιρείας, το οποίο όμως μπορεί θεωρητικά να καλύψει και τις ανάγκες για αεροφωτογραφίες ή βίντεο.

Πρόκειται για ένα quadcopter που διαθέτει δύο ταχύτητες πτήσης, ζυγίζει 447 γραμμάρια μαζί με την μπαταρία, ενώ η διάρκεια πτήσης του φτάνει σχεδόν στα 20 λεπτά.

Η απόσταση στην οποία μπορούμε να το ελέγξουμε είναι τα 500 μέτρα, ενώ διαθέτει θέση για προσθήκη κάμερας, παρότι δεν έρχεται μαζί στη συσκευασία.

Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως racing drone, είτε για βίντεο, καθώς μπορούμε να προσθέσουμε οποιαδήποτε μικρή κάμερα διαθέτουμε.

Συσκευασία και παρελκόμενα

Η συσκευασία του δεν έχει να μας δείξει κάτι το ιδιαίτερο. Στο εξωτερικό εικονίζεται το drone, το οποίο βγαίνει σε κόκκινο και μαύρο χρώμα.

Μέσα θα βρούμε τη συσκευή – η δική μας ήρθε σε κόκκινο χρώμα – το χειριστήριο, και οκτώ έλικες, από τους οποίους οι τέσσερις χρησιμεύουν ως ανταλλακτικοί.

bugs 3

Επιπλέον, υπάρχουν προστατευτικά για τους έλικες, τα οποία μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε αν θέλουμε το drone να έχει λιγότερο βάρος. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι οδηγίες χρήσης.

Τέλος, θα βρούμε τα ποδαράκια, την μπαταρία με τον φορτιστή της, ένα εξάρτημα στο οποίο τοποθετείται η κάμερα, και ένα κατσαβίδι με τις απαραίτητες βίδες.

Όπως προείπαμε, το Bugs 3 δεν περιλαμβάνει καμία κάμερα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποια δικιά μας action cam στο ειδικό πλαίσιο που θα βρούμε στη συσκευασία.

Επίσης, να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει κουμπί On/Off για το άνοιγμα του drone. Για την εκκίνησή του, συνδέουμε και αποσυνδέουμε την μπαταρία στο πίσω μέρος.

Εμπειρία κατά την πτήση

Ο χειρισμός του drone δεν κρύβει καμία δυσκολία, ενώ οι οδηγίες στο manual είναι άκρως κατατοπιστικές. Το ίδιο ισχύει και για το χειριστήριο, το οποίο είναι πανεύκολο στη χρήση.

Ωστόσο, το δικό μας Bugs 3 χρειάστηκε επιπλέον calibration στους έλικες μέσω των κουμπιών του τηλεχειριστηρίου, καθώς παρατηρήσαμε ότι είχε μια ελαφριά κλίση προς τα δεξιά στην πρώτη πτήση.

Πέρα απ’ αυτό, το βρήκαμε ταχύτατο και οι πτήσεις μας φάνηκαν αρκετά διασκεδαστικές.

Το Bugs 3 δεν διαθέτει σταθεροποίηση ύψους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε το χειριστήριο και το drone να στέκεται στον αέρα.

Έτσι, για κάποιον αρχάριο είναι πιο δύσκολος ο χειρισμός του, σε σύγκριση με άλλα πιο ακριβά drones που διαθέτουν σταθεροποίηση.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που παραπέμπει περισσότερο σε racing drone, και ενδέχεται να σας δυσκολέψει αν το χρησιμοποιήσετε για φωτογραφίες και βίντεο.

Όσον αφορά τη μπαταρία του, πράγματι το Bugs 3 μας κράτησε σχεδόν για 20 λεπτά πτήσης, όμως δεν είχαμε προσθέσει κάμερα στο drone. Με το επιπλέον βάρος της κάμερας, ο χρόνος σίγουρα θα είναι μειωμένος, γύρω στα 10 με 15 λεπτά.

Όπως προείπαμε, διαθέτει δύο βασικές λειτουργίες πτήσεις, μία χαμηλής και μία υψηλής ταχύτητας. Στη δεύτερη λειτουργία μπορεί να εκτελέσει και 3D flip με το πάτημα ενός κουμπιού, πράγμα αρκετά εντυπωσιακό.

Αξίζει η αγορά του;

Για αρχάριους χρήστες που θέλουν να μάθουν να χειρίζονται ένα racing drone, το Bugs 3 είναι ό,τι πρέπει. Με το κόστος του να ανέρχεται γύρω στα 90€, θα το χαρακτηρίζαμε σίγουρα VFM.

Επιπλέον, εμφανισιακά είναι αρκετά όμορφο, με τον σχεδιασμό του να είναι αρκετά “επιθετικός”. Σίγουρα δεν πρόκειται για την πιο στιβαρή κατασκευή, καθώς είναι φτιαγμένο όλο από πλαστικό.

Ωστόσο, κατά τη γνώμη μας, διαθέτει όλα όσα χρειάζεται κανείς από ένα drone σε αυτήν την κατηγορία τιμής.

Βέβαια δεν το προτείνουμε σε καμία περίπτωση για χρήση φωτογραφίας και βιντεογραφίας. Η έλλειψη σταθεροποίησης και gimbal θα κάνουν τα πλάνα να φαίνονται “κουνημένα”, πράγμα απαγορευτικό για σοβαρή χρήση.

Αν ενδιαφέρεστε για τέτοια χρήση, το drone της Xiaomi είναι σαφώς μια καλύτερη επιλογή.

Παρουσίαση: Xiaomi Mi 4K Drone – Το πιο VFM Drone της Αγοράς

Όταν μιλάμε για drone, υπάρχουν αρκετές επιλογές για αγορά, ξεκινώντας από παιχνίδια στις εξευτελιστικές τιμές των 10€, και φτάνοντας έως μερικές χιλιάδες ευρώ. Το πέταγμα…

Σας αρέσουν οι αγώνες με drones;

Σίγουρα στη χώρα μας δεν είναι ακόμα τόσο διαδεδομένο το εν λόγω “σπορ”. Ακόμα κι έτσι όμως, οι πτήσεις με drones είναι αρκετά διασκεδαστικές.

Γράψτε μας στα σχόλια τις δικές σας εμπειρίες.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps