Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » Διαζύγιο Steam και Microsoft, Κενό Ασφαλείας Στα iPhone
WeeklySteps#20181107 - Νέο Mixer, Palm Phone, Xiaomi vs OnePlus, Ποδήλατα General Motors

Διαζύγιο Steam και Microsoft, Κενό Ασφαλείας Στα iPhone

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το PCsteps παρευρέθηκε στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας CeBIT 2018, και σας παρουσίασε τα προϊόντα της Zhiyun. Επίσης, κάναμε τα πρώτα μας live, τα οποία είχαν αναπάντεχη επιτυχία. Στα υπόλοιπα νέα, τα iPhone έχουν νέο κενό ασφαλείας, το Steam σταματά να υποστηρίζει τα XP/Vista, και η Yahoo κλείνει την εφαρμογή μηνυμάτων της. Επίσης, το Netflix βγάζει παιχνίδι με την Telltale, και η Google αλλάζει τους χάρτες της.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το εβδομαδιαίο WeeklySteps επιχειρεί να συνοψίσει τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, φιλτράροντας τις ανούσιες ειδήσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε Παρασκευή, και θα περιλαμβάνει τα νέα γνωστών εταιρειών, καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, επερχόμενα events, και διάφορα άλλα.

Το PCSteps στη CeBIT

Την εβδομάδα που μας πέρασε έτρεχε η διεθνής έκθεση τεχνολογίας CeBIT 2018, στο Ανόβερο της Γερμανίας. Η έκθεση φτάνει σήμερα στο τέλος της, αλλά το PCSteps ήταν εκεί, και μας παρουσίασε τα προϊόντα της Zhiyun.

Η Zhiyun είναι μία Κινέζικη εταιρεία, που το βασικό της προϊόν είναι τα gimbal. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα gimbal είναι σταθεροποιητές λήψης, και υπάρχουν από μοντέλα για action κάμερες τύπου GoPro και κινητά, μέχρι για βαριές DLSR κάμερες.

Στη διάρκεια της παραμονής μας στο Ανόβερο πραγματοποιήσαμε τρία συνολικά live. Το πρώτο είχε γενικό περιεχόμενο. Κάναμε χαλαρή κουβέντα, και κυριολεκτικά ξεδιπλώσαμε την ιστορία του PCSsteps.

Στο live της δεύτερης ημέρας ασχοληθήκαμε την αγορά καινούργιου υπολογιστή. Στη διάρκεια αυτού του live καλύψαμε πλήρως το θέμα, και απαντήσαμε σε αρκετές απορίες σας.

Τη συνέχεια του δεύτερου live θα τη βρείτε επίσης στο κανάλι μας στο YouTube, ενώ στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ολόκληρη την παρουσίαση της Zhiyun.

Αν σας άρεσε η παρουσίασή μας, και μείνατε ευχαριστημένοι από τα live, μην ξεχάσετε να αφήσετε τα σχόλιά σας κάτω από τα βίντεο. Επίσης, κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube, καθώς σύντομα έρχονται πολλά νέα πράγματα.

Η Google αλλάζει τα Google Maps

Στην τελευταία Google I/O, η εταιρεία παρουσίασε νέα προϊόντα, και αρκετές βελτιώσεις στα ήδη υπάρχοντα. Πολλές από αυτές τις αλλαγές έχουν κάνει την εμφάνισή τους ήδη σε κάποιους χρήστες.

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν οι Χάρτες Google, στους οποίους έγινε επανασχεδιασμός του περιβάλλοντος.

Πλέον όλα τα μενού της εφαρμογής είναι λευκά, οι γραμματοσειρές έχουν αλλάξει, ενώ πολλά από τα κουμπιά και τα εικονίδια έχουν επανασχεδιαστεί.

WeeklySteps#20180615 - Διαζύγιο Steam και Microsoft, Κενό Ασφαλείας Στα iPhone

Η “Εξερεύνηση” είναι αυτή που δέχθηκε τις περισσότερες αλλαγές. Τώρα διαθέτει στρογγυλά πολύχρωμα εικονίδια κατηγοριών, ενώ θα βρούμε και μία λίστα με τα κοντινά καταστήματα κάθε κατηγορίας.

Παρ’ όλα αυτά, η καρτέλα “Για ‘σένα”, που θα έδειχνε προτάσεις σχετικές με τις προτιμήσεις μας, δεν προστέθηκε ακόμη. Η Google υπόσχεται ότι θα εισάγει το χαρακτηριστικό μέσα στους “επόμενους μήνες”.

Κενό ασφαλείας στα iPhone

Η Apple έχει καταστήσει το iPhone ως μια ασφαλή συσκευή που μόνο ο ιδιοκτήτης του μπορεί να ανοίξει. Προφανώς αυτό δεν είναι αποδεκτό από τις αρχές, αν και η εταιρεία το παρακάνει σε μερικές περιπτώσεις.

Για παράδειγμα, το 2016 η Apple αρνήθηκε να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο ενός μαζικού δολοφόνου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να οδηγηθεί σε δικαστική διαμάχη με το FBI.

Εν μέσω όλων αυτών, υπήρξαν εταιρείες που δημιούργησαν συσκευές που παρακάμπτουν τις δικλείδες ασφαλείας των iPhone.

Η Grayshift, η οποία ιδρύθηκε από πρώην μηχανικό της Apple, έχει διαθέσει στην αγορά τη συσκευή GrayKey. Το κόστος της συσκευής είναι $15.000, και ήδη την έχουν αποκτήσει αρκετά αστυνομικά τμήματα.

Η Apple έχει προγραμματίσει το iOS ώστε να απενεργοποιεί το iPhone έπειτα από μια σειρά αποτυχημένων προσπαθειών εισαγωγής του κωδικού ασφαλείας.

Παρ’ όλα αυτά, συσκευές όπως το GrayKey καταστέλλουν αυτή τη λειτουργία. Έτσι μπορούν να δοκιμάζουν απεριόριστους κωδικούς, μέχρι να βρουν ποιος είναι ο σωστός.

Η Apple τελικά ανακοίνωσε ότι θα βάλει φρένο σε όλο αυτό με την επόμενη ενημέρωση του iOS.

Πρόκειται να ενσωματώσει μία νέα λειτουργία που ονομάζεται USB Restricted Mode. Η λειτουργία αυτή θα περιορίζει την πρόσβαση σε ένα κλειδωμένο iPhone, μέσω της θύρας USB.

Με το USB Restricted Mode, η θύρα του iPhone θα κλειδώνει με το πέρας μιας ώρας από το κλείδωμα του τηλεφώνου. Όσο η λειτουργία αυτή είναι ενεργή, το τηλέφωνο μπορεί μόνο να φορτίζει μέσω της θύρας.

Για να μπορέσει κάποιος να συνδέσει το smartphone σε κάποια άλλη συσκευή, με στόχο τη μεταφορά δεδομένων, θα πρέπει πρώτα να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο.

Αγαπητή Apple, δεχόμαστε το γεγονός να θες να προστατεύσεις τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών σου. Ειδικά μετά τον πρόσφατο Ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR, και άλλους αντίστοιχους κανονισμούς ή νόμους.

Δεν μπορούμε όμως να δεχτούμε ότι αρνήθηκες την πρόσβαση στο τηλέφωνο ενός δολοφόνου, που σκότωσε δεκατέσσερις αθώους. Ίσως αυτοί δεν είχαν iPhone, διότι τότε ίσως να έδινες πρόσβαση στα “προσωπικά δεδομένα” του δολοφόνου τους.

Προσπαθούμε να μην παίρνουμε θέση, τουλάχιστον όχι τέτοια που διαχωρίζει στρατόπεδα. Αλλά κάποια πράγματα είναι εντελώς αντικειμενικά. Γι’ αυτό, δείτε στο τελευταίο μας επεισόδιο: “Γιατί Τα Προϊόντα Της Apple Είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ”.

Netflix και Telltale ετοιμάζουν παιχνίδι

Η γνωστή εταιρεία παιχνιδιών Telltale Games, που έχει δημοσιεύσει τίτλους όπως το Game Of Thrones, το The Walking Dead, και το Minecraft: Story Mode, ετοιμάζει συνεργασία με το Netflix.

Οι δύο εταιρείες ετοιμάζουν το νέο παιχνίδι της Telltale, που θα ακολουθεί την ιστορία της γνωστής σειράς Stranger Things.

Η συνεργασία τους ωστόσο δεν σταματά εδώ. Το Netflix φιλοξενεί διαδραστικές σειρές, όπως το “Puss in Book: Trapped in an Epic Tale”, και το “Buddy Thunderstruck: The Maybe Pile”.

Η δημοφιλής streaming πλατφόρμα θα φιλοξενήσει μία έκδοση του Minecraft: Story Mode, της Telltale.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστές λεπτομέρειες όπως οι ημερομηνίες κυκλοφορίας των παιχνιδιών, αλλά αναμένουμε σχετικές ανακοινώσεις.

Το Steam σταματά την υποστήριξη των XP και Vista

Την εβδομάδα που μας πέρασε, η Valve ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να σταματήσει την υποστήριξη των Windows XP και Vista. Από την 1η Ιανουαρίου του 2019, η εφαρμογή του Steam δεν θα λειτουργεί σε συστήματα που τρέχουν αυτά τα λειτουργικά.

Αυτή η κίνηση της Valve συνδυάζεται με μία σειρά παραγόντων. Αρχικά, το Steam τρέχει μια ενσωματωμένη έκδοση του Google Chrome, η οποία δεν λειτουργεί πλέον με XP ή Vista.

Έπειτα, η ίδια η εφαρμογή του Steam πλέον θα απαιτεί χαρακτηριστικά ασφαλείας που υπάρχουν μόνο στα Windows 7 ή νεότερα. Η ανακοίνωση της ίδιας της Valve είναι η παρακάτω:

“Οι νεότερες λειτουργίες του Steam βασίζονται σε μια ενσωματωμένη έκδοση του Google Chrome, η οποία δεν λειτουργεί πλέον σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Επιπλέον, οι μελλοντικές εκδόσεις του Steam θα απαιτούν τις λειτουργίες των Windows και τις ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας που εμφανίζονται μόνο στα Windows 7 και παραπάνω.”

Μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2019, το Steam θα λειτουργεί κανονικά στα δύο απαρχαιωμένα λειτουργικά συστήματα. Παρ’ όλα αυτά, η Valve σημειώνει ότι κάποιες νέες λειτουργίες, όπως το νέο εξελιγμένο chat του Steam, δεν θα είναι διαθέσιμες.

Σιγά σιγά όλοι εγκαταλείπουν το πλοίο που λέγεται Vista, κι ακόμη χειρότερα, απορούμε που κάποιοι συνεχίζουν και βρίσκονται στο πλοίο των XP. Εσείς γιατί συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε αυτά τα μη ασφαλή λειτουργικά συστήματα;

Η Yahoo κλείνει την εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων

Το Yahoo Messenger μετρά είκοσι χρόνια ζωής. Ξεκίνησε το 1998 με το όνομα Yahoo Pager, και αποτελούσε μία εναλλακτική υπηρεσία μηνυμάτων. Όπως όλα δείχνουν, όμως, η στιγμή του τέλους έφτασε για την υπηρεσία μηνυμάτων της Yahoo.

H Oath είναι θυγατρική της Verizon, και ιδιοκτήτης των Yahoo και AOL. Τον Δεκέμβριο του 2017 έκλεισε οριστικά την AIM, που ήταν η υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων του AOL.

Τώρα η εταιρεία ανακοίνωσε το κλείσιμο του Yahoo Messenger στις 17 Ιουλίου του 2018. Παρ’ όλα αυτά, οι χρήστες θα έχουν στη διάθεσή τους έξι μήνες για να πάρουν αντίγραφα των συνομιλιών τους.

Η Yahoo δήλωσε: “Το Yahoo Messenger είναι μία από τις πρώτες εφαρμογές του είδους. Παρ’ όλα αυτά, καθώς το τοπίο επικοινωνιών συνεχίζει να αλλάζει, εστιάζουμε στη δημιουργία και εισαγωγή νέων, συναρπαστικών εργαλείων επικοινωνίας, που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες των καταναλωτών.”

Ωστόσο, η εταιρεία δεν ανακοίνωσε κάποιον αντικαταστάτη του Yahoo Messenger, αν και προτρέπει του χρήστες να χρησιμοποιούν την υπηρεσία της, “Yahoo Squirrel”.

Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε έκδοση beta. Όσοι επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν, μπορούν να κάνουν αίτηση για πρόσβαση σε αυτή από τη σελίδα της.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα της εβδομάδας;

Αυτά ήταν τα νέα για αυτήν την εβδομάδα. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Παρασκευή, με περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας.

Θα χαρούμε να διαβάσουμε την άποψή σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps