Home » Smartphones-Tablets » Δωρεάν Photoshop Express, Fix, Mix, Sketch, και Lightroom Στο Κινητό

Δωρεάν Photoshop Express, Fix, Mix, Sketch, και Lightroom Στο Κινητό

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η Adobe είναι ίσως η πιο γνωστή εταιρεία προγραμμάτων επεξεργασίας πολυμέσων, και όχι μόνο. Παράλληλα, η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο των mobile εφαρμογών, και ήδη έχει μία σειρά από εκπληκτικά εργαλεία. Έχουμε ήδη δει το Adobe Premiere Clip, και πώς επεξεργαζόμαστε βίντεο με αυτό. Τώρα θα ρίξουμε μία ματιά στα Adobe Photoshop Express, Fix, Mix, Sketch, και Lightroom CC.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι οι εφαρμογές Adobe Photoshop για το κινητό;

Η Adobe έχει αρχίσει την προσφορά δωρεάν εφαρμογών για smartphone και tablet. Το μόνο που χρειάζεται για τη χρήση τους είναι να διαθέτουμε ένα δωρεάν λογαριασμό Adobe, και να τις κατεβάσουμε στη συσκευή μας.

Μέχρι τώρα, η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει αρκετές εφαρμογές, και δείχνει να ακολουθεί τη σκέψη “Τα περισσότερα είναι καλύτερα”. Αυτό το λέμε διότι ήδη έχει δημιουργήσει πέντε apps του Photoshop.

Τι Είναι Οι Εφαρμογές Photoshop Express, Fix, Mix, και Sketch

Οι εφαρμογές αυτές είναι το Photoshop Express, το Photoshop Fix, το Photoshop Mix, το Photoshop Sketch, και το Photoshop Lightroom CC. Όλες τους είναι διαθέσιμες για Android και iOS.

Κάθε μία από αυτές τις εφαρμογές προσφέρει ποικίλες δυνατότητες, καλύπτοντας διαφορετικό τμήμα του Photoshop.

Παρόλο που μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε και στο κινητό μας, την καλύτερη εμπειρία θα μας την προσφέρει ένα tablet, εξαιτίας του μεγέθους της οθόνης.

Photoshop Express

Αρχίζουμε με το Photoshop Express, που ήταν η πρώτη προσπάθεια της Adobe για τη δημιουργία μίας Photoshop εφαρμογής.

Το Photoshop Express κυκλοφορεί εδώ και μερικά χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, είναι ίσως η πιο γενικής χρήσης εφαρμογή που διαθέτει η Adobe σε κινητό.

Η εταιρεία έχει εισάγει στο Photoshop Express μερικά βασικά εργαλεία επεξεργασίας, φίλτρα, δημιουργία κολάζ, και άλλα.

Με το Photoshop Express μπορούμε να κάνουμε βασική επεξεργασία εικόνας, όπως να κόψουμε το τμήμα που θέλουμε, να περιστρέψουμε τη φωτογραφία, να την αντιστρέψουμε, ή να αφαιρέσουμε τα κόκκινα μάτια.

Επίσης, με το εργαλείο κοπής μπορούμε να αλλάξουμε τις διαστάσεις μίας εικόνας με τις ιδανικές διαστάσεις για χρήση στα social media.

Οι Ιδανικές Διαστάσεις Εικόνας στο Facebook και Όλα τα Social Media
Οι Ιδανικές Διαστάσεις Εικόνας στο Facebook και Όλα τα Social Media

Όταν επιλέγουμε εικόνες για τα social media θέλουμε να φαίνονται σωστά, να μην κόβονται περίεργα, ούτε να παραμορφώνονται. Κάθε κοινωνικό δίκτυο έχει τις δικές του…

Επιπλέον, στο Photoshop Express θα βρούμε ρυθμίσεις διόρθωσης χρωμάτων, εργαλείο προσθήκης περιγράμματος, και δυνατότητα αυτόματης διόρθωσης των αποχρώσεων της εικόνας.

Οι μορφές αρχείων εικόνας που υποστηρίζει το Photoshop Express είναι JPG και PNG. Παράλληλα, θα βρούμε υποστήριξη για τα εξής RAW αρχεία:

  • arw (SONY)
  • cr2, crw (CANON)
  • dng, erf (EPSON)
  • raf (FUJI)
  • 3fr, fff (HASSELBLAD)
  • dcr (KODAK)
  • mrw (KONICA)
  • mos (LEAF)
  • rwl (LEICA)
  • nef, nrw (NIKON)
  • orf (OLYMPUS)
  • rw2 (PANASONIC)
  • pef (PENTAX)
  • srw (SAMSUNG)

Σε γενικές γραμμές, το Photoshop Express είναι ένας βασικός επεξεργαστής εικόνας, με πληθώρα εργαλείων, και απλός στη χρήση.

Photoshop Fix

Το Photoshop Fix, σε αντίθεση με το Photoshop Express, περιέχει όλα τα ισχυρά εργαλεία επιδιόρθωσης και επαναφοράς μίας εικόνας.

Με τη βοήθεια του Photoshop Fix θα αφαιρέσουμε οποιαδήποτε ατέλεια, θα εξυγιάνουμε το δέρμα του μοντέλου μας, και θα επιδιορθώσουμε το σχήμα του προσώπου του.

Επιπλέον, μπορούμε να επεξεργαστούμε τη φωτεινότητα και την αντίθεση μίας φωτογραφίας.

Γενικότερα, με το Photoshop Fix έχουμε στα χέρια μας μερικά σοβαρά εργαλεία επεξεργασίας. Ειδικά αν βγάζουμε αρκετές selfies, και μας ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα να είναι τέλειο, τότε το Photoshop Fix θα μας παρέχει ό,τι χρειαζόμαστε.

Photoshop Mix

Με το Photoshop Express κάνουμε βασική επεξεργασία εικόνας, στο Fix διορθώνουμε τις ατέλειες, και το Mix μας προσφέρει όλα τα εργαλεία σχεδίασης και σύνθεσης του Photoshop.

Στο Photoshop Mix θα μπορέσουμε να αφαιρέσουμε στοιχεία από τις φωτογραφίες μας, να συνδυάσουμε πολλές εικόνες σε μία, και να χρησιμοποιήσουμε layers.

Επίσης, η Adobe έχει προσθέσει στην εφαρμογή επιλογές ανάμιξης εικόνων, που μας επιτρέπουν να έχουμε ακόμη πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Θετικό στοιχείο αποτελεί η ύπαρξη ενός οδηγού εκμάθησης που μπορούμε να ακολουθήσουμε, και να μάθουμε τα βασικά για τη χρήση του Photoshop Mix.

Το Photoshop Mix μας βοηθά να ενώσουμε εικόνες, χωρίς να μοιάζουν λες και κολλήσαμε το κεφάλι κάποιου σε μία διαφορετική φωτογραφία.

Photoshop Sketch

Η Adobe πήρε τη μηχανή ζωγραφικής του Photoshop, και την εισήγαγε στο Photoshop Sketch. Με αυτόν τον τρόπο δημιούργησε μία ισχυρή εφαρμογή σχεδίασης με το χέρι για smartphone και tablet.

Στο Photoshop Sketch θα βρούμε ποικιλία από βούρτσες, στις οποίες μπορούμε να αλλάζουμε το χρώμα, το μέγεθος, τη διαφάνεια, και πολλά άλλα. Παράλληλα, μπορούμε να κατεβάσουμε περισσότερες βούρτσες από τα Assets της Adobe.

Επίσης, το Photoshop Sketch υποστηρίζει layers και έτοιμα σχήματα, κάνοντας τη σχεδίαση ακόμη πιο εύκολη.

Αν συνηθίζουμε να σχεδιάζουμε με το χέρι, και διαθέτουμε ένα tablet με μεγάλη οθόνη, τότε το Photoshop Sketch είναι η καλύτερη επιλογή για εμάς.

Photoshop Lightroom CC

Η τελευταία εφαρμογή Photoshop είναι το Lightroom CC, και είναι η μοναδική που ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία με την έκδοση για υπολογιστές. Ίσως γι’ αυτό είναι και η μοναδική που έχει διατηρήσει το όνομά της και στο app για φορητές συσκευές.

Το Photoshop Lightroom είναι η εφαρμογή οργάνωσης και επεξεργασίας RAW εικόνων της Adobe.

Στο Photoshop Lightroom δεν θα μπορέσουμε να φτιάξουμε κολάζ όπως με το Photoshop Express, ούτε να συνδυάσουμε εικόνες όπως στο Mix.

Θα μπορέσουμε όμως να ταξινομήσουμε τις φωτογραφίες μας, να τις βαθμολογήσουμε, να προσθέσουμε tags, και πολλά ακόμη.

Ειδικά αν επεξεργαζόμαστε εικόνες με σκοπό να επιδιορθώσουμε γενικά τον φωτισμό, τον κορεσμό, και άλλα, δεν χρειαζόμαστε καν το Photoshop. To Lightroom θα μας καλύψει απόλυτα, και θα συγχρονίζει τις εικόνες μας χάρη στον λογαριασμό μας Adobe.

Το μόνο αρνητικό στοιχείο του Photoshop Lightroom είναι η απαίτηση ύπαρξης Premium συνδρομής με κόστος €4,99 το μήνα για τη χρήση κάποιων εργαλείων του. Αν διαθέτουμε Creative Cloud συνδρομή, τότε παίρνουμε τα εργαλεία δωρεάν.

Πώς σας φάνηκαν τα app της Adobe;

Κάποιος θα σκεφτεί ότι δημιουργήθηκαν πολλές εφαρμογές, ενώ θα μπορούσαν να είναι μία. Παρ’ όλα αυτά, όπως είδαμε, η Adobe προσπάθησε να διαχωρίσει τα εργαλεία του Photoshop, δημιουργώντας μικρές εφαρμογές, που η κάθε μία κάνει διαφορετική δουλειά.

Μην ξεχνάμε ότι το Photoshop είναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο πρόγραμμα. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ένα αρκετά μικρό τμήμα των δυνατοτήτων που προσφέρει. Οπότε, είναι καλύτερα να έχεις μία μικρή εφαρμογή που σου δίνει ακριβώς ό,τι ζητάς.

Γνωρίζατε το Adobe Photoshop Express, και τις άλλες εφαρμογές Photoshop της εταιρείας; Ποια είναι η γνώμη σας για αυτές, μετά την παρουσίασή μας;

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps