Home » Hardware » Reviews » Δυνατά Ηχεία Trust GXT 38 και Ηχόμπαρα Trust GXT 664

Δυνατά Ηχεία Trust GXT 38 και Ηχόμπαρα Trust GXT 664

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Γνωρίζατε ότι η Trust είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες στον χώρο των αξεσουάρ για υπολογιστές, και όχι μόνο; Στη σημερινή παρουσίαση θα δούμε δύο από τις προτάσεις της εταιρείας για συστήματα ήχου στην κατηγορία των 50€. Τα Trust GXT 38 είναι ένα σύστημα 2.1 με ηχεία και subwoofer, ενώ το δεύτερο είναι η ηχόμπαρα Trust GXT 664 Unca, η οποία συνοδεύεται επίσης από subwoofer.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ποια είναι η Trust

Η Trust είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε 35 χρόνια πριν, το 1983, και τα προϊόντα της κυκλοφορούν παγκοσμίως σε τέσσερις κατηγορίες: Trust, Trust Gaming, Trust Urban, και Trust Smart Home.

Η εταιρεία είναι από τις πολύ γνωστές όσον αφορά την οικιακή ψυχαγωγία και τα ηχοσυστήματα. Επίσης, ασχολείται με όλων των ειδών τα περιφερειακά, για σταθερούς υπολογιστές, laptop, tablet, smartphone, τηλεοράσεις, και πάει λέγοντας.

Η ίδια η Trust υποστηρίζει ότι όλα τα προϊόντα της διαθέτουν τρία βασικά χαρακτηριστικά.

Συνοπτικά, είναι Plug and Play, που σημαίνει ότι μπορούμε άμεσα να τα χρησιμοποιήσουμε εύκολα και γρήγορα, και είναι επίσης VFM συσκευές.

Τέλος, διαθέτουν και την πιστοποίηση CE, η οποία υποδεικνύει τη συμμόρφωση με τα πρότυπα για την υγεία, την ασφάλεια, και την προστασία του περιβάλλοντος, για προϊόντα που πωλούνται στην Ευρώπη.

Η Trust μας έστειλε για δοκιμή δύο από τα προϊόντα της, τα οποία θα δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Ηχεία Trust GXT 38 Ultimate Bass 2.1

Το πρώτο σύστημα που θα δοκιμάσουμε είναι το GXT 38. Πρόκειται για σύστημα 2.1 με δύο ηχεία και subwoofer.

Χαρακτηριστικά

Από τη σελίδα του προϊόντος μπορούμε να δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του συστήματος Trust GXT 38.

Φαίνεται ότι στην ισχύ έχει γίνει κάποιο μπέρδεμα, με αποτέλεσμα να αναγράφονται ανάποδα το peak των ηχείων με το RMS. Προφανώς, το peak είναι στα 120W.

Το subwoofer διαθέτει ισχύ στα 40W, ενώ κάθε ηχείο έχει από 10W, και άρα συνολικά φτάνουν την ισχύ των 60W.

Συγκρίνοντας την ισχύ με τα Logitech Z333 που είδαμε πρόσφατα, τα οποία έχουν συνολική ισχύ στα 40W, αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για κάτι παραπάνω από αρκετά δυνατά ηχεία.

Στα χαρακτηριστικά των ηχείων Trust GXT 38 βλέπουμε επίσης ότι το καλώδιο είναι αποσπώμενο, ενώ η απόκριση συχνότητας είναι στα 20Hz – 20Khz. Πάμε όμως να τα δούμε και στην πράξη.

Συσκευασία και παρελκόμενα

Το κουτί των Trust GXT 38 έχει έντονο κόκκινο και μαύρο χρώμα, με τα ηχεία να φιγουράρουν στο εξωτερικό της συσκευασίας.*

Για κάποιον περίεργο λόγο, στο πάνω μέρος του κουτιού υπάρχει μία τρύπα, η οποία λειτουργεί σαν χερούλι.

Με το που ανοίξαμε τη συσκευασία, βρήκαμε τα manual και τα καλώδια των ηχείων.

Παρακάτω είναι συσκευασμένο το subwoofer σε προστατευτικό φελιζόλ, και το ίδιο ισχύει για τα δύο ηχεία.

Πρώτες εντυπώσεις

Σχεδιαστικά, τα Trust GXT 38 είναι όμορφα και έρχονται σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα.

Η κόκκινη λεπτομέρεια στο κέντρο του ηχείου προσδίδει μια πιο “επιθετική” σχεδίαση, που στα δικά μας μάτια ταιριάζει γάντι σε ένα gaming σύστημα.

Το subwoofer έχει τετράγωνο σχεδιασμό, ενώ θα βρούμε και σε αυτό το κόκκινο χρώμα στο κέντρο.*

Στο πλαϊνό τμήμα υπάρχουν οι διαθέσιμες συνδέσεις, καθώς και οι διακόπτες έντασης και μπάσου.

Επίσης, βρίσκουμε το κουμπί ECO mode. Από την ονομασία αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για μια ρύθμιση εξοικονόμησης ενέργειας. Πράγματι, με το ECO mode ενεργοποιημένο, το σύστημα θα απενεργοποιείται αυτόματα μετά από 30 λεπτά αδράνειας.

Έπειτα, θα ενεργοποιείται πάλι αυτόματα, αμέσως μόλις η συνδεδεμένη συσκευή ξεκινήσει να παίζει κάποιον ήχο.

Το χειριστήριο έρχεται να συμπληρώσει το σύστημα με τον εξίσου γυαλιστερό και κομψό σχεδιασμό του. Επίσης, διαθέτει εισόδους για ακουστικά, αλλά και για μια δεύτερη πηγή ήχου. Εν ολίγοις, μπορούμε για παράδειγμα να συνδέσουμε το κινητό μας σε αυτήν την είσοδο, και να αναπαράγουμε μουσική από εκεί.

Ποιότητα ήχου

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι στην ονομασία η Trust έχει προσθέσει τη φράση “Ultimate Bass”, περιμέναμε τουλάχιστον έναν θυμωμένο γείτονα στην πόρτα μας μετά τη δοκιμή των ηχείων στη μέγιστη ένταση.

Πράγματι, οι γείτονές μας δεν χάρηκαν ιδιαίτερα κατά τη μία ώρα των δοκιμών των ηχείων Trust GXT 38. Παρότι δεν ήταν ώρα κοινής ησυχίας, δεχθήκαμε παράπονα για την ένταση της μουσικής.

Για να μην τα πολυλογούμε, αν ανεβάσουμε την ένταση στα μισά, τρίζουν τα πάντα μέσα σε ένα σπίτι. Με την ένταση στο μέγιστο, επικρατεί ένας μικρός πανικός.

Ποιοτικά, ο ήχος των Trust GXT 38 είναι κρυστάλλινος, με αρκετά “γεμάτο” το μπάσο και πολύ καλή απόδοση στις υψηλές και χαμηλές συχνότητες.

Τις μεσαίες συχνότητες τις βρήκαμε ελάχιστα κατώτερες, χωρίς όμως να σημαίνει ότι είναι κακές. Απεναντίας, αποκομίσαμε μόνο θετικές εντυπώσεις για την ποιότητα του ήχου.

Σε σχόλια χρηστών βρήκαμε αναφορές για έναν ενοχλητικό θόρυβο στο ένα απ’ τα δύο ηχεία.

Ωστόσο, εμείς δεν εντοπίσαμε κάτι τέτοιο στο δικό μας δείγμα. Δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα ηχεία βρίσκονται στην αγορά για πάνω από τρία χρόνια, ενδεχομένως να υπήρχε όντως πρόβλημα, και η εταιρεία να το έχει διορθώσει.

Αξίζει η αγορά τους;

Τα Trust GXT 38 μπορούμε να τα βρούμε αυτή τη στιγμή στα 85€. Ωστόσο, βγαίνουν αρκετά συχνά σε προσφορά στα 60€-70€, και θεωρούμε ότι σε μια τέτοια τιμή αξίζουν 100% τα χρήματά τους, και μπορούν με άνεση να χαρακτηριστούν VFM.

Ειδικά για κάποιον που ψάχνει ηχεία με πολύ μεγάλη ένταση για κάθε χρήση, τα συνιστούμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο μόνος λόγος που μπορεί να μας αποτρέψει από την αγορά τους είναι η περίπτωση να μην σας αρέσει το κόκκινο χρώμα στο κέντρο, ή να μην ταιριάζει με τον χώρο για τον οποίο προορίζονται.

Ηχόμπαρα Trust GXT 664 Unca 2.1

Ας περάσουμε, λοιπόν, στην ηχόμπαρα Trust GXT 664. Πριν ξεκινήσουμε, θα αναφέρουμε ότι η ηχόμπαρα δεν υπάρχει διαθέσιμη για αγορά στη χώρα μας.

Μπορούμε να τη βρούμε βέβαια online από καταστήματα του εξωτερικού όπως το Amazon, όμως ενδεχομένως να μην αξίζει η αγορά της με τα επιπλέον μεταφορικά που θα χρειαστεί να πληρώσουμε.

Όπως και να ‘χει, μια ηχόμπαρα σίγουρα δεν περιορίζεται μόνο για χρήση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Σαφώς, μπορούμε να τη συνδέσουμε και σε PC, όμως συνήθως ηχόμπαρα χρησιμοποιούμε στην τηλεόραση, ή ακόμα και για αναπαραγωγή μουσικής στο σαλόνι μας και στο δωμάτιό μας.

Χαρακτηριστικά

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ηχόμπαρας Trust GXT 664 μπορούμε να τα βρούμε αναλυτικά από τη σελίδα της Trust.

Trust GXT 664

Όπως βλέπουμε, το όλο σύστημα είναι 2.1, που σημαίνει ότι εκτός από το δεξί και αριστερό ηχείο της ηχόμπαρας, θα βρούμε και ξεχωριστό subwoofer.

Το subwoofer διαθέτει 8W ισχύ, ενώ στην ηχόμπαρα υπάρχουν ενσωματωμένα δύο ηχεία των 4W το καθένα. Με άλλα λόγια, η συνολική ισχύς της είναι στα 16W, με το peak να φτάνει τα 32W. Σαφώς, μιλάμε για ένα σύστημα μέτριας ισχύoς.

Τέλος, ο driver που χρησιμοποιείται είναι των 100mm, με ανταπόκριση συχνότητας στα 20Hz – 20Khz.

Συσκευασία και παρελκόμενα

Η ηχόμπαρα Trust GXT 664 Unca 2.1 έρχεται σε ένα εξίσου μεγάλο κουτί με τα ηχεία που είδαμε παραπάνω.

Το κουτί έχει σε όλες τις πλευρές σχέδια της ηχόμπαρας σε μαύρο φόντο, ενώ στη μία πλευρά του θα βρούμε το μοντέλο σε κόκκινους χρωματισμούς.

Με το που ανοίξαμε το κουτί, αντικρίσαμε στο πάνω μέρος την ηχόμπαρα.

Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, είναι πακεταρισμένη έτσι ώστε να προστατεύεται από τυχόν χτυπήματα και φθορές κατά τη μεταφορά.

Βγάζοντας την ηχόμπαρα και το χαρτόνι από κάτω, είχαμε πρόσβαση στο subwoofer, το οποίο ήταν εξίσου καλά προστατευμένο.

Στη συσκευασία δεν υπήρχε κάτι άλλο, πέρα από ένα σακουλάκι με τα manual και τα απαραίτητα καλώδια σύνδεσης και τροφοδοσίας.

Πρώτες εντυπώσεις

Με μια πρώτη ματιά, η ηχόμπαρα Trust GXT 664 είναι εντελώς μαύρη, κάτι που σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό της, την καθιστά αρκετά όμορφη και κομψή.

Όπως θα δούμε και στις εικόνες, δεν είναι εντελώς τετράγωνη, αλλά διαθέτει μια μικρή κλίση στο πάνω μέρος, που την κάνει να ξεχωρίζει.

Στα πλάγια έχει σχεδιασμένα σύμβολα για τα κουμπιά της έντασης και του μπάσου. Αυτό είναι αρκετά θετικό, καθώς δεν χρειάζεται να έχουμε πρόσβαση στο ίδιο το subwoofer, αν θέλουμε να ρυθμίσουμε την έντασή του.

Σχεδιαστικά, μπορούμε να πούμε με άνεση ότι σίγουρα θα ταίριαζε σε κάθε χώρο και συσκευή.

Όσον αφορά τη χρηστικότητα, πράγματι η ηχόμπαρα είναι εύκολη στη χρήση, αφού αρκεί να συνδέσουμε τη θύρα των 3.5mm στη συσκευή της προτίμησής μας, και άμεσα έχουμε ήχο.

Στο subwoofer θα βρούμε δύο κουμπιά. Το ένα είναι το κλασικό On/Off για την ενεργοποίησή του, ενώ το άλλο αφορά το ECO mode που αναφέραμε και παραπάνω.

Ποιότητα ήχου

Πολύ ωραίο το design, αλλά το βασικό σε ένα σύστημα ήχου, είναι φυσικά ο ίδιος ο ήχος.

Στις δοκιμές μας, βρήκαμε την ηχόμπαρα Trust GXT 664 σχετικά μέτρια, με τον ήχο να έχει καλή ποιότητα σε χαμηλή ένταση.

Το μπάσο θα το περιγράφαμε αρκετά δυνατό για τα κυβικά του, όμως ακούσαμε κάποιες παραμορφώσεις στο μέγιστο της έντασης.

Η ένταση στο σύνολο μας φάνηκε αρκετά δυνατή για ηχεία των 16W. Σε καθημερινή χρήση σε υπολογιστή, θα λέγαμε ότι αρκεί το 20%, ενώ σε προβολή ταινιών ή κατά το gaming, το 30%-40% είναι παραπάνω από αρκετό.

Γενικά, θα λέγαμε ότι στις χαμηλές και υψηλές συχνότητες υπήρχε ισορροπία στον ήχο. Βέβαια είναι δύσκολο να εκφράσουμε γραπτώς την ποιότητα ενός ήχου, οπότε θα αρκεστούμε απλώς στο να πούμε ότι ήταν απλά καλός.

Αξίζει η αγορά της;

Διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά της, ομολογούμε ότι δεν είχαμε ιδιαίτερες απαιτήσεις από την ηχόμπαρα Trust GXT 664 Unca. Σε σύγκριση με άλλα παρόμοια συστήματα, στα χαρτιά μας φάνηκε αρκετά κατώτερη.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για ήχο, σίγουρα δεν μπορούμε να κρίνουμε απλά και μόνο από τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ακόμα και προϊόντα με τις ίδιες ακριβώς δυνατότητες, είναι βέβαιο ότι θα παράγουν διαφορετικό ήχο.

Επιπλέον, το πρόσφατο παράδειγμα του δημοφιλούς ήχου “Laurel/Yanny” απέδειξε ότι κάθε χρήστης ενδεχομένως να ακούει κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι εμείς, και άρα να έχει διαφορετικές προτιμήσεις.

Trust GXT 38

Με άλλα λόγια, το θέμα του ήχου είναι εντελώς υποκειμενικό.

Βέβαια, η τιμή της είναι κοντά στα 60€, οπότε σίγουρα δεν μπορούμε να τη συγκρίνουμε με άλλες ποιοτικές ηχόμπαρες, οι οποίες φτάνουν πάνω από 100€.

Με αυτό το σκεπτικό, η ηχόμπαρα της Trust είναι ίσως από τις πιο φθηνές και ποιοτικές που θα βρούμε στην αγορά, αλλά δυστυχώς όχι στην Ελλάδα.

Αν στο μέλλον κυκλοφορήσει στη χώρα μας στην τιμή των 60€, την προτείνουμε ανεπιφύλακτα ως την οικονομικότερη, και άρα πιο VFM ηχόμπαρα της κατηγορίας. Το ίδιο ισχύει αν τη βρείτε από κατάστημα του εξωτερικού χωρίς μεγάλη επιβάρυνση στα μεταφορικά.

Εσείς γνωρίζετε την Trust;

Έχετε στην κατοχή σας κάποιο περιφερειακό της Trust; Ποιες είναι οι εμπειρίες σας με την εταιρεία;

Αν σας άρεσε η παρουσίαση ή αν θέλετε να δείτε κι άλλα προϊόντα της Trust, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps