Home » Software » Οι Αναγνώστες Ψηφίζουν: Η Καλύτερη Μάρκα Κινητού

Οι Αναγνώστες Ψηφίζουν: Η Καλύτερη Μάρκα Κινητού

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στην ενότητα του PCsteps “Οι αναγνώστες ψηφίζουν”, κάθε Κυριακή θα έχετε την ευκαιρία να δηλώσετε τις επιλογές της προτίμησής σας σε κάθε τομέα της τεχνολογίας: τα αγαπημένα σας παιχνίδια, προγράμματα, υπηρεσίες, κλπ. Η ψηφοφορία θα παραμένει ανοιχτή για λίγες ημέρες, και στη συνέχεια θα δημιουργούμε έναν οδηγό βασισμένο στις δικές σας επιλογές και προτιμήσεις, όπως εσείς τις ψηφίσατε.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη μάρκα κινητού

Το κινητό είναι μία από τις πιο προσωπικές συσκευές, και πολλοί από εμάς ασχολούμαστε αρκετή ώρα καθημερινά με αυτό. Εκτός από καλή απόδοση χωρίς κολλήματα, περιμένουμε να έχει και αντοχή, να μας κρατήσει για τουλάχιστον μερικά χρόνια.

Στη σημερινή ψηφοφορία θα μπορείτε να ψηφίσετε και την καλύτερη μάρκα κινητού αλλά και τη χειρότερη, για να δούμε προς τα που κινούνται οι προτιμήσεις του κοινού του PCsteps.

Η καλύτερη μάρκα κινητού

Είτε πήρατε ένα κινητό που σας βγήκε σκυλί και λειτουργεί μετά από 5-6 χρόνια, ή απλά το μοντέλο σας άφησε ικανοποιημένους με την απόδοση σε σχέση με την τιμή του, επιλέξτε τις μάρκες τις οποίες θα εμπιστευόσασταν για το μέλλον.


Η χειρότερη μάρκα κινητού

Πήρατε ένα κινητό που έπεσε από 20 εκατοστά και έσπασε η οθόνη? Που για λίγα δευτερόλεπτα το βγάλατε στη βροχή, έκλεισε, και δεν ξανάνοιξε ποτέ? Που κολλάνε οι εφαρμογές και σας εκνευρίζει? Παραήταν ακριβό, χωρίς να αξίζει?

Ψηφίστε τις μάρκες που σας απογοήτευσαν περισσότερο, και δεν θα τις προτείνατε ούτε στον εχθρό σας.


Ποιο είναι το καλύτερο antivirus για Windows

Υπάρχουν μεγάλα, ανεξάρτητα εργαστήρια, που κάθε λίγους μήνες κάνουν εξαντλητικές μελέτες σε όλα τα μεγάλα antivirus της αγοράς, για να αναδείξουν το καλύτερο ανά πάσα στιγμή. Έτσι προκύπτουν τα αποτελέσματα στον ετήσιο οδηγό μας:

Όμως, εκτός από τις μετρήσεις, το antivirus έχει και ένα προσωπικό στοιχείο. Κάποιοι θέλουμε να είναι διακριτικό, να ξεχνάμε πως υπάρχει μέχρι να το χρειαστούμε. Άλλοι θέλουμε να μας ειδοποιεί για το παραμικρό που υποψιάζεται, για να δράσουμε ανάλογα.

Εν τέλει, πέρα από όποια αντικειμενικά στοιχεία, σε ένα βαθμό η επιλογή antivirus είναι και υποκειμενική. Στην ψηφοφορία μας μπορείτε να ψηφίσετε το αγαπημένο σας antivirus για Windows.

Δεν κάνουμε διαχωρισμό ανάμεσα στις δωρεάν εκδόσεις και τις πληρωμένες, καθώς συνήθως οι πληρωμένες εκδόσεις χρησιμοποιούν την ίδια μηχανή εντοπισμού malware, απλά προσθέτοντας επιπλέον χαρακτηριστικά (Firewall, Secure browsing, κλπ).


Ποιο είναι το καλύτερο και ποιο το χειρότερο κοινωνικό δίκτυο

Είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε τα χρησιμοποιούμε φανατικά ή τα αποφεύγουμε πάση θυσία, τα κοινωνικά δίκτυα έχουν έρθει για να μείνουν. Δισεκατομμύρια χρηστών ξοδεύουν αμέτρητες ώρες σε αυτά, για επικοινωνία, εργασία, ή και διασκέδαση.

Εσάς, ποιο είναι το προσωπικό δίκτυο της προτίμησής σας, αυτό το οποίο ελέγχετε πιο τακτικά και συμμετέχετε περισσότερο? Αντίστοιχα, ποιο κοινωνικό δίκτυο δεν θα χρησιμοποιούσατε ακόμα και αν σας πλήρωναν? Πείτε μας με την ψήφο σας.




Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη έκδοση Windows

Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει τα Windows Me, Windows Vista, ή Windows 8/8.1, σίγουρα ξέρουν πως οι εκδόσεις των Windows σε καμία περίπτωση δεν είναι ισότιμες μεταξύ τους. Κάποιες βγήκαν τόσο καλές που πολλοί χρήστες δεν ήθελαν να τις αποχωριστούν…

Άλλες ήταν τόσο μάπα, που δεν απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Βέβαια, όπως και να το κάνουμε, η προτίμηση σε ένα λειτουργικό σύστημα είναι στο μεγαλύτερο βαθμό υποκειμενική. Υπάρχουν χρήστες στους οποίους άρεσαν τα Vista – και στους πέντε τους – και δεν τους ενόχλησε η Start Screen των Windows 8/8.1.

Εσάς ποια είναι η αγαπημένη σας έκδοση Windows, και ποια είναι η έκδοση που δεν θα ξαναβάζατε στον υπολογιστή που να σας πλήρωναν? Πείτε μας τη γνώμη σας με την ψήφο σας. Οι εκδόσεις των Windows είναι με σειρά εμφάνισης στην αγορά.




Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη μάρκα laptop

Έχουμε δει στο παρελθόν την πιο αξιόπιστη μάρκα laptop, και φυσικά στον εβδομαδιαίο οδηγό αγοράς laptop δεν κάνουμε διακρίσεις ανάμεσα σε μάρκες, μόνο ξεχωρίζουμε τιμές και επιδόσεις.

Η αλήθεια όμως είναι πως οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ξεχωρίσει μάρκες laptop ως “καλές” και “κακές”, για διάφορους λόγους που, ας μην κρυβόμαστε, σπανίως έχουν αντικειμενική βάση και επιστημονική, στατιστική αιτιολόγηση.

Μπορεί να πήραμε ένα Lenovo, να μας χάλασε αμέσως μόλις έληξε η εγγύηση, και πλέον να θεωρούμε πως όλα τα Lenovo είναι για πέταμα. Ή κάποιος φίλος να μας είπε για ένα πάθημά του με Acer, και να ξεγράψαμε την εταιρεία από τις επιλογές αγοράς.

Στη σημερινή ψηφοφορία θα μπορείτε να ψηφίσετε και την καλύτερη μάρκα laptop αλλά και τη χειρότερη, για να δούμε προς τα που κινούνται οι προτιμήσεις του κοινού του PCsteps.

Η καλύτερη μάρκα laptop

Είτε πήρατε ένα laptop που σας βγήκε σκυλί και λειτουργεί μετά από 10 χρόνια, ή απλά το μοντέλο σας άφησε ικανοποιημένους με την απόδοση σε σχέση με την τιμή του, επιλέξτε τις μάρκες τις οποίες θα εμπιστευόσασταν για το μέλλον.


Η χειρότερη μάρκα laptop

Πήρατε ένα laptop και σας έμεινε στο χέρι πέντε λεπτά αφότου έληξε η εγγύηση? Εμφάνισε πρόβλημα εντός της εγγύησης, αλλά το service ισχυρίζεται πως δεν έχει τίποτα? Δώσατε ένα σκασμό λεφτά, και οι επιδόσεις του ήταν μέτριες?

Ψηφίστε τις μάρκες που σας απογοήτευσαν περισσότερο, και δεν θα τις προτείνατε ούτε στον εχθρό σας.


Ποιος είναι ο καλύτερος browser

Η επιλογή του browser είναι κατά βάση προσωπική και υποκειμενική. Κάποιος θέλει τον πιο γρήγορο browser. Άλλος ενδιαφέρεται για την ασφάλεια. Άλλος για συγκεκριμένες επεκτάσεις. Αρκετοί ενδιαφέρονται για όλα τα παραπάνω, αλλά με διαφορετική σειρά.

Ταυτόχρονα, το γεγονός πως οι “μεγάλοι” browsers είναι ανοιχτού κώδικα, έχει επιτρέψει την νόμιμη παραγωγή δεκάδων κλώνων τους, με τον καθένα να έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά και προτεραιότητες.

Διαλέγοντας Εναλλακτικό Browser: Οι Καλύτεροι Κλώνοι Chrome/Firefox
Ψάχνεις Εναλλακτικό Browser? Οι Καλύτεροι Κλώνοι Chrome/Firefox

Οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούμε Chrome ή Firefox για την πλοήγηση στο Internet. Όμως υπάρχουν αρκετοί κλώνοι των δημοφιλών αυτών browsers που ενσωματώνουν διάφορες δυνατότητες και…

Όπως και νά ‘χει, το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει κάποιος αντικειμενικά καλύτερος browser. Και μας ενδιαφέρει πολύ να μάθουμε ποιοι είναι οι browsers που έχουν κερδίσει το κοινό του PCsteps.

Ψηφίστε λοιπόν τον καλύτερο browser που χρησιμοποιείτε ως κύριο για την πλοήγησή σας στο ίντερνετ. Σε αντίθεση με άλλες ψηφοφορίες, εδώ θα μπορέσετε να κάνετε μία μόνο επιλογή, οπότε επιλέξτε προσεκτικά.

Όπως συνήθως στις ψηφοφορίες του PCsteps, η καταγραφή των browser έχει γίνει με αλφαβητική σειρά.


Ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα κινητού Internet

Αν είχαμε βάλει την επιλογή, το πιθανότερο είναι πως η δημοφιλέστερη απάντηση σε αυτή την ψηφοφορία θα ήταν το δωρεάν ίντερνετ στο κινητό.

Καλώς ή κακώς, όμως, το εύκολο δωρεάν ίντερνετ μας τελείωσε, τουλάχιστον για όσους δεν θέλουν να το ψάχνουν συνεχώς, να πληρώνουν επιτήδειους, ή να ανέχονται τον κάθε ηλίθιο που λέει πως “ξέρω μια μέθοδο, αλλά δεν θα την πω για να μην μαθευτεί”.

Από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας υπάρχουν πολλά προγράμματα στην αγορά, σε διάφορες κατηγορίες τιμής, με διαφορετικά όρια, για διαφορετικές ανάγκες. Αν χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά, δείξτε μας την προτίμησή σας, με την ψήφο σας.

Καθώς υπάρχουν αρκετές διαφορετικές κατηγορίες κινητού ίντερνετ – πχ για laptop/tablet χωρίς ομιλία ή SMS, καρτοκινητά, καρτοσυμβόλαια, κανονικά συμβόλαια – τη σημερινή ψηφοφορία την έχουμε σπάσει σε αντίστοιχα κομμάτια.











Ποια είναι τα αγαπημένα σας πρόσθετα για το Kodi

Το Kodi είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές media center, και ο βασικός λόγος είναι τα αμέτρητα πρόσθετα, που μας επιτρέπουν να βλέπουμε δωρεάν κάθε είδους ταινία και τηλεοπτική σειρά.

Βέβαια, στην πληθώρα των δημιουργών που ασχολούνται με τη δημιουργία Kodi addons, αναπόφευκτα έχουμε διαφορετικά πρόσθετα να καλύπτουν τις ίδιες ανάγκες με διαφορετικό τρόπο.

Στην ψηφοφορία μπορείτε να ψηφίσετε το ή τα αγαπημένα σας πρόσθετα στο Kodi, τα οποία παραθέτουμε σε αλφαβητική σειρά. Η δυνατότητα ψήφου θα παραμείνει ενεργή μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουνίου στις 23:59.


Ποια είναι τα αγαπημένα σας είδη παιχνιδιών

Κάθε έργο δημιουργίας έχει αρκετά διαφορετικά είδη, που ταιριάζουν σε διαφορετικές προτιμήσεις. Στις ταινίες έχουμε κωμωδίες, θρίλερ, αστυνομικές, δραματικές, ρομαντικές. Στη μουσική υπάρχει η rock, pop, κλασσική, το έντεχνο, το λαϊκό.

Τα παιχνίδια, όμως, είναι ακόμα πιο ιδιαίτερα από αυτή την άποψη. Καθώς συμμετέχουμε ενεργά, διαφορετικά είδη παιχνιδιών παρέχουν εντελώς διαφορετική εμπειρία.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο σύγκρισης ανάμεσα σε first person shooter, real time strategy, platform παιχνίδια, και τα περισσότερα άλλα genres. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως ένας gamer δεν μπορεί να παίξει διαφορετικά είδη παιχνιδιών.

Στην ψηφοφορία θέλουμε να δούμε ποια είναι τα δικά σας αγαπημένα είδη παιχνιδιών. Οι κατηγορίες είναι σε αλφαβητική σειρά, και μπορείτε να επιλέξετε όσες και όποιες θέλετε.


Η ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Παρασκευή 1η Ιουνίου, στις 23:59. Στον οδηγό που θα δημιουργήσουμε βασισμένο στην ψηφοφορία, θα συμπεριλάβουμε τις δέκα κορυφαίες επιλογές που εσείς ψηφίσατε.

Αν θέλετε να προτείνετε κάποια άλλη, μελλοντική ψηφοφορία, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps