Home » Software » Παιχνίδια » Τα Καλύτερα Δωρεάν Online Multiplayer Παιχνίδια

Τα Καλύτερα Δωρεάν Online Multiplayer Παιχνίδια

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα multiplayer παιχνίδια που μπορούμε να παίξουμε online αυξάνονται συνεχώς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επιλογή ενός καλού παιχνιδιού για πολλούς παίκτες να γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Εμείς διαλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα online multiplayer παιχνίδια που θα μας χαρίσουν ατελείωτες ώρες διασκέδασης, και δεν θα μας κοστίσουν ούτε cent.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Fortnite

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Early Access – 26/09/17 | Είδος: Battle Royal | Πλατφόρμες: Windows, macOS, PS4, Xbox One, iOS | Εκδότης: Epic Games

Ας ξεκινήσουμε τη λίστα μας με το παιχνίδι που όποιος αποκαλεί τον εαυτό του “gamer” έχει παίξει. Η τρέλα των παιχνιδιών Battle Royal έχει σηματοδοτήσει το 2018, και όλοι τρέχουν να παίξουν το Fortnite, με ή χωρίς φίλους.

Στο Fortnite, ο σκοπός μας είναι να είμαστε οι τελευταίοι επιζήσαντες ανάμεσα σε συνολικά 100 παίχτες. Μπορούμε να συμμαχήσουμε με έως και τρεις φίλους μας για να εξαλείψουμε μαζί τους αντιπάλους.

Φυσικά, μπορούμε να παίξουμε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι του είδους. Παρ’ όλα αυτά, το Fortnite είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, προσφέρει γρήγορα παιχνίδια, και περιέχει ένα επιπλέον στοιχείο στρατηγικής σε σχέση με τον ανταγωνισμό του εξαιτίας της δυνατότητας χτισίματος.

Άλλα παιχνίδια σαν και αυτό: Μπορείτε να δείτε τα καλύτερα battle royal στο αναλυτικό μας άρθρο.

League of Legends

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27/10/09 | Είδος: MOBA | Πλατφόρμες: Windows, macOS | Εκδότης: RIOT

Το League of Legends ήταν το πιο δημοφιλές παιχνίδι του 2012, και από τότε συνεχίζει να είναι στην κορυφή. Αν και τόσων χρόνων, δέχεται ακόμα συχνές αναβαθμίσεις, και είναι η πρώτη επιλογή πολλών όσο αφορά τα multiplayer παιχνίδια.

Το LoL έχει ό,τι θα θέλαμε από ένα MOBA παιχνίδι. Μπορούμε να παίξουμε solo για να αποδείξουμε την υπεροχή μας, ή να δημιουργήσουμε μια ομάδα με τους φίλους μας, και παίζοντας ενάντια σε άλλους πέντε, να φτάσουμε στην κορυφή.

Ο αριθμός των διαθέσιμων champions έχουν αγγίξει πλέον το τριψήφιο, με διαφορετικές τάξεις, οπότε σίγουρα θα βρούμε κάποιον να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Άλλα παιχνίδια σαν και αυτό: Dota 2, Heroes of the Storm, Smite

Paladins

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 08/05/18 | Είδος: FPS | Πλατφόρμες: Windows, MacOS, PS4, Xbox One | Εκδότης: Hi-Rez

Η Hi-Rez δημιούργησε ένα από τα καλύτερα δωρεάν heroes FPS παιχνίδια στην αγορά. Το Paladins έχει πολλαπλές τάξεις και ήρωες για να επιλέξουμε αυτόν που μας ταιριάζει.

Στο παιχνίδι μπορούμε να συμμαχήσουμε με έως τέσσερις παίκτες, και να παίξουμε ομαδικά. Επίσης, διαθέτει τέσσερις τύπους παιχνιδιού, και αρκετούς χάρτες.

Η πληθώρα των παιχνιδιών κρατάνε λιγότερο από 20 λεπτά, και χάρη στις συχνές αναβαθμίσεις περιεχομένου, δεν θα βαρεθούμε ποτέ, είτε παίζουμε με φίλους, είτε όχι.

Άλλα παιχνίδια σαν και αυτό: Team Fortress 2, Overwatch, Plant VS Zombies: Garden Warfare 2

Διαβάστε την αναλυτική μας παρουσίαση για το Paladins: Champions of the Realm:

Παρουσίαση: Paladins, Πόσο Καλός Είναι ο Κλώνος του Overwatch;

Πριν τα battle royale κατακτήσουν τον κόσμο του gaming, έκαναν ένα μεγάλο μπαμ τα παιχνίδια FPS. Δεν είναι ότι πρώτη φορά βλέπαμε παιχνίδια με όπλα,…

Warframe

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25/03/13 | Είδος: TPS | Πλατφόρμες: Windows, Xbox One, PS4 | Εκδότης: Digital Extremes

Η Digital Extremes δημιούργησε το δωρεάν παιχνίδι Warframe, που αρκετοί το παρομοιάζουν με το Destiny, ενώ άλλοι θεωρούν ότι είναι καλύτερο από αυτό.

Στο Warframe μπορούμε να ακολουθήσουμε την ιστορία, και να ολοκληρώσουμε αποστολές μόνοι μας ή μαζί με άλλους τρεις παίκτες. Επίσης, μπορούμε να παίξουμε εναντίον άλλων παικτών, σε πολλαπλά στιλ παιχνιδιών.

https://www.youtube.com/watch?v=LSxElWwWVFE

Το Warframe είναι σχετικά περίπλοκο, αλλά αξίζει κάθε δευτερόλεπτο που θα του αφιερώσουμε. Το sci-fi στιλ, η ιστορία, και η έκτασή του είναι εντυπωσιακά.

Άλλα παιχνίδια σαν και αυτό: Destiny 2, The Division, Sea of Thieves, Borderlands

Hearthstone

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 11/04/14 | Είδος: Collectible Card Game- | Πλατφόρμες: Windows, MacOS, Android, iOS | Εκδότης: Blizzard Entertainment

Το Hearthstone είναι αναμφίβολα το πιο γνωστό collectible card game των τελευταίων χρόνων. Το παιχνίδι της Blizzard βασίζεται στην ιστορία του World Of Warcraft, και έχει στο σύνολο 9 τάξεις με διαφορετικές κάρτες για την κάθε μια.

Στο Hearthstone φτιάχνουμε ένα deck από 30 κάρτες, και ερχόμαστε αντιμέτωποι με άλλους παίχτες. Μοναδικός στόχος είναι να μειώσουμε την υγεία του αντιπάλου μας στο 0.

https://www.youtube.com/watch?v=o84Y_cSjVyE

Η Blizzard εμπλουτίζει τη συλλογή καρτών του παιχνιδιού, προσθέτοντας πακέτα καρτών αρκετές φορές τον χρόνο. Παράλληλα, η εταιρεία έχει εισάγει περιπέτειες ενάντια σε AI εχθρούς, όπως επίσης και “ταβέρνες”, που είναι παιχνίδια με μοναδικούς κανόνες.

Άλλα παιχνίδια σαν και αυτό: Eternal, The Elder Scrolls: Legends
Hand of the Gods

TERA

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 03/05/12 | Είδος: MMORPG | Πλατφόρμες: Windows, Xbox One, PS4 | Εκδότης: Gameforge

Αν θέλουμε να παίξουμε World of Warcraft, αλλά δεν έχουμε τα χρήματα, τότε η καλύτερη εναλλακτική είναι το Tera. Δεν έχει τόσο ανεπτυγμένη ιστορία, και σίγουρα όχι τόσο εξελιγμένο κόσμο, αλλά είναι δωρεάν.

Στο παιχνίδι μπορούμε να διαλέξουμε τη φυλή και την τάξη του χαρακτήρα μας. Καθώς εξερευνούμε τον τεράστιο χάρτη του παιχνιδιού, ακολουθούμε σειρές αποστολών που μας αφηγούνται την ιστορία του.

https://www.youtube.com/watch?v=EPyD8TTd7cg

Τέλος, στο TERA μπορούμε να συμμαχήσουμε με άλλους παίχτες που θα μας βοηθήσουν στις αποστολές, θα εξερευνήσουν μαζί μας μπουντρούμια, και θα διασκεδάσουμε παρέα στα περιορισμένου χρόνου events.

Άλλα παιχνίδια σαν και αυτό: World of Warcraft, RIFT, Guild Wars 2, Black Desert Online

Path of Exile

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 23/10/13 | Είδος: Action RPG | Πλατφόρμες: Windows, Xbox One | Εκδότης: Grinding Gear Games

Ένα ακόμη παιχνίδι που αποτελεί εναλλακτική ενός τίτλου της Blizzard είναι το Path of Exile. Πρόκειται για ένα action multiplayer rpg, παρόμοιο με το Diablo.

Ωστόσο, το παιχνίδι ενδέχεται να μας θυμίσει και λίγο το TERA. Απλά στο Path of Exile επικεντρωνόμαστε κυρίως στις μάχες, κάτι που αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των action rpg.

Στον σκοτεινό φανταστικό κόσμο του Path of Exile, μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα από έξι τάξεις. Επίσης, πριν λίγες εβδομάδες είχε μια μεγάλη ενημέρωση, με νέα αντικείμενα, αποστολές, και άλλα.

Άλλα παιχνίδια σαν και αυτό: Diablo III, Magicka 2, Torchlight II

FIFA 18

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 29/09/17 | Είδος: Sport | Πλατφόρμες: Windows, Nintendo Switch, PS4, Xbox One | Εκδότης: EA Sports

Το FIFA είναι μια σειρά που μετρά δεκαετίες ζωής, και έχει αγαπηθεί από όλους τους ποδοσφαιρόφιλους ανά τον κόσμο. Αν και κοστίζει 59,99€, έπρεπε να το αναφέρουμε, γιατί multiplayer χωρίς ποδόσφαιρο δεν γίνεται.

Στο FIFA 18 χτίζουμε την καριέρα μας, και ερχόμαστε αντιμέτωποι online με άλλους παίκτες. Μπορούμε να παίξουμε ημερήσια ή εποχιακά τουρνουά, είτε με κάποια έτοιμη ομάδα, είτε δημιουργώντας τη δική μας.

Όπως είναι λογικό, έχουμε τη δυνατότητα να αναμετρηθούμε με φίλους μας για το ποιος θα είναι ο καλύτερος σε μικρά πρωταθλήματα των πέντε αγώνων.

Άλλα παιχνίδια σαν και αυτό: Pro Evolution Soccer 2018, F1 2017

World Of Tanks

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 12/04/2011 | Είδος: Shooter, MMO | Πλατφόρμες: Windows, Xbox One, PS4 | Εκδότης: Wargaming

Στο World of Tanks υπάρχουν συνολικά πέντε τάξεις επανδρωμένων οχημάτων, με ποικιλία τανκ σε κάθε μία, για να διαλέξουμε αυτό που μας αρέσει.

Συνολικά θα βρούμε έξι κύριους τύπους παιχνιδιού, στους οποίους πρέπει να εξαφανίσουμε όλα τα εχθρικά τανκ, ή να κατακτήσουμε τη βάση του εχθρού.

Στο World of Tanks μπορούμε να παίξουμε με τυχαίους συμμάχους, ή να συνεργαστούμε με μια ομάδα παιχτών για τη νίκη. Παράλληλα, υπάρχουν πόλεμοι συμμαχιών, οπότε αν ανήκουμε σε κάποια, πολεμάμε για τη δόξα της ομάδας μας.

Άλλα παιχνίδια σαν και αυτό: War Thunder, Tanki X

Hedgewars

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 02/01/04 | Είδος: Strategy | Πλατφόρμες: Windows, Linux, MacOS, Android, iOS| Εκδότης: Hedgewars Project

Το Hedgewars είναι η δωρεάν και open-source εκδοχή του γνωστού σε όλους μας Worms. Το παιχνίδι μπαίνει στη δεύτερη δεκαετία του, και λαμβάνει συχνές αναβαθμίσεις.

Στο Hedgewars ελέγχουμε μια ομάδα οχτώ σκαντζόχοιρων, και μπορούμε να παίξουμε τοπικά, online, ή με AI. Ακόμη μπορούμε να κάνουμε αποστολές, να παίξουμε mini-games, και να τροποποιήσουμε τους σκαντζόχοιρούς μας.

Τα Καλύτερα Δωρεάν Online Multiplayer Παιχνίδια

Το παιχνίδι διαθέτει μία μεγάλη γκάμα όπλων, που ίσως μας οδηγήσουν στη νίκη. Επίσης, μπορούμε να συμμετέχουμε σε ματς οκτώ εναντίον οκτώ, όπου ο κάθε σκαντζόχοιρος είναι ξεχωριστός παίκτης.

Άλλα παιχνίδια σαν και αυτό: Worms, Gunbound, Wild Ones

Roblox

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Σεπτέμβριο 2006 | Είδος: MMO, Sandbox | Πλατφόρμες: Windows, Android, iOS, Xbox One | Εκδότης: Roblox Corporation

Το Roblox είναι ένα multiplayer παιχνίδι που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και εφήβους.

Στο παιχνίδι μπορούμε να δημιουργήσουμε ό,τι θέλουμε, από αντικείμενα και κτήρια, μέχρι ολόκληρους κόσμους.

Τέλος, οι παίχτες μπορούν να φτιάξουν ξεχωριστά επίπεδα, και να δημιουργήσουν άλλα παιχνίδια μέσα στο Roblox. Τα παιχνίδια που φτιάχνουν είναι διαθέσιμα σε όλους τους παίκτες.

Άλλα παιχνίδια σαν και αυτό: Minecraft, Terraria, Stardew Valley

MapleStory

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 12/04/07 | Είδος: MMORPG | Πλατφόρμες: Windows | Εκδότης: Nexon

Το MapleStory είναι ένα 2D MMORPG παιχνίδι στο οποίο πρέπει να προστατεύσουμε τον κόσμο από ένα μάγο. Κάνουμε αποστολές ακολουθώντας την ιστορία, και συμμαχούμε με άλλους παίκτες για να πετύχουμε τον σκοπό μας.

Στο παιχνίδι υπάρχουν 40 διαφορετικοί χαρακτήρες, και μπορούμε να εξατομικεύσουμε τον δικό μας με διακοσμητικά αντικείμενα.

Πέρα από μάχες, το MapleStory έχει και κοινωνικό στοιχείο. Επικοινωνούμε με τους άλλους παίκτες, κάνουμε εμπόριο, διαλέγουμε κάποιο επάγγελμα, και αν θέλουμε, παντρευόμαστε.

Άλλα παιχνίδια σαν και αυτό: Elsword Online, NosTale, Tree of Savior

Teeworlds

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27/5/07 | Είδος: 2D Shooter | Πλατφόρμες: Windows, Linux, MacOS | Εκδότης: Teeworlds Team

Το Teeworlds είναι ένα ακόμη δωρεάν open-source multiplayer παιχνίδι με καρτουνίστικα γραφικά.

Το παιχνίδι διαθέτει τρία modes, και το μέγιστο πλήθος των παικτών είναι 16 ανά πίστα. Στόχος μας είναι να σκοτώσουμε τους αντιπάλους χρησιμοποιώντας μια σειρά από όπλα.

Επιπλέον, το Teeworlds δέχεται mods, κάτι που έχει επιτρέψει την ανάπτυξη πολλών χαρτών, καθώς και επιπλέον τρόπων παιχνιδιού.

Άλλα παιχνίδια σαν και αυτό: Stick Fight: The Game, Cannon Brawl

Εσάς ποιο είναι το αγαπημένο σας multiplayer παιχνίδι;

Με αυτή τη λίστα προσπαθήσαμε να δώσουμε ποικιλία επιλογών σε όσους τους αρέσει να παίζουν με άλλους παίκτες. Όσοι αγαπούν να παίζουν μόνοι, δυστυχώς δεν τους αφορούν τα multiplayer παιχνίδια.

Πέρα από τους κύριους τίτλους που παρουσιάσαμε, δώσαμε και εναλλακτικές, είτε δωρεάν, είτε επί πληρωμή. Εσείς ποιο multiplayer παιχνίδι παίζετε αυτόν τον καιρό; Μήπως δεν το αναφέραμε;

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps