Home » Hardware » Reviews » ZTE Nubia M2 Lite - Το Πιο Φθηνό Κινητό Για Selfie

ZTE Nubia M2 Lite – Το Πιο Φθηνό Κινητό Για Selfie

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η οικονομική κατηγορία των smartphone περιλαμβάνει αμέτρητα μοντέλα, από τα οποία μπορούμε να βρούμε αρκετές αξιοπρεπείς συσκευές αν έχουμε χαμηλές απαιτήσεις. Ωστόσο, ένα σημείο στο οποίο υστερούν όλα σχεδόν τα κινητά χαμηλής κατηγορίας, είναι η κάμερα. Αυτό πρέπει να είχαν κατά νου οι σχεδιαστές του ZTE Nubia M2 Lite, το οποίο μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως το φθηνότερο καλό κινητό για selfie.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

ZTE Nubia M2 Lite

Η ZTE είναι αρκετά γνωστή στον χώρο των smartphone, ακόμα και στη χώρα μας.

Η εταιρεία κατασκευάζει κινητά για όλες τις χρηματικές κατηγορίες. Η θυγατρική της ZTE που ασχολείται με την κατασκευή των smatphone ονομάζεται Nubia.

Η συσκευή που θα δούμε στο σημερινό review ονομάζεται ZTE Nubia M2 Lite, και πρόκειται για ένα κινητό χαμηλής κατηγορίας.

Το smartphone φοράει τον οκταπύρηνο επεξεργαστή MTK6750 στα 1.5Ghz. Σαφώς, δεν είναι ο πιο ισχυρός της αγοράς, όμως δεν έχουμε ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις από μια συσκευή αυτής της χρηματικής κατηγορίας.

Το ZTE Nubia M2 Lite διαθέτει 4GB RAM και 32GB αποθηκευτικό χώρο, που είναι υπεραρκετά για απλή χρήση.

Η 5.5 ιντσών οθόνη του έχει ανάλυση HD, ενώ η μπαταρία της συσκευής είναι στα 3000mAh.

Και πάμε στο σημαντικότερο κομμάτι του hardware, που δεν είναι άλλο από τις κάμερες. Εκεί θα βρούμε αισθητήρα των 13MP στο πίσω μέρος, ενώ μπροστά το κινητό διαθέτει αισθητήρα στα 16MP.

Όπως αντιλαμβανόμαστε και από τα χαρακτηριστικά, λοιπόν, το ZTE Nubia M2 Lite φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα πιο φθηνά selfie κινητά που κυκλοφορούν. Ας δούμε αναλυτικά τι έχει να μας προσφέρει.

Πρώτες εντυπώσεις

Η συσκευασία του ZTE Nubia M2 Lite είναι λευκή και αρκετά απλή.

Στο εσωτερικό της θα βρούμε τη συσκευή, τον φορτιστή, το εγχειρίδιο χρήσης, καθώς και το καλώδιο φόρτισης.

Με μια πρώτη ματιά στη συσκευή, μπορούμε να πούμε με άνεση ότι το design είναι πανέμορφο.

Το κινητό είναι μαύρο με χρυσές λεπτομέρειες, ενώ την πίσω κάμερα στολίζει ένας κόκκινος χρωματισμός, που δίνει μια αίσθηση κομψότητας σε όλη τη συσκευή.

Το κράτημα στο χέρι είναι αρκετά άνετο, ενώ από το πρώτο άνοιγμα κιόλας, αντιλαμβανόμαστε ότι το κινητό απευθύνεται στους λάτρεις της φωτογραφίας.

Όσον αφορά το λογισμικό, το smartphone φοράει Android M, με ένα custom skin της Nubia, το λεγόμενο Nubia UI.

Κατά τη χρήση, το κινητό δεν κολλάει πουθενά, ενώ ανταποκρίνεται άψογα σε κάθε εντολή. Εκτός από απλές εργασίες, όπως browsing, YouTube, και άλλα, καταφέραμε επίσης να παίξουμε παιχνίδια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Επίσης, ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων που διαθέτει μας φάνηκε αρκετά γρήγορος και ακριβής, χωρίς να αποτύχει ούτε μία φορά στην αναγνώριση του δακτύλου μας.

Επιδόσεις

Όσον αφορά τις επιδόσεις της συσκευής, στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε μια σύγκριση με το Cubot Magic που είδαμε πρόσφατα, το οποίο ανήκει κι αυτό στις low-budget συσκευές.

Όπως βλέπουμε, το ZTE Nubia M2 Lite κερδίζει σε όλες τις μετρήσεις, και μάλιστα με αρκετή διαφορά.

Οι επιδόσεις του βρίσκονται αρκετά ψηλά, αν λάβουμε υπόψιν μας τη χρηματική του κατηγορία.

Κάμερα

Ακόμα και χωρίς τις κάμερες, η συσκευή μπορούμε να πούμε ότι μας εντυπωσίασε. Ωστόσο, μόλις ρίξαμε μια ματιά στο λογισμικό της κάμερας, ο ενθουσιασμός μας πήγε σε άλλο επίπεδο.

Πράγματι, η πίσω κάμερα βγάζει εκπληκτικές φωτογραφίες, με αρκετά καλή ευκρίνεια, έντονα χρώματα, και ελάχιστο θόρυβο.

Οι φωτογραφίες βρίσκονται εδώ σε πλήρη ανάλυση.

Το βίντεο ήταν εξίσου εκπληκτικό στα 1080p, ενώ μέσω του λογισμικού μπορούμε να ρυθμίσουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια, αν δεν μας αρέσει να αφήνουμε τα πάντα στο αυτόματο.

Όσο για τη selfie κάμερα, εκεί πραγματικά η εμπειρία χρήσης ανέβηκε σε άλλο επίπεδο. Παραθέτουμε τις φωτογραφίες που τραβήξαμε σε πλήρη ανάλυση εδώ.

Πέραν των ρυθμίσεων για “ωραιοποίηση” της εικόνας, και διάφορα άλλα εφέ, η κάμερα αντιλαμβανόταν την κάθε μας κίνηση. Με το που εντόπιζε και το παραμικρό χαμόγελο στο πρόσωπό μας, έβγαζε αστραπιαία μία selfie φωτογραφία.

Προφανώς, έχουμε δει καλύτερες και πιο ποιοτικές κάμερες σε κινητές συσκευές, αλλά δεν ήταν σε καμία περίπτωση σε τόσο χαμηλή χρηματική κατηγορία.

Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για συσκευή των 100€. Οποιοδήποτε άλλο κινητό αυτής της κατηγορίας έχουμε δει παλιότερα, ακόμα και γνωστών εταιρειών, όπως της Xiaomi, έχει αρκετά κατώτερες κάμερες.

Αναμφίβολα, λοιπόν, θεωρούμε ότι η εταιρεία πέτυχε τον στόχο της, δημιουργώντας ένα από τα πιο φθηνά selfie κινητά της αγοράς.

Αξίζει η αγορά του;

Το ZTE Nubia M2 Lite είναι ένα κινητό που αξίζει να χρήματά του και με το παραπάνω. Η συσκευή κοστίζει κοντά στα 100€, ενώ ενίοτε μπορούμε να τη βρούμε απευθείας από ευρωπαϊκή αποθήκη.

ZTE Nubia M2 Lite

Όπως είδαμε, η κάμερά του δεν είναι απλά αξιοπρεπής. Είναι σίγουρα αρκετά ανώτερη από συσκευές παρόμοιου ή μεγαλύτερου κόστους.

Όσον αφορά τις selfies, το κινητό θα μας καλύψει πλήρως, ενώ ακόμα και στη λήψη βίντεο τα πήγε εκπληκτικά.

Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα για οποιονδήποτε ψάχνει ένα low-budget κινητό, με κύριο γνώμονα τις φωτογραφίες και τα social media.

Πώς σας φάνηκε το ZTE Nubia M2 Lite;

Αναμφίβολα στη χαμηλή κατηγορία δεν βρίσκουμε εύκολα κινητό με καλή κάμερα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη μπροστινή. Το ZTE Nubia M2 Lite αποδείχθηκε αρκετά ικανό να καλύψει την ανάγκη για καλές φωτογραφίες, χωρίς να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Σας άρεσε η παρουσίαση του ZTE Nubia M2 Lite; Αν έχετε απορίες ή αν θέλετε κι άλλες παρουσιάσεις σαν αυτή, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps