Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » Windows 10 Alert, Νέο Xiaomi Mi 8, Κινητό 1ΤΒ, PornHub Κάλτσα Χεριού

Windows 10 Alert, Νέο Xiaomi Mi 8, Κινητό 1ΤΒ, PornHub Κάλτσα Χεριού

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτήν την εβδομάδα θα δούμε τη νέα ναυαρχίδα που θα παρουσιάσει η Xiaomi στις 31 Μαΐου με Fingerprint στην οθόνη, μαζί με το κινέζικο κινητό “τέρας” με 1ΤΒ αποθηκευτικής μνήμης. Επίσης, η Microsoft διαθέτει τη νέα επέκταση ασφαλείας του Windows Defender για τον Chrome, και υπάρχει προειδοποίηση στους χρήστες των Windows 10 για ένα αόρατο malware που μπορεί να αχρηστεύσει τo PC και το router. Τελειώνοντας, άλλη μία γενναία πρωτοπορία από το PornHub που κυκλοφόρησε κάλτσα χεριού για την αυτοϊκανοποίηση.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το εβδομαδιαίο WeeklySteps επιχειρεί να συνοψίσει τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, φιλτράροντας τις ανούσιες ειδήσεις, και όχι μόνο.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε Παρασκευή, και θα περιλαμβάνει τα νέα γνωστών εταιρειών, καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, επερχόμενα events, και διάφορα άλλα τεχνολογικά και μη, ενδιαφέροντα ή αδιάφορα νέα.

500.000 router έχουν ήδη μολυνθεί

Την Τετάρτη 23 Μαΐου, η Cisco προειδοποίησε ότι ομάδα χάκερ από άγνωστη χώρα, με ιδιαίτερα προηγμένο εξοπλισμό, έχει μολύνει με κακόβουλο λογισμικό περισσότερους από 500.000 δρομολογητές σε οικίες και μικρά γραφεία σε όλο τον κόσμο.

Το malware μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή επικοινωνιών, την εκτόξευση επιθέσεων σε άλλους συνδεδεμένους χρήστες, και μπορεί να προχωρήσει σε υποκλοπές με μία μόνο εντολή, αλλά και να αχρηστεύσει στη συνέχεια τον router.

Το κακόβουλο λογισμικό γνωστό ως VPNFilter, σε αντίθεση με τις περισσότερες απειλές τέτοιου είδους, είναι σε θέση να παραμένει ενεργό ακόμη και μετά από την επανεκκίνηση του router.

Η εταιρία Symantec σε συνεργασία με την Cisco προέτρεψαν τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να θεωρήσουν σοβαρή την απειλή του VPNFilter, και εξέδωσαν δελτίο τύπου με τους router που ενδέχεται να έχουν ήδη μολυνθεί, ή αποτελούν τον άμεσο στόχο του malware.

  • Linksys E1200
  • Linksys E2500
  • Linksys WRVS4400N
  • Mikrotik RouterOS για Router Core Cloud: Εκδόσεις 1016, 1036 και 1072
  • Netgear DGN2200
  • Netgear R6400
  • Netgear R7000
  • Netgear R8000
  • Netgear WNR1000
  • Netgear WNR2000
  • QNAP TS251
  • QNAP TS439 Pro
  • Άλλες συσκευές QNAP NAS που εκτελούν λογισμικό QTS
  • TP-Link R600VPN

Τόσο η Cisco όσο και η Symantec, συμβουλεύουν τους χρήστες που κατέχουν κάποια από αυτές τις συσκευές να πραγματοποιήσουν άμεσα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, και να αλλάξουν όλους τους προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης.

Windows 10 Alert

Το αόρατο malware ανακαλύφθηκε από τους αναλυτές της Bleeping Computer, οι οποίοι αποκάλυψαν ότι μπορεί να απομυζήσει τους πόρους της CPU κατά 80%, κλέβοντας την ισχύ του επεξεργαστή με σκοπό το Cryptojacking, καθιστώντας σταδιακά το PC σχεδόν άχρηστο.

Το κακόβουλο λογισμικό, που είναι ρωσικής προέλευσης, δημιουργεί ένα autorun των Windows, τρέχοντας μόνο με τον Chrome και με τρόπο που είναι αόρατος στον χρήστη. Μόλις ανοίξει ο browser της Google, αμέσως εκτελείται ένα απειλητικό script εξόρυξης CoinCube.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, πρόκειται για μια απειλή που μπορεί να εξελιχθεί ως η πιο επικίνδυνη μόλυνση για τον υπολογιστή, καθώς μπορεί να τρέχει για εβδομάδες χωρίς να εντοπιστεί.

Ένας από τους τρόπους να ανακαλύψουμε τον κίνδυνο και ενδεχομένως να τον περιορίσουμε, είναι η διαχείριση εργασιών του Chrome που θα μας εμφανισθεί πατώντας “Shift+Esc”, έτσι ώστε δούμε τους πόρους CPU που χρησιμοποιεί ο browser.

Για να προλάβουμε το κακό, οι αναλυτές αναφέρουν ότι χρειαζόμαστε απαραιτήτως ένα εξειδικευμένο antimalware λογισμικό που βασίζεται στο σύννεφο, έτσι ώστε να μπορεί να εντοπίσει πότε το πρόγραμμα περιήγησης συνδέεται με υπηρεσίες εξόρυξης όπως τα CoinCube και CoinHive.

Ενδεχομένως να βοηθήσουν συμπληρωματικά και επεκτάσεις όπως το γνωστό MinerBlock, αλλά και αυτή της Microsoft που ακολουθεί στη συνέχεια, αν και δεν το νομίζουμε.

Windows Defender για τον Chrome

Η επέκταση της Microsoft υπόσχεται προστασία σε πραγματικό χρόνο σε όλους τους χρήστες του Chrome από malware, phishing, και κακόβουλους ιστότοπους.

Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται αν μπορεί να αντιμετωπίσει την εξόρυξη, παρά μόνο ότι μας επιτρέπει να προσθέσουμε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας στον λιγότερο ασφαλή Chrome, παρόμοιο με το αντίστοιχο του Microsoft Edge.

Η εταιρεία επικαλείται μια μελέτη του 2017 από τα εργαστήρια NSS, στην οποία ο Microsoft Edge απέκλεισε το 99% όλων των επιθέσεων ηλεκτρονικού “ψαρέματος”, ενώ ο Chrome και ο Firefox απέτρεψαν μόνο το 87% και 70% των επιθέσεων αντίστοιχα.

Xiaomi Mi 8

Η Xiaomi γιορτάζει τα οκτώ χρόνια από την ίδρυσή της, και αντί του αναμενόμενου Mi 7, η επερχόμενη ναυαρχίδα της θα είναι το Mi 8, που συμβαδίζει και με τον αριθμό της επετείου. Το νέο κινητό αναμένεται να παρουσιαστεί στο Shenzhen στις 31 Μαΐου.

Το Xiaomi Mi 8 όπως αναφέρεται θα διαθέτει OLED οθόνη 6.01”, που μάλιστα για πρώτη φορά σε κινητό της εταιρείας θα κρύβει από κάτω αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Επιπλέον, θα φοράει τον οκταπύρηνο Qualcomm Snapdragon 845 με Adreno 630 GPU, και θα διατίθεται σε δυο εκδόσεις με μνήμες 6GB + 64GB, και 8GB + 128GB αντίστοιχα. Επίσης, θα έρθει με λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης και υποστήριξη ασύρματης φόρτισης.

Φθηνότερο από τους προκατόχους

Αναφέρεται ότι το κόστος αγοράς, σε σχέση πάντα με τα νέα καινοτόμα χαρακτηριστικά, θα είναι πιο φιλικό από το σύνηθες και σχετικά ακριβό, που είχαμε μέχρι σήμερα στις ναυαρχίδες της Xiaomi.

Οι πρώτες ενδεικτικές τιμές που διέρρευσαν είναι περίπου 360-380 ευρώ για την μικρότερη έκδοση, και περίπου 400-420 ευρώ για την μεγαλύτερη.

Smartisan R1- Smartphone με 1TB

Δεν πρόκειται για φημολογία ή διαρροή, αλλά για χειροπιαστό κινέζικο κινητό που φαίνεται ότι κυκλοφορεί ήδη στην αγορά της ασιατικής χώρας.

Το dual-SIM Smartisan R1 έχει οθόνη 6.17″ ανάλυσης 2241 x 1080 pixels με ιδιαίτερη αναλογία οθόνης 18.7:9. Διαθέτει μέχρι και 8GB μνήμης RAM, ένα chipset Snapdragon 845, και ένα συνδυασμό διπλής κάμερας.

Ωστόσο, αυτό που το κάνει να διαφέρει κατά πολύ, είναι ότι προσφέρει έως 1TB γρήγορη αποθηκευτική μνήμη τύπου UFS 2.1. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό ισοδυναμεί με 4.6 ημέρες συνεχούς λήψης 1080p βίντεο, ή 2.19 ημέρες λήψης βίντεο 4K αντίστοιχα.

Όλα μέχρι εδώ ήταν τέλεια, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για την τιμή. Ξεκινά από 466 ευρώ για τις μικρότερες εκδόσεις, που προφανώς δεν μας ενδιαφέρουν, για να καταλήξουμε στην επίμαχη έκδοση του 1ΤΒ με 8GB RAM, που δυστυχώς κοστίζει 1.179 ευρώ.

Ως εκ τούτου άνθρακες ο θησαυρός για τους περισσότερους από εμάς, και εδώ που τα λέμε, ποιος χρειάζεται τόσο πολύ αποθηκευτικό χώρο σε ένα smartphone, σε μια εποχή μάλιστα όπου είναι διαθέσιμη η αποθήκευση στο σύννεφο, και οι κάρτες microSD;

Pornhub Socks

Το PornHub θεωρείται από πολλούς ως το πιο γνωστό και πρωτοποριακό site ερωτικού περιεχομένου. Ωστόσο, δεν επαναπαύεται στις ψηφιακές δάφνες του, και πρόσφατα έχει λανσάρει ένα νέο αναλογικό προϊόν, που έχει να κάνει με κάλτσες χεριού για αυτοϊκανοποίηση.

Εκτός από την αναμενόμενη κλασσική χρήση, οι ειδικές κάλτσες προσφέρουν και τα πρόσωπα διάσημων πορνοστάρ όπως η Asa Akira, Madison Ivy, και Jonny Sinns.

Μάλιστα, η εταιρεία δημοσίευσε και σχετικό βίντεο στο YouTube, έτσι ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα πριν προχωρήσουμε στην αγορά. Το κόστος της ιδιαίτερης κάλτσας ανέρχεται στα 18 δολάρια.

Σας άρεσαν τα νέα της εβδομάδας?

Αυτά ήταν τα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο Σάββατο – με περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας.

Αν γνωρίζετε κάποια άλλη σημαντική είδηση, μπορείτε να τη μοιραστείτε μαζί μας και να γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps