Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » OnePlus 6, Ψηφιακό Χαράτσι, Google One και Public Marketplace

OnePlus 6, Ψηφιακό Χαράτσι, Google One και Public Marketplace

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ανακοινώθηκε και επίσημα στο Λονδίνο η νέα ναυαρχίδα της OnePlus με κορυφαία χαρακτηριστικά. Αντίθετα, στην Ελλάδα ανακοίνωσαν νέα τροπολογία με ψηφιακό χαράτσι σε ηλεκτρονικές συσκευές υπέρ των δικαιούχων πνευματικών έργων. Μεταξύ άλλων, στα νέα της εβδομάδας θα δούμε το νέο Cloud της Google, το νέο τμήμα καμερών της Xiaomi, και το πρώτο ελληνικό Marketplace από το Public.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το εβδομαδιαίο WeeklySteps επιχειρεί να συνοψίσει τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, φιλτράροντας τις ανούσιες ειδήσεις.

Η στήλη μας περιλαμβάνει τα νέα γνωστών εταιρειών, καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, επερχόμενα events, και διάφορα άλλα.

Ανακοινώθηκε επίσημα το OnePlus 6

Την Τετάρτη 16 Μαΐου ανακοινώθηκε επίσημα το νέο Flashgip Killer της OnePlus, το OnePlus 6.

OnePlus 6, Ψηφιακό Χαράτσι, Google One και Public Marketplace

Ουσιαστικά επιβεβαιώθηκαν τα χαρακτηριστικά της συσκευής που είχαν διαρρεύσει το τελευταίο διάστημα.

Το OnePlus 6 έρχεται με τον κορυφαίο Snapdragon 845, οθόνη Optic Amoled 6.28 ιντσών, ανάλυσης 2280×1080 pixels και αναλογίας 19:9. Μάλιστα θα διαθέτει και notch.

Στον τομέα των γραφικών θα βρούμε μία Adreno 630 GPU, RAM 6 ή 8 GB και αποθηκευτικό χώρο 64, 128, ή 256GB.

Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων θα βρίσκεται στο γυάλινο πίσω μέρος, ενώ θα βρούμε και την κλασσική υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών.

Η μπαταρία είναι της τάξης των 3.300mAh με Dash Charge, χωρίς όμως ασύρματη φόρτιση. Το λειτουργικό θα είναι το Oxygen OS 5.1 που στηρίζεται στο Android Oreo 8.1.

H διπλή κάμερα στο πίσω μέρος διαθέτει αισθητήρες 16 και 20MP. Αντίστοιχα, η μπροστινή selfie κάμερα είναι 16MP με υποστήριξη Face Unlock.

Το OnePlus 6 θα είναι διαθέσιμο σε Mirror Black, Midnight Black, και Silk White απόχρωση, ενώ θα ξεκινήσει να διατίθεται στο επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας από τις 22 Μαΐου.

Να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι οι τιμές απόκτησης της ναυαρχίδας θα κυμαίνονται μεταξύ 500 και 600€, ανάλογα με την έκδοση.

Οι διαφορές του OnePlus 6 δεν είναι τόσο μεγάλες σε σχέση με το προηγούμενο, OnePlus 5T, αλλά σίγουρα είναι εμφανείς σε σχέση με το πιο παλιό, OnePlus 5.

Ψηφιακό χαράτσι σε ηλεκτρονικές συσκευές

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η νέα τροπολογία με την οποία θα επιβληθεί ψηφιακό χαράτσι 2% στις συσκευές υπέρ των δικαιούχων πνευματικών έργων, σε όλα τα smartphones.

Παράλληλα ο ίδιος φόρος επιβάλλεται σε tablet, φορητούς και επιτραπέζιους Η/Υ, αλλά και σε μέσα αποθήκευσης.

Η αρχική ρύθμιση προέβλεπε την επιβολή τέλους μόνο σε κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές με μνήμη άνω των 4GB. Τώρα όμως η τροπολογία δεν θα κάνει ιδιαίτερες εξαιρέσεις.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) αντιδρά και αναφέρει ότι: “Η Ελλάδα καλείται να πληρώσει 24 φορές παραπάνω από τη ζημιά των δημιουργών πνευματικών έργων”.

Αναλυτικά όλη την τροπολογία μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

Έρχεται το Google One

Τον προηγούμενο χρόνο η Google είχε ανακοινώσει ότι θα σταματήσει την υποστήριξη της εφαρμογής Google Drive.

Έτσι, προχωράει σε αναδιάρθρωση της υπηρεσίας cloud, και τη θέση της παίρνει το Google One.

Οι χρήστες θα διαθέτουν και πάλι 15GB δωρεάν στην υπηρεσία, ενώ θα μπορούν να επιλέξουν επιπλέον προγράμματα σε χαμηλότερες τιμές από αυτές που ήδη ίσχυαν.

Να αναφέρουμε ότι οι χρήστες οι οποίοι είχαν ήδη συνδρομές στο Google Drive θα αναβαθμιστούν άμεσα στους επόμενους μήνες.

Exynos chipsets και σε άλλους κατασκευαστές

Όπως είχαμε αναφέρει στο παρελθόν, απαγορεύτηκε σε αμερικάνικες εταιρείες να εφοδιάζουν την ΖΤΕ προϊόντα και υπηρεσίες. Συνεπώς, η ΖΤΕ πρέπει να στραφεί σε άλλες αγορές.

Έτσι, μετά τη Meizu, φαίνεται να είναι σε συζητήσεις και με τη Samsung για χρήση των Exynos επεξεργαστών.

Μπορεί η Samsung να βρίσκεται πιο πίσω από τις Qualcomm και Apple στον τομέα των επεξεργαστών, ωστόσο, η χρήση των δικών της chips αποδείχθηκε ιδιαίτερα κερδοφόρα.

YouTube Music προ των πυλών

Μία νέα υπηρεσία streaming μουσικής αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της μέχρι το τέλος του μήνα. Αυτή δεν είναι άλλη από το YouTube Music.

Από ότι φαίνεται, η Google θέλει να ανταγωνιστεί το Spotify και το Apple Music, που κυριαρχούν στην αγορά, φέρνοντας νέα χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το YouTube, η νέα του υπηρεσία στοχεύει αποκλειστικά στη μουσική. Μάλιστα θα διαθέτει περιεχόμενο που ο χρήστης δεν μπορεί να βρει σε άλλες υπηρεσίες streaming.

Έτσι θα συμπεριλαμβάνονται τραγούδια και άλμπουμ από επίσημες πηγές, χιλιάδες λίστες μουσικής, remixes, ζωντανές ηχογραφήσεις, covers, και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Παράλληλα, η υπηρεσία θα προτείνει στον χρήστη διάφορα κομμάτια με βάση τις προτιμήσεις του, στηριζόμενη στο ιστορικό χρήσης από το YouTube, αλλά και σε άλλα μοντέλα.

Και η Ολλανδία μπλοκάρει το Kaspersky

Μετά από την εισήγηση του υπουργείου εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ για διακοπή της χρήσης προϊόντων της ρωσικής Kaspersky σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες, τώρα έρχεται και η σειρά της Ολλανδίας.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας γνωστοποίησε ότι αποφάσισε να απαγορεύσει σταδιακά τη χρήση του εν λόγω λογισμικού προστασίας της Kaspersky ως μέτρο πρόληψης.

Αυτή η κίνηση πάρθηκε με την πρόφαση ότι η ρωσική κυβέρνηση διαθέτει ένα επιθετικό κυβερνοπρόγραμμα, το οποίο μεταξύ άλλων, φαίνεται πως είχε βάλει στο μάτι και την Ολλανδία.

Από την πλευρά της, η Kaspersky δεν έχει βγάλει κάποια σχετική ανακοίνωση. Σε κάθε περίπτωση όμως αρνείται οποιαδήποτε συνεργασία με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Από ότι φαίνεται, ο ψυχρός πόλεμος συνεχίζεται.

Εάν πάντως δεν σας ενδιαφέρουν οι παραπάνω κατηγορίες μπορείτε να δοκιμάσετε το δωρεάν Kaspersky Antivirus.

Παρουσίαση: Αξίζει το Δωρεάν Kaspersky Antivirus?

Μετά από αρκετούς μήνες δοκιμών, η πολυβραβευμένη εταιρεία ασφαλείας Kaspersky διέθεσε ένα νέο προϊόν, το δωρεάν Kaspersky Antivirus. Όπως ξέρουμε, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, ενώ…

H Xiaomi θα κατασκευάζει δικές της κάμερες στα κινητά της

Η Xiaomi ετοιμάζει ένα νέο τμήμα το οποίο θα αναλάβει την ανάπτυξη και τη σχεδίαση καμερών για τα smartphone της, σύμφωνα με τον CEO της, Lei Jun.

Μέχρι τώρα, η εταιρεία χρησιμοποιούσε κάμερες κυρίως από γνωστούς κατασκευαστές, όπως οι Sony και Samsung. Από ότι φαίνεται, η Xiaomi θέλει να ανοίξει τα δικά της φτερά και σε αυτόν τον τομέα.

To Public Marketplace επιδιώκει να γίνει το ελληνικό Amazon

Τα Public ανακοίνωσαν το Public Marketplace, την πρώτη ενιαία ηλεκτρονική αγορά στην Ελλάδα.

Το Public Marketplace θα είναι το πρώτο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα στη χώρα μας, με τη λογική του shop-in-shop.

To εγχείρημα στόχο έχει να προσφέρει στους καταναλωτές υψηλού επιπέδου εμπειρία αγορών, σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Αρχικά, τα Public θα ξεκινήσουν τη διάθεση προϊόντων επιλεγμένων συνεργατών, και θα επεκταθούν περισσότερο στο άμεσο μέλλον.

Όπως λένε χαρακτηριστικά τα στελέχη της εταιρείας, όραμά τους είναι να δημιουργήσουν το “ελληνικό Amazon”. Για να δούμε λοιπόν εάν θα το πετύχουν.

Σας άρεσαν τα νέα αυτής της εβδομάδας?

Αυτά ήταν τα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα, με περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας.

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps