Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » Το YouTube Καταρρέει, Ο Mario Ξυρίστηκε, Παπούτσια Από Τσίχλες

Το YouTube Καταρρέει, Ο Mario Ξυρίστηκε, Παπούτσια Από Τσίχλες

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Λίγο τεχνολογία, λίγο πολιτισμός, λίγος κρατική ομοφοβία, συνθέτουν το ViralSteps αυτής της εβδομάδας. Το YouTube έχει χάσει τη μπάλα, και μεγάλοι δημιουργοί κάνουν ξεκάθαρες κινήσεις που θα κοστίσουν πολύ στην πλατφόρμα. Στα άλλα νέα, έχουμε τη Eurovision, τον Κάρολο με την Καμίλα που ήρθαν στην Ελλάδα, παπούτσια από τσίχλες, τον Mario να ξυρίζει το μουστάκι, και παγωτό με γεύση κέτσαπ.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το YouTube Καταρρέει

Στο YouTube οι δημιουργοί πληρώνονται από τις διαφημίσεις που προβάλλει η πλατφόρμα. Τα χρήματα αυτά είναι λίγα, και για αυτό αρκετοί καταφεύγουν σε άλλα μέσα δημιουργίας εσόδων.

Παράλληλα, πολλοί θεωρούν αδιαμφισβήτητη την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς αν ζεις από χορηγούς, διαφημίσεις, και τα λοιπά, τότε η ελευθερία του λόγου αποκτά όρια.

ViralSteps#37 - Το YouTube Καταρρέει, Ο Mario Ξυρίστηκε, Παπούτσια Από Τσίχλες

Κάπως έτσι, αρκετοί μεγάλοι youtubers αναζητούν πραγματικές εναλλακτικές, και χρησιμοποιούν τα social media ως μέσο προβολής. Την ίδια στιγμή, αρκετοί έχουν απελπιστεί με τις τακτικές του YouTube, και τις συνεχείς αλλαγές στην πολιτική του.

Ένας από τους μεγάλους youtubers, ο Philip DeFranco, είχε δημοσιεύσει τον Απρίλιο ένα βίντεο στο οποίο έλεγε: “Έχω κουραστεί να προσπαθώ να δουλέψω με έναν αλκοολικό, αμελή πατριό που έχει καταντήσει να είναι το YouTube.”

Ο δημιουργός είχε ανακοινώσει πολλές φορές ότι θέλει να αποκοπεί από το YouTube, και να περάσει σε κάτι καλύτερο. Επίσης, τόνισε πως όποια κίνηση κι αν γίνει, θα είναι για καλό, ενώ θα συνεχίσει να προσφέρει περιεχόμενο μέσω του YouTube.

Σήμερα ο Philip DeFranco έχει δημιουργήσει τη δική του εφαρμογή. Το όνομα του app είναι DeFranco NOW, και προς το παρόν είναι διαθέσιμο σε iOS, και WEB.

Μέσω της εφαρμογής, ο ίδιος δημοσιεύει ειδήσεις, δηλώσεις, και άλλα. Έπειτα οι χρήστες μπορούν να σχολιάζουν και να απαντούν σε αυτά μέσω βίντεο ή κειμένου.

Ο ίδιος ανέλυσε λίγο το σκεπτικό πίσω από τη δημιουργία της εφαρμογής. Είπε ότι του λείπει ιδιαίτερα το στοιχείο την απάντησης μέσω βίντεο, που κάποτε είχε το YouTube.

Τόνισε ότι τα σχόλια είναι ένας καλός τρόπος επικοινωνίας, αλλά η χρήση βίντεο – απαντήσεων είναι σαφώς καλύτερη.

Δεν του αρέσει να ανεβάζει μονολόγους στο internet, αλλά επιθυμεί την επαφή με τον χρήστη. Συμπλήρωσε πως έχει διαφορά να κοιτάς τον άλλον στα μάτια, από το να διαβάζεις απλώς το σχόλιό του.

Η κίνηση του Philip DeFranco είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Το YouTube χάνει συνέχεια έδαφος και αξιόλογους δημιουργούς, κυρίως εξαιτίας των χειρισμών του.

Ακόμη και το YouTube Red ετοιμάζεται να αλλάξει. Οι απαιτήσεις της πλατφόρμας για συμμετοχή κάποιου δημιουργού στο πρόγραμμα είναι υπερβολικές. Ταυτόχρονα, οι χρήστες αρνούνται να πληρώσουν για κάτι που μπορούν να έχουν δωρεάν.

Αν το YouTube δεν αλλάξει σύντομα μυαλά, μάλλον θα καταντήσει η σκιά του εαυτού του.

Παπούτσι Φτιαγμένο Από Τσίχλες

Φαίνεται ότι δεν είμαστε μόνοι οι Έλληνες φίλοι του “πετάω τα σκουπίδια όπου βρω”. Στην Ολλανδία κάθε χρόνο μαζεύουν από τους δρόμους τους περίπου 1500 τόνους μασημένες τσίχλες. Κάτι ξέρουν στη Σιγκαπούρη, που τις έχουν απαγορεύσει.

Οι αρμόδιοι φορείς του Άμστερνταμ έψαχναν τρόπο να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο, ή τουλάχιστον να κάνουν κάτι με τις τσίχλες αυτές. Βλέπετε πληρώνουν εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για τον καθαρισμό των δρόμων.

Σκέφτηκαν ότι οποιοσδήποτε νόμος δεν θα έχει αποτέλεσμα, μιας και δεν είχε μέχρι τώρα. Έτσι αποφάσισαν να ανακυκλώνουν τις μασημένες τσίχλες, και να φτιάξουν τα Gumshoe.

Πρόκειται για παπούτσια των οποίων η σόλα είναι κατασκευασμένη από μασημένες τσίχλες.

https://www.youtube.com/watch?v=285s-BGjM-Q

Σε γενικές γραμμές, τα παπούτσια δεν διαφέρουν από οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι. Απλά η σόλα τους είναι από τσίχλα, και έχει επάνω της σχεδιασμένο τον χάρτη του Άμστερνταμ.

Ο χρόνος θα δείξει πώς θα λειτουργήσει όλο αυτό. Ίσως να έχει καλύτερα αποτελέσματα από την εφαρμογή κάποιου νόμου.

Το ερώτημα είναι, αν με ένα από αυτά τα παπούτσια, πατήσεις τσίχλα στο δρόμο, θα έχει κάποια διαφορά σε σχέση με άλλα παπούτσια; Θα θεωρείται άραγε προσθήκη, ή ακόμα και βελτίωση στο παπούτσι; Ή θα είναι εκνευριστικό όπως πάντα;

Eurovision 2018, οι Νικητές, οι Χαμένοι, και τα Ευτράπελα

Φυσικά και θα σας είχαμε Eurovision, εννοείται πως θα γινόταν viral. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος είχε πολύ ψωμί η υπόθεση. Γι’ αυτό θα κάνουμε μία μαζική παρουσίαση/σχολιασμό των καλύτερων tweet για τη φετινή Eurovision.

Θα αρχίσουμε με κάποιον που ανέβηκε στη σκηνή, και άρπαξε το μικρόφωνο από την Αγγλίδα τραγουδίστρια.

“Κούλα μ' ακούς; Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος”. Μόνο που αυτή είναι μία λατρεμένη ατάκα, και όχι η στέρηση μία καλής παρουσίας, καθώς η τραγουδίστρια δεν θέλησε να επαναλάβει την εκτέλεση του τραγουδιού.

Ποιος θα περίμενε ότι θα βλέπαμε χώρες εκτός Ευρώπης να συμμετέχουν στη Eurovision; Κανείς. Κι όμως συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια, με την Αυστραλία και το Ισραήλ, που φέτος ήταν ο νικητής του διαγωνισμού.

Όπως είναι λογικό, το διαδίκτυο γέμισε με ενδιαφέροντα tweet, και εμείς βρήκαμε τα καλύτερα.

“Η Αυστραλία είναι μία από τις λίγες Ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχω επισκεφθεί ποτέ. Αυτή, και το Ισραήλ. #EUROVISION”

https://twitter.com/Charles_HRH/status/995398649743134722

Ακόμη και ο Κάρολος πήρε θέση στο θέμα: “Πως στο διάολο περιμένουν να κερδίσει η Αυστραλία χωρίς γειτονικές χώρες να τη στηρίζουν; #Eurovision”

Βέβαια την καλύτερη απάντηση έδωσε ο Ron: “Γιατί η Αυστραλία είναι στη #Eurovision? ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η EUROVISION ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΝΟΗΜΑ”

Συνεχίζουμε με την Κύπρο, και την Ελένη Φουρέιρα, που μπορεί να μην κέρδισε, αλλά είναι νικήτρια στη καρδιά σας.

Η Φουρέιρα συμμετείχε με το τραγούδι Fuego, aka φωτιά ή fire στα Αγγλικά. Σε μία συνέντευξη που έδωσε είπε την ατάκα “Yeah, yeah, fire.”, και κατάφερε να γίνει meme.

“Παιδιά δεν μπορώ να με σταματήσω… Θέλω να το δημοσιεύσω αυτό… Έχω πεθάνει😂😂😂ναι ναι φωτιά #fuego #teamcyprus”

“Φαντάσου να κερδίσει η @foureira_eleni, και στο λόγο της να μην λέει τίποτε άλλο παρά μόνο “ναι ναι φωτιά” 😂👏🏼🔥 #Eurovision #allaboard”

Τη συμμετοχή της Φουρέιρα σχολίασε ακόμη και ο PewDiePie, ο οποίος δεν άφησε καμία χώρα ασχολίαστη.

https://twitter.com/pewdiepie/status/995409216578949120

“Είναι σαν την Beyonce αλλά χωρίς καμία από τις αξίες #Eurovision #CYP”

Κάπου εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι το τραγούδι του Ισραήλ περιείχε ήχους κοτόπουλου. Ήταν λογικό λοιπόν να γίνει viral, και να υπάρχει παντού στο διαδίκτυο.

“ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΥΧΑΙΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ. #Eurovision”

Την ίδια στιγμή το συνέδεσαν και με το τραγούδι την Ιρλανδίας, που σε κάποιο σημείο πέφτουν πούπουλα στη σκηνή πάνω από ένα ζευγάρι.

“Αχ τι ρομαντικό. Να κάθεσαι ακριβώς δίπλα από κάποιον που ξεπουπουλιάζει ένα κοτόπουλο. #Eurovision”

Κάπου εδώ θα κλείσουμε το θέμα Eurovision με ένα τραγικό γεγονός για την Ιρλανδία. Οι διοργανωτές απαγόρευσαν την προβολή του τελικού στη Κίνα, και είχαν πραγματικά καλό λόγο.

Στη συμμετοχή της Ιρλανδίας χόρευε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων. Φαίνεται πως αυτό δεν άρεσε στους κινεζικούς φορείς, οπότε αφαίρεσαν το συγκεκριμένο κομμάτι από την προβολή του ημιτελικού.

Είναι τραγικό να μην μπορούμε να δεχθούμε τη φύση του ανθρώπου, τη διαφορετικότητα, και την ελεύθερη βούληση. Μέχρι πότε θα φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια;

Ο Κάρολος Με την Καμίλα του Χορεύουν στη Κρήτη

Μας έκαναν την τιμή οι γαλαζοαίματοι και ήρθαν στην Ελλάδα. Πήρε ο Κάρολος την Καμίλα, και γύρισαν τη χώρα μας. Ναι καλέ, αλήθεια λέμε, για τρεις ολόκληρες ημέρες.

Στο σύντομο αυτό ταξίδι τους βρέθηκαν και στην Κρήτη. Πήγαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, και επισκέφθηκαν μικρά χωριά για να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα.

Μεταξύ άλλων, πέρασαν από τις Αρχάνες όπου και χόρεψαν κρητικά με συνοδεία ντόπιων. Τον χορό τους μπορούμε να δούμε σε ένα ρεπορτάζ απαράμιλλης ποιότητας από την ΕΡΤ.

Ο Mario Ξυρίστηκε

Θυμάστε πριν μερικές εβδομάδες που είδαμε τον Μίκυ να γερνάει; Ε, τώρα ο Mario ξυρίστηκε.

Ο δημοσιογράφος ψεύτικων ειδήσεων @november17 ξύρισε τον Mario, και προκάλεσε τρέλα στο Twitter. Η δημοσίευσή του έχει ξεπεράσει τις 130 χιλιάδες likes και τα 40 χιλιάδες retweet.

Κατάφερε λοιπόν να γίνει viral, μπήκε στα Twitter Moments, και ο κόσμος δεν σταματά να σχολιάζει αυτό που βλέπει.

“Δεν θέλω να ζω άλλο σε αυτόν τον πλανήτη.”

“Γιατί του αφαίρεσαν και τα φρύδια;”

https://twitter.com/selfpwner/status/995765106763096064

“Έχω ήδη δει τον ξυρισμένο mario τέσσερις φορές σε ένα πρωίνό, και διαγράφομαι.”

Πραγματικά είναι ιδιαίτερα περίεργο το αποτέλεσμα. Αυτό που το κάνει τόσο παράξενο είναι μάλλον η απουσία των φρυδιών.

Παγωτό Με Γεύση Κέτσαπ

Κάποτε ο γνωστός τραγουδιστής Ed Sheeran πήγε σε ένα εστιατόριο. Όταν αυτός ζήτησε κέτσαπ, τον ενημέρωσαν με ύφος ότι δεν διαθέτουν κέτσαπ στο εστιατόριό τους.

Τελικά ο Ed έφαγε τη μπριζόλα του, και έκανε τατουάζ την ετικέτα της κέτσαπ Heinz.

Ο καλλιτέχνης βρίσκεται σε περιοδεία, και ένα κατάστημα στην Ιρλανδία έφτιαξε παγωτό με γεύση κέτσαπ για να τον τιμήσει.

Το κατάστημα λέγεται “Gelati Enniscrone & Ballina”, και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, ο Sheeran δεν έχει δοκιμάσει ακόμα το παγωτό.

Όπως και να έχει, δεν θα είναι χειρότερο από τα σκαθαρομπιφτέκια και το παγωτό βοτάνων των ΙΚΕΑ.

Αν Πρέπει Να το Κάνεις, Κάντο Όπως ο Ροζ Πάνθηρας

Τελευταίο viral για αυτή την εβδομάδα, ένα μελωδικό tweet που έχει κερδίσει μέχρι τώρα πάνω από 360 χιλιάδες likes.

https://twitter.com/blindsiren/status/993682466865991680

“Αυτό είναι το καλύτερο αστείο που έχω δει φέτος, και τίποτα δεν το υπερβαίνει.” λέει η @blindsiren, κι εμείς αρχίζουμε να μουρμουρίζουμε τη μελωδία του ροζ πάνθηρα. Απλώς χρησιμοποιούμε το “to do”.

Πάμε λοιπόν όλοι μαζί: “To do – To do – To do, To do, To do – To doooo, dododododo”.

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, και να κάνει ό,τι θέλει. Εννοείται πως όλα τα παραπάνω ισχύουν όσο δεν πληγώνουν ή δεν μειώνουν άλλους ανθρώπους.

Να θυμάστε να χαμογελάτε κάνει καλό. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, “To do – To do – To do, To do, To do – To doooo, dododododo” από εμάς.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps