Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Τα Βραβεία Google Play Για το 2019, οι Εφαρμογές Που Ξεχώρισαν
Τα Βραβεία Google Play Για το 2019, οι Εφαρμογές Που Ξεχώρισαν

Τα Βραβεία Google Play Για το 2019, οι Εφαρμογές Που Ξεχώρισαν

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η Google μοιράζει τακτικά βραβεία, αλλά πάντα οι νικητές αξίζουν με το παραπάνω τη θέση που κερδίζουν. Αυτή τη φορά, η εταιρεία απένειμε τα Βραβεία Google Play για το 2019 πριν τη Google I/O. Συνολικά, οι κατηγορίες ήταν εννέα και οι εφαρμογές που ξεχώρισαν ήταν οι καλύτερες των καλύτερων. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποια είναι αυτά τα app και τι τα βοήθησε να διακριθούν έναντι του ανταγωνισμού.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το Google I/O και τα Βραβεία Google Play

Το Google I/O είναι το ετήσιο συνέδριο της εταιρείας, στο οποίο μεταξύ άλλων παρουσιάζει τα μελλοντικά της προϊόντα.

Τα Βραβεία Google Play Για το 2019, οι Εφαρμογές Που Ξεχώρισαν

Φέτος ήταν η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η Google μας παρουσίασε τα Βραβεία Google Play. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία επιλέγει τις καλύτερες εφαρμογές του προηγούμενου έτους.

Οι κατηγορίες δεν είναι ποτέ οι ίδιες, καθώς κάθε χρόνο θα δούμε κάποιες νέες, μερικές να καταργούνται, και άλλες να συγχωνεύονται.

Υποψήφιες ήταν εφαρμογές με υψηλή βαθμολογία στο Play Store που δημοσιεύθηκαν μετά τον Απρίλιο του 2018 ή έλαβαν μία μεγάλη αναβάθμιση σε αυτό το διάστημα.

Τα app που νίκησαν επιλέχθηκαν από τους υπαλλήλους της Google, πρόσφεραν εξαιρετική εμπειρία στους χρήστες, και είχαν θετικό αντίκτυπο στις κοινότητές τους.

Καλύτερη εφαρμογή ευεξίας

Οι εφαρμογές σε αυτήν την κατηγορία προτρέπουν τους ανθρώπους να θέσουν στόχους και να ζήσουν όσο καλύτερα μπορούν. Παράλληλα, έχουν άψογο σχεδιασμό και χρησιμοποιούν τακτικές ενθάρρυνσης του χρήστη.

Νικητής είναι το Woebot: Your Self-Care Expert, ένα δωρεάν chatbot που αναπτύχθηκε από μία ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, με επικεφαλής την κλινική ψυχολόγο Alison Darcy.

Σε εβδομαδιαία βάση, το Woebot στέλνει πάνω από 1.000.000 μηνύματα για να βοηθήσει τους χρήστες που παρουσιάζουν συμπτώματα κατάθλιψης ή/και άγχους, αντιμετωπίζουν προβλήματα στις σχέσεις τους, ταλαιπωρούνται από εθισμούς, και άλλα.

Το Woebot καθοδηγεί τους χρήστες χρησιμοποιώντας πρακτικές τεχνικές που βασίζονται σε δοκιμασμένες προσεγγίσεις, όπως η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT) και η Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία (DBT).

Μέχρι τώρα, το έχουν εμπιστευθεί πάνω από 100.000 χρήστες και το βαθμολόγησαν με 4,6 αστεράκια.

Καλύτερη εφαρμογή προσβασιμότητας

Χάρη στις εφαρμογές ή τα παιχνίδια αυτής της κατηγορίας, όσοι πάσχουν από κάποια αναπηρία μπορούν να αλληλεπιδρούν με τη συσκευή τους.

To Envision AI, που κέρδισε στα Βραβεία Google Play 2019, επιτρέπει στα άτομα με προβλήματα όρασης να έχουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία στην καθημερινότητά τους.

Με τη βοήθεια της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να ψωνίζουν, να διαβάζουν μενού, να βρίσκουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, να αναγνωρίζουν τα φιλικά τους πρόσωπα, και πολλά άλλα.

Η εφαρμογή επεξεργάζεται μία εικόνα και περιγράφει φωνητικά στους χρήστες τι δείχνει. Το Envision AI μπορεί επίσης να περιγράψει το τι βλέπει το άτομο γύρω του, με απλό και κατανοητό τρόπο.

Οι χρήστες της εφαρμογής είναι πάνω από 10.000 και της έχουν δώσει βαθμολογία 4,2.

Καλύτερη εφαρμογή με κοινωνικό αντίκτυπο

Αυτή η κατηγορία είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες στα Βραβεία Google Play. Ο λόγος είναι ότι οι εφαρμογές που διαγωνίζονταν εδώ είχαν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Τα θέματα στα οποία τα παιχνίδια ή οι εφαρμογές αυτές επικεντρώνονται μπορεί να είναι η υγεία, η εκπαίδευση, η αντιμετώπιση των κρίσεων, οι μετανάστες, τα οικονομικά, και η συγκέντρωση χρημάτων για δωρεά.

Το βραβείο δόθηκε στο Wisdo το οποίο επιτρέπει να μοιραζόμαστε τις ιστορίες και τους προβληματισμούς μας με τους άλλους χρήστες της εφαρμογής. Επίσης, με το Wisdo μπορούμε να γνωρίσουμε άτομα τα οποία έχουν ζήσει παρόμοιες καταστάσεις με εμάς.

Μέσω της εφαρμογής μπορούμε να μιλήσουμε ιδιωτικά με άτομα τα οποία μπορούν να μας συμβουλέψουν για το πώς να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που βιώνουμε.

Χάρη στην ανωνυμία που προσφέρει το Wisdo, οι χρήστες μοιράζονται τα προβλήματα τους ελεύθερα, χωρίς τον φόβο να κριθούν από τους άλλους. Η κοινότητα που έχει δημιουργηθεί μέσω του Wisdo είναι ιδιαίτερα υποστηρικτική.

Το Wisdo διανέμεται δωρεάν, χωρίς κανένα περιορισμό, και το έχουν εμπιστευθεί 100.000 και πλέον χρήστες. Η βαθμολογία του μέχρι στιγμής στο Play Store είναι 4,2.

Το πιο όμορφο παιχνίδι

Οι υποψήφιοι αυτής της κατηγορίας είναι παραδείγματα προς μίμηση. Πρόκειται για παιχνίδια που έχουν εντυπωσιακά γραφικά και οπτικά εφέ και χρησιμοποιούν προηγμένες λειτουργίες API.

Στα Βραβεία Google Play 2019 νικητής της κατηγορίας ήταν το SHADOWGUN LEGENDS.

Το παιχνίδι της MADFINGER Games κέρδισε επάξια το βραβείο. Πρόκειται για ένα FPS MMO action παιχνίδι το οποίο συνδυάζει μοναδικά τρεις τύπους παιχνιδιού, story campaign, co-op, και PvP.

Τα γραφικά του SHADOWGUN LEGENDS είναι εντυπωσιακά και μπορούν να συγκριθούν με αυτά των παιχνιδιών κονσόλας. Επιπλέον, η μηχανή του παιχνιδιού είναι τόσο καλά φτιαγμένη που τα FPS παραμένουν πάντα υψηλά.

Το παιχνίδι διατίθεται δωρεάν και το έχουν κατεβάσει πάνω από 5.000.000 χρήστες, οι οποίοι το έχουν βαθμολογήσει με 4,6 αστέρια.

Καλύτερη εμπειρία σαλονιού

Οι εφαρμογές αυτής της κατηγορίας δημιουργούν, ενισχύουν, ή κάνουν δυνατή την απόλυτη εμπειρία ψυχαγωγίας στο σαλόνι, φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους.

Το βραβείο κέρδισε το Neverthink: Handpicked videos, μία εφαρμογή που θα μπορούσαμε να την περιγράψουμε ως τον ανθρώπινο αλγόριθμο του YouTube.

Οι δημιουργοί του Neverthink αναφέρουν ότι ο αλγόριθμος του YouTube προτείνει διαρκώς τα ίδια, ενώ η εφαρμογή αποκλείεται να κάνει κάτι τέτοιο, διότι πάντα θα έχει κάτι νέο για εμάς.

Μία ομάδα ατόμων ψάχνει διαρκώς το YouTube για κανάλια και βίντεο, τα οποία ταιριάζουν στο προφίλ μας. Η ομάδα του Neverthink φροντίζει να μας κρατά ενήμερους για τις τάσεις του YouTube, τα νέα, και τα λοιπά.

Πάνω από 100.000 χρήστες έχουν κατεβάσει την εφαρμογή και η βαθμολογία που έχει στο Play Store είναι 4,5.

Η πιο εφευρετική εφαρμογή

Πρόκειται για μία από τις πιο ιδιαίτερες κατηγορίες. Τα app και τα παιχνίδια αυτής της κατηγορίας πρωτοπορούν χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσφέροντας στους χρήστες επαναστατικές εφαρμογές.

Το βραβείο κέρδισε η εφαρμογή Tick Tock: A Tale for Two, ένα co-op παιχνίδι περιπέτειας για δύο παίκτες, το οποίο βασίζεται στην επικοινωνία.

Οι παίκτες πρέπει να ξεδιπλώσουν μαζί τη πλοκή του παιχνιδιού. Επίσης, πρέπει να μένουν σε συνεχή επικοινωνία και να μιλούν μεταξύ τους για το τι κάνουν και τι βλέπουν, αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να λύσουν τα παζλ του Tick Tock.

Ο αριθμός των λήψεων είναι μικρός, μόλις 1.000+. Παρ' όλα αυτά, το 4,5 που έχει στη βαθμολογία δεν περνά απαρατήρητο, ειδικά από τη στιγμή που κοστίζει 3,39€.

Καλύτερη εφαρμογή για αναπτυσσόμενες αγορές

Οι εφαρμογές που διαγωνίστηκαν γι' αυτό το βραβείο σχεδιάστηκαν με γνώμονα τις καλύτερες επιδόσεις. Επίσης, έχουν ως κύριο στόχο τους τη στήριξη της τοπικής αγοράς, τον πολιτισμό, και τις αναπτυσσόμενες αγορές.

Νικήτρια ήταν η Canva, με την εφαρμογή της Canva: Graphic Design & Logo, Flyer, Poster maker.

Με τη βοήθεια της Canva, μπορούμε να φτιάξουμε εξώφυλλα για το Facebook, φυλλάδια, πόστερ, κάρτες, προσκλήσεις, και πολλά ακόμη. Όλα αυτά είναι δυνατά με τη χρήση απλών εργαλείων και έτοιμων γραφικών στοιχείων.

Κατεβάζουμε την εφαρμογή δωρεάν και μας προσφέρει αμέτρητες εικόνες, γραμματοσειρές, πρότυπα, και πολλές δυνατότητες επεξεργασίας. Παράλληλα, από το κατάστημα του app θα προμηθευτούμε επιπλέον εργαλεία και υλικό.

Τέλος, η εφαρμογή μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε τις δημιουργίες μας με φίλους μέσω των social media, και όχι μόνο.

Το app έχει ήδη πάνω από 10.000.000 χρήστες και βαθμολογία ίση με 4,8 αστέρια.

Καλύτερη νέα εφαρμογή με μεγάλη επιτυχία

Η πιο περίπλοκη κατηγορία στα Βραβεία Google Play είναι αυτή εδώ. Αφορά εφαρμογές με εξαιρετικό σχεδιασμό, ανεπτυγμένη εμπειρία χρήστη, σταθερή άνοδο ενεργών χρηστών, και διατήρηση του ενδιαφέροντός τους για το app.

Οι διαγωνιζόμενοι προσφέρουν ξεχωριστή εμπειρία στους χρήστες και καταφέρνουν να επιτύχουν ένα τρομερό ξεκίνημα ως εταιρείες.

Νικήτρια ήταν η Slowly Communications Ltd., με την εφαρμογή της SLOWLY – Connect to the World!.

Το SLOWLY δεν είναι μία συνηθισμένη εφαρμογή γνωριμιών μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων. Αντιθέτως, μας επιτρέπει να γνωρίσουμε και να δημιουργήσουμε φίλους δι' αλληλογραφίας.

Σκοπός του SLOWLY είναι να συνδέσει άτομα που επιθυμούν ουσιαστικές συνομιλίες σε μία εποχή που η προσωπική επαφή έχει επέλθει σε δεύτερη μοίρα.

Η εφαρμογή φροντίζει να εντοπίσει άτομα που τους αρέσουν τα ίδια πράγματα και μιλούν την ίδια γλώσσα. Μόλις δύο χρήστες ταιριάξουν, τότε μπορούν να ξεκινήσουν να αλληλογραφούν στον πραγματικό κόσμο.

Οι 500.000 λήψεις, σε συνδυασμό με το 4,6 της βαθμολογίας, αποδεικνύουν την επιτυχία του SLOWLY – Connect to the World! και την ανάγκη των ανθρώπων για πιο ουσιαστικές σχέσεις.

Καλύτερο νέο παιχνίδι με μεγάλη επιτυχία

Η συγκεκριμένη κατηγορία είναι το ίδιο περίπλοκη με την προηγούμενη, μόνο που αφορά παιχνίδια.

Η Google τα βρήκε όλα αυτά στο MARVEL Strike Force, ένα action RPG με εντυπωσιακά γραφικά στο οποίο συλλέγουμε χαρακτήρες από το σύμπαν της Marvel.

Στο παιχνίδι δημιουργούμε μία ομάδα και μαχόμαστε ενάντια σε όσους θέλουν να καταστρέψουν τη Γη.

Οι μάχες διαρκούν περίπου ένα λεπτό και η επιλογή των χαρακτήρων της ομάδας έχει ιδιαίτερη σημασία. Κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του ικανότητες και κάθε αναβάθμιση του εξοπλισμού ενισχύει ακόμη περισσότερο την απόδοσή του στη μάχη.

Πρόκειται για ένα free to play παιχνίδι, με στοιχεία επί πληρωμή, που έχει ξεπεράσει τα 10.000.000 λήψεις και έχει βαθμολογία 4,2.

Αυτοί ήταν οι νικητές στα Βραβεία Google Play 2019

Ανάμεσα στους finalist για τα Βραβεία Google Play 2019 βρίσκονταν μεγάλα ονόματα, τα οποία όμως δεν τα κατάφεραν.

Μερικά καλά παραδείγματα είναι το “Asphalt 9: Legends”, το “Old School RuneScape”, και το “Star Trek Fleet Command”. Τρία παιχνίδια που τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά δεν κατάφεραν να βραβευθούν από τη Google.

Όπως και να έχει, αυτοί ήταν οι νικητές των βραβείων, και για να τους επέλεξε η Google σίγουρα κάτι ήξερε καλύτερα.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps