Home » Hardware » Reviews » VFM Ρομποτική Σκούπα ILIFE V8s Review

VFM Ρομποτική Σκούπα ILIFE V8s Review

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Δεν ξέρουμε πως νιώθετε εσείς για τις ρομποτικές σκούπες, για εμάς πάντως είναι μία απόδειξη πως ζούμε στο μέλλον. Παλαιότερα είδαμε τη Xiaomi Mi Robot Vacuum, ενώ είχαμε παρουσιάσει και την οικονομική ILIFE V7. Τώρα, δοκιμάσαμε και παρουσιάζουμε το νέο εξελιγμένο μοντέλο της ILIFE, την ILIFE V8s. Πρόκειται για μία ακόμη οικονομική ρομποτική σκούπα, αλλά πόσο καλύτερη είναι από τον προκάτοχο της;

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

ILIFE V8s

Η ILIFE INNOVATION LTD κυκλοφόρησε το νέο flagship μοντέλο της, την ILIFE V8s. Όπως θα δούμε, υπάρχει ριζική ανανέωση εξωτερικά, και η διαφορά στην τιμή είναι μικρή.

Παρουσίαση: ILIFE V8s, Η Νέα VFM Ρομποτική Σκούπα

Η LIFE V8s έρχεται με δυνατότητα σκουπίσματος, αλλά και σφουγγαρίσματος. Διαθέτει τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες καθαρισμού, και καλύπτει κάθε μας απαίτηση.

Οι αισθητήρες της είναι αρκετά βελτιωμένοι, όποτε όχι μόνο δεν περιμένουμε να πέσει από ύψος, αλλά μπορεί να εντοπίζει τους τοίχους και τα εμπόδια χωρίς να πέφτει πάνω τους.

Χάρη στις off road ρόδες, μπορεί να περνάει πάνω από χαμηλού ύψους αντικείμενα, και δεν βρίσκει κανένα πρόβλημα στις επιφάνειες με κλίση.

Το νέο μοντέλο έχει κάδο σκόνης 750ml για να μην χρειάζεται να το αδειάζουμε τακτικά, ενώ ο κάδος νερού ανέρχεται στα 300ml.

Επίσης, μπορούμε να προγραμματίσουμε τη σκούπα να καθαρίζει διαφορετικές ώρες, όποιες ημέρες της εβδομάδας θέλουμε.

Ο θόρυβος που κάνει η συσκευή εξαρτάται καθαρά από την εργασία που εκτελεί, και η μπαταρία των 2600mAh της προσφέρει δυνατότητα συνεχούς λειτουργίας για αρκετά λεπτά.

Πριν περάσουμε στο unboxing, να αναφέρουμε ότι ο χειρισμός της ILIFE V8s γίνεται μέσω των πλήκτρων της συσκευής, ή/και το χειριστήριο που έρχεται μαζί της.

Unboxing

Το κουτί της σκούπας είναι ιδιαίτερα απλό, με επίκεντρο την ILIFE V8s.

Στα πλάγια μπορούμε να δούμε τις διαστάσεις, ενώ στην πίσω πλευρά τις δυνατότητες της σκούπας και τα περιεχόμενα σε διάφορες γλώσσες.

Ανοίγοντας τη συσκευασία, το φυλλάδιο οδηγιών είναι το πρώτο αντικείμενο που θα δούμε. Προς έκπληξή μας ήταν λεπτομερέστατο, και σε άπταιστα αγγλικά.

Μαζί βρήκαμε το έντυπο της εγγύησης, και έναν οδηγό γρήγορης εκκίνησης.

Επίσης, όμορφα τοποθετημένα ήταν η βάση της σκούπας, ο κάδος για το σφουγγάρισμα, και προφανώς η ILIFE V8s με τον κάδο σκουπίσματος κουμπωμένο πάνω της.

Τέλος, στο κουτί δεξιά βρισκόντουσαν τα εξαρτήματα της σκούπας, αλλά και ένα σετ από ανταλλακτικά.

Εκεί βρήκαμε τις βούρτσες για γωνίες, οι οποίες μπαίνουν κουμπωτές πάνω στη σκούπα, και χρησιμοποιούν χρωματικό κώδικα για τη σωστή τοποθέτηση.

Επίσης, υπήρχαν ένα βουρτσάκι καθαρισμού, ένα έξτρα πανάκι για τη σφουγγαρίστρα, και ένα έξτρα φίλτρο.

Όπως είναι λογικό, στο κουτί βρήκαμε το χειριστήριο και τον φορτιστή της βάσης, που μας ήρθε με ευρωπαϊκή πρίζα.

Πρώτες Εντυπώσεις

Ήταν ήδη ξεκάθαρο ότι η ILIFE V8s είναι αρκετά πιο βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Όταν όμως ανοίξαμε το κουτί, διαπιστώσαμε πως το μαύρο/ασημένιο χρώμα δίνει στη σκούπα ακόμη πιο premium εμφάνιση.

Η ILIFE V8s είναι στιβαρή, και έχει αξιόλογο βάρος. Παρ’ όλα αυτά, προσφέρει την αίσθηση της ευελιξίας που της έχει δοθεί.

Στη πρόσοψη θα βρούμε μια σειρά από αισθητήρες έτοιμους να παρακάμψουν κάθε εμπόδιο.

Η βάση είναι εξαιρετικά μοντέρνα χάρη στο ασπρόμαυρο χρώμα της και της καμπύλες ακμές.

Οι κάδοι αφαιρούνται εύκολα χάρη στο κουμπί που βρίσκεται στην άκρη της σκούπας.

Ο κάδος σκουπίσματος καθαρίζεται μέσα σε δευτερόλεπτα, και χάρη στο μαγνητικό κούμπωμα, δε χρειάζεται να ανησυχούμε αν το κλείσαμε καλά. Κανένας φόβος λοιπόν για το αν η σκούπα τα μαζεύει, κι από την μια πλευρά πέφτουν στο πάτωμα.

Ωστόσο, πάντα θα υπάρχουν υπολείμματα σκόνης, καθώς δεν μπορούμε να τον καθαρίσουμε με νερό κάτω από τη βρύση.

Η εταιρεία προειδοποιεί ότι οι κάδοι περιέχουν ηλεκτρονικά μέρη, και για αυτό πρέπει να τους κάνουμε στεγνό καθάρισμα, αν και ένα φύσημα με κρύο αέρα, χρησιμοποιώντας πιστολάκι μαλλιών, θα βοηθήσει.

Η LED οθόνη είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόμασταν, και θα τη βρούμε στο πάνω μέρος της ILIFE V8s. Με τη βοήθειά της μπορούμε να δούμε σε ένα σημείο όλες τις πληροφορίες συγκεντρωμένες.

Το χειριστήριο είναι κομψό, δεν θυμίζει τηλεκοντρόλ κλιματιστικού, και πλέον έχει το brand της ILIFE. Αίσθηση προκαλεί η απουσία της οθόνης LCD, αλλά όπως θα δούμε, πλέον ο προγραμματισμός της σκούπας γίνεται από την ίδια τη συσκευή.

Οι πρώτες μας εντυπώσεις ήταν θετικές. Τα πάντα, από τη συσκευασία μέχρι το φυλλάδιο οδηγιών, έδειχναν ότι η εταιρία έκανε καλή δουλειά, και βελτίωσε αισθητά τις υπηρεσίες της.

Χειρισμός

Την ILIFE V8s μπορούμε να την δουλέψουμε είτε μέσω του τηλεχειριστηρίου, είτε με τα κουμπιά που βρίσκονται πάνω σε αυτή.

Η ILIFE έχει αναπτύξει δικιά της εφαρμογή, η οποία ήταν συμβατή με προηγούμενα μοντέλα. Παρ’ όλα αυτά, πέρασε σε νέα εποχή, και σε αυτή την έκδοση ο προγραμματισμός της σκούπας γίνεται από τα κουμπιά της συσκευής.

Δεν έφταιγε μόνο η απουσία μετάφρασης ή η δυσκολία συγχρονισμού που δεν κάναμε χρήση του app. Γενικότερα θεωρούμε την εφαρμογή περιττή πολυτέλεια.

Τηλεχειριστήριο

Όσον αφορά τον χειρισμό μέσω του control, δεν θα δυσκολευτούμε, αφού είναι όλα απλοποιημένα.

Με το πάνω κουμπί, μπορούμε να γυρίσουμε τη σκούπα μας πίσω στο σπίτι για να ξεκουραστεί.

Τα τρία κουμπιά στο κάτω μέρος του χειριστηρίου ενεργοποιούν τις διάφορες λειτουργίες. Συγκεκριμένα, με το πρώτο ενεργοποιούμε τη λειτουργία “μονοπάτι”, και η σκούπα μας ακολουθεί μια προκαθορισμένη πορεία.

Από το μεσαίο ρυθμίζουμε το τοπικό καθάρισμα, ενώ το τελευταίο καθαρίζει τις γωνίες του σπιτιού.

Τα κεντρικά κουμπιά είναι για τη βασική χρήση της ILIFE V8s. Με το κύριο κουμπί σταματάμε ή επανεκκινούμε τη λειτουργία της, και με τα βελάκια μπορούμε να την μετακινούμε όταν δεν καθαρίζει.

Τέλος, βλέπουμε το κουμπί με τον ανεμιστήρα, το οποίο αλλάζει τη δύναμη της σκούπας σε υψηλό και χαμηλό. Στην περίπτωση του σφουγγαρίσματος, ρυθμίζει την ποσότητα νερού που θα πέφτει, μεταξύ τριών διαφορετικών επιπέδων.

Κουμπιά Συσκευής

Η ILIFE V8s έχει μία σειρά κουμπιών στο πάνω μέρος της.

Με τα τρία πάνω κουμπιά μπορούμε να στείλουμε τη σκούπα στη βάση, να ρυθμίσουμε την ώρα, και να προγραμματίσουμε το σκούπισμα. Παράλληλα, με το τρίτο κουμπί της λέμε να κάνει τοπικό καθάρισμα.

Όπως με το χειριστήριο, έτσι κι εδώ, το κύριο κουμπί ξεκινάει ή σταματάει τη λειτουργία της σκούπας, και το τελευταίο τη βάζει σε λειτουργία μονοπατιού.

Τα κουμπιά της σκούπας μας επιτρέπουν να ρυθμίσουμε την τοπική ώρα, και να προγραμματίσουμε τις ώρες καθαρισμού.

Δεν θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τον προγραμματισμό της ILIFE V8s, καθώς οι οδηγίες στο φυλλάδιο είναι λεπτομερείς, και σε τέλεια αγγλικά.

Σκούπισμα

Σύμφωνα με τις οδηγίες, έπρεπε να φορτίσουμε τη σκούπα 12 ώρες την πρώτη φορά. Μόλις λοιπόν ολοκληρώθηκε η φόρτιση, βγάλαμε την ILIFE V8s μια βόλτα.

Το πρώτο πάτημα του Play/Pause ενεργοποίησε τη σκούπα, και με το δεύτερο άρχισε να καθαρίζει.

Ομολογουμένως, η ILIFE V8s τα πήγε μία χαρά. Χώρισε το κάθε δωμάτιο σε μικρά τετράγωνα, και φρόντισε να μην αφήσει ούτε πλακάκι λερωμένο.

Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με κανένα από τα εμπόδια που συνάντησε, καθώς αν διαπιστώσει ότι υπάρχουν εμπόδια στον χώρο, απενεργοποιεί τη λειτουργία μονοπατιού, και αρχίζει να καθαρίζει σε “τυχαία” πορεία.

Επίσης, στην οθόνη LCD μπορούμε να δούμε ανά πάσα στιγμή τη λειτουργία που χρησιμοποιεί, και την ταχύτητα καθαρίσματος.

Για κάθε ρομποτική σκούπα, το μεγάλο στοίχημα είναι τα χαλιά. Έχοντας λοιπόν εμπειρία από την ILIFE V7 που δεν τα πήγαινε και τόσο καλά σε αυτό τον τομέα, θέλαμε να δούμε πώς θα ανταποκριθεί η ILIFE V8s.

Πέρασε το τεστ με απόλυτη επιτυχία, και μας εντυπωσίασε. Χάρη στις νέες ρόδες που διαθέτει, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Ανέβηκε με άνεση στο χνουδωτό χαλάκι του καθιστικού, και το καθάρισε εξονυχιστικά.

Ένα άλλο πείραμα ήταν τα κουτιά οργάνωσης καλωδίων, όπου το προηγούμενο μοντέλο μερικές φορές κολλούσε, και δεν μπορούσε να τα προσπεράσει. Η ILIFE V8s αποδείχθηκε ένα μικρό monster truck, και πέρασε από πάνω απροβλημάτιστα.

Χρειάστηκε περίπου μισή ώρα ώστε να ξεσκονίσει όλο το σπίτι. Παρόλο που τελείωσε τη δουλειά της σε διαφορετικό δωμάτιο από αυτό της βάσης, την εντόπισε πολύ εύκολα, και πάρκαρε ανενόχλητη.

Σφουγγάρισμα

Τελειώνοντας το σκούπισμα, ήταν η κατάλληλη στιγμή να δοκιμάσουμε πώς σφουγγαρίζει η ILIFE V8s. Αλλάξαμε λοιπόν εξάρτημα, γεμίσαμε με νερό τον κάδο, και αρχίσαμε τη δοκιμή μας.

Οι οδηγίες αναφέρουν να βάλουμε νερό, ωστόσο δεν μας απαγορεύει να βάλουμε και λίγο υγρό γενικού καθαρισμού.

Η σκούπα ήταν έτοιμη, και άρχισε το σφουγγάρισμα ακολουθώντας την προεπιλεγμένη λειτουργία.

Χωρίζει τον χώρο σε τμήματα 7×7 μέτρων, και μόλις ολοκληρώσει το σφουγγάρισμα του κάθε τετραγώνου, επιστρέφει στο αρχικό σημείο. Έπειτα, πατάμε πάλι την εκκίνηση, και ξεκινά να καθαρίζει το επόμενο τμήμα.

Η ILIFE V8s δεν αναγνωρίζει τα χαλιά ως αντικείμενα. Γι΄αυτό κατά το σφουγγάρισμα θα περάσει κανονικά από πάνω τους. Οπότε, θα ήταν καλό να συλλέγουμε τα χαλιά πριν τη βάλουμε να σφουγγαρίσει.

Στη λειτουργία σφουγγαρίσματος μπορούμε να ρυθμίσουμε την ποσότητα νερού που αφήνει η ILIFE V8s. Η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι πατέντα της εταιρείας, και ονομάζεται “i-Dropping”, ενώ έχει κερδίσει και βραβεία.

Όπως περιγράφεται, το i-Dropping φροντίζει να ρίχνει νερό όποτε απαιτείται, και όχι με τη βοήθεια της βαρύτητας. Το νερό που αφήνει στο δάπεδο συλλέγεται από το πανάκι καθαρισμού, ώστε να μην μένουν μεγάλες ποσότητες υγρού, και άρα το πάτωμα στεγνώνει πιο γρήγορα.

Το μόνο αρνητικό που εντοπίσαμε είναι η ανάγκη επίβλεψης, γιατί απαιτείται να γεμίζουμε κατά διαστήματα το δοχείο. Ωστόσο, μικρό το κακό, γιατί η ύπαρξη μεγαλύτερου δοχείο, θα απαιτούσε αύξηση του μεγέθους της σκούπας.

Μπαταρία, Φόρτιση, και Παρκάρισμα

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μπαταρία της ILIFE V8s διαρκεί σχεδόν μιάμιση ώρα. Οι δοκιμές απέδειξαν ότι ακόμη και στην υψηλή ταχύτητα, η μπαταρία διαρκεί γύρω στη μία ώρα. Την ίδια στιγμή, στη κανονική ταχύτητα, όντως αντέχει περίπου μιάμιση ώρα.

Ο χρόνος αυτός είναι αρκετός για το καθάρισμα σχεδόν οποιουδήποτε σπιτιού. Άλλωστε, αν μένουμε σε 300 τετραγωνικά, μία ρομποτική σκούπα δεν είναι αρκετή.

Στην ILIFE V8s θα βρούμε τη λειτουργία αυτόματης επιστροφής στη βάση, σε περίπτωση χαμηλού επιπέδου μπαταρίας. Όταν η σκούπα ψάχνει τη βάση, μειώνει την ταχύτητά της, ευθυγραμμίζεται με αυτή, και όταν τελικά πατήσει στις υποδοχές φόρτισης, κάνει ένα χαρακτηριστικό ήχο.

Βάλαμε τη σκούπα αρκετές φορές να επιστρέψει σπίτι, και τα πήγε πολύ καλά. Μόνο μία φορά στις 15 δεν τα κατάφερε, όπου έκανε μερικά εκατοστά πίσω, και τελικά κούμπωσε κανονικά.

Πόσο θα μας κοστίσει η ILIFE V8s;

Το νεότερο μοντέλο της ILIFE μπορούμε να το προμηθευτούμε από το eBay. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές θα το βρούμε στα 299 ευρώ μέσω Βελγίου, χωρίς τελωνεία και έξοδα αποστολής.

Τελικές Εντυπώσεις

Ύστερα από μια εβδομάδα χρήσης, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είμαστε ικανοποιημένοι με την ILIFE V8s. Πρόκειται για την πιο οικονομική ρομποτική σκούπα στην κατηγορία της.

Παράλληλα, ακόμη κι αν διαθέτουμε την ILIFE V7, η αναβάθμιση στο νέο μοντέλο αξίζει πραγματικά.

Το i-Dropping είναι μία από τις πιο έξυπνες λειτουργίες που έχουμε συναντήσει, και φροντίζει σίγουρα να μην μετατραπεί το πάτωμα σε λίμνη.

Αντίστοιχα, το i-Move που ενσωμάτωσε η ILIFE αποτελεί το καλύτερο σύστημα πλοήγησης που έχουμε δει μέχρι τώρα. Απέδειξε ότι δεν χρειάζεται μηχανισμός χαρτογράφησης για να καθαρίζει καλά μία ρομποτική σκούπα.

Η τακτική της ILIFE να παρέχει ένα πλήρες σετ ανταλλακτικών προφανώς προσθέτει πόντους. Το ίδιο και η δυνατότητα καθαρισμού κάθε είδους επιφάνειας, είτε αυτή είναι ξύλο, είτε μάρμαρο, ή πλακάκι.

Σίγουρα η ύπαρξη της εφαρμογής είναι επιθυμητή, αλλά δεν θα πεθάνουμε κιόλας. Ομοίως, η απουσία φωνητικών εντολών και σύνδεσης με ψηφιακούς βοηθούς δεν μας ενόχλησε ιδιαίτερα.

Συνοψίζοντας λοιπόν, τα συν και τα πλην της ILIFE V8s είναι τα παρακάτω:

Πλεονεκτήματα

  • Μοντέρνος σχεδιασμός
  • Premium κατασκευή
  • Άψογη καθοδήγηση στον χώρο
  • Μεγάλος κάδος καθαρισμού
  • Λειτουργία σφουγγαρίσματος
  • Ποικιλία ρυθμίσεων
  • Προγραμματισμός ωρών σκουπίσματος
  • Οικονομικό μοντέλο
  • Μεγάλη μπαταρία
  • Ισχυρό μοτέρ

Μειονεκτήματα

  • Απουσία επιλογής διάρκειας σκουπίσματος
  • Μη ύπαρξη εφαρμογής
  • Δεν υποστηρίζονται φωνητικές εντολές

Η ILIFE V8s είναι η νέα VFM ρομποτική σκούπα

Σε απόλυτα ανταγωνιστική τιμή, και με δυνατότητες που άλλες σκούπες ούτε καν τις πλησιάζουν, η ILIFE V8s ήρθε για ρίξει τη σκόνη της στον ανταγωνισμό.

Εσείς έχετε ήδη κάποια ρομποτική σκούπα; Σκοπεύετε να αγοράσετε την ILIFEV8s, ή μήπως την έχετε ήδη στην κατοχή σας;

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps