Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » Drones Σώζουν Ζωές, Επίθεση Τούρκων Χάκερ, Απειλές Για Ελλάδα

Drones Σώζουν Ζωές, Επίθεση Τούρκων Χάκερ, Απειλές Για Ελλάδα

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η τεχνολογία είναι σύμμαχος του ανθρώπου, αρκεί να χρησιμοποιείται σωστά. Απόδειξη αυτής της δήλωσης είναι οι 65 άνθρωποι που σώθηκαν με τη χρήση drone. Στα άλλα ViralSteps έχουμε το Game Of Thrones και την ΗΒΟ που προωθούν την πειρατεία, ενώ παράλληλα η Disney μας δείχνει μέσω livestream το ξημέρωμα στην Disneyland. Επίσης, το “Η πιο ωραία στην Ελλάδα” κάνει ρεκόρ προβολών, και μερικά ακόμα νέα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η DJI Σώζει Ζωές Χρησιμοποιώντας Drones

Σίγουρα έχουν αρχίσει και γίνονται μέρος της καθημερινότητάς μας. Δεν υπάρχει βίντεο κλιπ που δεν έχει έστω ένα πλάνο από αέρος τραβηγμένο με drone. Ακόμη και επίδειξη μόδας είδαμε να γίνεται με αυτά.

Μία από της κορυφαίες εταιρείες στον χώρο είναι η DJI, και πρόσφατα δημοσίευσε μία έκθεση που αναφέρει ότι το τελευταίο έτος διασώθηκαν με τη βοήθεια drone 65 άνθρωποι.

ViralSteps#36 - Τα Drone Σώζουν Ζωές, Επίθεση Τούρκων Χάκερ και Απειλές Προς την Ελλάδα

Σύμφωνα με την αναφορά της DJI, 22 από τους 65 που διασώθηκαν βρίσκονταν σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, και απειλούνταν η ζωή τους.

Συνεχίζοντας, η εταιρεία σημειώνει ότι 19 ακόμη άτομα εντοπίστηκαν με τη βοήθεια drone σε συνθήκες που δεν απειλούσαν τη ζωή τους, αλλά την υγεία τους.

Εκπληκτικό είναι το γεγονός, ότι μόνο σε μία επιχείρηση διάσωσης βρέθηκαν 24 τουρίστες. Χάθηκαν μέσα στη νύχτα σε ένα βουνό, χωρίς νερό και τροφή. Χρειάστηκαν τρεις ώρες προσπαθειών, αλλά τελικά τους βρήκαν.

Στο παραπάνω βίντεο αναφέρεται μία περίπτωση τροχαίου, στην οποία ένας άνδρας εντοπίστηκε με τη βοήθεια της θερμικής κάμερας ενός drone.

Η αστυνομία του Lincolnshire, στην Αγγλία, ερευνούσε ένα τροχαίο δυστύχημα που συνέβη σε έναν αγροτικό δρόμο. Ήταν νύχτα, και ο φωτισμός δεν βοηθούσε ιδιαίτερα.

Τελικά πέταξαν το drone και χρησιμοποίησαν τη θερμική του κάμερα, η οποία βρήκε τον άνδρα σε ένα χαντάκι σε μεγάλη απόσταση από το σημείο του δυστυχήματος.

Ο Brendan Schulman, Αντιπρόεδρος της DJI για Πολιτικές και Νομικές Υποθέσεις, αναφέρει: “Τα drones επιτρέπουν στους διασώστες να εντοπίζουν χαμένους ανθρώπους, να τους προμηθεύουν με φαγητό ή σωσίβια, και μειώνουν τον χρόνο απόκρισης από ώρες σε λεπτά.”

Τόσο η αναφορά, όσο και ο ίδιος ο Brendan Schulman, τονίζουν πόσο σημαντικό είναι να αναπτυχθούν τα απαραίτητα νομικά πλαίσια, ώστε να μπορούν οι διασώστες να χρησιμοποιούν τα drones.

Στη διάρκεια του προηγούμενου έτους, σώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος με τη βοήθεια των drones. Όλα δείχνουν ότι τα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη είναι σημαντικό εργαλείο στα χέρια των σωμάτων ασφαλείας και των διασωστών.

Σε αυτό το βίντεο βλέπουμε τον Milind Raj να σώζει ένα κουτάβι χρησιμοποιώντας ένα drone και ένα ρομποτικό χέρι.

Ο Milind Raj φτιάχνει ρομπότ για να βγάλει το ψωμί του, και μία ημέρα περπατούσε δίπλα από ένα χαντάκι. Άκουσε ένα μικρό ζώο να διαμαρτύρεται, και όταν είδε το κουτάβι πήγε στο εργαστήριό του για να δει πώς μπορεί να το βοηθήσει.

Τελικά προσάρτησε ένα ρομποτικό χέρι στο drone, επέστρεψε στο σημείο, και κατάφερε να βγάλει τον μικρό μας φίλο. Σήμερα το κουτάβι είναι υγιές, ζει μαζί του, και του έχει δώσει το όνομα Lifted.

Μάλλον ο Milind Raj ονόμασε το σκύλο Lifted εξαιτίας της μικρής του περιπέτειας, καθώς lifted σημαίνει ανυψωμένος.

Ας ελπίσουμε τα κράτη ανά των κόσμο να ορίσουν τα απαραίτητα νομικά πλαίσια, και να επιτρέπεται η εντατική χρήση drones στις διασώσεις ατόμων.

Επίθεση Τούρκων Χάκερ Σε Ελληνική Σελίδα Ειδήσεων

Στις 11 το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δέχθηκε επίθεση από Τούρκους χάκερ. Φαίνεται πως οι επιτιθέμενοι άφησαν απειλητικά μηνύματα κατά της χώρας μας στην ιστοσελίδα του πρακτορείου.

Το μήνυμα αναρτήθηκε στην αρχική σελίδα του ιστότοπου, αφορούσε τους οκτώ φυγάδες Τούρκους στρατιωτικούς, και το άσυλο που τους χορηγήθηκε στην Ελλάδα.

Αν και το κείμενο ήταν στα τουρκικά, μεταφράστηκε στα αγγλικά, και η ελληνική του μετάφραση είναι η εξής:

“Συνεργάζεστε με τους τρομοκράτες, υποστηρίζοντας τα μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης FETO που θυσίασαν τον λαό μας και έκαναν το πραξικόπημα του Ιουλίου το 2015. Όπως ρίξαμε του προγόνους σας στη θάλασσα, έτσι θα ρίξουμε εσάς και την τρομοκρατική οργάνωση που υποστηρίζετε – στη θάλασσα!”

Σύμφωνα με το πρακτορείο, είχαν ήδη εντοπιστεί σημάδια προσπαθειών παραβίασης, γι’ αυτό ήταν σε επιφυλακή. Ως εκ τούτου, το μήνυμα αφαιρέθηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

HBO, Game of Thrones, Και Πειρατεία

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την ημέρα που διέρρευσαν τα τέσσερα πρώτα επεισόδια της πέμπτης σεζόν της σειράς. Τότε η HBO είχε ανακοινώσει ότι η αιτία της διαρροής ήταν τα αντίγραφα που έστελναν στους κριτικούς.

Μίλησε κανείς για spoiler; Είχες τρία χρόνια να το δεις, δεν φταίμε εμείς.

Τα επεισόδια που είχαν διαρρεύσει είχαν ληφθεί από εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο. Η HBO υποτίθεται έκανε έρευνες, αλλά τελικά απλά ανακοίνωσε ότι δεν θα στείλει ξανά επεισόδια σε κριτικούς.

Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα και τον κύριο Wojciech Hardy, οικονομολόγο του Ινστιτούτου Διαρθρωτικών Ερευνών, Διδακτορικό φοιτητή στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας, και κάτοχο ενός ονόματος που έφτασε 15 χρονών για να το προφέρει.

“Ποιος είναι αυτός;”, ρωτάτε “Δεν μας νοιάζει”, απαντάμε. Απλά έκανε μία έρευνα, ανέλυσε κάποια δεδομένα, και στο τέλος έγραψε μία αναφορά για το θέμα της πειρατείας.

Κατέληξε λοιπόν στο συμπέρασμα πως οι τηλεθεατές ανακάλυψαν ξαφνικά ότι μπορούν να βλέπουν τα αγαπημένα τους σόου δωρεάν. Άρα γιατί να πληρώνουν τις ανάλογες συνδρομές;

Είναι ξεκάθαρο ότι η 5η σεζόν του Game Of Thrones δεν είχε ιδιαίτερη τηλεθέαση, ενώ η 6η παρουσίασε κάποια άνοδο, και η 7η ακόμη περισσότερη. Αντίστοιχα, το κατέβασμα πειρατικών αντιγράφων αυξήθηκε κατά πολύ.

Παρ’ όλα αυτά, η HBO ανέφερε πως αρκετοί από τους πειρατές τελικά έκαναν συνδρομή. Άφησε λοιπόν να εννοηθεί ότι που κατέβασαν πειρατικές σειρές, στο τέλος τους άρεσαν τόσο που είπαν “Δεν βαριέσαι, ας τα σκάσω στο HBO, κι ας μπορώ να το έχω τζάμπα.”

Όπως λέει και ο Wojciech Hardy, από τη μία έχουμε τη “σωστή” παρατήρηση της HBO. Από την άλλη όμως, δεν είναι κι η σωστότερη αντίδραση, καθώς μπορεί να οδηγήσει τον καταναλωτή στην πειρατεία.

Τέλος, τόνισε πως αν αρχίσουν να ανεβάζουν ανεξέλεγκτα τις τιμές τους, τότε θα διώξουν τους θεατές. Θα πρέπει, είπε, να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στο κέρδος τους, και την τιμή που ο χρήστης θα πλήρωνε χωρίς παράπονα.

Δεν ξέρουμε τι λέει ο Hardy, ούτε μας ενδιαφέρει τι ψιθυρίζει το HBO. Εμείς ξέρουμε ότι η πειρατεία ζει και βασιλεύει – ειδικά στη χώρα μας. Σιγά μην πληρώσει ο άλλος για κάτι που το έχει δωρεάν. Δείτε τις προβολές που έχει κάνει ο οδηγός μας για το Kodi.

Συν ότι, και να θέλαμε, το HBO δεν υποστηρίζεται για συνδρομητές στη χώρα μας, οπότε δεν αξίζει να μπλέκουμε με VPN και τα σχετικά όταν πληρώνουμε κι από πάνω.

Η Ανατολή του Ήλιου Στη Disneyland

Όλοι ονειρευόμαστε να πάμε στη Disneyland, και όχι σε οποιαδήποτε, αλλά σε αυτή στην Φλόριντα που είναι η καλύτερη του κόσμου. Λεφτά για κάτι τέτοιο δεν υπάρχουν. Ευτυχώς όμως που η Disney μας σκέφτεται, και μας κάνει δώρα σαν αυτό.

Οι διαχειριστές του επίσημου καναλιού Disney Parks, στο YouTube, αποφάσισαν να κάνουν livestream την αυγή μιας νέας μέρας στο Μαγεμένο Βασίλειο του Walt Disney World στη Φλόριντα.

Μάλιστα, δεν αρκέστηκαν στο να στήσουν κάπου μία κάμερα, αλλά τράβηξαν όλη την περιοχή. Έτσι, στο βίντεο της μίας και πλέον ώρας, μπορούμε να δούμε κάθε γωνιά του εντυπωσιακού κάστρου.

Εμείς χρειάστηκε να το ψάξουμε λίγο. Εσείς απλά πηγαίνετε στο 23ο λεπτό. Εκεί αρχίζει όλη η μαγεία, και είναι ο πιο φθηνός τρόπος να ζήσουμε το ξεκίνημα μία νέας μέρας στη Disneyland.

Τρελαίνομαι Για την Πιο Ωραία στην Ελλάδα

Ο Κωνσταντίνος Κουφός απασχόλησε τα social media το 2015 με το τραγούδι του, “Η πιο ωραία στην Ελλάδα”. Τα σχόλια ήταν ποικίλα, αλλά δεν γίνεται τα πάντα να αρέσουν σε όλους.

Το τραγούδι σήμερα έχει περάσει τις 54 εκατομμύρια προβολές, και ο τραγουδιστής μας παρουσίασε τη νέα του επιτυχία. Βρίσκεται ήδη στα trending του Ελληνικού YouTube, και οι προβολές του ανεβαίνουν ιδιαίτερα γρήγορα.

Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως το “Τρελαίνομαι” είναι ένα από τα hit του καλοκαιριού, και πως θα ακουστεί σε κάθε παραλία και νυχτερινό κέντρο. Εμείς ευχόμαστε στον Κωνσταντίνο καλοτάξιδο, και σας προτείνουμε να ακούσετε και το “Όταν σε κοιτώ”.

Βρήκαμε Πώς η Χελώνα Κέρδισε τον Λαγό στον Μύθο του Αισώπου

Οι μύθοι του Αισώπου μας έχουν διδάξει πολλά, και μόνο καλό μας κάνει να τους διαβάζουμε ξανά και ξανά. Το αιώνιο ερώτημα όμως παραμένει. Πώς η χελώνα νίκησε τον λαγό; Σίγουρα δεν ήταν μόνο ότι ο λαγός χάζευε στον δρόμο.

https://twitter.com/sumsusshit/status/991097138380587009

Ορίστε, τη βρήκε τη λύση ο sebastian, ένας χρήστης του Twitter, και μας την παρουσίασε. Τελικά, η χελώνα είχε πατίνι, και ο λαγός την πάτησε.

Υπερταχύτητα απέκτησε η χελώνα μόλις μπήκε πάνω, χάθηκε στο ηλιοβασίλεμα με μερικά χτυπήματα των ποδιών της. Έτσι μάλιστα. Βγάζει νόημα. Ακούς εκεί χάζευε ο λαγός. Ναι καλά.

Ένα Παιδί Τρολάρει Τον Προπονητή Του

Για το τέλος αφήσαμε ένα παιδί, μα τι παιδί;! Είναι πραγματικά από τα μεγαλύτερα troll που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Το σκηνικό έλαβε χώρα σε έναν παιδικό αγώνα μπέιζμπολ. Η ομάδα του μικρού έχει χτυπήσει τη μπάλα, και ο προπονητής του φωνάζει στον παίκτη να τρέξει όσο πιο γρήγορα μπορεί προς τη βάση.

Νομίζουμε το αποτέλεσμα το είδατε και στο βίντεο. Χρειάστηκε σχεδόν ένα λεπτό να φτάσει στη βάση, απλά και μόνο για να τρολάρει τον προπονητή, την ομάδα, και τους θεατές.

Ακριβώς έτσι πρέπει να βλέπουμε τις αναποδιές στη ζωή – με χαμόγελο, χαβαλέ, και πάνω από όλα, θέληση. Πρέπει να κάνουμε το δικό μας, αρκεί να μην πληγώνει του άλλους.

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Όπως είδαμε, η τεχνολογία δεν είναι απειλή. Αντιθέτως, το πρόβλημα είναι ο άνθρωπος. Τίποτα τεχνολογικό δεν είναι επικίνδυνο, εκτός αν το χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος για να κάνει κακό.

Αυτά από εμάς για αυτή την εβδομάδα. Μέχρι την άλλη Τετάρτη, να θυμάστε να χαμογελάτε πλατιά. Κάνει καλό σε εσάς και τους γύρω σας.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps