Home » Hardware » Reviews » Αξίζει Να Αγοράσω Gaming Καρέκλα Γραφείου;

Αξίζει Να Αγοράσω Gaming Καρέκλα Γραφείου;

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αρκετές εταιρείες εκμεταλλεύονται τον όρο “gaming”, ώστε να υπερκοστολογήσουν διάφορα προϊόντα που συνήθως δεν αξίζουν τα επιπλέον χρήματα. Ένα καλό παράδειγμα είναι τα gaming ακουστικά. Αντίστοιχα, κυκλοφορούν στην αγορά και gaming καρέκλες, οι οποίες έχουν χαρακτηριστικό σχεδιασμό. Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε αν αξίζει να επενδύσουμε σε μια gaming καρέκλα, ή αν πρόκειται για άσκοπη σπατάλη χρημάτων.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Επιπλέον, θα δούμε την αναλυτική παρουσίαση της gaming καρέκλας Likeregal, την οποία θα βρούμε στο Gearbest στην τιμή των 135€.

Αξίζει να αγοράσω gaming καρέκλα;

Η καρέκλα γραφείου είναι ένα από τα πράγματα στα οποία αξίζει να επενδύσουμε ένα καλό ποσό χρημάτων, όχι μόνο για να επιλέξουμε ένα ποιοτικά ανώτερο προϊόν, αλλά και για το καλό της υγείας μας.

Όσοι εργάζονται μπροστά στον υπολογιστή, ή όσοι αφιερώνουν ώρες παίζοντας στο PC, αναμφίβολα θα επωφεληθούν από την αγορά μιας ποιοτικής καρέκλας.

Ωστόσο, στην αγορά θα βρούμε διάφορες κατηγορίες για καρέκλες γραφείου υπολογιστή. Μία από αυτές τις κατηγορίες είναι και οι gaming καρέκλες, οι οποίες υποτίθεται ότι είναι ειδικά σχεδιασμένες για πιο αναπαυτική εμπειρία κατά το gaming.

Είναι όντως έτσι, ή πρόκειται για άλλο ένα διαφημιστικό κόλπο του marketing;

Gaming Καρέκλα VS Καρέκλα Γραφείου

Η αλήθεια είναι ότι μια gaming καρέκλα είναι αρκετά διαφορετική από μια απλή καρέκλα γραφείου.

Η πιο εμφανής διαφορά είναι στον σχεδιασμό, αφού η πλειοψηφία θυμίζει καρέκλες από racing arcade παιχνίδια που παίζαμε κάποτε στα μαγαζιά ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

gaming καρέκλα

Επιπλέον, μια gaming καρέκλα συνήθως έχει πλάτη που προσαρμόζεται, πέρα από τον κλασικό μοχλό προσαρμογής ύψους που θα βρούμε και στις καρέκλες γραφείου.

Πέρα απ' αυτό, ανάλογα με το budget μας ή ακόμα κι απ' το είδος των παιχνιδιών που μας αρέσουν, μια gaming καρέκλα μπορεί να διαθέτει επιπλέον επιλογές παραμετροποίησης.

Για παράδειγμα, μπορεί να έχει έξτρα μαξιλάρια, ρυθμιζόμενα στηρίγματα χεριών, στήριγμα ποδιών, ή ακόμα και μηχανισμούς που αλληλεπιδρούν με το gameplay, όπως δόνηση αισθητήρες κίνησης, θύρες ήχου, και πάει λέγοντας.

Οι καρέκλες γραφείου στοχεύουν περισσότερο στη σωστή στάση του σώματος κατά τις ώρες δουλειάς, με γνώμονα την αποδοτικότητα και τον εργονομικό σχεδιασμό.

Κατά τ' άλλα, και οι δύο είναι σχεδιασμένες να μας παρέχουν άνεση τις ώρες που καθόμαστε μπροστά στον υπολογιστή.

Όπως και να ‘χει, οι περισσότεροι από εμάς δεν θα δούμε ιδιαίτερες διαφορές στη χρήση οποιασδήποτε εκ των δύο, είτε για gaming, είτε για δουλειά.

Εφόσον μια καρέκλα είναι αναπαυτική, μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε εργασία.

Καρέκλα Likeregal

Για τις ανάγκες του οδηγού, το Gearbest μας παραχώρησε μία gaming καρέκλα γραφείου της Likeregal, την οποία δοκιμάσαμε για πάνω από έναν μήνα.

Συσκευασία και έξοδα αποστολής

Η συσκευασία της καρέκλας ήταν ομολογουμένως αρκετά ογκώδης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχει επιπλέον έξοδα αποστολής για τη χώρα μας, που ανέρχονται στα 65€.

Παρότι το πακέτο ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένο, το προϊόν ήρθε άθικτο και πλήρως λειτουργικό.

Μέσα στη συσκευασία βρήκαμε τα δύο βασικά κομμάτια της καρέκλας, που είναι η πλάτη και το κάθισμα.

Επιπλέον, στο κουτί υπήρχαν τα δύο χερούλια, το κάτω μέρος με τα ροδάκια, δύο μαξιλαράκια για τη μέση και το κεφάλι.

Τέλος, βρήκαμε το ειδικό κατσαβίδι για τη συναρμολόγηση της καρέκλας, τις απαραίτητες βίδες, καθώς και το εγχειρίδιο οδηγιών.

Κατά τη συναρμολόγηση, δεν εντοπίσαμε καμία δυσκολία, ενώ η όλη διαδικασία ήταν αρκετά εύκολη.

Χαρακτηριστικά

Η βάση της καρέκλας φαίνεται να είναι κατασκευασμένη από ποιοτικό μεταλικό υλικό. Το κάθισμα και η πλάτη είναι φτιαγμένα με δέρμα από ανθρακόνημα, κάτι που το καθιστά αρκετά ανθεκτικό στις φθορές και τα σκισίματα.

Στο εσωτερικό υπάρχει ειδικό σφουγγάρι, το οποίο δεν είναι ούτε πολύ μαλακό, ούτε πολύ σκληρό. Είναι ελαστικό, ώστε να παίρνει το σχήμα μας όταν καθόμαστε, ενώ παράλληλα σύμφωνα με την εταιρεία, είναι απαλό και ανθεκτικό.

Στη δεξιά πλευρά από κάτω θα βρούμε δύο μοχλούς. Με τον πρώτο ρυθμίζουμε το ύψος της καρέκλας, ενώ ο δεύτερος χρησιμεύει για να ρυθμίσουμε το πόσο μπροστά ή πίσω θέλουμε να βρίσκεται η πλάτη.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προϊόντος, η πλάτη έχει τέσσερις σκάλες: εργασίας, παιχνιδιού, διαβάσματος, και ξεκούρασης.

Προφανώς, εμείς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε θέλουμε για την κάθε εργασία μας. Μπορεί να θέλουμε να δουλέψουμε ξαπλωτοί, δεν μας εμποδίζει τίποτα και κανείς να το προσπαθήσουμε.

Τα πλαϊνά χερούλια της καρέκλας είναι ρυθμιζόμενα, πράγμα που σημαίνει ότι μετακινούνται μπρος ή πίσω, ανάλογα με τη θέση της πλάτης.

Επίσης, στο κάτω μέρος της καρέκλας υπάρχει μια προεξοχή στην οποία μπορούμε να απλώσουμε τα πόδια μας. Η προεξοχή κλείνει και ανοίγει με έναν έξυπνο μηχανισμό.

Το μαξιλάρι για το κεφάλι είναι μικρό και μαλακό, ενώ μπορούμε αν θέλουμε να το αφαιρέσουμε.

Τέλος, το μαξιλάρι για τη μέση είναι πιο σκληρό και πιο μεγάλο, και στο εσωτερικό του θα βρούμε έναν μηχανισμό για μασάζ. Ο μηχανισμός λειτουργεί με USB, και μπορούμε να τον συνδέσουμε απευθείας στον υπολογιστή μας.

Η καρέκλα είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα – λευκό, πορτοκαλί, και κόκκινο.

Εντυπώσεις

Εμφανισιακά, η καρέκλα μας άφησε με καλές εντυπώσεις. Το δέρμα της είναι πράγματι ανθεκτικό, ενώ η ποιότητα της όλης κατασκευής μοιάζει αρκετά καλή.

Σε αντίθεση με το δέρμα του καθίσματος, το μεταλλικό υλικό στη βάση και στην προεξοχή δεν μας φάνηκαν τόσο ποιοτικά. Ειδικά όσον αφορά την προεξοχή για τα πόδια, ο μηχανισμός κολλάει αρκετές φορές στο σύρσιμο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει στο άνοιγμα.

Επίσης, στη μέγιστη απόσταση που μπορεί να τοποθετηθεί, μας φάνηκε αρκετά κοντό για να στηρίξει τα πόδια κάποιου που έχει ύψος πάνω από 1.80m.

Πέρα απ' αυτό, το στήριγμα ήταν στιβαρό και φαίνεται να αντέχει αρκετά κιλά, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να σπάσει.

Κατά τη χρήση η καρέκλα είναι αρκετά αναπαυτική, χωρίς να σε κουράζει ακόμα και μετά από ώρες. Ωστόσο, θα θέλαμε το υλικό του καθίσματος και της πλάτης λίγο πιο μαλακό. Σε σύγκριση με άλλες καρέκλες, μας φάνηκε σχετικά σκληρό, χωρίς να σημαίνει ότι ήταν άβολο.

Όσον αφορά τον μηχανισμό δόνησης που χρησιμεύει για μασάζ, δεν μπορούμε να πούμε ότι μας εντυπωσίασε.

Τις πρώτες μέρες χρήσης ομολογουμένως ήταν ενδιαφέρον και χαλαρωτικό, αλλά αφού πέρασε το πρώτο κύμα ενθουσιασμού, άρχισε να γίνεται ενοχλητικό.

Πρώτον, το καλώδιο USB προεξέχει απ' την καρέκλα προς τον υπολογιστή, πράγμα που εμποδίζει τον χρήστη να μετακινεί την καρέκλα κατά βούληση. Με μία απότομη κίνηση μπορεί να γίνει ζημιά στη θύρα, ή ακόμα και να πέσει το κουτί του υπολογιστή απ' το γραφείο.

Δεύτερον, ο θόρυβος που κάνει ο μηχανισμός όταν δονείται, παρότι δεν είναι έντονος, είναι σίγουρα αισθητός. Μετά από κάποιο διάστημα, αρχίζει να σε κουράζει.

Αξίζει να την αγοράσω;

Ξεκάθαρα όχι.

Το βασικό μειονέκτημα της καρέκλας είναι τα έξοδα μεταφοράς. Παρότι η τιμή για gaming καρέκλα φαίνεται σχετικά καλή στα 135€, με τα έξοδα αποστολής λόγω όγκου αγγίζει τα 200€.

Σε αυτήν την τιμή, δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να παραγγείλουμε τη συγκεκριμένη καρέκλα από Κίνα, απ' τη στιγμή που μπορούμε να βρούμε αντίστοιχες προτάσεις και στη χώρα μας.

Εσείς έχετε gaming καρέκλα ή προτιμάτε καρέκλα γραφείου;

Θα θέλατε να δείτε έναν αναλυτικό οδηγό για την επιλογή καρέκλας γραφείου ή gaming; Σας ενδιαφέρει να γνωρίζετε τι χαρακτηριστικά να επιλέξετε και τι να αποφύγετε; Πείτε μας στα σχόλια.

Αν έχετε απορίες ή αν ψάχνετε να αγοράσετε καρέκλα, γράψτε μας το budget σας.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps