Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » Μήνυση Για το France.com, Windows 10 April 2018 Update, Opera Touch
WeeklySteps#20181107 - Νέο Mixer, Palm Phone, Xiaomi vs OnePlus, Ποδήλατα General Motors

Μήνυση Για το France.com, Windows 10 April 2018 Update, Opera Touch

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το Facebook προσπαθεί να μετατραπεί σε site γνωριμιών, ενσωματώνοντας μία νέα λειτουργία ραντεβού. Το πολυαναμενόμενο update των Windows 10 είναι εδώ, το ίδιο και η νέα έκδοση του Gmail. Την ίδια στιγμή, η Opera έβγαλε νέο browser, και το emoji του όπλου γίνεται οριστικά νεροπίστολο. Επίσης, κάποιος έκανε μήνυση στη Γαλλία για την κλοπή του domain France.com.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το εβδομαδιαίο WeeklySteps επιχειρεί να συνοψίσει τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, φιλτράροντας τις ανούσιες ειδήσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε Παρασκευή, και θα περιλαμβάνει τα νέα γνωστών εταιρειών, καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, επερχόμενα events, και διάφορα άλλα.

Το Facebook ετοιμάζει το δικό του Tinder

Τα νέα ότι το Facebook περνάει δύσκολα, κάθε άλλο παρά νέα είναι. Ο Mark Zuckerberg προσπαθεί να τη βγάλει καθαρή σχετικά με το θέμα της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων χρηστών.

Ο αριθμός των χρηστών του μεγαλύτερου κοινωνικό δίκτυου του internet αλλάζει συνεχώς. Εδώ και μήνες, το Facebook δεν έχει δει αισθητή άνοδο, και δεν φταίνε μόνο οι 50αρηδες που το έχουν κατακλείσει.

WeeklySteps#20180504 - Μήνυση Στη Γαλλία Για το France.com, Windows 10 April 2018 Update, Opera Touch

Πολλά τα προβλήματα, και η εταιρεία πρέπει κάτι να κάνει για να επιβιώσει. Σκέφτηκαν λοιπόν να δημιουργήσουν τη δική τους υπηρεσία ραντεβού.

Πρόκειται για μία νέα λειτουργία που θα προστεθεί στη βασική εφαρμογή του Facebook. Οι χρήστες θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με άλλους που έχουν ενεργή τη ρύθμιση των ραντεβού.

Η κύρια μορφή της λειτουργίας θα μοιάζει πολύ με αυτή του Tinder, με τη διαφορά ότι θα επικεντρώνεται στην επικοινωνία, τις εκδηλώσεις, και τις ομάδες χρηστών.

Στόχος της νέας υπηρεσίας είναι να προσελκύσει κυρίως άτομα που είναι ελεύθερα, και να βοηθήσει στη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων.

Αρχικά, το Facebook σχεδίαζε να εκμεταλλευτεί τη αναφορά κατάστασης σχέσης των χρηστών, και να επικεντρωθεί κυρίως σε όσους είναι μόνοι.

Παρ’ όλα αυτά, αποφάσισε να αφήσει ελεύθερη την επιλογή, και να διαλέγει ο χρήστης αν οι άλλοι θα γνωρίζουν ότι συμμετέχει στην υπηρεσία.

Λεπτομέρειες για την υπηρεσία, τον τρόπο λειτουργίας της, την ενσωμάτωσή της στην εφαρμογή, και την ημερομηνία κυκλοφορίας, θα έχουμε αργότερα αυτό το έτος.

Windows 10 April 2018 Update

Αρχικά, το όνομα που του δόθηκε ήταν Windows 10 Spring Creators Update, αλλά τελικά δεν έφτασε ποτέ στα χέρια μας. Η μαμά Microsoft ανακοίνωσε ότι υπήρχαν διάφορα προβλήματα, και για αυτό θα καθυστερούσε λίγο η απελευθέρωση του νέου update.

Τελικά, μετά από δεκαπέντε ημέρες παράτασης, η νέα έκδοση των Windows 10 είναι εδώ. Πλέον ονομάζεται Windows 10 April 2018 Update, και μας φέρνει κάποια ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά.

Το στοιχείο σταθμός της νέας έκδοσης είναι το χρονολόγιο, το οποίο επεκτείνει την προβολή εργασιών. Προσθέτει ένα ιστορικό εργασιών, ενώ υπάρχει δυνατότητα συγχρονισμού μεταξύ διαφορετικών συσκευών.

Δεύτερο στη σειρά χαρακτηριστικό είναι ο βοηθός συγκέντρωσης. Υπήρχε και πριν με το όνομα “λειτουργία αναστολής ειδοποιήσεων”, και πλέον μας δίνονται τρεις επιλογές: Ανενεργό, Προτεραιότητα μόνο, και Προειδοποιήσεις μόνο.

Για εμάς, το τρίτο καλύτερο στοιχείο της νέας έκδοσης είναι ο διαγνωστικός έλεγχος. Ουσιαστικά η Microsoft επιτρέπει στον χρήστη να γνωρίζει ποια δεδομένα του συλλέγονται, και του δίνει την ικανότητα να τα διαγράψει.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα για το Windows 10 April 2018 Update στον αναλυτικό οδηγό μας.

FEATURED Νέα Έκδοση Windows 11 22H2 Τι Είναι Τα Moments Updates & Τι Θα Συμβεί Σε Όλα Τα PC
Τα “Moments” Updates Των Windows 11 22H2 & Τι Θα Συμβεί Με Τη Λήψη Τους Στο PC

Λίγο μετά την κυκλοφορία των Windows 11 22H2 στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Microsoft θα διαθέσει και την πρώτη ενημέρωση “Moment”. Φέρνει άλλη μια νέα έκδοση…

Το Emoji του όπλου έγινε νεροπίστολο

Τα emoji είναι στη ζωή μας αρκετά χρόνια, χρησιμοποιούνται καθημερινά από όλους, και κατά καιρούς κάποιοι ανησυχούν μήπως τελικά αντικαταστήσουν τη γλώσσα μας.

Μερικά emoji είναι αμφιλεγόμενα ή κατακριτέα, όπως για παράδειγμα το εικονίδιο του όπλου. Από την πρώτη του εμφάνιση είχαν δημιουργηθεί θέματα και αμφιβολίες για το κατά πόσο ένα περίστροφο έχει θέση στα μηνύματα των χρηστών.

Τελικά το 2016 η Apple πήρε την απόφαση και άλλαξε το emoji του όπλου σε νεροπίστολο. Δεν ήταν μόνο οι αμφιβολίες που αναφέραμε που οδήγησαν την εταιρεία στην αλλαγή αυτή. Οι συχνές επιθέσεις με όπλα που γίνονται στις ΗΠΑ βοήθησαν αρκετά.

Φέτος, το καλό παράδειγμα ακολούθησαν τρεις ακόμη εταιρείες. Η Google, η Samsung, και το Twiiter.

Λίγο αργότερα, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει την αλλαγή, τόσο στη σελίδα του, όσο και στο Messenger.

Κάπως έτσι έμεινε μόνη της η Microsoft, να τη δείχνουν όλοι με το δάχτυλο. Τραγικό γεγονός είναι ότι η Microsoft παρουσίαζε εξ αρχής το emoji του όπλου ως παιχνίδι. Το μετέτρεψε σε περίστροφο μόλις το 2016.

Εν τέλει, το παράδειγμα των υπολοίπων ακολούθησε και η Microsoft, αν και δεν έχει δώσει επίσημα τη μορφή που θα έχει το νέο emoji.

Opera Touch: ο νέος browser της Opera

Ο browser της Opera δεν είναι ο πιο δημοφιλής στο κοινό, αλλά οι χρήστες του απολαμβάνουν αρκετές καλές λειτουργίες. Με κάθε του ενημέρωση, ο Opera γίνεται καλύτερος, πιο γρήγορος, και πιο ασφαλής.

Πριν λίγες ημέρες, η Opera παρουσίασε τη νέα έκδοση του browser για υπολογιστές, και ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης για οθόνες αφής.

Ο Opera Touch, όπως ονόμασε την εφαρμογή η εταιρεία, σχεδιάστηκε για φορητές συσκευές, με στόχο να προσφέρει γρήγορη αναζήτηση και άριστη συνεργασία με τον Opera για υπολογιστές.

Η εφαρμογή πραγματοποιεί άμεσα αναζήτηση είτε με πληκτρολόγηση, είτε με ανάγνωση κάποιου QR code, είτε με εγγραφή φωνής.

Επίσης, το κεντρικό της μενού βρίσκεται στο κέντρο του κάτω μέρους της οθόνης. Έτσι είναι εύκολα προσβάσιμο σε όποιο χέρι κι αν κρατάμε το κινητό μας.

Τέλος, ο Opera Touch εισάγει τη λειτουργία Flow της Opera. Χρησιμοποιώντας αυτή τη λειτουργία, μπορούμε να στέλνουμε μηνύματα, συνδέσμους, και άλλα, απευθείας στον Opera του υπολογιστή μας.

Ένας τύπος μηνύει τη Γαλλία για το domain France.com

Υπάρχουν άτομα που έχουν την τακτική να αγοράζουν κάποιο domain, με απώτερο στόχο αν ποτέ το χρειαστεί κάποιος να του πληρώσει “χρυσάφι”. Ο πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας όμως, κάθε άλλο παρά χρυσοθήρας είναι.

Το France.com όπως ήταν το 1997.

Ο Jean-Noël Frydman είναι ένας Αμερικανός που γεννήθηκε στη Γαλλία. Το 1994 αγόρασε το “France.com” με σκοπό να δημιουργήσει ένα διαδικτυακό χώρο για Γαλλόφωνους και Γαλλόφιλους.

Για πάνω από είκοσι χρόνια, ο Frydman έχτιζε μία επιχείρηση, επίσης με την επωνυμία “France.com”. Τα πήγαινε μάλιστα τόσο καλά που είχε συνεργασία με μεγάλα Γαλλικά πρακτορεία, όπως το Consulate General στο Λος Άντζελες.

Το France.com όπως ήταν το 2005.

Συνεργαζόταν ακόμη και με το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ξαφνικά το 2015 ξεκίνησε μία δικαστική διαμάχη ώστε να αποκτήσει την κυριότητα του “France.com”.

Το Web.com, από το οποίο είχε αγοράσει το domain ο Frydman, κλείδωσε το “France.com”. Έτσι, ζήτησε από το Κέντρο Berkman Klein της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ να επέμβει εκ μέρους του.

Το France.com όπως ήταν το 2012.

Κάπως έτσι φτάσαμε στον Σεπτέμβριο του 2017, όπου το Εφετείο του Παρισιού έκρινε πως το “France.com” παραβιάζει τους νόμους περί εμπορικών σημάτων.

Χρησιμοποιώντας αυτή την απόφαση, οι δικηγόροι που εκπροσωπούσαν τη Γαλλική κυβέρνηση έστειλαν επιστολή στο Web.com, και ζητούσαν να τους παραδοθεί το domain.

Το France.com όπως ήταν το 2016.

Τελικά, στις 12 Μαρτίου του 2018, το Web.com παρέδωσε το domain στο Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών. Επιπλέον, δεν έκαναν καν τον κόπο να ενημερώσουν τον Frydman για αυτή την ενέργειά τους.

Αργότερα, στις 19 Απριλίου, ο Frydman κατέθεσε αγωγή εναντίον της Γαλλικής Δημοκρατίας, του Atout France (ενός κυβερνητικού τουριστικού οργανισμού), του Υπουργείου Εξωτερικών, του ίδιου του Υπουργού, και του VeriSign.

Το France.com σήμερα, από όταν περιήλθε στα χέρια της Γαλλικής Κυβέρνησης.

Στη μήνυση η Γαλλία κατηγορείται για παράνομη απόκτηση του domain, και εκμετάλλευση του δικαστικού συστήματος. Ωστόσο, κανείς από τους κατηγορούμενους δεν έχει παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης ακόμη.

Την ίδια στιγμή, το Web.com αποστασιοποιείται. Φαίνεται να παραδίνεται στην απόφαση του Γαλλικού δικαστηρίου, αφήνοντας απλά το “France.com” στα χέρια του Υπουργείου.

Το Νέο Gmail είναι εδώ

Τον προηγούμενό μήνα, η Google ανακοίνωσε την ανανέωση του Gmail, η οποία θα συνοδευόταν και από κάποιες βελτιώσεις στη σελίδα της υπηρεσίας.

Τότε, το μόνο που είχαμε στα χέρια μας ήταν η παραπάνω εικόνα, και το μήνυμα που η εταιρεία είχε στείλει στους χρήστες του G Suite. Τώρα όμως το νέο Gmail είναι εδώ, αν και η χρήση του είναι προαιρετική.

Η νέα εμφάνιση του Gmail είναι αισθητά καλύτερη, πιο καθαρή, και απείρως πιο μοντέρνα.

Παράλληλα, το νέο Gmail έχει μία σειρά από ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως ασφάλεια ένα πιο ξεκάθαρο φίλτρο ψαρέματος.

Τέλος, υποστηρίζει πρόσθετα, και διαθέτει έναν ενιαίο χώρο για τις δραστηριότητές μας, κάνοντας τα πράγματα πιο εύκολα για εμάς.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα της εβδομάδας;

Αυτά ήταν τα νέα για αυτήν την εβδομάδα. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Παρασκευή, με περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας.

Θα χαρούμε να διαβάσουμε την άποψή σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps