Home » Internet » Δείτε Ακυκλοφόρητα Επεισόδια Γνωστών Σειρών Στο Ιντερνετ
Δείτε Ακυκλοφόρητα Επεισόδια Γνωστών Σειρών Στο Ιντερνετ

Δείτε Ακυκλοφόρητα Επεισόδια Γνωστών Σειρών Στο Ιντερνετ

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Οι τηλεοπτικές σειρές αποτελούν ένα σύνηθες μέσο ψυχαγωγίας για πολλούς από εμάς. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, η παραγωγή ποιοτικού περιεχομένου έχει αυξηθεί ιδιαίτερα, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, γιατί στην Ελλάδα… Ωστόσο, δεν φτάνουν στις οθόνες μας όλα τα επεισόδια που γυρίζονται. Στο άρθρο θα δούμε ορισμένα ακυκλοφόρητα επεισόδια τα οποία ποτέ δεν προβλήθηκαν στην τηλεόραση, και πώς να τα παρακολουθήσουμε.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Οι τηλεοπτικές σειρές

Στην εποχή μας είναι πολύ εύκολο να παρακολουθήσει κάποιος μια τηλεοπτική σειρά, ακόμα κι αν δεν την προλάβει σε ζωντανή μετάδοση. Και δεν αναφερόμαστε φυσικά μόνο στις επαναλήψεις.

Παραδέξου πως μόλις άκουσες στο μυαλό σου τη σφυρίχτρα και τη μουσική των τίτλων. Παραδέξου το!

Ζούμε στην εποχή του internet και του streaming video. Πλέον έχουμε πολλαπλές επιλογές, νόμιμες ή καιόχιτόσο, για να παρακολουθήσουμε ολόκληρες σεζόν από παλιές και νέες σειρές στην καθισιά μας.

Αν σας ενδιαφέρουν σειρές αλλά και ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε, αξίζει να βάλετε στους σελιδοδείκτες σας τη στήλη Cinesteps, με τις μηνιαίες μας προτάσεις.

Ενώ όμως οι περισσότεροι από εμάς ξεκινάμε από το S01E01 και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν οι αριθμοί ή να βαρεθούμε τη σειρά, υπάρχουν και κάποια ακυκλοφόρητα επεισόδια, τα οποία χρειάζονται λίγο περισσότερο ψάξιμο για να τα βρούμε.

Γιατί υπάρχουν ακυκλοφόρητα επεισόδια

Όταν βλέπουμε μια καλοφτιαγμένη τηλεοπτική σειρά, η εντύπωση που μας αφήνει είναι πως όλα ήταν οργανωμένα στην εντέλεια. Ο σεναριογράφος έκανε την πρόταση, ο παραγωγός έδωσε το ΟΚ, κάστινγκ, φώτα, κάμερα, πάμε, μοντάζ, και είναι έτοιμο.

Στην πραγματικότητα, όμως, η παραγωγή οποιασδήποτε τηλεοπτικής σειράς είναι μια μακρά και πολύπλοκη διαδικασία. Μια πρόταση μπορεί να χρειαστεί πολλές αλλαγές για να εγκριθεί. Ιδέες θα αλλαχθούν, θα απορριφθούν, θα αντικατασταθούν με άλλες.

Για μια σειρά από λόγους, ολόκληρα επεισόδια που θα γυριστούν, μπορεί να μην προβληθούν ποτέ δημοσίως. Ή να τα δουν οι θεατές για μία και μοναδική φορά, και μετά να μην προβληθούν ποτέ ξανά.

Αν υπολογίσει κανείς το κόστος της παραγωγής του κάθε επεισοδίου, που για μεγάλες σειρές μετράει αρκετά εκατομμύρια δολάρια, είναι απορίας άξιον που μένουν ακυκλοφόρητα επεισόδια. Και όμως, συμβαίνει αρκετά συχνά.

Για καλή μας τύχη, στην εποχή του ίντερνετ που προαναφέραμε, λίγα πράγματα μένουν για πάντοτε κρυφά. Και αρκετά από αυτά τα χαμένα, ακυκλοφόρητα επεισόδια, έχουν βρει το δρόμο τους στο YouTube και άλλες ανάλογες υπηρεσίες.

Πιλότοι

Στις τηλεοπτικές σειρές, προκειμένου να διαπιστώσει το δίκτυο αν θα χρηματοδοτήσει την παραγωγή μιας ολόκληρης πρώτης σεζόν, γυρίζεται ένα αυτοτελές, συνήθως, επεισόδιο, που ονομάζεται πιλοτικό.

Σε περίπτωση που η σειρά εγκριθεί, σχεδόν πάντα αποτελεί το πρώτο επεισόδιο της σειράς.

Δείτε Ακυκλοφόρητα Επεισόδια Γνωστών Σειρών Στο Ιντερνετ

Προφανώς, όμως, οι σειρές που καταλήγουν τελικά να χρηματοδοτηθούν είναι ένα μικρό υποσύνολο από τις συνολικές προτάσεις που γίνονται κάθε χρόνο στα τηλεοπτικά δίκτυα. Ακόμα και από τις προτάσεις που είναι αρκετά οργανωμένες για να έχουν πλήρη πιλότο.

Εκτιμάται, μάλιστα, ότι περίπου το 30% των πιλότων που προβάλλονται, μετατρέπονται σε σειρές. Τους υπόλοιπους τους τρώει το μαύρο σκοτάδι…

Ακόμη, όμως, και τηλεοπτικές σειρές που προχώρησαν και έγιναν τελικά διάσημες, έχει τύχει να μην ευτυχήσουν να έχουν έναν επιτυχημένο πιλότο με την πρώτη προσπάθεια, και οι πιλότοι τους έμειναν ως ακυκλοφόρητα επεισόδια.

The Big Bang Theory

Μια από τις πιο επιτυχημένες κωμικές σειρές όλων των εποχών αποτελεί το The Big Bang Theory. Η σειρά φέρει την υπογραφή των Chuck Lorre & Bill Prady.

Δείτε Ακυκλοφόρητα Επεισόδια Γνωστών Σειρών Στο Ιντερνετ

Ο πρώτος είναι πολύπειρος και βραβευμένος στο χώρο της κωμωδίας, με σειρές στο ενεργητικό του όπως Two and a Half Men, Mike and Molly, Mom, και τα παλιότερα Cybil & Roseanne.

Ο δεύτερος διαθέτει εμπειρία κυρίως ως παραγωγός στην αναβίωση των Muppets, το Gilmore Girls, και το Caroline in the City. Παράλληλα έγραψε επεισόδια στο Dharma and Greg, όπου συνεργάστηκε ξανά με τον Lorre.

Fun Fact: Παρά την εκτεταμένη τους παραγωγή, και την αναμφισβήτητη επιτυχία των σειρών στις οποίες έχουν εργαστεί, κανένας από τους δύο τους δεν έχει κερδίσει ακόμα ένα βραβείο Emmy.

Το αρχικό πιλοτικό επεισόδιο της σειράς είχε διαφορές σε σχέση με εκείνο που είδαμε στις οθόνες μας. Συγκεκριμένα, εκτός από τις αλλαγές στο σενάριο, πρωταγωνιστούσε μια άλλη ηθοποιός αντί της Penny, την οποία υποδύεται η Kaley Cuoco.

Για την ακρίβεια, υπήρχαν δύο γυναικείοι χαρακτήρες. Η Amanda Walsh (Disturbia) υποδυόταν την Katie, την οποία συναντούν τυχαία στο δρόμο.

Παράλληλα, η Iris Bahr είχε το ρόλο της Gilda, μιας συμφοιτήτριας των Leonard & Sheldon στο κολλέγιο, η οποία είναι επιστήμων. Απουσιάζουν, επίσης, εντελώς οι χαρακτήρες των Howard & Raj από το επεισόδιο.

Το τραγούδι, ακόμα, των τίτλων δεν ήταν το γνωστό των Barenaked Ladies…

… αλλά το ρετρό “She Blinded Me With Science” του Thomas Dolby.

https://www.youtube.com/watch?v=nMWGXt979yg

Ο λόγος που γύρισαν τον πιλότο που τελικά προβλήθηκε ήταν πως ήθελαν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Μπορούμε να απολαύσουμε παρακάτω τον κομμένο πιλότο ως συρραφή σκηνών:

Game of Thrones

Καθώς αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές όλων των εποχών, το Game of Thrones δε χρειάζεται συστάσεις.

Η ιστορία των 7 βασιλείων με τις συμμαχίες και δολοπλοκίες που διαδραματίζονται με στόχο την κατάκτηση του θρόνου έχει συναρπάσει εκατομμύρια θεατές σε όλοκληρο τον κόσμο.

Δείτε Ακυκλοφόρητα Επεισόδια Γνωστών Σειρών Στο Ιντερνετ

Ο συγγραφέας George R. R. Martin ευτύχησε να διασκευαστεί επιτυχημένα η σειρά βιβλίων του “A Song of Ice and Fire”, γνωρίζοντας τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία.

Η επιτυχία της σειράς

Παράλληλα, το GoT έχει επηρεάσει τον κόσμο και πέρα από τα στενά όρια της ψυχαγωγίας. Συγκεκριμένα, υπάρχουν οικογένειες που δίνουν στα παιδιά τους ονόματα των χαρακτήρων.

(Αποκλειστικά στο εξωτερικό, θέλουμε να ελπίζουμε. Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά το Tyrion Χατζηκωστής ή το Daenerys Παπαγεωργίου δεν μας κάθονται σωστά)

Ένα μπαρ προσφέρει αληθινά ποτά που εμφανίζονται στη σειρά. Όσον αφορά τη μαγειρική, έχει κυκλοφορήσει ένας οδηγός με συνταγές της. Στην Αυστραλία, μάλιστα, σκέφτονται να ονομάσουν τους σταθμούς του τρένου από ονόματα χαρακτήρων της.

Δείτε Ακυκλοφόρητα Επεισόδια Γνωστών Σειρών Στο Ιντερνετ

Η μεγαλύτερη, όμως, επίδρασή του αποτελεί η άνθηση του ενδιαφέροντος για τη μεσαιωνική εποχή, ασχέτως αν το GoT διαδραματίζεται σε ένα φανταστικό σύμπαν, καθώς αρκετά από τα διαδραματιζόμενα είναι βασισμένα σε ιστορικά γεγονότα.

Μάλιστα, έφτασε σε σημείο να δημιουργηθεί ξεχωριστό μάθημα στο Harvard για την περίοδο αυτή, βασισμένο στη σειρά.

Το γεγονός αυτό έχει επαναληφθεί, καθώς είχε προσφερθεί ένα σύντομο μάθημα γλωσσολογίας στο πανεπιστήμιο του Berkeley.

Ο “κομμένος” πιλότος

Ο αρχικός πιλότος της σειράς είχε πολλές διαφορές από την εκδοχή που τελικά προβλήθηκε στις οθόνες μας.

Σύμφωνα με πηγές, ήταν καταστροφικός, και χρειάστηκε να γυριστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου, καθώς τίποτα δεν ήταν λειτουργικό.

Δείτε Ακυκλοφόρητα Επεισόδια Γνωστών Σειρών Στο Ιντερνετ

Δυστυχώς δεν έχει κυκλοφορήσει έως τώρα. Ωστόσο, υπάρχει λεπτομερής ανάλυση του σεναρίου του επεισοδίου αυτού, καθώς και κριτική του.

Μπορεί σε εμάς να έρχεται το καλοκαίρι, αλλά στο νότιο ημισφαίριο…

Δείτε Ακυκλοφόρητα Επεισόδια Γνωστών Σειρών Στο Ιντερνετ

Family Guy

Ο αμερικανός κωμικός Seth McFarlane είναι γνωστός για το αναρχικό του χιούμορ. Εκτός αυτού, είναι ο δημιουργός μιας από τις μακροβιότερες αμερικανικές κωμικές σειρές animation που δεν είναι οι Simpson, το Family Guy.

https://www.youtube.com/watch?v=qOZY1hDpSK8

Πρόκειται για την ιστορία ενός οικογενειάρχη που προσπαθεί να συνδυάσει εργασία και οικογένεια. Ωστόσο, η αφέλειά του τον βάζει συχνά σε μπελάδες.

Αρχικά ο δημιουργός του είχε στείλει έναν πιλότο αρκετά διαφορετικό του τελικού το 1995 στο τηλεοπτικό δίκτυο FOX. Ακολουθεί ένα συγκριτικό απόσπασμά του σε σχέση με την τελική μορφή.

Ωστόσο, δεν είχε επιτυχία. Έτσι, την επόμενη χρονιά, πραγματοποίησε ορισμένες αλλαγές και παρουσίασε μια εκδοχή η οποία μοιάζει με την τελική. Ωστόσο, δεν είχε τύχη ούτε σε αυτή την προσπάθεια.

Τελικά, το 1998 ευτύχησε να δει τη σειρά του να γίνεται πραγματικότητα.

https://www.youtube.com/watch?v=94r1J9-2fJU

Buffy the Vampire Slayer

Ο Joss Whedon αποτελεί γνώριμο πρόσωπο για τους φαν των κόμικς. Συγκεκριμένα, πρόκειται για σεναριογράφο τρίτης γενιάς. Πράγματι, τόσο ο παππούς του, John, όσο και ο πατέρας του, Tom, έγραφαν sitcoms επί σειρά ετών.

Το 1992 γύρισε τον πιλότο μιας σειράς ο οποίος διέθετε μια πρωτοτυπία. Ειδικότερα, η πρωταγωνίστρια είναι η Buffy, μια νεαρή κοπέλα, η οποία ανακαλύπτει ότι είναι γραφτό της να κυνηγά βρικόλακες, διατηρώντας παράλληλα τη ζωή μιας συνηθισμένης έφηβης.

Δείτε Ακυκλοφόρητα Επεισόδια Γνωστών Σειρών Στο Ιντερνετ

Έτσι, ανέτρεψε τη συνηθισμένη πρακτική όπου οι άνδρες σώζουν τις γυναίκες, τοποθετώντας έναν θηλυκό χαρακτήρα σε ισχυρή θέση. Μετά από αρκετές περιπέτειες, η σειρά ξεκίνησε στο κανάλι της Warner.

Συνέπεια των παραπάνω ήταν ο μη προβεβλημένος πιλότος να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο δυσεύρετα ακυκλοφόρητα επεισόδια τηλεοπτικών σειρών.

Μάλιστα, υπάρχει μόνο μια bootleg έκδοσή του, καθώς ο δημιουργός της σειράς αρνείται να το βγάλει επίσημα.

https://www.youtube.com/watch?v=UCKrkB1NbBc

Ακυκλοφόρητα ή απαγορευμένα επεισόδια

Εκτός από το πιλοτικό επεισόδιο, σε αρκετές περιπτώσεις τηλεοπτικών σειρών υπάρχουν επεισόδια τα οποία εγκρίθηκαν, γυρίστηκαν, ίσως ακόμα και προβλήθηκαν, αλλά στη συνέχεια, εξαφανίστηκαν.

Οι λόγοι μπορεί να έχουν να κάνουν από το να αλλάξει γνώμη το τηλεοπτικό δίκτυο για ένα συγκεκριμένο επεισόδιο, μέχρι να γίνουν διαμαρτυρίες από θεατές, ή ακόμα και απειλές θανάτου.

The X-Files

Το 1993, ύστερα από την προ τριετίας επιτυχία της cult σειράς Twin Peaks των David Lynch & Mark Frost, μια νέα σειρά εμφανίζεται στο προσκήνιο.

Συγκεκριμένα, συνδυάζει υποθέσεις μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας, διατηρώντας πάντα μια σκοτεινή ατμόσφαιρα, η οποία είναι σαφώς επηρεασμένη από εκείνη της σειράς του Lynch.

Οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες είναι δύο πράκτορες του FBI – ο δύσπιστος και λάτρης των συνωμοσιών Fox Mulder, και η λογική Dana Scully.

Πρόκειται για δύο εμφανώς διαφορετικούς χαρακτήρες, οι οποίοι αναγκάζονται να συνεργαστούν για την επίλυση ανεξιχνίαστων υποθέσεων, γνωστές ως The X-Files.

https://www.youtube.com/watch?v=Vpqffgak7To

Η σειρά είχε τεράστια επιτυχία, αναδεικνύοντας τους συντελεστές της. Παράλληλα, έδωσε τροφή για σειρά συνομωσιολογιών, καθώς τα ανοικτά φινάλε των επεισοδίων της διέγειραν τη φαντασία των θεατών. Και, φυσικά, έγιναν και αρκετές παρωδίες.

Στην τέταρτη σεζόν, το 2ο επεισόδιο, με τίτλο Home, μας μετέφερε σε μια φαινομενικά ειδυλλιακή κοινότητα. Εκεί ανακαλύπτεται ένα βρέφος, φρικτά παραμορφωμένο εκ γενετής.

Καθώς καλούνται, λοιπόν, οι πράκτορες να διαλευκάνουν την υπόθεση, βρίσκονται μπροστά σε ανατριχιαστικές ανακαλύψεις για τους ντόπιους κατοίκους.

Παρότι δε συνίσταται γενικά η παρακολούθηση της σειράς από το ανήλικο κοινό, το συγκεκριμένο επεισόδιο ήταν υπερβολικά βίαιο για το κανάλι.

Συγκεκριμένα, τόσο τα περιστατικά, όσο και ο αποκρουστικός και γραφικός τρόπος απεικόνισής τους, οδήγησαν το κανάλι FOX στη μη προβολή του συγκεκριμένου επεισοδίου στο μέλλον.

Δείτε Ακυκλοφόρητα Επεισόδια Γνωστών Σειρών Στο Ιντερνετ

Αν και τυπικά δεν εντάσσεται στα ακυκλοφόρητα επεισόδια, επειδή προβλήθηκε κανονικά, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το περιεχόμενό του το κατατάσσουν στα “απαγορευμένα”.

Το επεισόδιο ακολουθεί παρακάτω, και μπορείτε να το παρακολουθήσετε. Οφείλουμε, ωστόσο, να προειδοποιήσουμε για τις “δύσκολες” εικόνες ήδη από την εισαγωγή του.

https://vimeo.com/229509263

Married With Children

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, μια κωμική σειρά έκανε μεγάλη επιτυχία, διακωμωδώντας την αμερικανική οικογένεια. Μάλιστα, το καυστικό της χιούμορ και οι καταστάσεις που απεικόνιζε θεωρούνταν ιδιαίτερα μπροστά για την εποχή τους.

Δεν ήταν άλλο από το Married … With Children, που στην Ελλάδα προβλήθηκε ως “Παντρεμένοι με παιδιά”, το οποίο περιέγραφε τη ζωή ενός ξεπεσμένου πάτερ φαμίλια, του Al Bundy, και της οικογένειάς του.

Στην 3η σεζόν, το 10ο επεισόδιο είχε τίτλο “I‘ll see you in Court”, που σημαίνει “θα σε δω στο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, η υπόθεσή του περιστρέφεται γύρω από την απόφαση των πρωταγωνιστών να μηνύσουν ένα ξενοδοχείο, επειδή μαγνητοσκοπούσε τις προσωπικές τους στιγμές χωρίς την άδειά τους.

Ο επίσημος λόγος που έμεινε ένα από τα ακυκλοφόρητα επεισόδια της σειράς, τουλάχιστον στην αμερικανική τηλεόραση, ήταν η ανοιχτή συζήτηση περί ερωτικών σκηνών.

Δείτε Ακυκλοφόρητα Επεισόδια Γνωστών Σειρών Στο Ιντερνετ

Ωστόσο, όπως αποκάλυψαν οι New York Times, μια εκνευρισμένη γυναίκα κατηγόρησε τις διαφημιστικές εταιρείες πως ξοδεύουν τα χρήματά τους σε προϊόν πορνογραφίας. Μάλιστα έγραψε σε 45 διαφημιζόμενες εταιρείες το αγανακτισμένο γράμμα της.

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, σε συνέντευξή της υποστήριξε ότι υπήρχαν αναφορές στην ομοφυλοφιλία, καθώς και μια σκηνή όπου μια γυναίκα βγάζει το σουτιέν της δημόσια. Εμείς πάντως που είδαμε το επεισόδιο, δεν διαπιστώσαμε κάτι τέτοιο.

Παρότι το επεισόδιο προβλήθηκε σε πολλές χώρες της Ευρώπης, καθώς και αλλού χωρίς περικοπές, η διαδικασία αυτή είχε ως συνέπεια να μην εμφανιστεί στις ΗΠΑ μέχρι το 2002, και πάλι με ορισμένες αλλαγές. Το πλήρες επεισόδιο μπορούμε να το απολαύσουμε εδώ.

South Park

Οι κωμικοί Matt Stone & Trey Parker έχουν δημιουργήσει μια σειρά η οποία σατιρίζει ανελέητα, και συχνά προκλητικά, τους πάντες και τα πάντα. Πρόκειται για το South Park, το οποίο έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές πονοκεφάλους στα studios.

Δείτε Ακυκλοφόρητα Επεισόδια Γνωστών Σειρών Στο Ιντερνετ

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ακυκλοφόρητα επεισόδια αποτελεί το 6ο της 14ης σεζόν, και 201ο συνολικά.

Αποφάσισαν να γυρίσουν ένα διπλό επεισόδιο, στο οποίο έβαλαν στόχο τον Tom Cruise, καθώς και τις θρησκευτικές οργανώσεις. Συγκεκριμένα, κάποια παιδιά κοροϊδεύουν τον δημοφιλέστατο action star επειδή δουλεύει σε εργοστάσιο ζαχαρωτών.

Ωστόσο, εκείνος δε σηκώνει τέτοια, και ενώνει τις δυνάμεις του με άλλες διασημότητες, όπως την Paris Hilton, τη Barbra Streisand, και τον Rob Reiner. Όλοι μαζί απειλούν να καταστρέψουν την πόλη αν δεν τους φέρουν τον προφήτη Μωάμεθ.

Κατά βάθος, ο χαρακτήρας του ηθοποιού της σειράς ταινιών “Mission Impossible” θέλει να υιοθετήσει την “υπερδύναμη” του Μωάμεθ, που απαιτεί να μην τον κοροϊδεύουν.

Στη συνέχεια, τα παιδιά βρίσκουν μεγάλους θρησκευτικούς ηγέτες, οι οποίοι συμφωνούν στη συμμετοχή του προφήτη, με τον αυστηρό όρο να μην αποκαλυφθεί η παρουσία του.

Ωστόσο, τα πράγματα παίρνουν επικίνδυνη τροπή όταν μια στρατιωτική ομάδα εκνευρίζεται από την ατέλειωτη δίωξη σε βάρος τους.

Απειλεί, συνεπώς, με βομβαρδισμό όλου του South Park αν δεν τους δώσουν τον Μωάμεθ. Τελικά οι διασημότητες επιστρατεύουν την Barbra Streisand σε ρόλο Mecha ρομπότ για να σώσει την πόλη.

(Αν δεν έχετε δει τη σειρά, υποσχόμαστε πως αυτό δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερα ασυνήθιστο στο σύμπαν που διαδραματίζεται. Λόγω τιμής)

Όπως είναι φυσικό, η εμφάνιση των θρησκευτικών ηγετών, και ιδίως του Μωάμεθ, δεν πέρασε απαρατήρητη.

Πράγματι, στην ιστοσελίδα RevolutionMuslim.com κάποιος έγραψε απειλές κατά τη ζωή των δημιουργών της σειράς.

Άμεση συνέπεια ήταν το Comedy Central, το οποίο την πρόβαλλε, να λογοκρίνει όλες τις εμφανίσεις του προφήτη, καθώς και τον καταληκτικό λόγο του Kyle. Στην ομιλία του αυτή, παραδέχεται ότι χάρη στη βία και τον εκφοβισμό μπορεί κάποιος να πετύχει το σκοπό του.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το πρωτότυπο επεισόδιο διέρρευσε, και μπορούμε να το βρούμε μέσω οδηγιών.

Η ακατάλληλη στιγμή

Κάθε τηλεοπτικό δίκτυο αλλά και δημιουργός σειράς έχει έναν προγραμματισμό για τα επεισόδια κάθε σεζόν.

Όμως, καμιά φορά η πραγματική ζωή επεμβαίνει με τρόπους που κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει. Και, ακόμα κι αν αυτές οι επεμβάσεις δεν αφορούν άμεσα κάποια σειρά, μπορούν να επηρεάσουν τα επεισόδιά της.

Στις παρακάτω περιπτώσεις, τα προγραμματισμένα επεισόδια δεν προβλήθηκαν καθόλου, ή μεταδόθηκαν με καθυστέρηση, για λόγους που δεν ήταν στον έλεγχο κανενός.

Buffy the Vampire Slayer

Στο επεισόδιο Earshot της σειράς, ένας μαθητής στο σχολείο που πηγαίνει η Buffy έχει φέρει μια καραμπίνα, και βρίσκεται στο κτήριο που στεγάζει το ρολόι του σχολείου.

Η εικόνα παραπέμπει σε μια ενδεχόμενη μαζική δολοφονία μαθητών, από αυτές που δυστυχώς γίνονται ανησυχητικά συχνά στις ΗΠΑ, με πιο πρόσφατη αυτή με δράστη τον ελληνικής καταγωγής Δημήτρη Παγουρτζή.

Ενώ τελικά το επεισόδιο παίρνει άλλη τροπή και αποκαλύπτει πως ουδέποτε στόχευε να πάρει αυτή την κατεύθυνση, και μόνο το ότι υπονοούσε κάτι τέτοιο, και η εικόνα του μαθητή με την καραμπίνα, ήταν αρκετά για να αναβληθεί.

Βλέπετε, μια εβδομάδα πριν προβληθεί το επεισόδιο, συνέβη το αποτρόπαιο συμβάν στο Columbine.

Συνέπεια του γεγονότος ήταν να μεταφερθεί η προβολή του επεισοδίου για τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Μπορούμε να το παρακολουθήσουμε στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Hannibal

Η τηλεοπτικές περιπέτειες του Hannibal Lecter περιέχουν, αναμφίβολα, τόσο σκηνές βίας, όσο και μια γενικότερη ψυχολογική ένταση. Ωστόσο, το 4ο μόλις επεισόδιο της σειράς, με τίτλο “Oeuf”, δηλαδή Αυγό, δεν προβλήθηκε στην τηλεόραση.

Δείτε Ακυκλοφόρητα Επεισόδια Γνωστών Σειρών Στο Ιντερνετ

Η υπόθεση του επεισοδίου φέρνει τον ντετέκτιβ Will Graham να αναζητά τους δράστες μιας σειράς φόνων οικογενειών. Ειδικότερα, συμπεραίνει πως ένας γιος κάθε μιας από αυτές απήχθη, και με πλύση εγκεφάλου τον οδήγησαν στο να σκοτώσει τους δικούς του.

Το επεισόδιο ήταν προγραμματισμένο να προβληθεί τον Απρίλιο του 2013. Ωστόσο, ο παραγωγός Bryan Singer (The Usual Suspects, X-Men) προέτρεψε τελικά τον δημιουργό, Brian Fuller, να το αποσύρουν, τουλάχιστον από την τηλεόραση.

Βασικός λόγος κρίθηκε η τεταμένη κατάσταση λόγω του τραγικού συμβάντος στο δημοτικό του Sandy Hook τον περασμένο Δεκέμβριο.

Δείτε Ακυκλοφόρητα Επεισόδια Γνωστών Σειρών Στο Ιντερνετ

Παράλληλα, λίγες μέρες πριν την προβολή του επεισοδίου, συνέβη το περιστατικό με τις βόμβες στον Μαραθώνιο της Βοστόνης.

Τελικά προβλήθηκε στις ψηφιακές συνδρομητικές πλατφόρμες, καθώς και εκτός ΗΠΑ σε πλήρη έκδοση. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επεισόδιο εδώ.

Mike and Molly

Στα προηγούμενα δύο παραδείγματα, οι σειρές είχαν ένα αναμφισβήτητο στοιχείο βίας, που οδήγησε στα επεισόδιά τους να αναβληθούν. Στην περίπτωση της κωμικής σειράς Mike and Molly, όμως, συνέβη κάτι διαφορετικό.

Η σειρά είχε ένα season finale στο οποίο περνούσε ένας ανεμοστρόβιλος. Ωστόσο, πριν την προβολή του, o τυφώνας Moore προκάλεσε πλήθος νεκρών στις ΗΠΑ, και οδήγησε στην αναβολή της εκπομπής του επεισοδίου.

Δείτε Ακυκλοφόρητα Επεισόδια Γνωστών Σειρών Στο Ιντερνετ

Ακατάλληλο παιδικό πρόγραμμα

Εξ ορισμού, οι σειρές και τα επεισόδια που απευθύνονται σε παιδιά καλύπτουν πιο απλά και “ασφαλή” θέματα. Όχι μόνο για τα ίδια τα παιδιά, αλλά και για τις πιθανές αντιδράσεις των γονέων.

Όμως, ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, οι δημιουργοί έχουν κάνει λάθος επιλογές, με αποτέλεσμα να μείνουν με ακυκλοφόρητα επεισόδια.

Tiny Toons

Στο επεισόδιο “One Beer” των Tiny Toons, η υπόθεση σχετίζεται, προφανώς, με το αλκοόλ.

Καθώς προσπαθούσαν οι σεναριογράφοι να τονίσουν τα προβλήματα που αυτό προκαλεί, το … παράκαναν, στα πλαίσια πάντα ενός παιδικού προγράμματος. Συνέπεια ήταν η απαγόρευση προβολής του από τη Warner.

Το επεισόδιο υπάρχει σε δύο μέρη…

… με τα πιο … παράνομα γεγονότα να γίνονται στο δεύτερο.

The Mask

Η τηλεοπτική σειρά The Mask βασίστηκε στο κόμικ από όπου προερχόταν η ομότιτλη ταινία με τον Jim Carrey.

Στο επεισόδιο Flight as a Feather, ο πρωταγωνιστής αναζητά το… τυχερό φτερό του. Στην προσπάθειά του, λοιπόν, αντιμετωπίζει μια χορεύτρια ζωσμένη με εκρηκτικά.

Συνέπεια των παραπάνω ήταν να περάσει ως ένα από τα ακυκλοφόρητα επεισόδια της σειράς.

Εσείς γνωρίζετε άλλα ακυκλοφόρητα επεισόδια σειρών;

Βρήκατε ενδιαφέροντα τα ακυκλοφόρητα επεισόδια που παρουσιάσαμε; Γνωρίζατε κάποιες από αυτές τις υποθέσεις; Υπάρχουν επιπλέον περιπτώσεις επεισοδίων που αξίζει να αναφερθούν; Γράψτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps