Home » Software » Παιχνίδια » Τα Καλύτερα Online Δωρεάν Παιχνίδια Γρίφων

Τα Καλύτερα Online Δωρεάν Παιχνίδια Γρίφων

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα παιχνίδια γρίφων είναι τόσο παλιά, όσο και το ίδιο το σύμπαν. Η δημιουργία του κόσμου ξεκινά με έναν γρίφο που ακόμη δεν έχουμε λύσει ως ανθρωπότητα. Η επίλυση γρίφων είναι ο καλύτερος τρόπος να δώσουμε άμεσα στον εγκέφαλό μας την άσκηση που του χρειάζεται. Παράλληλα, στο διαδίκτυο θα βρούμε αρκετά τέτοια παιχνίδια, με πολλαπλά επίπεδα, και κρυμμένα στοιχεία σε κείμενο και εικόνα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

OddPawn

Θα ξεκινήσουμε με το καλύτερο από τα online παιχνίδια γρίφων, που δεν είναι άλλο από το OddPawn.

Τα Καλύτερα Online Δωρεάν Παιχνίδια Γρίφων

Πρόκειται για ένα κολοσσιαίων διαστάσεων παιχνίδι, με πάνω από 300 επίπεδα αυξανόμενη δυσκολίας.

Αρχικά, για να παίξουμε το OddPawn θα πρέπει να δημιουργήσουμε έναν δωρεάν λογαριασμό. Έπειτα, το παιχνίδι μας επιτρέπει από την αρχή να επιλέξουμε οποιοδήποτε επίπεδο θέλουμε. Καλό θα ήταν αν ξεκινήσουμε από το Chapter One.

Κάθε επίπεδο του OddPawn έρχεται με μία εικόνα και μία ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί. Μόλις δώσουμε τη λύση, προχωράμε στο επόμενο επίπεδο.

Η ποικιλία των γρίφων περιλαμβάνει μαθηματικά προβλήματα, λογικά ερωτήματα, και πολλά ακόμη.

Το καλύτερο στοιχείο του OddPawn είναι πως μας μετατρέπει σε ένα είδος κυνηγού στοιχείων. Τα στοιχεία αυτά μπορούμε να τα βρούμε σε κείμενα, σε εικόνες, στη σελίδα, στη διεύθυνση της σελίδας, ακόμη και στον πηγαίο κώδικα του ιστότοπου.

Το OddPawn κρατά την πρόοδό μας αποθηκευμένη, αλλά αποτελεί καλή τακτική η διατήρηση στους σελιδοδείκτες του συνδέσμου από το τελευταίο επίπεδο που παίξαμε.

Διαφορετικά, θα πρέπει να κάνουμε αλλεπάλληλα κλικ, προσπερνώντας τους ήδη λυμένους γρίφους, ώστε να βρούμε τον τελευταίο άλυτο.

Επίσης, το OddPawn μας δείχνει πόσοι χρήστες έχουν φτάσει στο εκάστοτε επίπεδο, και πόσοι από αυτούς το έχουν λύσει. Το στοιχείο αυτό προσθέτει λίγο το στοιχείο του ανταγωνισμού. Όσο πιο μακριά φτάσουμε, τόσο πιο έξυπνοι υποτίθεται πως είμαστε.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι κάποια από τα επίπεδα απαιτούν ήχο. Αυτό σε περίπτωση που σκοπεύουμε να λιώσουμε στο OddPawn.

Zahada

Αν μας αρέσουν οι παραδοσιακοί γρίφοι, χωρίς πολλά περίεργα με κώδικα, εικόνες, και ήχο, τότε το Zahada είναι για εμάς.

Τα περισσότερα επίπεδα είναι γρίφοι παραδοσιακού στιλ, κι αν κολλήσουμε, τότε έχουμε στο πλευρό μας τον καλό μας φίλο, το Google.

Μόλις λύσουμε τον κάθε γρίφο, αρκεί να γράψουμε τη λύση στο url της σελίδας.

Για παράδειγμα, στο πρώτο επίπεδο, που είναι απλά οι κανόνες του παιχνιδιού, αρκεί να αντικαταστήσουμε το “level1” με το “youranswer”.

Το πόσο δύσκολο θα μας φανεί το Zahada εξαρτάται καθαρά από την εμπειρία μας στα παιχνίδια γρίφων. Επίσης, εκτός από το Google, θα βρούμε βοήθεια και στο φόρουμ του παιχνιδιού.

Notpron

Ο δημιουργός του Notpron θέλει το παιχνίδι του να είναι το δυσκολότερο από όλα τα παιχνίδια γρίφων στο διαδίκτυο. Παρ’ όλα αυτά, τον τίτλο αυτό ισχυρίζονται πως τον κρατούν τα περισσότερα από τα παιχνίδια αυτής της λίστας.

Όπως είναι λογικό, κάθε επίπεδο δίνει κάποιο στοιχείο, εμείς λύνουμε το πρόβλημα, και προχωράμε στο επόμενο.

Κάθε επίπεδο μπορεί να λυθεί κάνοντας κλικ το σωστό σημείο στην εικόνα, αλλάζοντας το κείμενο του url, ή ανακαλύπτοντας κάποιο όνομα/κωδικό χρήστη που θα μας περάσει στο επόμενο level.

Παράλληλα, κάποιες φορές απαιτείται να ψάξουμε για αποτελέσματα εκτός του παιχνιδιού. Δεν εννοούμε απλώς τη χρήση του Google, αλλά την ανάγκη χρήσης κάποιου προγράμματος επεξεργασίας εικόνας.

Το επίπεδο δυσκολίας των γρίφων αυξάνεται σταδιακά, και έτσι η ικανοποίησή μας είναι πιο έντονη κάθε φορά που λύνουμε κάποιον.

Δυστυχώς, ο μόνος τρόπος για να κρατήσουμε την πρόοδό μας είναι η διατήρηση κάποιου σελιδοδείκτη.

Επίσης, ο δημιουργός προτείνει να κρατάμε σημειώσεις με τις λύσεις, μιας και φαίνεται πως ο καθαρισμός των cookies ενδέχεται να διαγράψει την πρόοδό μας.

Amnesya

Πριν αρχίσουμε να παίζουμε το Amnesya, θα πρέπει να εξοπλιστούμε κατάλληλα. Θα χρειαστούμε λοιπόν ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, και ένα εργαλείο επεξεργασίας ήχου.

Όπως και σε άλλα παιχνίδια γρίφων, έτσι κι εδώ προχωράμε στο επόμενο επίπεδο αλλάζοντας το url. Ταυτόχρονα, τα στοιχεία τα βρίσκουμε σε εικόνες, τον πηγαίο κώδικα, και ένα σωρό άλλα σημεία.

Περίεργο αλλά ευπρόσδεκτο είναι το γεγονός της ύπαρξης ενός tutorial που μας δείχνει όλα τα πιθανά σημεία στα όποια μπορούμε να βρούμε στοιχεία.

Πιστεύουμε ότι έχει γίνει ήδη κατανοητό πως κρατάμε πάντα αποθηκευμένη τη διεύθυνση του επιπέδου που φτάσαμε, γιατί διαφορετικά οι κόποι μας πάνε χαμένοι.

Ouverture Facile

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το Ouverture Facile έχει επιρροές από το Notpron που είδαμε παραπάνω.

Σε αυτό το παιχνίδι θα βρούμε πολλαπλά επίπεδα, αυξανόμενη δυσκολία, και σε αρκετά επίπεδα ενδεχομένως να κολλήσουμε για μέρες έως ότου βρούμε τη λύση.

Η λύση των γρίφων απαιτεί προφανώς σκέψη, παρατηρητικότητα, αναζήτηση στο διαδίκτυο, ακόμη και να αποκρυπτογραφήσουμε κώδικα Μορς.

Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια γρίφων, στο Ouverture Facile πατάμε το κουμπί για το επόμενο επίπεδο, ή γράφουμε τη λύση στο τέλος του URL.

Το Ouverture Facile μας προσφέρει μικρή υπόδειξη σε κάθε επίπεδο, στην οποία ρίχνουμε μία ματιά αν τα βρούμε σκούρα.

Τα επίπεδα του Ouverture Facile είναι 78 στο σύνολο, και η λύση τους είναι αγώνας αντοχής με εμπόδια.

Επίσης το παιχνίδι επιτρέπει την αποθήκευση της προόδου, και με την επόμενη επίσκεψή μας μπορούμε να πατήσουμε “LOAD” αντί για “PLAY”.

E.B.O.N.Y.

Αρκετοί θα ήθελαν το E.B.O.N.Y. να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα παιχνίδια γρίφων. Εμείς πιστεύουμε πως όλα όσα αναφέρονται σε αυτό το άρθρο έχουν την ίδια αξία.

Ο δημιουργός του θέλει το E.B.O.N.Y. να είναι το πιο περίεργο παιχνίδι του είδους που θα συναντήσουμε στο ίντερνετ.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παιχνίδια γρίφων που είδαμε, αυτό δεν αποτελείται από απλούς, άσχετους μεταξύ τους γρίφους.

Οι γρίφοι του E.B.O.N.Y. ακολουθούν μία πλήρως ανεπτυγμένη ιστορία με έντονη πλοκή, που σε κάνει να θες να λύσεις τον έναν μετά τον άλλο.

Ο χειρισμός είναι εύκολος, και οι απαιτήσεις του είναι λίγο πολύ οι ίδιες με κάθε παιχνίδι γρίφων. Επίσης, οι συμβουλές που θα βρούμε στα πρώτα επίπεδα κάνουν το E.B.O.N.Y. κατάλληλο για παίκτες κάθε επιπέδου.

Τα γενικά επίπεδα είναι 200. Ωστόσο, το σύνολό τους είναι αρκετά μεγαλύτερο. Το κάθε επίπεδο έχει πολλαπλές πιθανές λύσεις, που μας οδηγούν σε διαφορετική σελίδα.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η λύση των γρίφων δεν φαντάζει πάντα λογική. Παρ’ όλα αυτά, όσο προχωράμε, θα διαπιστώσουμε πως όλες οι λύσεις βγάζουν απόλυτο νόημα.

Τέλος, ο δημιουργός συνεχίζει να προσθέτει νέα επίπεδα, και προχωρά την ιστορία του E.B.O.N.Y..

The DaVinci Code

Δεν νομίζουμε ότι ήμασταν οι μόνοι που όταν βγήκε ο Κώδικας Da Vinci του Dan Brown, προσπαθούσαμε να λύσουμε το μυστήριο και τους γρίφους μαζί με τον καθηγητή Robert Langdon.

Για τους λάτρεις των περιπετειών του καθηγητή, και ειδικότερα του συγκεκριμένου βιβλίου, ο εκδοτικός οίκος Random House δημιούργησε αυτό το παιχνίδι.

Το παιχνίδι είναι τόσο καλοσχεδιασμένο που θα μας κάνει να αισθανθούμε σαν πραγματικός ντετέκτιβ. Για να λύσουμε τον γρίφο θα χρειαστεί να στείλουμε email, να ψάξουμε στο eBay, και να αποκρυπτογραφήσουμε κώδικες.

Το The DaVinci Code έχει λίγα επίπεδα, αλλά θα περάσουμε ευχάριστα το απόγευμά μας αν θέλουμε να γίνουμε για λίγη ώρα κρυπτογράφος, ή αν απλά μας αρέσουν τα παιχνίδια γρίφων.

Einstein’s Riddle

Το Einstein’s Riddle δεν είναι σαν τα άλλα παιχνίδια γρίφων, αλλά είναι ένας και μόνο γρίφος, και μάλιστα ιδιαίτερα γνωστός.

Ο γρίφος του Αϊνστάιν πάει κάπως έτσι: Έχουμε πέντε σπίτια με διαφορετικό χρώμα, όπου ζουν πέντε άνθρωποι διαφορετικής εθνικότητας. Ο καθένας πίνει διαφορετικό ποτό, καπνίζει διαφορετικό τσιγάρο, και έχει διαφορετικό κατοικίδιο.

Αρχικά μας δίνονται κάποια στοιχεία, και για να λύσουμε τον γρίφο πρέπει να βρούμε σε ποιον ανήκει τι.

Προφανώς έχουν δημιουργηθεί εφαρμογές, ιστοσελίδες, και ένα σωρό ψηφιακές εκδόσεις του γρίφου. Σε αυτή τη σελίδα θα βρούμε μία Flash έκδοση που διαθέτει drag ‘n drop λειτουργία, και σε αυτή εδώ μία πιο απλή HTML εκδοχή του.

Ωστόσο, όσο καλές κι αν είναι η ψηφιοποίηση του γρίφου, όσο καλά κι αν βοηθούν αυτά τα “εργαλεία”, ίσως χρειαστούμε μολύβι και χαρτί.

Braingle Puzzles

Tα παιχνίδια γρίφων που είδαμε χρειάζονται ώρα, υπομονή, και ίσως χαρτί και μολύβι για να τα λύσουμε. Ευτυχώς, αν θέλουμε κάτι γρήγορο χωρίς να παιδευτούμε και πολύ, τότε το Braingle Puzzles είναι για εμάς.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παιχνίδια, σε αυτή την ιστοσελίδα δε θα βρούμε συνεχόμενα επίπεδα που πρέπει να λύσουμε. Αντιθέτως, υπάρχουν αρκετοί γρίφοι διαφόρων τύπων, και αν κάποιος μας δυσκολέψει, απλά τον παραλείπουμε.

Επιπλέον, στην κορυφή της σελίδας κάθε γρίφου θα δούμε πόσο διασκεδαστικό και δύσκολο τον βρήκαν οι άλλοι χρήστες.

The First Door

Κλείνουμε τη λίστα με τα καλύτερα online παιχνίδια γρίφων κάνοντας τιμητική αναφορά στο The First Door.

Το The First Door υπήρξε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια γρίφων, αλλά δυστυχώς δεν είναι πια κοντά μας. Η σελίδα του παιχνιδιού έκλεισε χωρίς κανείς να ξέρει το λόγο, ούτε κι αν θα λειτουργήσει ποτέ ξανά.

Για πολλούς ήταν μεγάλη αγάπη, και η καλύτερη εκκίνηση για τους αμύητους στο άθλημα.

Λύσεις, και περισσότερα παιχνίδια

Από τη στιγμή που φτάσαμε ως εδώ, έχουμε καταλάβει πως το Google, και κάθε μηχανή αναζήτησης, είναι φίλος μας σε αυτό το ταξίδι. Οι λύσεις βρίσκονται σε πολλά μέρη εκεί έξω, ενώ δύο από τις καλύτερες πηγές είναι το GamersHood και το Nordinho.

Επίσης, πάντα είναι καλό να διατηρούμε κάποιο αρχείο κειμένου με τις λύσεις κάθε παιχνιδιού. Όπως είδαμε, κανένα δεν κρατά την πρόοδό μας. Ακόμη κι αν την “αποθηκεύουν”, ενδέχεται να χαθεί έτσι ξαφνικά.

Τώρα, αν δεν μας έφτασαν τα παιχνίδια της λίστας, ή τα έχουμε ήδη τερματίσει, θα βρούμε περισσότερα στο reddit. Εκεί υπάρχει μία σελίδα για όσους αγαπούν τα παιχνίδια γρίφων.

Πόσες ώρες έχετε ξοδέψει λύνοντας παιχνίδια γρίφων;

Πρέπει να το παραδεχθούμε, έχουμε αφιερώσει αμέτρητες ώρες σε διάφορα παιχνίδια γρίφων. Έχουμε λύσει τόσους που πλέον χάσαμε τον λογαριασμό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα τα παιχνίδια του άρθρου ανήκουν στο ράφι με τα τρόπαιά μας.

Επειδή όμως δεν πρόκειται να σταματήσουμε ποτέ, μήπως έχετε να προτείνετε κάποιο παιχνίδι που δεν έχουμε αναφέρει εμείς;

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps