Home » Hardware » Reviews » Homtom S16 - Φθηνό Κινητό των 50€ Για Απλή Χρήση ή Για Στρατό

Homtom S16 – Φθηνό Κινητό των 50€ Για Απλή Χρήση ή Για Στρατό

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στην κατηγορία των low-budget κινητών, μπορούμε να βρούμε αμέτρητες επιλογές, και η αλήθεια είναι πως δεν θα δούμε ιδιαίτερες διαφορές μεταξύ τους. Μάλιστα, κάποιες εταιρείες, όπως η Homtom, βγάζουν αποκλειστικά συσκευές γι' αυτήν την κατηγορία. Σε αυτήν την παρουσίαση θα δούμε το Homtom S16, ένα κινητό των 50€, που με μια πρώτη ματιά δεν φαίνεται να έχει κάτι το ιδιαίτερο. Αξίζει άραγε η αγορά του για απλή χρήση;

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Homtom S16

Η Homtom εδρεύει στην πόλη Shenzhen της Κίνας, και ιδρύθηκε σχετικά πρόσφατα, το 2013.

Για την ακρίβεια, το πραγματικό όνομα της εταιρείας είναι Shenzhen Zhouji Hengtong Technology. Homtom είναι η ονομασία των smartphone που παράγει η εταιρεία, τα οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά λίγα χρόνια μετά την ίδρυσή της.

Homtom S16

Η εταιρεία φαίνεται να εστιάζει αποκλειστικά στην κυκλοφορία οικονομικών συσκευών. Με μια ματιά στο Gearbest, μπορούμε να δούμε ότι το ακριβότερο μοντέλο κοστίζει γύρω στα 150€, ενώ τα φθηνότερα ξεκινάνε από μόλις 49€.

Μία από αυτές τις συσκευές είναι και το Homtom S16, το οποίο κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα.

Το κινητό διαθέτει τον MTK6580, που είναι τετραπύρηνος στα 1.3Ghz. Φυσικά δεν είναι επεξεργαστής υψηλών επιδόσεων, οπότε δεν περιμένουμε να κάνει θαύματα σε παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων.

Από μνήμη, η συσκευή φοράει 2GB RAM και έχει 16GB αποθηκευτικό χώρο. Ο χώρος μπορεί να επεκταθεί με κάρτα microSD έως 64GB.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποια κάρτα SD είναι η καλύτερη για κινητά τηλέφωνα, δείτε τον οδηγό μας.

Κάρτα Μνήμης: Ξεμπερδεύουμε το Χάος Στην Αγορά SD και MicroSD

Αν έχετε προσπαθήσει να αγοράσετε κάρτα μνήμης SD ή microSD τα τελευταία χρόνια, θα έχετε διαπιστώσει ότι επικρατεί χάος με τις κατηγορίες και τα χαρακτηριστικά….

Πάμε να δούμε αναλυτικά πόσο καλά τα πήγε η συσκευή στις δοκιμές μας.

Πρώτες εντυπώσεις

Στη συσκευασία του Homtom S16, πέρα από τη συσκευή, θα βρούμε έναν αντάπτορα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, καθώς και το καλώδιο φόρτισης.

Επίσης, υπάρχει μία διάφανη θήκη σιλικόνης, και φυσικά το εγχειρίδιο χρήσης. Το κινητό φοράει ήδη προστατευτικό τζαμάκι, ενώ υπάρχει και ένα δεύτερο ανταλλακτικό μέσα στη συσκευασία.

Το Homtom S16 είναι αρκετά μικρό κινητό, σχετικά λεπτό, και εντελώς πλαστικό. Στο πίσω μέρος η επιφάνειά του είναι τραχιά, και έχει ένα όμορφο μοτίβο. Ωστόσο, δεν παύει να είναι πλαστικό, και η χαμηλή ποιότητα κατασκευής φαίνεται άμεσα στην αφή.

Στο εσωτερικό θα βρούμε την αποσπώμενη μπαταρία, καθώς και θέσεις για δύο κάρτες SIM, συν μία κάρτα microSD.

Η οθόνη παρότι είναι στις 5.5 ίντσες, φαίνεται πιο μικρή. Η ανάλυσή της είναι λίγο περίεργη, στα 640×1280 pixel.

Το λειτουργικό είναι Android 7, αλλά δεν είναι stock. Έχει ένα custom θέμα, όμως τίποτα περίεργο από κινέζικες εφαρμογές.

Στο πίσω μέρος θα βρούμε επίσης έναν δέκτη δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκλειδώσουμε τη συσκευή. Η απόκρισή του μας φάνηκε μέτρια σε σχέση με μεγάλες ναυαρχίδες, όμως κάνει μια χαρά τη δουλειά του χωρίς λάθη.

Παρότι το κινητό κοστίζει κοντά στα 50€, έχει διπλή κάμερα πίσω. Βέβαια δεν περιμέναμε θαύματα απ' την κάμερα. Οι φωτογραφίες είναι απλά αξιοπρεπείς, όπως θα δείτε και παρακάτω.

Θα βρείτε τις φωτογραφίες στην πλήρη τους ανάλυση εδώ.

Επιδόσεις

Από επιδόσεις, πρόκειται για ένα τυπικό low-end κινητό. Δεν έχει προβλήματα με lag και καθυστερήσεις κατά τη χρήση, όταν μιλάμε φυσικά για απλές εφαρμογές.

Στον παρακάτω πίνακα θα βρείτε μία σύγκριση με κινητά της ίδιας χρηματικής κατηγορίας.

Όπως βλέπουμε, οι επιδόσεις του βρίσκονται πολύ κοντά στο Oukitel U22 που παρουσιάσαμε σε παλιότερο οδηγό, ενώ το Cubot Magic περνάει μπροστά σε όλες τις μετρήσεις.

Σε γενικές γραμμές, τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα.

Τελικές εντυπώσεις

Προσωπικά μας άρεσε σαν κινητό, αλλά έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα, που δεν είναι άλλο από την υποστήριξη 4G.

Σίγουρα όταν ψάχνουμε για φθηνό κινητό, είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε αρκετά χαρακτηριστικά, και το 4G για αρκετούς από εμάς είναι ένα από αυτά.

Αν λοιπόν σας καλύπτει το 3G, τότε το Homtom S16 είναι μια αξιοπρεπής συσκευή, για την οποία δεν έχουμε βρει κάποιο τρομερό ελάττωμα.

Η τιμή του κυμαίνεται από 50€ έως 60€, ενώ κατά καιρούς μπορούμε να το βρούμε από ευρωπαϊκή αποθήκη, έτσι ώστε να το παραλάβουμε άμεσα και χωρίς έξοδα τελωνείου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αγορές από Κίνα, δείτε τον οδηγό μας.

Κινέζικα Κινητά & Τι Αλλάζει Στην Αγορά Από Κίνα Χωρίς Τελωνείο

Από την 1η Ιουλίου 2021 αλλάζει το καθεστώς ΦΠΑ για ηλεκτρονικές αγορές μικρής αξίας που κάνουμε από την Κίνα καθώς και για αγορές προϊόντων υψηλότερης…

Για όσους ενδιαφέρονται για φθηνό κινητό με 4G, η καλύτερη πρόταση παραμένει το Cubot Magic, το οποίο μπορούμε να βρούμε με 20€ παραπάνω από ευρωπαϊκή αποθήκη.

Πρόκειται για πιο καλή κατασκευή, με καλύτερες κάμερες, που θα μας προσφέρει συνολικά ποιοτικότερη εμπειρία στη low-end κατηγορία.

Σας άρεσε η παρουσίαση του Homtom S16;

Είναι γεγονός πως όταν ψάχνουμε για φθηνό κινητό, δεν μας ενδιαφέρουν τα benchmarks ούτε τα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά. Θέλουμε απλά να μπορούμε να πάρουμε τηλέφωνο, να σερφάρουμε στο ίντερνετ και στο Facebook, και στην καλύτερη να παίξουμε κάποιο ελαφρύ παιχνίδι.

Πώς σας φάνηκε το Homtom S16; Μήπως ψάχνετε για οικονομικό κινητό; Γράψτε μας στα σχόλια το budget σας και θα σας γίνει άμεσα κάποια πρόταση που να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps