Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Έλεγχος Για Λογοκλοπή, Μουσική Σε Εικόνα, Αυτόματη Ρύθμιση Έντασης Ήχου Στο Android
QuickSteps#314 - Έλεγχος Για Λογοκλοπή, Μουσική Σε Εικόνα, Αυτόματη Ρύθμιση Έντασης Ήχου Στο Android

Έλεγχος Για Λογοκλοπή, Μουσική Σε Εικόνα, Αυτόματη Ρύθμιση Έντασης Ήχου Στο Android

Αυτή την εβδομάδα, διαγράφουμε το ιστορικό Προχείρου, βρίσκουμε την ακριβή έκδοση του λειτουργικού που τρέχει το PC, επαναφέρουμε την παλιά εφαρμογή προβολής φωτογραφιών, και περιστρέφουμε εικόνες στα Windows 11. Απενεργοποιούμε την αυτόματη ρύθμιση της έντασης του ήχου για Bluetooth ακουστικά στο Android, κάνουμε έλεγχο λογοκλοπής σε κείμενα εργασιών, και προσθέτουμε ήχο σε εικόνες.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς διαγράφω το ιστορικό του Προχείρου στα Windows 11

Το Πρόχειρο των Windows 11 είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που βοηθά στο να είμαστε πιο παραγωγικοί, και όχι μόνο. Ωστόσο, αν χρησιμοποιούμε κοινόχρηστο υπολογιστή, καλό θα είναι να διαγράφουμε το ιστορικό που καταγράφει, ώστε να μην δουν οι άλλοι χρήστες όσα έχουμε αποθηκεύσει στο Πρόχειρο.

Μπορούμε να διαγράψουμε το ιστορικό τόσο από το παράθυρο του Προχείρου, όσο και από τις ρυθμίσεις των Windows 11. Για να διαγράψουμε το ιστορικό μέσω της εφαρμογής των Ρυθμίσεων, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις και πατάμε “Σύστημα”.

QuickSteps#314 - Έλεγχος Για Λογοκλοπή, Μουσική Σε Εικόνα, Αυτόματη Ρύθμιση Έντασης Ήχου Στο Android

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “Πρόχειρο”.

Στη συνέχεια, πατάμε το κουμπί “Απαλοιφή”.

Ένας άλλος τρόπος να διαγράψουμε το ιστορικό του Προχείρου είναι να πατήσουμε τον συνδυασμό πλήκτρων “Win + D” και να κάνουμε κλικ στο “Απαλοιφή όλων”.

Πώς βρίσκω ποια ακριβώς έκδοση των Windows 11 έχω εγκατεστημένη στο PC

Τα Windows είχαν πάντα αυτό που η Microsoft αποκαλεί “build number”. Ωστόσο, η εταιρεία παρουσίαζε πάντα στο κοινό τις εκδόσεις του λειτουργικού της συστήματος με εμπορικά ονόματα, όπως τα Windows XP, Vista, 7, 8, και τα λοιπά. Επιπλέον, η Microsoft κυκλοφορούσε σχεδόν πάντα μεγάλα πακέτα ενημερώσεων, τα λεγόμενα “Service Pack”.

Όμως, όλα αυτά άλλαξαν με τα Windows 10 και 11. Η εταιρεία κυκλοφορεί τα πακέτα ενημερώσεων δύο φορές τον χρόνο και τα ονομάζει “ΥYH1” και “ΥYH2”, όπου “ΥΥ” η χρονιά, για παράδειγμα “23” για το 2023.

Κάθε τέτοια ενημέρωση προσδίδει στα Windows 10 ή 11 ένα βασικό build number. Το build number μπορεί να φανεί χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις, όπως η αντιμετώπιση διαφόρων σφαλμάτων. Σε αυτό το QuickStep θα δούμε πώς εντοπίζουμε το build number στα Windows 11.

Εύρεση build number από τις ρυθμίσεις

Μπορούμε να δούμε το build number από την εφαρμογή των Ρυθμίσεων. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις και πατάμε το “Σύστημα”.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “Πληροφορίες”.

Στην ενότητα “Προδιαγραφές των Windows” θα βρούμε το build number κάτω από τη “Δομή λειτουργικού συστήματος” και την έκδοση των Windows 11 κάτω από την “Έκδοση”.

Εντοπισμός build number με το Winver

Ένας άλλος τρόπος να δούμε το build number είναι μέσω του Winver. Αρχικά, πατάμε τον συνδυασμό πλήκτρων “Win + R”, στο παράθυρο της εκτέλεσης γράφουμε “winver”, και κάνουμε κλικ στο “OK”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει βλέπουμε την έκδοση και το build number των Windows 11 στη δεύτερη γραμμή του κειμένου.

Πώς επαναφέρω την παλιά εφαρμογή προβολής φωτογραφιών στα Windows 11

Από τα Windows 10, η Microsoft έχει ξεκινήσει να αντικαθιστά τα προγράμματα των Windows με νέες εφαρμογές και να ενσωματώνει τα εργαλεία του Πίνακα Ελέγχου στην εφαρμογή των Ρυθμίσεων.

Η εταιρεία συνεχίζει αυτήν τη μετάβαση και στα Windows 11, έως ότου καταργήσει κάθε παλιό πρόγραμμα και αντικαταστήσει τον Πίνακα Ελέγχου με την εφαρμογή των Ρυθμίσεων.

Ένα από τα προγράμματα που αντικατέστησε η Microsoft είναι εκείνο της προβολής φωτογραφιών, τη θέση του οποίου έχει πάρει η εφαρμογή “Φωτογραφίες”. Ωστόσο, το παλιό πρόγραμμα υπάρχει ακόμα στα αρχεία των Windows 11 και μπορούμε να το επαναφέρουμε.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, αντιγράφουμε τον ακόλουθο κώδικα, ανοίγουμε το Σημειωματάριο, και κάνουμε επικόλληση τον κώδικα.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\Applications\Windowsphotoviewer.dll\shell\open] "MuiVerb"="@Windowsphotoviewer.dll,-3043"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Applications\Windowsphotoviewer.dll\shell\open\command] @="\"%SystemRoot%\System32\rundll32.exe\" \"%ProgramFiles%\Windows Photo Viewer\PhotoViewer.dll\", ImageView_Fullscreen %1"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Applications\Windowsphotoviewer.dll\shell\open\DropTarget] "Clsid"="{FFE2A43C-56B9-4bf5-9A79-CC6D4285608A}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Applications\Windowsphotoviewer.dll\shell\print\command] @="\"%SystemRoot%\System32\rundll32.exe\" \"%ProgramFiles%\Windows Photo Viewer\PhotoViewer.dll\", ImageView_PrintTo %1"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Applications\Windowsphotoviewer.dll\shell\print\DropTarget] "Clsid"="{60fd46de-f830-4894-a628-6fa81bc0190d}"

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “Αρχείο” και πατάμε “Αποθήκευση ως.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει διαλέγουμε το “Όλα τα αρχεία (*.*)”, ονομάζουμε το αρχείο “ActivateWindowsPhotoViewer.reg”, και το αποθηκεύουμε όπου επιθυμούμε.

Στη συνέχεια, κάνουμε διπλό κλικ στο αρχείο που δημιουργήσαμε και στο παράθυρο που θα ανοίξει πατάμε “Ναι”.

Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο που μας ενημερώνει ότι οι αλλαγές στο Μητρώο των Windows πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς. Κάνουμε κλικ στο “OK”, για να το κλείσουμε.

Τέλος, κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή και το παλιό πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών των Windows θα βρίσκεται ανάμεσα στις διαθέσιμες εφαρμογές για το άνοιγμα εικόνων στο μενού του δεξιού κλικ.

Αν θέλουμε να καταργήσουμε τις αλλαγές που κάναμε στο Μητρώο των Windows και να αφαιρέσουμε το παλιό πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, με τη διαφορά ότι στο αρχείο επικολλούμε τον παρακάτω κώδικα και δίνουμε στο αρχείο το όνομα “DeactivateWindowsPhotoViewer.reg”.

WindowsRegistryEditorVersion 5.00

[-HKEY_CLASSES_ROOT\Applications\Windowsphotoviewer.dll]

Πώς απενεργοποιώ την αυτόματη ρύθμιση της έντασης του ήχου στο Android

Οι νεότερες εκδόσεις Android ρυθμίζουν αυτόματα την ένταση του ήχου όταν χρησιμοποιούμε ασύρματα Bluetooth ακουστικά, ώστε να αποτρέψουν την πρόκληση βλάβης των αυτιών μας από δυνατούς ήχους.

Αν ενοχλούμαστε από αυτή τη συμπεριφορά του λειτουργικού συστήματος, τότε μπορούμε να απενεργοποιήσουμε αυτό το χαρακτηριστικό. Ωστόσο, για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο πρέπει να έχουμε ενεργές τις επιλογές προγραμματιστή.

Οπότε, πριν συνεχίσετε την ανάγνωση του συγκεκριμένου QuickStep, σας προτείνουμε να δείτε πώς να ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστή στο Android 13, στη σχετική ενότητα του ακόλουθου άρθρου.

QuickSteps#296 - Έλεγχος Παραβίασης Facebook, Διαγραφή Δεδομένων Και Ανενεργός Assistant Στο Android 13
Έλεγχος Παραβίασης Facebook, Διαγραφή Δεδομένων Και Ανενεργός Assistant Στο Android 13

Αυτή την εβδομάδα, διαγράφουμε τα δεδομένα μας από το κινητό πριν το πουλήσουμε, ενεργοποιούμε τις επιλογές για προγραμματιστές, και απενεργοποιούμε τον Google Assistant στο Android…

Εφόσον έχουμε ενεργές τις επιλογές προγραμματιστή, μπαίνουμε στις ρυθμίσεις και πατάμε τις “Επιλογές προγραμματιστή”.

Έπειτα, εντοπίζουμε την ενότητα “Δικτύωση”.

Στη συνέχεια, ενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στο “Απενεργοποίηση απόλυτης έντασης”.

Από εδώ και στο εξής, το Android δεν θα επιχειρεί να ρυθμίσει τα επίπεδα της έντασης του ήχου όταν χρησιμοποιούμε ασύρματα Bluetooth ακουστικά.

Πώς πραγματοποιώ έλεγχο για λογοκλοπή σε κείμενα εργασιών

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, και σε ορισμένες περιπτώσεις και στη δευτεροβάθμια, οι καθηγητές απαιτούν οι εργασίες των σπουδαστών να είναι πρωτότυπες, ή έστω να μην έχουν μεγάλο ποσοστό ομοιότητας με άλλες που ήδη έχουν γράψει στο παρελθόν άλλα άτομα.

Προφανώς, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε εξαιρετικά δημοφιλή θέματα, τα οποία ενδεχομένως έχουν αποτελέσει αντικείμενο πολλών εργασιών και μελετών.

Ευτυχώς, μπορούμε πολύ εύκολα να κάνουμε μόνοι μας έλεγχο για λογοκλοπή, πριν παραδώσουμε την εκάστοτε εργασία. Έτσι, διασφαλίζουμε ότι η εργασία μας είναι όσο το δυνατόν πιο “πρωτότυπη” γίνεται. Σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει το Plagiarisma, ένα site ειδικά σχεδιασμένο για έλεγχο λογοκλοπής.

Το Plagiarisma επιτρέπει να ελέγξουμε το κείμενο μας με αναζητήσεις στο Google Search και το Bing. Επιπλέον, υποστήριξη πάνω από 190 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών.

Αρχικά, επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα του Plagiarisma και κάνουμε επικόλληση το κείμενο μας στο σχετικό πλαίσιο.

Έπειτα, επιλέγουμε αν θέλουμε να γίνει έλεγχος μέσω του Google Search ή του Bing και κάνουμε κλικ στο κουμπί “Check Plagiarism”.

Το Plagiarisma θα πραγματοποιήσει τον έλεγχο και θα εμφανίσει το ποσοστό μοναδικότητας του κειμένου μας.

Η περιορισμένη έκδοση του Plagiarisma επιτρέπει τον έλεγχο μικρών κείμενων, ενώ δεν προσφέρει τη δυνατότητα λήψης αρχείου το οποίο περιέχει τις επισημάνσεις των τμημάτων του κειμένου που εντόπισε το εργαλείο σε άλλες πηγές, καθώς και τον σύνδεσμο της κάθε πηγής.

Ωστόσο, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε την πλήρη έκδοση δημιουργώντας έναν δωρεάν λογαριασμό. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πατάμε το κουμπί “Create a FREE account to continue”.

Μόλις δημιουργήσουμε τον λογαριασμό μας, μπορούμε να δούμε το κείμενο που ελέγξαμε για λογοκλοπή και να κατεβάσουμε το αρχείο με τις σχετικές επισημάνσεις πατώντας “Create PDF with results”.

Το περιεχόμενο του αρχείου μοιάζει με αυτό της ακόλουθης εικόνας. Με κόκκινο είναι επισημασμένες οι φράσεις που εντόπισε το Plagiarisma ότι έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλα κείμενα, τα οποία είναι διαθέσιμα online.

Πώς προσθέτω μουσική σε μία εικόνα

Συνήθως, προσθέτουμε μουσική σε εικόνες χρησιμοποιώντας εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργώντας Ιστορίες για το Instagram, ή Shorts για το YouTube. Ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο χωρίς τη χρήση αυτών των εφαρμογών.

Αρχικά, επισκεπτόμαστε τον ιστότοπο του Echowave και πατάμε “Get Started”.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “My device” και εντοπίζουμε και επιλέγουμε την εικόνα στην οποία θέλουμε να προσθέσουμε μουσική.

Στη συνέχεια, από το πλαίσιο “Add Media” πατάμε το “Upload Photo, Video or Audio”.

Μετά, πατάμε το “+ Add more” και διαλέγουμε τη μουσική που επιθυμούμε να προσθέσουμε στην εικόνα.

Έπειτα, προσαρμόζουμε τη διάρκεια που θέλουμε να έχει το βίντεο της εικόνας με τη μουσική και κάνουμε κλικ στο “Export”.

Τέλος, πατάμε “Download” και αποθηκεύουμε το τελικό αρχείο.

Το Echowave επιτρέπει να δημιουργούμε βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων χωρίς λογαριασμό. Επιπλέον, προσθέτει υδατογράφημα στο τελικό αρχείο. Αν θέλουμε να φτιάχνουμε βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας που δεν έχουν υδατογράφημα, τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό.

Πώς περιστρέφω εικόνες στα Windows 11 με εργαλεία του λειτουργικού συστήματος

Τα Windows διέθεταν πάντα εφαρμογές και προγράμματα που επιτρέπουν να εκτελούμε βασικές εργασίες, χωρίς την ανάγκη λήψης, εγκατάστασης, και χρήσης ανεξάρτητων εφαρμογών. Σε αυτό το QuickStep θα δούμε πώς περιστρέφουμε εικόνες με τρεις εφαρμογές των Windows 11.

Με την Εξερεύνηση αρχείων

Η περιστροφή εικόνων με την Εξερεύνηση αρχείων είναι ιδιαίτερα εύκολη, αρκεί να κάνουμε δεξί κλικ στην εικόνα που θέλουμε να περιστρέψουμε και να διαλέξουμε την ενέργεια της αρεσκείας μας.

Με την εφαρμογή Φωτογραφίες

Αρχικά, κάνουμε δεξί κλικ στην εικόνα και από το μενού “Άνοιγμα με” διαλέγουμε τις “Φωτογραφίες”.

Στη συνέχεια, πατάμε το κουμπί επεξεργασίας της εικόνας.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στα κουμπιά περιστροφής, ανάλογα προς τα πού θέλουμε να περιστρέψουμε την εικόνα.

Τέλος, πατάμε το “Επιλογές αποθήκευσης” και επιλέγουμε αν θέλουμε να αποθηκεύσουμε αντίγραφο της εικόνας, να αποθηκεύσουμε τις αλλαγές στο ίδιο αρχείο, ή να αντιγράψουμε την περιστραμμένη εικόνα στο πρόχειρο.

Με τη Ζωγραφική

Αρχικά, κάνουμε δεξί κλικ στην εικόνα και από το μενού “Άνοιγμα με” διαλέγουμε τη “Ζωγραφική”.

Μετά, πατάμε το μενού περιστροφής και χρησιμοποιούμε την ενέργεια που θέλουμε.

Όταν έχουμε περιστρέψει την εικόνα, πατάμε “Αρχείο” και επιλέγουμε αν θέλουμε να αποθηκεύσουμε τις αλλαγές στο ίδιο αρχείο κάνοντας κλικ στην “Αποθήκευση”, ή πατάμε “Αποθήκευση ως” για να αποθηκεύσουμε την περιστραμμένη εικόνα με διαφορετικό όνομα ως διαφορετικό αρχείο.

QuickSteps#314 - Έλεγχος Για Λογοκλοπή, Μουσική Σε Εικόνα, Αυτόματη Ρύθμιση Έντασης Ήχου Στο Android

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Γράψτε τη στο Questions.pcsteps.gr και ίσως τη δημοσιεύσουμε σε μελλοντικό οδηγό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps