Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » Ξενοδοχείο της Alienware, Τα emoji Καταστρέφουν τις Γλώσσες

Ξενοδοχείο της Alienware, Τα emoji Καταστρέφουν τις Γλώσσες

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Σας λείψαμε; Το ξέρουμε πως ναι, γι’ αυτό επιστρέψαμε για μία ακόμη εβδομάδα. Αυτή την εβδομάδα η τεχνολογία πέρασε από σαράντα κύματα. Η Αμερική συνεχίζει να χτυπά αλύπητα τις Κινέζικες εταιρείες, η Ρωσία τα έβαλε με το Telegram, και ρίχνουμε μια ματιά στη σχέση μεταξύ γλώσσας και emojis. Από την άλλη, η Alienware έφτιαξε δωμάτιο ξενοδοχείου, η Apple για μία ακόμη φορά πρωτοτύπησε, και άλλα πολλά.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Εμπάργκο της Αμερικής στις Κινέζικες Εταιρείες

Η Huawei έχει δεχθεί αλλεπάλληλα χτυπήματα από την Αμερικανική κυβέρνηση, αλλά τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα. Φαίνεται ο πρόεδρος της Αμερικής να τα έχει βάλει με τους πάντες, πέραν των καθαρόαιμων κατοίκων της ηπείρου του.

ViralSteps#34 - Ξενοδοχείο της Alienware, Τα emoji Καταστρέφουν τις Γλώσσες

Οι φοβίες του πλανητάρχη έχουν επιπτώσεις και στην τεχνολογία, με πρώτο θύμα τη Huawei. Πριν αρκετό καιρό, η εταιρεία προσπάθησε να κάνει άνοιγμα στην αμερικανική αγορά. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Ο λόγος που η Huawei δεν μπόρεσε να συνεργαστεί με την ΑT&Τ, ώστε να λανσάρει τα προϊόντα της στην Αμερική, ήταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Τότε οι υπεύθυνοι εμμέσως πλην σαφώς είπαν ότι οι συσκευές της εταιρείας υποκλέπτουν πληροφορίες των καταναλωτών, για να τις στέλνουν στην Κινέζικη κυβέρνηση.

Το δράμα συνεχίστηκε για την Huawei με τη διακοπή της συνεργασίας τους από το BestBuy, ενώ αυτή τη φορά το θύμα της υπόθεσης είναι η ZTE.

Η Αμερική απαγόρευσε στη ZTE να αγοράζει εξαρτήματα για την κατασκευή των συσκευών της από τις ΗΠΑ. Αναφέρεται ότι ο αποκλεισμός θα διαρκέσει 7 χρόνια, και πως αιτία όλου αυτού ήταν η ανακάλυψη ότι η ZTE έστελνε αγαθά στο Ιράν.

Όλο αυτό φαίνεται να προκάλεσε μία κατρακύλα, καθώς φέρεται η Google να μην παραχωρεί άδειες χρήσεις για το λειτουργικό της Android στην εταιρεία.

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό αν κάτι τέτοιο θα ισχύσει τελικά. Επίσης, δεν γνωρίζουμε αν η ZTE δεν θα λαμβάνει καν τον κώδικα του Android, και γενικότερα το επίπεδο του αποκλεισμού της από την Google.

Η Ρωσία Μισεί το Telegram

Είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί κάποιος που δεν γνωρίζει την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Για την ιστορία, τονίζουμε ότι ιδρυτής της εταιρείας είναι ο Ρώσος Pavel Durov, ενώ το ατού της εφαρμογής είναι η υψηλού επιπέδου κρυπτογράφηση των μηνυμάτων.

Τώρα που είπαμε λίγα πράγματα, ας περάσουμε στο θέμα, που δεν είναι άλλο από τη Ρωσία εναντίον ενός Ρώσου, και του κόσμου όλου. Η Ρωσική κυβέρνηση μισεί την ιδιωτικότητα, και το δείχνει χωρίς να ντρέπεται.

Το γεγονός ότι όλα τα μηνύματα κρυπτογραφούνται δεν αρέσει στους Ρώσους αξιωματούχους, οι οποίοι ανέφεραν πως το Telegram ενθαρρύνει του πολίτες να επικοινωνούν ιδιωτικά μεταξύ τους, και με τον έξω κόσμο.

Σα δε ντρέπονται τα καθίκια. Μιλάνε μεταξύ τους, και θέλουν ιδιωτικές συζητήσεις; Α πα πα, ντροπής πράγματα.

Κάπως έτσι, η κυβέρνηση απαίτησε να της παραδοθούν τα κλειδιά κρυπτογράφησης, ώστε να μπορεί να αποκρυπτογραφεί τις συνομιλίες των πολιτών.

Η άρνηση του Telegram να συμμορφωθεί οδήγησε στις δικαστικές αίθουσες, και σας αφήνουμε να μαντέψετε τι έγινε. Σωστά, η Ρώσικη δικαιοσύνη στάθηκε στο πλευρό της Ρώσικης κυβέρνησης.

Παρ’ όλα αυτά, το Telegram απέφυγε προς το παρόν το θέμα, τονίζοντας πως όλες οι συνομιλίες είναι απόλυτα ιδιωτικές, ότι τα δεδομένα κρυπτογραφούνται εξ ολοκλήρου, και δεν υπάρχει κανένα κλειδί να δοθεί που να αντιστρέφει την κατάσταση.

Όπως και να έχει, η Ρωσία έστειλε αίτημα προς την Google και την Apple, ζητώντας να αφαιρέσουν την εφαρμογή από τα καταστήματα εφαρμογών που διατηρούν.

Δεν ξέρουμε τι θα απαντήσουν οι εταιρείες μεγαθήρια, αλλά οι χρήστες μπορούν να προμηθεύονται αν θέλουν τα αρχεία APK των εφαρμογών από διάφορά site.

Μία από τις ιστοσελίδες είναι το APKMirror, το οποίο έλαβε επίσης αίτημα για αφαίρεση της εφαρμογής. Ευτυχώς, όπως είπαν οι ίδιοι στο Twitter, προς το παρόν αγνοούν την απαίτηση της Ρωσικής κυβέρνησης.

Ό,τι κι αν κάνει η οποιαδήποτε κυβέρνηση, οι χρήστες πάντα θα βρίσκουν τον τρόπο. Ένας και μόνο χρήστης αν βρει το APK της εφαρμογής, αρκεί για να το δώσει σε δεκάδες, που θα γίνουν εκατοντάδες, και πάει λέγοντας.

Τα Emoji Καταστρέφουν τις Γλώσσες του Κόσμου

Ότι ο κόσμος τα έχει χαμένα, το ξέραμε. Πως κανείς δεν το αρνείται, και ότι απλά έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό, το ξέραμε. Αλλά ότι θα καταλήγαμε να φοβόμαστε πως τα emoji καταστρέφουν την οποιοδήποτε γλώσσα, δεν το περιμέναμε.

Το YouTube παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που πραγματοποίησε σε δείγμα 2000 Βρετανών, ηλικίας 16 έως 65 ετών.

Στην έρευνα αυτή ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να πουν την άποψή τους σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η γλώσσα τους σήμερα.

Είναι εντυπωσιακό που το 94% από αυτούς είπε ότι η γλώσσα δεν χρησιμοποιείται σωστά πλέον. Παράλληλα, 4 στους 5 δήλωσαν ότι ιδιαίτερα τα νεαρά άτομα δεν κάνουν σωστή χρήση της γλώσσας.

Ακόμη κι αν τα συγκεκριμένα νούμερα δεν λένε κάτι, ίσως ακουστεί ενδιαφέρουν που 3 στους 4 πιστεύουν ότι η αιτία όλου αυτού είναι τα emoji.

Την ίδια στιγμή, ένας υπεύθυνος του YouTube ανακοίνωσε πως τα βίντεο που αφορούν την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας παρουσιάζουν άνοδο κατά 126%. Αυτό από μόνο του είναι ενθαρρυντικό, καθώς δείχνει ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται να μάθει τη γλώσσα του.

Η γενικότερη χρήση των emoji δεν είναι ανησυχητική. Το πρόβλημα που κάποιοι εντοπίζουν είναι τα νεότερα μέλη της κοινωνίας μας, καθώς πλέον τα παιδιά γεννιούνται κυριολεκτικά με ένα κινητό στο χέρι.

Αν λοιπόν κάνουν συχνή χρήση των emoji, ίσως μάθουν να “μιλούν” με αυτά, και εν τέλει δεν εκπαιδευτούν να χρησιμοποιούν ούτε καν απλές λέξεις, κάτι που έχει ιδιαίτερη βάση, καθώς τα emoji αντικαθιστούν μικρές βασικές λέξεις.

Ας ελπίσουμε ότι η μέρα αυτή θα αργήσει να έρθει ή δεν θα έρθει ποτέ, αν και τα emoji έχουν χαρακτηριστεί ως η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη γλώσσα.

Η Apple Πρωτοτυπεί

Το όλο θέμα με τις φήμες περί νέων μοντέλων κινητών έχει καταντήσει ελεεινό. Καθημερινά διαβάζουμε δεκάδες άρθρα με φήμες για το επόμενο μοντέλο της μίας ή της άλλη εταιρείας.

Αρκεί να σας πούμε πως την ημέρα που ανακοινώθηκε απλά το όνομα του Huawei P20, διαβάσαμε γύρω στα είκοσι άρθρα για αυτό. Φήμες για τα χαρακτηριστικά του, λεπτομέρειες για την εμφάνισή του, ακόμη και άρθρα σύγκρισης των εκδόσεων.

Αν είναι δυνατόν να γράφουν συγκριτικά άρθρα πριν καν κυκλοφορήσει η συσκευή. Σύγκριση με βάση τις φήμες; Ποιος τη γράφει, και ποιος τη διαβάζει; Αξιοθρήνητη κατάσταση.

Εννοείται πως όλο αυτό δεν έχει τέλος. Ποιο τέλος, δηλαδή, που συνεχώς γίνεται χειρότερο. Δυστυχώς, το χεράκι του σε όλο αυτό βάζει και το κοινό, γιατί οι αναγνώστες φταίνε που “ψαρώνουν” από τους τίτλους, και ανοίγουν τέτοια άρθρα.

“ΦΗΜΗ: Άκουσα από έγκυρες πηγές ότι η Apple θα κυκλοφορήσει ένα νέο iPhone φέτος. Θα έχει οθόνη. Και κάμερα. Και θα λειτουργεί με μπαταρία.

Μην το πεις σε κανέναν όμως. ” αναφέρει στο Twitter ο Marques brownlee, ένας από τους γνωστότερους δημιουργούς στο YouTube σχετικά με την τεχνολογία, με πάνω από 6 εκατομμύρια συνδρομητές.

Εμείς θα συμφωνήσουμε με τον από πάνω, που τα λέει μία χαρά, και ο νοών νοείτω. Μία συμβουλή, μην πιστεύετε σε τέτοιες δημοσιεύσεις. Κάντε έρευνα. Αν όντως υπάρχει κάποια ανακοίνωση, θα είναι επίσημα στην ιστοσελίδα και τα social media της εταιρείας.

Δωμάτιο της Alienware σε Ξενοδοχείο

Σε όλους μας αρέσουν οι διακοπές, και κανείς δεν θα έλεγε όχι σε λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς.

Παράλληλα, υπάρχουν ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια, από ένα μονάστερο με μερικά ευρώ τη βραδιά, μέχρι το θεματικό δωμάτιο της Alienware στο Hilton Hotel του Παναμά.

Το συγκεκριμένο δωμάτιο έχει σχεδιαστεί με σκοπό να γίνει το όνειρο κάθε gamer, μαζί και ο παράδεισος των διακοπών του.

Στο χώρο θα βρούμε ένα σύστημα της Alienware με επεξεργαστή Intel Core i7-8700, 32GB DDR4 RAM, και την GeForce GTX 1080 Ti.

Τώρα αν για κάποιο λόγο θέλουμε να πέσουμε στο κρεβάτι, θα μας περιμένει ένα Alienware laptop με τον επεξεργαστή Core i7-7700HQ, 32GB DDR4 RAM, και για κάρτα γραφικών την GeForce GTX 1070.

Αν πάλι τα παραπάνω δεν μας λένε τίποτα, τότε ίσως μας ενδιαφέρει η ειδική καρέκλα προσομοίωσης αγώνων δρόμου. Σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη NASA, βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου μπροστά σε μία OLED TV των 65 ιντσών με 4K ανάλυση, και περιτριγυρίζεται από ένα 5.1 σύστημα ήχου.

Τέλος, πέρα από όλα αυτά, θα βρούμε ένα σετ Oculus Rift για VR gaming, ένα Xbox One Elite, και ειδικά ρυθμισμένο φωτισμό που αντιδρά κατά το παιχνίδι μας με τα Alienware Effects.

Σε περίπτωση λοιπόν που βρεθούμε στον Παναμά, μία νύχτα στο δωμάτιο της Alienware θα μας στοιχίσει 349 δολάρια, που ειλικρινά δεν είναι και τόσο ακριβά όσο θα περιμέναμε. Πάντως, δεν την προτείνουμε για “ρομαντική εξόρμηση”.`

Αποκλεισμός των Μηνυμάτων Τηλεφωνητή

Καθώς γράφαμε για την υψηλή τεχνολογία της Alienware, μας ήρθε μία ειδοποίηση στο Twitter. Κάποιοι λέει χρησιμοποιούν ακόμη την υπηρεσία τηλεφωνητή στο κινητό τους.

Το θέμα ξεθάφτηκε γιατί κάποιοι θέλουν η Google να στέλνει spam μηνύματα στους τηλεφωνητές. Τώρα είτε ισχύει κάτι τέτοιο, είτε όχι, δεν μας καίγεται καρφάκι.

Εμάς το πρόβλημά μας είναι η παροπλισμένη υπηρεσία τηλεφωνητή. Καλά, οι εταιρείες μας τη φορτώνουν για να δικαιολογήσουν όσα μας τρώνε. Εντάξει με όσους αφήνουν μηνύματα όταν δεν το σηκώνουμε.

Εσείς όμως οι ανεγκέφαλοι που καλείτε τον τηλεφωνητή για να τα ακούσετε; Πώς ζείτε ακόμη; Δώστε μας έναν ουσιαστικό λόγο να χρεωθεί κάποιος για να ακούσει ένα μήνυμα.

https://twitter.com/matthaig1/status/986658523361759232

Όπως λέει και ο τύπος στο tweet, ψηφίζουμε να αποκλειστούν τα φωνητικά μηνύματα. Δεν το λες και ανούσιο θέμα. Γι' αυτό και και απασχόλησε τόσο πολύ το διαδίκτυο.

Για να σταματήσει όμως μία και καλή αυτό το σκηνικό, ας διαβάσουμε προσεκτικά το παραπάνω tweet.

“Θα συμφωνήσω. Εφόσον μπορούν να με βρουν με ένα μήνυμα, το WhatsApp, στο email της δουλειάς, ή το προσωπικό μου, με ένα προσωπικό μήνυμα στο Twitter ή το Instagram, στο Facebook Messenger, με ένα γράμμα ή ένα τηλέφωνο, ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΗΜΑΡΤΟΝ”

Πραγματικά ήμαρτον, λες και δεν έχετε άλλους τρόπους. Τσάμπα κόπος, κανείς δεν θα ακούσει εξήντα δευτερόλεπτα σιωπής ή ακανόνιστων θορύβων.

Δωρεάν Αυτοκίνητο με 100 Retweet

Πριν πραγματικά πολύ καιρό, ένας τύπος κέρδισε δωρεάν φτερούγες για ένα χρόνο από τα Wendy’s. Χρειάστηκε να ρωτήσει πόσα retweet θέλουν για να του τις δώσουν, και τελικά τα κέρδισε με την αξία του, και λίγη βοήθεια.

Αρκετοί από τότε έχουν προσπαθήσει να πάρουν τζάμπα αγαθά με αντίστοιχους τρόπους. Κανείς όμως δε φαίνεται να τα κατάφερε, τουλάχιστον από όσο γνωρίζουμε.

Κάπως έτσι ένας χρήστης του Twitter προσπάθησε να κερδίσει μία Mercedes-Benz. Έτσι έστειλε μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο Twitter, και τους ζάλισε λίγο.

https://twitter.com/ohen39/status/985553030996049920

“Πόσα retweets θέλετε για να μου δώσετε ένα δωρεάν αυτοκίνητο;”, ρώτησε εις τριπλούν. Τελικά πήρε μία απάντηση, αν και πιθανότατα δεν ήταν αυτό που περίμενε: “Πόσα retweets για να μας αφήσεις ήσυχους”;

Το λάθος του μάλλον ήταν το νούμερο που ζήτησε, καθώς 100 retweet τα συγκεντρώνεις για πλάκα. Βέβαια μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί πάνω από 74 χιλιάδες.

Ο Ήχος του Παγκόσμιου Χάρτη σε Πιάνο

Έχετε σκεφτεί ποτέ αν ο παγκόσμιος χάρτης έχει ήχο; Ή γενικότερα αν οποιοδήποτε σχήμα έχει ήχο; Ούτε κι εμείς, έτσι για να λέμε τις αλήθειες μας.

Υπήρξε κάποιος όμως που σκέφτηκε έξω από τα καθιερωμένα, και τελικά κατάφερε να αναπαράγει τον ήχο του παγκόσμιου χάρτη.

https://twitter.com/karaweeks_/status/986306004894744576

Είναι άγνωστο ποιος είναι ο δημιουργός του βίντεο, καθώς η κοπέλα που το αναδημοσίευσε “ξέχασε” να τον αναφέρει.

Παρ’ όλα αυτά, το δημιούργημά του είναι εκπληκτικό. Ταυτόχρονα, δείχνει πως μόνο αν σκεφτείς έξω από τα καλούπια καινοτομείς πραγματικά.

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Κάπου εδώ έφτασε στο τέλος του το ViraSteps αυτής της εβδομάδας. Ελπίζουμε να σας άρεσε, και να θυμάστε ότι κανένα emoji δεν μπορεί να σβήσει τη γλώσσα μας.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, μακρυά από φήμες, και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε. Κάνει καλό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps