Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Φθηνές Καλοκαιρινές Διακοπές: Οι Καλύτερες Ταξιδιωτικές Ιστοσελίδες

Φθηνές Καλοκαιρινές Διακοπές: Οι Καλύτερες Ταξιδιωτικές Ιστοσελίδες

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Για πολλούς από εμάς, οι καλοκαιρινές διακοπές δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Χρειαζόμαστε λίγες ημέρες μακριά από την καθημερινότητα, να απολαύσουμε τον ήλιο, τη θάλασσα, να δούμε νέα μέρη, και να “φορτίσουμε τις μπαταρίες”. Ακόμα κι αν τα οικονομικά μας δεν είναι στα πιο ανθηρά τους, θα βρούμε τρόπο έστω για ένα σύντομο ταξίδι. Ας δούμε τις ταξιδιωτικές ιστοσελίδες που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε φθηνές καλοκαιρινές διακοπές.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αν σας ενδιαφέρουν οι διακοπές ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου, δείτε τον αναλυτικό οδηγό στο νέο μας site lifesteps.gr, και μείνετε συντονισμένοι στην κατηγορία ταξίδια – διακοπές, για μελλοντικές προτάσεις σε κάθε άκρη της Ελλάδας, και όχι μόνο.

Ξενοδοχεία, και καταλύματα

Το πρώτο πράγμα που συνήθως κοιτάμε όταν οργανώνουμε τις καλοκαιρινές διακοπές μας, είναι τα ξενοδοχεία. Το να πετύχουμε ένα καλό δωμάτιο για τον προϋπολογισμό μας είναι εξαιρετικό κίνητρο για να επιλέξουμε τον προορισμό των διακοπών.

Σίγουρα υπάρχουν κι αυτοί που προτιμούν το camping, ακόμη και το ελεύθερο, αλλά για τους περισσότερους από εμάς, σαν το ξενοδοχείο δεν έχει.

Booking.com

Ίσως ο πιο γνωστός ιστότοπος για διακοπές στην Ελλάδα και το εξωτερικό να είναι το Βooking.com. Δε θεωρούμε ότι υπάρχει κάποιος που διαβάζει αυτό το άρθρο και δεν το έχει έστω ακουστά.

Φθηνές Καλοκαιρινές Διακοπές: Οι Καλύτερες Ταξιδιωτικές Ιστοσελίδες

Στο Booking.com μπορούμε να κάνουμε κράτηση σε καταλύματα από όλο τον κόσμο, επιλέγοντας ακριβώς αυτό που θέλουμε με τη βοήθεια των αναλυτικών φίλτρων του.

Η σελίδα προσφέρει λεπτομερείς οδηγούς για αρκετούς προορισμούς, οι οποίοι περιλαμβάνουν αξιοθέατα, δραστηριότητες, και άλλα.

Επίσης, θα βρούμε προτάσεις από ντόπιους, που σε συνδυασμό με τα σχόλια βοηθούν να σχεδιάζουμε τις τέλειες καλοκαιρινές διακοπές.

TravelStaytion

Όλοι έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια το AirBNB, που επιτρέπει σε οποιονδήποτε ιδιώτη να νοικιάσει το σπίτι του σε κάποιον ταξιδιώτη για λίγες ημέρες. Κάποιοι μπορεί να νοικιάσουν ένα δωμάτιο μόνο του σπιτιού, ή ακόμα και τον καναπέ τους.

Μία παρόμοια ιστοσελίδα με το AirBNB με μικρότερη έκταση, που ίσως αυτό βοηθήσει στο να βρούμε ακόμη χαμηλότερες τιμές, είναι το TravelStaytion.

H πλοήγηση στη σελίδα είναι ευχάριστη, και καθημερινά προστίθενται αμέτρητες νέες καταχωρήσεις, για την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να βρούμε μια καλή ευκαιρία.

Travelplanet24

Στον τομέα των ξενοδοχείων, το travelplanet24 συνεργάζεται με το Booking.com, και άρα είτε ψάξουμε στο ένα είτε στο άλλο, θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα.

Ένας λόγος όμως να ξεκινήσουμε από το travelplanet24 για να οργανώσουμε τις καλοκαιρινές διακοπές, είναι πως μπορούμε από την ίδια σελίδα να κλείσουμε αεροπορικά και ακτοπλοϊκά, μέχρι και να νοικιάσουμε αυτοκίνητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το travelplanet24 παρέχει ασφάλεια για οποιοδήποτε αυτοκίνητο ενοικιάσουμε από αυτό.

Αεροπορικά και Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια

Λένε πώς δεν έχει τόση σημασία ο προορισμός, όσο το ταξίδι. Βέβαια, αυτό το λένε σαν γενικότερη στάση ζωής, και όχι τόσο για τις καλοκαιρινές διακοπές. Σε κάθε περίπτωση όμως, όπου κι αν θέλουμε να φτάσουμε, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ταξιδέψουμε.

Είτε προτιμούμε την άνεση του αεροπλάνου, ή ο προορισμός μας είναι προσβάσιμος με πλοίο, θα βρούμε ιστοσελίδες που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τις καλύτερες προσφορές και να κλείσουμε τα εισιτήριά μας.

Airshop

Κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων κάνουμε είτε από τις επίσημες σελίδες εταιρειών όπως η Aegean Airlines ή η Olympic Air, είτε μέσω ιστοσελίδων όπως το Airshop.

Το πλεονέκτημα αυτών των ιστοσελίδων είναι πως ελέγχουν πολλαπλές αεροπορικές εταιρείες, αλλά και πακέτα προσφορών από ταξιδιωτικές ιστοσελίδες, για να φέρουν ευκαιρίες που θα ήταν δύσκολο αλλιώς να εντοπίσουμε.

Ενώ όπως λέει και το όνομά του, η βασική παροχή αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια, από το Airshop έχουμε τη δυνατότητα να ψάξουμε και να κλείσουμε και το ξενοδοχείο της επιλογής μας.

Ενδιαφέρον προκαλεί η δυνατότητα που προσφέρει το Airshop να εντοπίζουμε εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Αν θέλουμε, μπορούμε να ζητήσουμε πακέτο προσφοράς για τη διαμονή μας κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

airtickets

Για πολλούς από εμάς, το airtickets είναι η πρώτη μας σκέψη όσον αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια. Και όχι άδικα, καθώς είναι μία από τις παλαιότερες ιστοσελίδες στην Ελλάδα για την αναζήτηση αεροπορικών.

Το Airtickets.gr ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000, που, για όσους θυμάστε, δεν είχαμε καν ADSL στην Ελλάδα, μπαίναμε στο ίντερνετ με dial-up και χρονοχρέωση.

Όπως και το Airshop που είδαμε προηγουμένως, και το Airtickets δεν περιορίζεται μόνο στα αεροπορικά, αλλά θα βρούμε προσφορές σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ακτοπλοϊκά, κρουαζιέρες, ή πακέτα για γκρουπ.

Ferries Booking

Μέσω του Ferries Booking θα βρούμε ακτοπλοϊκά εισιτήρια στις καλύτερες τιμές, για όλη την Ελλάδα, και αρκετές χώρες του εξωτερικού.

Η σελίδα διαθέτει αρκετά καθαρό περιβάλλον, και οργάνωση βάσει κατηγοριών στο κύριο μενού της.

DigiTickets.gr

Σε παράλληλο ρεύμα με το Ferries Booking κινείται και το DigiTickets.gr. Μας βοηθά να βρούμε εισιτήρια για αρκετούς προορισμούς ανά τον κόσμο, και όλη την Ελλάδα.

Κατά την υποκειμενική μας άποψη, το DigiTickets.gr έχει καλύτερο περιβάλλον χρήστη από το Ferries Booking, ενώ διαθέτει και το πρόγραμμα DigiTickets Club που μπορεί να μας εξασφαλίσει κάποια προνόμια.

Kiwi.com

Μέσω του Kiwi.com θα βρούμε πτήσεις για όλο τον κόσμο, με την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση της εταιρείας.

Ένα πλεονέκτημα του Kiwi.com σε σχέση με τις άλλες αντίστοιχες σελίδες, είναι ότι δημιουργεί προτάσεις προορισμών σχετικές με εμάς, λειτουργώντας με παρόμοιο τρόπο με το πλέον γνωστό σε όλους targeted advertising.

Βέβαια, για να λειτουργήσει αυτή η λειτουργία, θα πρέπει να έχουμε δημιουργήσει δωρεάν λογαριασμό στην ιστοσελίδα.

Ενοικίαση, στάθμευση αυτοκινήτου

Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε το δικό μας αυτοκίνητο μαζί μας στις διακοπές – ή αν δεν έχουμε κάποιο δικό μας όχημα – η ενοικίαση αυτοκινήτου θα μας λύσει τα χέρια.

Στο κάτω-κάτω, γιατί να περιοριστούμε στο ξενοδοχείο και τη γύρω περιοχή, όταν μπορούμε να εξερευνήσουμε και άλλα μέρη με την άνεσή μας.

Rental Cars

Αρχικά θα αναφέρουμε τη γνωστή Rental Cars, που σε βοηθά να βρεις την καλύτερη προσφορά, για όσες ημέρες κι αν θες να ενοικιάσεις ένα αυτοκίνητο. Όπως φαίνεται και από το σχεδιασμό της, πρόκειται για παράρτημα του Booking.com

Συνεργάζεται με πάνω από δέκα αλυσίδες ενοικίασης οχημάτων, κάτι που βοηθά πολύ να διατηρείται η ποικιλία των τιμών.

Kosmos Car Rental

Η Kosmos Car Rental είναι μία Ελληνική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων με δικό της στόλο οχημάτων, και αρκετά υποκαταστήματά σε όλη την Ελλάδα.

Οι τιμές που θα βρούμε είναι ιδιαίτερα λογικές, ενώ οι ποικιλία των οχημάτων θα καλύψει κάθε ανάγκη κατά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Eparking

Όταν ταξιδεύουμε αεροπορικώς, ένα σημαντικό κομμάτι του ταξιδιού είναι η μετάβαση μέχρι το αεροδρόμιο. Κάποιοι θα αγγαρέψουμε ένα γνωστό ή συγγενή να μας πάει, άλλοι θα πάρουμε συγκοινωνία ή ταξί.

Πάντως, αν η άνεσή μας είναι σημαντική και θέλουμε να πάρουμε το δικό μας αυτοκίνητο, το eparking.gr είναι μια υπηρεσία που διαθέτει φυλασσόμενους χώρους στάθμευσης κοντά στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ελλάδας.

Εμείς επιλέγουμε το αεροδρόμιο που θέλουμε, τις ημερομηνίες για τις οποίες ενδιαφερόμαστε, και η σελίδα μας βρίσκει θέση στάθμευσης.

Easyairpark

Χάριν ποικιλίας, θα δούμε και το Easyairpark, που προσφέρει υπηρεσίες στάθμευσης αποκλειστικά για το Ελευθέριος Βενιζέλος. Με δεδομένο πως σχεδόν το 50% του πληθυσμού της χώρας βρίσκεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής, είναι λογικό.

Η ιστοσελίδα είναι καλύτερα δομημένη από αυτή του Eparking, και ιδιαίτερα εύχρηστη.

Πακέτα διακοπών

Σε όλες τις παραπάνω ιστοσελίδες που αναφέραμε, ουσιαστικά εμείς συνθέτουμε τις διακοπές μας, συνδυάζοντας ξενοδοχεία και μεταφορικά.

Για όσους όμως μας κουράζει αυτή η διαδικασία, και θέλουμε μια πιο εύκολη εναλλακτική, τα έτοιμα πακέτα διακοπών είναι μια καλύτερη λύση.

Συν ότι είναι πιθανό να βρούμε ένα πακέτο προσφοράς που να συμφέρει καλύτερα σε σχέση με το να κλείσουμε τα πάντα χωριστά.

Ekdromi

Το Ekdromi.gr είναι μία ελληνική σελίδα με πακέτα προσφορών για κάθε πιθανή περίοδο διακοπών. Θα βρούμε προσφορές κυριολεκτικά για οποιοδήποτε λόγο, ακόμα και για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Στην αρχική σελίδα μπορούμε να δούμε τις προσφορές περιορισμένου χρόνου, κατηγορίες δημοφιλών πακέτων, και άλλα.

Για κάθε προσφορά πληροφορούμαστε το ποσοστό της έκπτωσης, τις ημερομηνίες, και τις παροχές. Παράλληλα, μπορούμε να δούμε σε πόση ώρα λήγει η προσφορά, πόσοι την έχουν επιλέξει, και αρκετές φωτογραφίες.

holidayme

Για πολλούς από εμάς οι διακοπές είναι χαλάρωση, αλλά για μερικούς είναι εμπειρία. Όποια κι αν είναι η προτίμησή μας, το holidayme θα μας βρει πακέτα διακοπών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εκτός από ξενοδοχεία, πτήσεις, και τα τυπικά, θα βρούμε μια ολόκληρη ενότητα αφιερωμένη σε δραστηριότητες, και με δυνατότητα κράτησης online.

Voyagin

Αν θέλετε αξέχαστες διακοπές, αυτό ακριβώς είναι που υπόσχεται το Voyagin.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αφορά ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ασία, από τη μία άκρη της στην άλλη, και τα πακέτα διακοπών που προσφέρει δίνουν έμφαση σε αξιοθέατα και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

bookmundi

Tο bookmundi προσφέρει ολοκληρωμένα ταξίδια για οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου. Εμείς επιλέγουμε τον προορισμό μας, και το bookmundi βρίσκει τα καλύτερα πακέτα δραστηριοτήτων

Τα πακέτα αυτά είναι απόλυτα οργανωμένα, και κάθε ημέρα προσφέρει συγκεκριμένα πράγματα για να κάνουμε.

Προφανώς στα ταξίδια μας αυτά έχουμε ελεύθερο χρόνο, απλώς στόχος του bookmundi είναι να γνωρίσουμε τον προορισμό μας όσο καλύτερα γίνεται.

Κάτι διαφορετικό…

Οι λέξεις αεροπλάνο-πλοίο-ξενοδοχείο περιγράφει τις καλοκαιρινές διακοπές για τους περισσότερους από εμάς. Αν όμως φέτος θέλουμε κάτι διαφορετικό, οι παρακάτω ταξιδιωτικές ιστοσελίδες προσφέρουν ακριβώς αυτό.

Eurail

Έχετε σκεφτεί να κάνετε το γύρο της Ευρώπης με τρένο; Με το εκτεταμένο σιδηροδρομικό δίκτυο που ενώνει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, και γραφικές διαδρομές που δεν θα δούμε με κανένα άλλο μέσον, αξίζει μια επίσκεψη στο Eurail.

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξουμε τη διάρκεια του ταξιδιού, και πόσοι θα βρίσκονται μαζί μας, αν βρίσκονται.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός χάρτη, επιλέγουμε τις χώρες που θέλουμε να επισκεφθούμε.

Όπως είναι λογικό, τα τρένα δεν περνούν θάλασσες – με εξαίρεση τη Μάγχη – γι’ αυτό και στην περίπτωση που το ταξίδι μας απαιτεί πλοίο, πληρώνουμε κάτι παραπάνω.

Να αναφέρουμε ότι στις τιμές δεν περιλαμβάνεται η διαμονή στην κάθε χώρα. Άλλωστε δεν είναι απαραίτητο να περάσουμε τη νύχτα σε κάποιο ξενοδοχείο.

Έτσι κι αλλιώς, μπορούμε να αλλάξουμε όσα τρένα ή χώρες θέλουμε από τις 00:01 έως τις 23:59, και να θεωρηθούν όλα μια μέρα ταξιδιού.

Eightydays

Μιας που είδαμε πώς να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη με τρένο, ας δούμε πώς θα το κάνουμε και με αεροπλάνο.

Το Eightydays.me μας δημιουργεί το πιο οικονομικό αεροπορικό ταξίδι στην Ευρώπη.

Στην αρχική σελίδα διαλέγουμε τις επιθυμητές ημερομηνίες, το αεροδρόμιο αναχώρησης, και το μέρος της Ευρώπης που θέλουμε να ταξιδέψουμε.

Ύστερα, θα δούμε τον χάρτη της Ευρώπης με τις πόλεις, και διανυκτερεύσεις που μας προτείνει στη κάθε μια.

Στο δεξιό μέρος της σελίδας θα δούμε τις πόλεις, τις ημερομηνίες και τις νύχτες που θα διανυχτερεύσουμε σε κάθε πόλη.

Παράλληλα, υπάρχουν συγκριτικές τιμές σε καταλύματα του Booking ή του Airbnb, ώστε να μπορούμε να υπολογίσουμε πόσο θα μας κοστίσουν οι καλοκαιρινές διακοπές.

Rome2rio

Τελευταίο στη λίστα είναι το Rome2rio, και πρόκειται για το πιο ιδιαίτερο site που είδαμε μέχρι τώρα.

Εμείς αρχικά διαλέγουμε τις πόλεις αναχώρησης και προορισμού. Στη συνέχεια, το Rome2rio κάνει τα μαγικά του, και μας εμφανίζει όλους του πιθανούς τρόπους άφιξης στον προορισμό μας.

Η ιστοσελίδα συνδυάζει αεροπλάνο, καράβι, αμάξι, τρένο, λεωφορείο, ταξί, ακόμη και περπάτημα.

Στα δεξιά μπορούμε να δούμε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς, το πόσο κοστίζουν, και πόσες ώρες θα χρειαστεί να περάσουν μέχρι να φθάσουμε.

Εσείς οργανώσατε τις καλοκαιρινές διακοπές;

Είτε τις βλέπουμε ως απαραίτητη πολυτέλεια ή σαν ανάγκη, οι καλοκαιρινές διακοπές για πολλούς από εμάς είναι μη-διαπραγματεύσιμες, ανεξαρτήτως της οικονομικής μας κατάστασης.

Είτε επιλέξουμε έναν από τους αμέτρητους υπέροχους προορισμούς στην Ελλάδα, είτε αποφασίσουμε να γυρίσουμε τον κόσμο, οι ταξιδιωτικές ιστοσελίδες θα βοηθήσουν να πετύχουμε τις καλύτερες και πιο συμφέρουσες προσφορές.

Εσείς έχετε οργανώσει τις καλοκαιρινές διακοπές για φέτος; Είχατε κάποια θετική ή αρνητική εμπειρία με τις παραπάνω ιστοσελίδες; Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps