Home » Smartphones-Tablets » Δεύτερος Λογαριασμός Χρήστη Android Με το Xiaomi Second Space

Δεύτερος Λογαριασμός Χρήστη Android Με το Xiaomi Second Space

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στα Windows έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε όσους λογαριασμούς χρηστών θέλουμε. Παράλληλα, κάθε λογαριασμός έχει διαφορετικά δικαιώματα, επιλέγει ο ίδιος την εμφάνιση των Windows, και πολλά ακόμη. Μέχρι τώρα έχουμε δει ότι είναι δυνατό να υπάρχει δεύτερος λογαριασμός χρήστη Android στην ίδια συσκευή. Για τον ίδιο σκοπό, η Xiaomi δημιούργησε το Xiaomi Second space, το οποίο έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η δημοσίευση είναι μια προσφορά του GearBest. Βρείτε όλα τα νεότερα μοντέλα της Xiaomi, με ελληνικό μενού, και σε αρκετά χαμηλότερες τιμές απ' ότι θα τα προμηθευτείτε στην Ελλάδα.

Τι είναι το Xiaomi Second space

Το Second space της Xiaomi έκανε την εμφάνισή του με το MIUI 7. Τότε ονομάζονταν Child Mode, και ήταν μία ρύθμιση που επέτρεπε στον χρήστη να επιλέξει τις εφαρμογές που θα είναι προσβάσιμες από τους υπόλοιπους χρήστες.

Δεν το λες και εντυπωσιακό, ενώ δεν χρειάζεται να είμαστε διάνοιες για να καταλάβουμε πως δεν είναι ένας δεύτερος λογαριασμός χρήστη Android.

Δεύτερος Λογαριασμός Χρήστη Android Με το Xiaomi Second Space

Με την έκδοση MIUI 8 το Child Mode εξαφανίστηκε, και αντικαταστάθηκε από το Xiaomi Second space.

Πλέον, ως κάτοχος του τηλεφώνου, είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε έναν νέο επιπλέον “λογαριασμό”.

Αυτός ο δεύτερος λογαριασμός χρήστη Android έχει ξεχωριστή αρχική οθόνη, νέους φακέλους, και δικές του εφαρμογές.

Εννοείται πως η συσκευή μας έχει ήδη έναν λογαριασμό χρήστη που εκμεταλλεύεται τον αποθηκευτικό χώρο, και γενικότερα το κινητό. Το πρόβλημα εδώ είναι πως τα πάντα είναι διαθέσιμα σε όλους, εκτός αν χρησιμοποιούμε ανεξάρτητες εφαρμογές.

Αν όμως δημιουργηθεί ένας δεύτερος λογαριασμός χρήστη Android με τη βοήθεια του Xiaomi Second space, τότε εμείς θα επιλέγουμε τι θα βλέπουν οι υπόλοιποι. Μπορούμε αν θέλουμε να απενεργοποιήσουμε τη σχετική ειδοποίηση, ώστε να μην γνωρίζουν καν την ύπαρξη του Second space.

Το Second space ονομάζεται “Δεύτερος Χώρος” στην Ελληνική έκδοση, ενώ στη διάρκεια του οδηγού θα παραθέτουμε τις ρυθμίσεις και στις δύο γλώσσες.

Δεύτερος Λογαριασμός Χρήστη Android με το Second space

Για να χρησιμοποιήσουμε το Second space, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις του κινητού μας, και εντοπίζουμε το “Second space”, ή “Δεύτερος Χώρος”.

Άμεσα βλέπουμε την εισαγωγική οθόνη, που μας πληροφορεί για τα πλεονεκτήματα του Second space, οπότε πατάμε “Turn on Second space”, ή “Ενεργοποίηση Δεύτερου Χώρου”.

Δεν θα χρειαστεί πολλή ώρα μέχρι να δούμε ότι το Second space έχει δημιουργηθεί, και πατάμε “Continue”, ή “Συνέχεια”.

Στο σημείο αυτό θα ερωτηθούμε για τον τρόπο εισόδου στο Xiaomi Second space. Εμείς επιλέγουμε “Using a password”, ή “Μέσω κωδικού”, και πατάμε “Continue”, ή “Συνέχεια”.

Έπειτα, θα πρέπει να ρυθμίσουμε των κωδικό του πρώτου και δεύτερου χώρου. Γι’ αυτό πατάμε στο “Set now”, ή “Ρύθμιση τώρα”.

Αρχικά πληκτρολογούμε τον κωδικό του πρώτου χώρου, και έπειτα αυτόν που θα έχει ο δεύτερος λογαριασμός χρήστη Android.

Στη συνέχεια, αν θέλουμε, μπορούμε να ασφαλίσουμε το Xiaomi Second space με το δαχτυλικό μας αποτύπωμα. Αυτή η ρύθμιση είναι διαθέσιμη μόνο αν η συσκευή μας διαθέτει τον σχετικό αισθητήρα.

Οπότε είτε πατάμε “Skip”, ή “Παράλειψη”, είτε “Set now”, ή “Ρύθμιση τώρα” αν θέλουμε να ασφαλίσουμε τον δεύτερο χώρο με το δαχτυλικό μας αποτύπωμα.

Είμαστε έτοιμοι. Πλέον διαθέτουμε τον κύριο λογαριασμό μας, και έχει επίσης δημιουργηθεί ένας δεύτερος λογαριασμός χρήστη Android. Πάμε λοιπόν να δούμε πώς χρησιμοποιούμε το Xiaomi Second space.

Εναλλαγή λογαριασμών, και χρήση του Xiaomi Second space

Κάθε φορά που κλειδώνουμε τη συσκευή μας, κατά το ξεκλείδωμα θα ζητά κωδικό PIN. Ανάλογα με τον κωδικό που εισάγουμε, θα μας μεταφέρει στον σχετικό λογαριασμό.

Εκτός από την οθόνη κλειδώματος, μπορούμε να μεταφερθούμε στον δεύτερο λογαριασμό μέσω των ρυθμίσεων του κινητού.

Απλά πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις, επιλέγουμε “Second space”, ή “Δεύτερος χώρος”, και εδώ πατάμε το “Go to Second space”, ή “Μετάβαση στον Δεύτερο χώρο”.

Θα μας ζητηθεί το PIN που έχει ο δεύτερος λογαριασμός χρήστη Android, και θα μεταφερθούμε άμεσα σε αυτόν.

Παράλληλα, στο Xiaomi Second space έχει δημιουργηθεί μία συντόμευση για τον δεύτερο λογαριασμό.

Η συντόμευση ονομάζεται “Switch”, ή “”Εναλλαγή”, και μόλις πατήσουμε σε αυτή, θα μας ζητηθεί να εισάγουμε τον κωδικό του πρώτου λογαριασμού.

Όπως βλέπουμε, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να εναλλάσσουμε τους δύο λογαριασμούς μας. Επίσης, κάθε λογαριασμός έχει τον δικό του χώρο, τους δικούς του φακέλους, ξεχωριστές ρυθμίσεις, και δικές του εφαρμογές.

Ακόμη και οι λογαριασμοί Google μπορεί να είναι χωριστοί. Τίποτα δεν είναι κοινό μεταξύ των δύο χώρων.

Έτσι, δεν χρειάζεται να φοβόμαστε για τα αδιάκριτα βλέμματα, ενώ είναι μία πολύ καλή λύση για την εφαρμογή γονικού ελέγχου.

Από εδώ και πέρα, όταν κάποιος ζητά τον κωδικό μας, είτε είναι ένας φίλος, είτε το παιδί μας, του δίνουμε τον κωδικό του Second space. Πιστέψτε μας, δεν θα έχει ιδέα πού τον βάλαμε να “παίξει”.

Ρυθμίσεις του Xiaomi Second space

Ήρθε η ώρα να δούμε τις ρυθμίσεις του δεύτερου χώρου, και να κάνουμε μερικές βελτιώσεις.

Έχοντας συνδεθεί στον δεύτερο λογαριασμό, πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις, και διαλέγουμε “Second space”, ή “Δεύτερος χώρος”.

Εδώ βλέπουμε τις διαθέσιμες επιλογές, οι οποίες αρχίζουν με βασικές ρυθμίσεις ασφαλείας.

Έπειτα έχουμε τις ρυθμίσεις του πρώτου και του δεύτερου χώρου.

Στις “FIRST SPACE SETTINGS”, ή “ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥ ΧΩΡΟΥ”, μπορούμε να αφήσουμε τα πάντα ως έχουν. Άλλωστε είναι ο δικός μας κύριος λογαριασμός.

Παράλληλα, δεν υπάρχει λόγος να έχουμε συντόμευση στην αρχική οθόνη. Αν κάποιος βρει τρόπο και μπει στον κύριο λογαριασμό, δεν θα θέλαμε να ξέρει ότι υπάρχει δεύτερος λογαριασμός χρήστη Android.

Πάμε λοιπόν στα “SECOND SPACE SETTINGS”, ή “ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ”, όπου απενεργοποιούμε και τις δύο επιλογές.

Αρχικά, είπαμε αρκετές φορές ότι η συντόμευση δεν είναι καλό να υπάρχει πουθενά. Έπειτα, είναι λογικό να μην θέλουμε να λαμβάνει ο δεύτερος λογαριασμός ειδοποιήσεις του πρώτου.

Στη συνέχεια, θα βρούμε τις ρυθμίσεις για τα “DATA”, ή “ΔΕΔΟΜΕΝΑ”.

Εδώ αφήνουμε όπως έχει το “Show private messages”, ή “Προβολή προσωπικών μηνυμάτων”, και ανοίγουμε το “Move data”, ή “Μετακίνηση δεδομένων”.

Θα μας ζητηθεί ο κωδικός του πρώτου λογαριασμού, οπότε εισάγουμε τα διαπιστευτήριά μας για να αποκτήσουμε πρόσβαση.

Σε αυτό το σημείο έχουμε μία σειρά από ενδιαφέρουσες επιλογές. Μπορούμε να μεταφέρουμε δεδομένα εφαρμογών, είτε αρχεία, ακόμη και στοιχεία επαφών, από τον ένα χώρο στον άλλο.

Προσωπικά, δεν βρίσκουμε τον λόγο να κάνουμε κάτι τέτοιο. Άλλωστε όλος ο ντόρος γίνεται για να προστατεύσουμε τα δεδομένα μας.

Αν πάλι κάποιος το επιθυμεί, μπορεί ελεύθερα να μοιραστεί με τους άλλους ό,τι θέλει.

Οι τελευταίες ρυθμίσεις αφορούν κάποιες ξεχωριστές δυνατότητες.

Η πρώτη έχει να κάνει με την εναλλαγή μεταξύ των λογαριασμών, που μόλις την πατήσουμε μας ζητά τον κωδικό του αντίθετου χώρου.

Η δεύτερη αφορά το εικονίδιο του Xiaomi Second space στη γραμμή ειδοποιήσεων. Τι; Δεν το είχατε δει μέχρι τώρα;

Το έχουμε πει ήδη, δεν πρέπει κανείς να γνωρίζει ότι υπάρχει δεύτερος λογαριασμός χρήστη Android στο κινητό μας. Οπότε απενεργοποιούμε τη ρύθμιση, και το εικονίδιο κάνει φτερά.

Η τελευταία επιλογή μας βοηθά να διαγράψουμε το Xiaomi Second space.

Είτε επειδή βαρεθήκαμε, είτε γιατί δεν βρίσκουμε λόγο ύπαρξης του δεύτερου χώρου, είτε γιατί το κάναμε από περιέργεια, ερχόμαστε ως εδώ και πατάμε το “Delete Second space”, ή “Διαγραφή Δεύτερου χώρου”.

Άμεσα βλέπουμε μία προειδοποίηση, που μας λέει ξεκάθαρα πως ό,τι περιέχει ο δεύτερος λογαριασμός χρήστη Android θα χαθεί. Πατάμε στο “Continue”, ή “Συνέχεια”, ώστε να διαγράψουμε τον δεύτερο χώρο.

Η διαγραφή του δεύτερου χώρου μέσα από τις δικές του ρυθμίσεις δεν είναι ακριβώς οριστική. Για την ακρίβεια, ίσως μόνο η Xiaomi να γνωρίζει τι συμβαίνει.

Από όσο όμως έχουμε διαπιστώσει, όλα τα δεδομένα του δεύτερου λογαριασμού κρατούνται ως αντίγραφα στον χώρο αποθήκευσης του κινητού μας. Ταυτόχρονα, υπάρχουν αντίγραφα ασφαλείας στο MiCloud, αν το έχουμε ρυθμίσει.

Για να διαγράψουμε οριστικά και με σιγουριά το Xiaomi Second space, θα πρέπει να το κάνουμε από τον κύριο λογαριασμό. Οπότε, πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις, και πατάμε το “Second space”, ή “Δεύτερος χώρος”.

Πάνω δεξιά θα παρατηρήσουμε ότι υπάρχει ένας κάδος. Μόλις τον πατήσουμε, θα δούμε μία προειδοποίηση, όπου πατάμε “Delete”, ή “Διαγραφή”.

Ακριβώς επειδή πρόκειται για οριστική διαγραφή, όλα τα δεδομένα του δεύτερου χώρου θα σβηστούν από παντού. Γι’ αυτό πρέπει να εισάγουμε τον κωδικό του MiAccount μας πριν συνεχίσουμε.

Μόλις πληκτρολογήσουμε τον κωδικό μας και πατήσουμε “ΟΚ”, ο δεύτερος λογαριασμός χρήστη Android έχει χαθεί για πάντα.

Αυτό ήταν λοιπόν το Xiaomi Second space, με τις εκπληκτικές του δυνατότητες. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί τέλεια ως μέσω γονικού ελέγχου.

Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι ανάγκη να έχουμε Xiaomi κινητό, ούτε απαιτεί να χρησιμοποιηθεί δεύτερος λογαριασμός χρήστη Android για να επιτευχθεί ο σωστός γονικός έλεγχος.

Διαβάστε για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τον γονικό έλεγχο σε υπολογιστή, browser, κινητό και tablet.

Γονικός Έλεγχος στο Κινητό και το Tablet με Android

Ο κόσμος της τεχνολογίας είναι ένα εργαλείο γνώσης και διασκέδασης για τα παιδιά, τα οποία έχουν πρόσβαση σε έναν πολύ μεγάλο όγκο πληροφοριών, χρησιμοποιώντας πλέον…

Η λειτουργία Second space της Xiaomi αξίζει πραγματικά

Ένας δεύτερος λογαριασμός χρήστη Android μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμος, ειδικά αν έχουμε παιδιά. Η ίδια η Google με τη λειτουργία πολλαπλών χρηστών που προσφέρει στο λειτουργικό της έκανε το πρώτο βήμα.

Η Xiaomi όμως πήγε το θέμα ένα βήμα παραπέρα, και το Xiaomi Second space προσφέρει αρκετά χρήσιμες δυνατότητες.

Εσείς διαθέτετε κάποια συσκευή της Xiaomi; Χρησιμοποιείτε το Xiaomi Second space; Αν ναι, πόσο χρήσιμο το βρίσκετε; Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps