Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » "Γκουγκλάρισμα" Με Τη Σκέψη, Νέο OnePlus 6, και Ubuntu Touch Phone

“Γκουγκλάρισμα” Με Τη Σκέψη, Νέο OnePlus 6, και Ubuntu Touch Phone

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ερευνητές του πανεπιστημίου MIT ανακοίνωσαν την πρώτη φορητή συσκευή σιωπηρής ομιλίας, που είναι σε θέση να συλλαμβάνει τις λέξεις που κυκλοφορούν στο μυαλό μας, και να τις καταγράφει στο PC. Έρχεται τον Ιούνιο στην ελληνική αγορά η πρώτη AOC οθόνη με τεχνολογία AMD Radeon FreeSync 2. Στις 16 Μαΐου παρουσιάζεται το νέο OnePlus 6, και σύντομα καταφθάνει το ασφαλέστερο κινητό του κόσμου, το Librem 5 με Ubuntu Touch.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

AlterEgo – Σιωπηρή ομιλία

Πρόκειται για μια συσκευή που θυμίζει ακουστικά με μικρόφωνο. Ωστόσο, δεν απαιτεί ομιλία, καθώς χρησιμοποιεί ηλεκτρόδια εφαρμοσμένα στο δέρμα για να διαβάσει τα σήματα του εγκεφάλου μας που καταλήγουν στους μυς του προσώπου και της γνάθου.

Την ώρα που οι λέξεις θα βρίσκονται στο μυαλό μας, το AlterEgo μπορεί να διαβάζει τους ηλεκτρικούς παλμούς στην επιφάνεια του δέρματος μέχρι και τον λαιμό, και να συσχετίσει τα νευρομυικά σήματα με τις διαφορετικές λέξεις που αντιστοιχούν σε αυτά.

Κατόπιν, οι λέξεις στέλνονται σε έναν υπολογιστή και μετατρέπονται σε φράσεις.

Σκοπός της καινοτόμου συσκευής είναι να καθιερώσει τη σιωπηρή ομιλία ως τρόπο μετάδοσης πληροφοριών, επιτρέποντας στο χρήστη να συνδεθεί στο Internet και να αποκτήσει πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο απλά με τις σκέψεις του.

Ακούγεται βέβαια ως κάτι το εξωπραγματικό, αλλά πρόκειται για ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, που όπως είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενο WeeklySteps, είναι η τεχνολογία που θα καθορίσει το 2018, με γνώμονα πάντα το όφελος του χρήστη.

Librem 5 – Ubuntu Touch

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα επερχόμενα smartphones είναι το Librem 5 Purism, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει το ασφαλέστερο και φθηνότερο κινητό της αγοράς.

Πριν από πέντε χρόνια, η εταιρεία Canonical προσπάθησε να αμφισβητήσει το iOS της Apple και το Android της Google με το Ubuntu Touch, ένα mobile OS σε εναλλακτικό smartphone Linux.

Ωστόσο, οι χρήστες, οι φορείς τηλεφωνίας, και η κοινότητα ανοιχτού κώδικα δεν το υποστήριξαν ιδιαίτερα, κάτι που ανάγκασε τον ιδρυτή του Ubuntu, Mark Shuttleworth, να σταματήσει την ανάπτυξή του. Όμως, στο open source, το λογισμικό δεν πεθαίνει μέχρι να εγκαταλείψει και ο τελευταίος προγραμματιστής.

Έτσι, μια ομάδα από την ανοικτή κοινότητα και μια επιτυχημένη εταιρεία φορητών υπολογιστών, βρίσκεται σε συνεργασία για το Librem 5, ένα Ubuntu Touch κινητό που όπως αναφέρεται θα κοστίζει ελάχιστα, και θα είναι ιδιαίτερα ασφαλές. Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

AOC AGON

Πολύ πρόσφατα, στις 19 Απριλίου 2018 στο Άμστερνταμ, η πολύ γνωστή εταιρία οθονών AOC ανακοίνωσε μια νέα προσθήκη στην premium gaming σειρά οθονών AGON.

Πρόκειται για το μοντέλο AOC AGON AG322QC4, που προσφέρει εντυπωσιακά γραφικά gaming με ένα VA panel 31,5 ιντσών χωρίς περιθώρια. Η οθόνη είναι συμβατή με VESA DisplayHDR™ 400, και διαθέτει ανάλυση Quad HD (2560×1440 px) με αναλογία 16:9.

Ένα άλλο μεγάλου ατού του μόνιτορ είναι ο ρυθμός ανανέωσης στα 144 Hz, και ο χρόνος απόκρισης στα 4 ms GtG, που σε συνδυασμό με την υποστήριξη Radeon™ FreeSync™ 2, εγγυώνται μια ομαλή gaming εμπειρία στο πιο ανταγωνιστικό επίπεδο.

Η οθόνη AOC AGON AG322QC4 αναμένεται να είναι διαθέσιμη στη χώρα μας τον Ιούνιο, με ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης στα €599.

OnePlus 6

Την Τετάρτη 16 Μαΐου θα αποκαλυφθεί στο Λονδίνο το νέο OnePlus 6, που θα αντικαταστήσει το OnePlus 5T. Παρότι ο προκάτοχος ήταν ήδη ένα από τα πιο εντυπωσιακά κινητά του 2017, το OnePlus 6 υπόσχεται να είναι ακόμη καλύτερο.

Πολλές διαρροές δείχνουν ότι πρόκειται για ένα Android smartphone που συνδυάζει μεγαλύτερες ταχύτητες με μοντέρνο bezel-less σχεδιασμό, και οθόνη με εγκοπές, ενώ αναφέρεται ότι θα παραμείνει πιο προσιτό στο κόστος απ' ότι οι άλλες ναυαρχίδες του ανταγωνισμού.

Νέο Spotify για τους δωρεάν χρήστες

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους απανταχού χρήστες της δωρεάν έκδοσης του Spotify, καθώς ανακοινώθηκαν αλλαγές στο δωρεάν πακέτο συνδρομής σε σχετική εκδήλωση που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη.

Μέχρι πρότινος, μόνο οι χρήστες της πληρωμένης έκδοσης Premium μπορούσαν να επιλέξουν τα τραγούδια που θέλουν να ακούσουν, και να έχουν πρόσβαση στις playlists χωρίς τον περιορισμό της τυχαίας αναπαραγωγής που επέβαλε η δωρεάν έκδοση.

Ο επανασχεδιασμός της εφαρμογής θα επιτρέπει πλέον και στους χρήστες που δεν πληρώνουν μηναία συνδρομή να έχουν πρόσβαση σε 15 playlists με 750 τραγούδια (περίπου 40 ώρες μουσικής), χωρίς το επάρατο shuffle mode, και με νέα λειτουργία για δραστική κατανάλωση των δεδομένων.

Ο λόγος αυτής της ευχάριστης μετατόπισης, προς όφελος των χρηστών που δεν συνδράμουν οικονομικά στην υπηρεσία, εντοπίζεται στον σκληρό ανταγωνισμό από την Apple Music, που απειλεί να ξεπεράσει το Spotify στις ΗΠΑ.

Πώς Να Ακούσω Μουσική Online: Οι Καλύτερες Υπηρεσίες

Το streaming είναι ο δημοφιλέστερος τρόπος για να έχουμε πρόσβαση σε χιλιάδες τραγούδια και είδη μουσικής από όλο τον κόσμο. Επειδή αναμφίβολα η μουσική είναι…

Αεροπλάνα χωρίς πιλότο

Πολλοί από εμάς είναι βέβαιο ότι θα το σκεφτόμασταν καλά για να ταξιδέψουμε με ένα αεροπλάνο που δεν θα είχε για πιλότο έναν άνθρωπο, ως είθισται μέχρι σήμερα.

Παρ' όλα αυτά, μια έρευνα της Ένωσης Πιλότων έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς κυβερνήτες των επιβατικών αεροσκαφών δήλωσαν ότι τους έχει συμβεί να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, υπενθυμίζοντας έτσι ότι πρόκειται για ανθρώπους, και όχι μηχανές.

Υπάρχει βέβαια και το περιστατικό που κάποιοι πιλότοι το 2009 προσπέρασαν το αεροδρόμιο που έπρεπε να προσγειωθούν κατά 150 μίλια επειδή ασχολούνταν με τα προσωπικά τους laptop.

Πανεπιστημιακοί ερευνητές, επιχειρήσεις, και στρατιωτικοί οργανισμοί δοκιμάζουν στις ημέρες μας μια νέα γενιά λογισμικών που έχουν αναπτυχθεί για σύγχρονα αεροσκάφη, και αναφέρεται ότι σύντομα θα έχουν καταγράψει περισσότερες ώρες πτήσης από ό, τι όλοι οι άνθρωποι είχαν ποτέ.

Τόσο η Boeing όσο και η Airbus έχουν επενδύσει τεράστια κεφάλαια στην αυτοματοποιημένη τεχνολογία πτήσης, η οποία θεωρείται ότι θα εξαλείψει ή θα μειώσει την ανάγκη για κυβερνήτες με σάρκα και οστά, και ιδίως το ανθρώπινο λάθος.

Δεν μένει παρά να δούμε ποια θα είναι και η δικιά μας αντίδραση όταν μάθουμε ότι η πτήση μας καθ όλη την διάρκειά της θα πραγματοποιηθεί στην κυριολεξία με αυτόματο πιλότο.

Σας άρεσαν τα νέα της εβδομάδας?

Αυτά ήταν τα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο Σάββατο – με περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας.

Αν γνωρίζετε κάποια άλλη σημαντική είδηση, μπορείτε να τη μοιραστείτε μαζί μας και να γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps