Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » Revolut, BlackShark, Meizu με Exynos, εμπάργκο στη ZTE και Netflix

Revolut, BlackShark, Meizu με Exynos, εμπάργκο στη ZTE και Netflix

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

H Βρετανική εταιρεία χρηματοοικονομικών τεχνολογιών Revolut ανοίγει γραφεία στην Ελλάδα, στοχεύοντας να αναταράξει το τραπεζικό σύστημα, και Xiaomi παρουσίασε το πρώτο gaming smartphone της σε συνεργασία με την BlackShark. Μεταξύ άλλων, στα νέα της εβδομάδας θα δούμε το Meizu 15 Plus με Exynos επεξεργαστή, το εμπάργκο από τις ΗΠΑ στη ΖΤΕ, και το νέο πρόγραμμα του Netflix με ευρωπαϊκό άρωμα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το εβδομαδιαίο WeeklySteps επιχειρεί να συνοψίσει τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, φιλτράροντας τις ανούσιες ειδήσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε Παρασκευή, και θα περιλαμβάνει τα νέα γνωστών εταιρειών, καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, επερχόμενα events, και διάφορα άλλα.

H Revolut επίσημα στην Ελλάδα

Σε προηγούμενό μας οδηγό είχαμε δει πώς μπορούμε να παρακάμψουμε τα capital controls για αγορές από το εξωτερικό με την Revolut.

Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό

Με την επιβολή των capital controls δημιουργήθηκαν προβλήματα όσον αφορά τις αγορές από το εξωτερικό. Αν και από τα μέσα του 2016 έχουν χαλαρώσει σε…

Πλέον η Revolut ανοίγει επίσημα γραφεία στην Ελλάδα. Στόχος της να ταράξει το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όπως τονίζουν οι συντελεστές της.

Μάλιστα δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες χρήστες της εφαρμογής να ανοίξουν δωρεάν ένα τρεχούμενο λογαριασμό.

Revolut, BlackShark, Meizu με Exynos, εμπάργκο στη ZTE και Netflix

Με το άνοιγμα του λογαριασμού, η Revolut επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν δωρεάν χρήματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Παράλληλα, μπορούν να διαχειρίζονται και να ανταλλάσσουν 25 νομίσματα στην πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία. Ταυτόχρονα, μπορούν να ξοδεύουν παγκοσμίως σε 150 νομίσματα  με τη χρήση της Revolut MasterCard.

Η προσφορά της κάρτας ισχύει μέχρι τις 20 Απριλίου, μπορεί να ενεργοποιηθεί από εδώ, αλλά ισχύει μόνο για νέους χρήστες.

Στόχος της Βρετανικής Fintech εταιρείας είναι η κατάκτηση της ελληνικής αγοράς, αλλά και η κατάργηση των τραπεζικών συνόρων, εξαλείφοντας τα τραπεζικά τέλη. Μάλιστα η εταιρεία επιθυμεί μέχρι το τέλος του 2018 να έχει φτάσει τους 150.000 Έλληνες πελάτες.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι η Revolut αποτελεί τη γρηγορότερα αναπτυσσόμενη Fintech (financial technology) εταιρεία στην Ευρώπη, και επιθυμεί να αποτελέσει ένα οικονομικό κόμβο για τη διαχείριση ολόκληρης της οικονομικής μας ζωής.

Black Shark, το πρώτο gaming smartphone της Xiaomi

Ανακοινώθηκε επίσημα το πρώτο gaming smartphone της Xiaomi σε συνεργασία με τη Black Shark.

H συσκευή, η οποία φέρει την ονομασία Xiaomi Black Shark, διαθέτει οθόνη 5.99 ιντσών ανάλυσης 2160×1080 pixels, 403 ppi, αναλογίας 18:9.

Στο εσωτερικό της θα βρούμε τον πανίσχυρο επεξεργαστή Snapdragon 845, την Adreno GPU 630, 6 ή 8GB LPDDR4X RAM και 64 ή 128GB αποθηκευτικού χώρου.

Μάλιστα, ο αποθηκευτικός χώρος είναι τύπου UFS 2.1, που αυτή τη στιγμή είναι ο ταχύτερος της αγοράς.

Επίσης, στο πίσω μέρος θα βρούμε μία διπλή κάμερα 12+20MP, ενώ θα είναι εφοδιασμένο με selfie camera 20MP. H μπαταρία θα είναι της τάξης των 4.000mAh και θα υποστηρίζει Quick Charge 3.0.

Όσον αφορά το λειτουργικό του σύστημα, το Black Shark έρχεται με Android 8.1 Oreo. Παράλληλα διαθέτει ένα νέο γραφικό περιβάλλον το οποίο αποκαλείται “Joy UI”.

Η συσκευή διαθέτει σύστημα υγρής ψύξης του Snapdragon 845, το οποίο μπορεί να κατεβάσει τη θερμοκρασία του έως και οκτώ βαθμούς Κελσίου.

Το σύστημα ψύξης είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στη λειτουργία υψηλών επιδόσεων, η οποία ενεργοποιείται με τη βοήθεια ενός “Shark” πλήκτρου.

Το πολύ ιδιαίτερο σε αυτό το smartphone είναι το χειριστήριο που συνδέεται στο πλάι της συσκευής, και προσθέτει ένα μοχλό και δύο κουμπιά. Έτσι η συσκευή μας μετατρέπεται σε μία φορητή κονσόλα.

Βέβαια το χειριστήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε Android κινητό, καθώς συνδέεται με Bluetooth.

Το Xiaomi BlackShark αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, με ιδιαίτερα δελεαστική τιμή.

Xiaomi Mi Band 3 στα χέρια του CEO

Φαίνεται ότι μαζί με το Xiaomi Black Shark έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο και το Xiaomi Mi Band 3.

Σε προηγούμενο οδηγό είχαμε παρουσιάσει αναλυτικά το Xiaomi Mi Band 2 με τις λειτουργίες που προσφέρει.

Ο CEO της Xiaomi, Lei Jun, “συνελήφθη” από τον φωτογραφικό φακό να φοράει στο χέρι του κάτι που φαίνεται πως θα είναι το νέο Mi Band της εταιρείας.

Όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία, πρόκειται για μία νέα συσκευή που μοιάζει αρκετά με τα προηγούμενα Mi Band. Από ότι φαίνεται, το Mi Band 3 θα διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη σε σχέση με τους προκατόχους του.

Η επίσημη ανακοίνωσή του θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά, με κύριες προσθήκες το αναβαθμισμένο Bluetooth (έκδοση 4.2) και GPS.

Meizu 15 Plus με Exynos επεξεργαστή

Την Κυριακή 22 Απριλίου θα ανακοινωθούν επίσημα οι νέες ναυαρχίδες Meizu 15 και Meizu 15 Plus τη κινέζικής εταιρείας.

Σύμφωνα με διαρροές, το Meizu 15 Plus θα διαθέτει AMOLED οθόνη 5,95 ιντσών, διπλή 12+20MP, selfie camera 20MP, και μπαταρία 3.430mAh.

Αυτό όμως που μας έκανε εντύπωση είναι ότι σύμφωνα με το Antutu, θα είναι εφοδιασμένο με τον Exynos 8895 της Samsung.

O Exynos 8895, τον οποίο είδαμε για πρώτη φορά στο Samsung Galaxy S8, αποτελεί ακόμα μία ισχυρή επιλογή.

Επανέρχεται το Sega Mega Drive Mini!

Αρκετοί θα θυμούνται το θρυλικό Sega Mega Drive, το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε το 1988.

Για να γιορτάσει τα 30 της, η Sega ανακοίνωσε ότι θα επανακυκλοφορήσει μία mini έκδοση του Mega Drive. Προς το παρόν όμως δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Από ότι φαίνεται, η SEGA θέλει να κινηθεί στα ίδια βήματα άλλων εταιρειών, όπως της Nintendo, που αναβίωσε το NES/SNES σε αντίστοιχες μικροσκοπικές εκδόσεις.

Ελπίζουμε τουλάχιστον το Mini Mega Drive να έχει καλύτερη διαθεσιμότητα, καθώς σημαντικός αριθμός αγοραστών δεν κατάφεραν να αποκτήσουν κάποιο από τα Mini NES ή SNES.

Οι ΗΠΑ βάζουν Εμπάργκο στη ΖΤΕ

To Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ απαγόρευσε τη χρήση αμερικάνικης τεχνολογίας από την Κινέζικη ZTE. Μάλιστα αυτή η απαγόρευση θα ισχύει μέχρι το 2025.

Για παράδειγμα, η ΖΤΕ δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί πλέον Snapdragon επεξεργαστές στις συσκευές της.

Η ZTE είχε κριθεί ένοχη όταν απέστελλε προς το Ιράν παράνομα προϊόντα και τεχνολογία που κατασκευάζεται στην Αμερική.

Παρά τις κυρώσεις και τα πρόστιμα που της επιβλήθηκαν αρχικά, η ZTE δεν φάνηκε να συμμορφώνεται. Έτσι, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να πάρουν πιο δραστικά μέτρα.

Το εμπάργκο θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στην εταιρεία, καθώς εκτιμάται ότι το 25-30% των εξαρτημάτων που χρησιμοποιεί είναι αμερικάνικης προέλευσης.

Νέα ευρωπαϊκά projects παρουσίασε το Netflix

Το Netflix αυτή τη στιγμή αποτελεί την κορυφαία διαδικτυακή υπηρεσία ψυχαγωγίας παγκοσμίως.

Netflix: Ταινίες Μέσω Internet Νόμιμα Τώρα και στην Ελλάδα

Το Netflix είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία για νόμιμες σειρές και ταινίες μέσω Internet. Μέχρι πρόσφατα, ήταν διαθέσιμo μόνο σε συγκεκριμένες χώρες. Από τις 6 Ιανουαρίου…

To τελευταίο διάστημα, το Netflix έχει προχωρήσει σε νέες παραγωγές εκτός Αμερικής, και αναμένεται να φέρει νέες και ανεπανάληπτες ιστορίες από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, και την Αφρική.

Το Netflix αποκάλυψε 10 νέα ευρωπαϊκά πρότζεκτ. Αυτά θα αποτελούνται από επτά πρωτότυπες σειρές: την πρώτη πρωτότυπη Ολλανδική σειρά (Ολλανδία), το “Mortel” (Γαλλία), το “The Wave” (Γερμανία), το “Luna Nera” (Ιταλία), το “La Casa De Papel (Money Heist) Part 3” (Ισπανία), το “The English Game” (Ηνωμένο Βασίλειο), το “Turn Up Charlie” (Ηνωμένο Βασίλειο).

Επίσης συμπεριλαμβάνονται δύο ντοκιμαντέρ – τη σειρά ντοκιμαντέρ, το “The Staircase”, (Γαλλική παραγωγή γυρισμένη στις ΗΠΑ) καθώς και μία ταινία με τίτλο “Rimetti a Noi i Nostri Debiti” (Ιταλία).

Oι επερχόμενες τοπικές παραγωγές του Netflix θα προέρχονται από ποικίλες κατηγορίες περιεχομένου, και θα εμπλουτίσουν το ήδη γεμάτο πρόγραμμα της υπηρεσίας.

Σας άρεσαν τα νέα αυτής της εβδομάδας?

Αυτά ήταν τα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Παρασκευή, με περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας.

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps