Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » Γίνε Αστροναύτης, Μπορείς, Ποντίκι Κλέβει Μισό Τόνο Μαριχουάνα

Γίνε Αστροναύτης, Μπορείς, Ποντίκι Κλέβει Μισό Τόνο Μαριχουάνα

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Κάθε εβδομάδα ξεψαχνίζουμε το διαδίκτυο, και εντοπίζουμε τα καλύτερα viral. Η συνταγή είναι αλάνθαστη, κι αυτή την εβδομάδα έχουμε πολλά και διάφορα. Μία εφαρμογή είναι αρκετή για να γίνουμε αστροναύτες, χάκερ παραβίασαν το Despacito στο YouTube, ένα ποντίκι έκλεψε μισό τόνο μαριχουάνα, και το Space Invaders έκανε ρεκόρ πωλήσεων. Για λεπτομέρειες, και τα υπόλοιπα ViralSteps, συνεχίζουμε το διάβασμα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Μία Εφαρμογή Σε Κάνει Αστροναύτη

Αρκετό καιρό τώρα, τρέχει ένα πρόγραμμα υπό την αιγίδα της NASA, και ονομάζεται Space Nation Astronaut. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως αρχικό σκοπό του την εύρεση ενός τυχερού που θα ταξιδέψει στο διάστημα.

Στα πλαίσια του προγράμματος, η εταιρεία δημιούργησε την εφαρμογή Space Nation Navigator.

ViralSteps#33 - Εφαρμογή Που Σε Κάνει Αστροναύτη, Ποντίκι Κλέβει Μισό Τόνο Μαριχουάνα

Η εφαρμογή αυτή μας βοηθά να γίνουμε μελλοντικοί αστροναύτες, κάτι που επιτυγχάνει μέσα από διάφορα quiz, μικρά παιχνίδια, προκλήσεις φυσικής κατάστασης, και αφηγηματικές περιπέτειες.

Το θέμα έχει κινήσει το ενδιαφέρον πολλών, και προφανώς το δικό μας. Ήδη έχουμε αρχίσει να χρησιμοποιούμε το Space Nation Navigator, και είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι.

Ο Kalle Vähä-Jaakkola, CEO και συνιδρυτής του Space Nation, δήλωσε τα παρακάτω: “Η κυκλοφορία του Space Nation Navigator θέτει του χρήστες στο επίκεντρο του εκδημοκρατισμού του διαστήματος.”

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στους επίδοξους χρήστες, συμπλήρωσε: “Όσο τρελό κι αν ακούγεται, η λήψη της εφαρμογής μπορεί να είναι πραγματικά το πρώτο σου βήμα στο ταξίδι σου να επισκεφτείς το διάστημα.”

Προς το παρόν, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο για Android συσκευές, ενώ σύντομα αναμένεται η κυκλοφορία της για άλλα λειτουργικά συστήματα.

Αν θέλετε κι εσείς να δώσετε μία ευκαιρία στον εαυτό σας, τότε μπείτε στη σελίδα του προγράμματος και της εφαρμογής, ώστε να μάθετε τα πάντα.

Το Space Invaders Έχει μεγαλύτερες Πωλήσεις Από Το GTA V

Για αρκετά παιχνίδια γίνεται πολύς λόγος κατά καιρούς, και για κάποια από αυτά παρουσιάζονται δεδομένα υψηλών πωλήσεων. Ένα από αυτά τα παιχνίδια είναι και το GTA V, το οποίο για πολλούς έκανε ρεκόρ πωλήσεων.

Κάποιοι θέλουν το GTA V να αποτελεί το ψυχαγωγικό προϊόν με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Το πρόβλημα είναι ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, κι όπως βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα, το GTA V έχει πουλήσει 90 εκατομμύρια αντίγραφα.

Ομολογουμένως, το νούμερο αυτό είναι τρελό, και απέφερε στην εταιρεία έσοδα ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Παρ’ όλα αυτά, το GTA V δεν είναι το ψυχαγωγικό προϊόν με τα περισσότερα κέρδη.

Στην εικόνα βλέπουμε ότι όλοι οι προηγούμενοι τίτλοι του παιχνιδιού έχουν πουλήσει 90 εκατομμύρια αντίγραφα στο σύνολό τους. Αν λοιπόν δεχθούμε ότι απέφεραν τα ίδια έσοδα, τότε η εταιρεία έχει βγάλει συνολικά 12 δισεκατομμύρια από όλη τη σειρά του GTA.

Κάπου εδώ έρχεται η είδηση βόμβα, καθώς το Space Invaders έχει μέχρι σήμερα 13.93 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη, ενώ Pac-Man 12.81, προσαρμοσμένα για τον πληθωρισμό.

Όπως βλέπουμε, τα μεγαθήρια της ρετρό εποχής άφησαν τρίτη τη σειρά του GTA, πόσο μάλιστα το GTA V ως μοναδικό τίτλο.

Θα δεχθούμε το γεγονός ότι τα παιχνίδια αυτά κυκλοφόρησαν σε arcade καμπίνες, και ένα σωρό άλλες συσκευές. Παρ’ όλα αυτά, είναι προϊόντα ψυχαγωγίας. Στην τελική, ας έκαναν το GTA cross-platform.

Η VEVO, Οι Χάκερς, και η Διαγραφή του Despacito

Η VEVO έγινε στόχος χάκερ, και ένα μάτσο κανάλια τραγουδιστών τροποποιήθηκαν, μιας και οι χάκερ άλλαξαν τίτλους και μικρογραφίες στα βίντεο αυτά.

Στην εικόνα βλέπουμε τη μικρογραφία που όρισαν στο βίντεο του Despacito. Να σημειώσουμε ότι το Despacito είναι το βίντεο με τις περισσότερες προβολές στο YouTube αυτή τη στιγμή, καθώς έχει ξεπεράσει τα 5 δισεκατομμύρια.

Αντίστοιχα, τον τίτλο του Despacito τον μετέτρεψαν στον “Hacked by Prosox & Kuroi'SH & Akashi IT & KiraRoot & Xepher & SenpaiWeb & πάει λέγοντάς”.

Σε ένα τραγούδι της Shakira εμφανίστηκε ο τίτλος “x – hacked by prosox & kiroi'sh @Oplsrael :) FreePalestine ft. Maluma”. Σε αρκετούς έκανε εντύπωση η χρήση του “FreePalestine”.

Το YouTube δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, και φρόντισε άμεσα να πάρει μέτρα. Λίγο αργότερα, υπεύθυνος της εταιρείας δήλωσε το εξής:

“After seeing unusual upload activity on a handful of VEVO channels, we worked quickly with our partner to disable access while they investigate the issue.”

Ελληνιστί, “Μόλις διαπιστώσαμε την ασυνήθιστη δραστηριότητα σε μερικά κανάλια της VEVO, εργαστήκαμε μαζί με το συνεργάτη μας ώστε να διακόψουμε την πρόσβαση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, καθώς ερευνούμε το πρόβλημα”.

Πάντως ένας από τους χάκερ είχε το θράσος να tweetάρει ένα μήνυμα προς το YouTube το ίδιο.

“@YouTube Είναι μόνο για πλάκα, απλά χρησιμοποίησα ένα script και έγραψα “hacked.” Μη με κρίνετε, αγαπώ το youtube <3”

Δεν ξέρουμε τον λόγο για τον οποίο έκαναν ό,τι έκαναν, αλλά ήταν ενδιαφέρον που κατάφεραν να παραβιάσουν τόσο “σημαντικούς” λογαριασμούς.

Ο Χειμώνας Ήρθε Για Να Μείνει

Η φύση είναι εντυπωσιακή, και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη δύναμή της. Για μία ακόμη φορά απέδειξε πόσο ικανή είναι, και ότι είναι στο χέρι της πότε θα κάνει τι.

Στο Edmonton της Alberta, η κατώτερη θερμοκρασία στη διάρκεια της ημέρας έπεσε υπό το μηδέν στις 29 Οκτωβρίου, αυτή ήταν η καθημερινότητα των κατοίκων μέχρι τις 12 Απριλίου. Έπειτα, άρχισε να παρουσιάζει άνοδο, αν και ακόμη κάνει κρύο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς το Edmonton έχει περάσει από την ίδια τρικυμία ακόμη εννέα φορές μέχρι σήμερα.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία για τη δυσκολία της κατάστασης, και το πόσο βαρύ χειμώνα βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι. Παράλληλα, η διάρκεια αυτού του φαινομένου είναι εκπληκτική. 166 ημέρες, ή πεντέμισι μήνες, δεν το χωράει ανθρώπινος νους.

Του Πανοράματος Το Κάγκελο

Οι εφαρμογές κάμερας των smartphone έχουν πλέον υπερβολικές δυνατότητες, και ίσως η αγαπημένη όλων είναι αυτή του πανοράματος.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η λειτουργία πανόραμα βοηθά στη λήψη συνεχόμενου πλάνου. Ουσιαστικά πατάμε το κουμπί της κάμερας, κι αυτή τραβά διαδοχικά πλάνα, ενώ εμείς μετακινούμε το τηλέφωνό μας. Στο τέλος η εφαρμογή ενώνει τα πλάνα και δημιουργεί μία ενιαία εικόνα.

Η παραπάνω φωτογραφία αποτελεί ένα καλό παράδειγμα επιτυχημένου πανοράματος. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για όλες τις απόπειρες, και το διαδίκτυο το γνωρίζει καλά αυτό.

Κάπως έτσι έγινε viral το θέμα “αποτυχημένα πανοράματα”, και το διαδίκτυο γέμισε με αυτές τις αποτυχίες.

Ένα πρώτο παράδειγμα είναι η συρρίκνωση αυτοκινήτων.

https://twitter.com/vaguefrisbee/status/983005325618962432

Πως θα μας φαινόταν μία γάτα με πολλά πόδια; Όταν λέμε πολλά, εννοούμε πραγματικά πολλά.

Ακόμα και αεροπλάνα με ατελείωτη άτρακτο σας έχουμε.

https://twitter.com/carolinehermy/status/983359089626566658

Για το τέλος αφήσαμε την εικόνα “ορισμός του mini bus”.

Έχουμε κι εμείς αποτυχημένα πανοράματα στο ενεργητικό μας, αλλά κανένα τους δεν είχε τόσο “εντυπωσιακά” αποτελέσματα.

Η Τρέλα του Αλουμινόχαρτου Από την Ιαπωνία

Οι Ιάπωνες είναι τρελοί, και ό,τι κάνουν viral ή trend είναι ακόμη πιο τρελό. Αυτή τη φορά, την πόρτα της δύσης χτύπησε το αλουμινόχαρτο που μοιάζει με καθρέφτη.

Η τεχνική αυτή έχει γίνει μόδα εδώ και πολύ καιρό στην Ιαπωνία. Oι κάτοικοι της Δύσης όμως την ανακάλυψαν πρόσφατα. Γι’ αυτόν τον λόγο, το YouTube γέμισε με βίντεο που δείχνουν άσχετους που φτιάχνουν μπάλες από συμπιεσμένο αλουμινόχαρτο.

Μόλις καταστρέψουν μερικά ρολά και τελειώσουν με το χτύπημα, αρχίζουν να τρίβουν με μία σειρά γυαλόχαρτα τη μπάλα. Στόχος τους είναι να γυαλίσει τόσο ώστε να μοιάζει με καθρέφτη.

Από την άλλη, υπήρξαν κάποιοι που είτε πήγαν την τεχνική ένα βήμα παραπέρα, είτε την μετέτρεψαν σε μία εντελώς νέα. Όπως ο τύπος εδώ που έλιωσε το αλουμινόχαρτο και το έριξε σε καλούπι.

Γενικότερα, τα σχόλια είναι ποικίλα, αλλά εντύπωση προκαλούν κάποια σαν αυτό.

https://twitter.com/halfemptybones/status/984424099723251712

Ο παραπάνω χρήστης αναφέρει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι θέλει απίστευτα να δαγκώσει μία τέτοια μπάλα.

Μόνο στην ιδέα του να δαγκώνεις μέταλλο, και του πόνου που θα προκαλέσει στα δόντια σου, τρελαινόμαστε.

Μισός Τόνος Μαριχουάνα, Ένα Ποντίκι, και Ένας Μπάτσος

Μία ομάδα οχτώ αστυνομικών στην Αργεντινή απολύθηκε μετά την εξαφάνιση μισού τόνου μαριχουάνας. Γιατί όμως να απολυθούν; Οι πρώτοι είναι που καταχρώνται κλοπιμαία;

Η ιστορία αρχίζει με έξι τόνους μαριχουάνα, που ήταν αποθηκευμένοι επί δύο χρόνια στα αρχεία του τμήματος.

Σε έλεγχο λοιπόν που πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκε ένα έλλειμμα σχεδόν μισού τόνου, και τότε κατηγορήθηκε ένας πρώην αστυνομικός του τμήματος.

Τελικά έγινε έρευνα, οχτώ αστυνομικοί βρέθηκαν κατηγορούμενοι, και ισχυρίστηκαν ότι δεν τα πήραν. Τι άλλο θα λέγαν;

Όλα καλά θα ήταν αν έμεναν σε τίποτα γνωστές δικαιολογίες του τύπου, δεν γνωρίζω δεν απαντώ. Οι τύποι όμως είπαν πως τα ναρκωτικά που έλειπαν, φαγώθηκαν από τα ποντίκια.

Όπως είναι λογικό, οι ισχυρισμοί τους απορρίφθηκαν, καθώς θα απαιτούνταν πολλά ποντίκια για να φάνε τόση μαριχουάνα… ή μερικοί αστυνομικοί.

Παράλληλα, ένας ειδικός δήλωσε πως τα ποντίκια για κανένα λόγο δε θα κατανάλωσαν το προϊόν αυτό.

Που ξέρεις βρε παιδί μου, μπορεί τα ποντίκια να μην έφαγαν τη μαριχουάνα. Ίσως να την πούλησαν για να πάρουν τυρί.

Το Battle Royal Που Όλοι κερδίζουν Έστω Μία φορά

Έχει γίνει πολύς ντόρος με τα Battle Royal παιχνίδια, και ειδικότερα το Fortnite. Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν έχει σκεφτεί τι είναι αυτό που ενοχλεί πιο πολύ του παίκτες. Η απάντηση είναι η ήττα, αυτό το χάλια αίσθημα ότι έχασες, και όχι από έναν αντίπαλο, αλλά εκατό.

https://twitter.com/KenXyro/status/984287404164046849

Ε λοιπόν, σταμάτα τη γκρίνια, μην κατηγορείς άλλο τον εαυτό σου επειδή δεν τα βγάζεις πέρα με το Fortnite. Σκέψου για μία στιγμή αυτό που λέει ο Ken από πάνω:

“Αν δεν έχεις κερδίσει ποτέ στο Fortnite, μην λυπάσαι,
γιατί υπάρχει ένα battle royal στο οποίο όλοι έχουμε κερδίσει”

Οπότε άραξε στην καρέκλα σου, και χαμογέλα. Όπως και να το δούμε, έχεις κερδίσει κι εσύ ένα battle royal στη ζωή σου. Θες να στο κάνουμε πιο εντυπωσιακό; Κέρδισες πριν καν γεννηθείς.

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Εμείς προσπαθούμε να γίνουμε αστροναύτες, κι αν δεν τα καταφέρουμε, δεν τρέχει τίποτα. Εν τέλει, έχουμε τη νίκη μας στο battle royal της ζωής.

Τώρα για τους χάκερ και τα σχετικά, δεν έχουμε να πούμε κάτι. Απλά να θυμάστε να χαμογελάτε, κάνει καλό. Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα, σε ένα ακόμη ViralSteps.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps