Home » Software » Παιχνίδια » Δωρεάν Παιχνίδια Στο PC Με Το Xbox Game Pass Της Microsoft

Δωρεάν Παιχνίδια Στο PC Με Το Xbox Game Pass Της Microsoft

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η Sony ήταν η ξεκάθαρη νικήτρια στη “μάχη” μεταξύ PS4 και Xbox One. Μάλιστα, με την επιτυχία του Nintendo Switch, η Microsoft κινδυνεύει να πέσει στην τρίτη θέση. Το Xbox Game Pass, όμως, είναι μια φιλόδοξη κίνηση της Microsoft, σε μια προσπάθειά της να αλλάξει τις ισορροπίες. Μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας, μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε πολλούς τίτλους για Xbox One και ορισμένους για PC.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι το Xbox Game Pass

Το Xbox Game Pass είναι για τα παιχνίδια, ότι είναι το Netflix για τις ταινίες, ή τουλάχιστον φιλοδοξεί να γίνει. Είναι δηλαδή μια συνδρομητική υπηρεσία, που με ένα μηνιαίο αντίτιμο, μας δίνει πρόσβαση σε διάφορα παιχνίδια.

Με τη συνδρομή μας, αποκτούμε πρόσβαση σε μια σειρά παιχνιδιών για Xbox One, Xbox 360, και κάποια cross-platform παιχνίδια, τα οποία μπορούμε να παίξουμε από τον υπολογιστή μας.

Τα παιχνίδια ανανεώνονται συνέχεια, και μπορούμε να βρούμε ακόμα και πολύ πρόσφατους τίτλους όπως το Sea of Thieves.

Παιχνίδια Play Anywhere

Τα παιχνίδια Play Anywhere είναι παιχνίδια για το Xbox One, τα οποία μπορούμε να τα παίξουμε και από τον υπολογιστή μας. Η μόνη προϋπόθεση είναι ο υπολογιστής μας να “τρέχει” Windows 10.

Είναι μια προσπάθεια της Microsoft να δημιουργήσει ένα “σύμπαν” στο οποίο θα συνδέεται το Xbox One με το PC μας. Σχεδόν όλα τα Xbox exclusives ανήκουν σε αυτήν τη κατηγορία. Παιχνίδια όπως το Forza 7, η σειρά Halo, το State of Decay 2, κτλ.

Τη συγκεκριμένη δυνατότητα μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε και να τη συνδυάσουμε με το Xbox Game Pass. Μπορούμε, για παράδειγμα, αγοράζοντας το Xbox Game Pass, να παίξουμε το Gears of War 4 στο PC μας χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση.

Κόστος

Το κόστος της συνδρομής ανέρχεται στα δέκα ευρώ τον μήνα αν αγοράσουμε το Xbox Game Pass κατευθείαν από τη Microsoft. Βέβαια, μπορούμε να την αγοράσουμε και πολύ φτηνότερα από γνωστές ιστοσελίδες που πουλάνε cd-keys για παιχνίδια.

Όμως, τέτοιες σελίδες δεν είναι πάντα αξιόπιστες. Για αυτό και συνιστούμε προσοχή στη χρήση τους.

Υπάρχουν φήμες ή και ενδείξεις ότι έχουν χρησιμοποιηθεί κλεμμένες πιστωτικές κάρτες για την αγορά των εν λόγω cd-keys και την μεταπώλησή τους.

Επιπλέον, ορισμένες από αυτές μπορεί να σας ζητήσουν φωτογραφία της πιστωτικής σας κάρτας ή και της ταυτότητάς σας για “λόγους ασφαλείας”. Σε περίπτωση που επιλέξετε μια από αυτές τις σελίδες, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί.

Ποια παιχνίδια είναι διαθέσιμα?

Αυτή τη στιγμή, με το Xbox Game Pass αποκτούμε πρόσβαση σε περισσότερους από 150 τίτλους. Η λίστα ανανεώνεται συνέχεια, καθώς προστίθενται καινούρια παιχνίδια κάθε μήνα.

Να σημειώσουμε ότι τα παιχνίδια που μπορούμε να παίξουμε δεν είναι σε κάποια δοκιμαστική έκδοση.

Ακόμα, η Microsoft προσφέρει τη δυνατότητα στους συνδρομητές του Xbox Game Pass να παίξουν όλα τα παιχνίδια που η ίδια σχεδιάζει. Τίτλοι σαν το Halo ή το Sea of Thieves είναι διαθέσιμοι για όλους τους συνδρομητές, χωρίς επιπλέον κόστος.

Σχετικά με τα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα και για PC, η λίστα είναι δυστυχώς κάπως μικρότερη, όμως η Microsoft σχεδιάζει να προσθέσει όλους τους Xbox-exclusive τίτλους της την ημέρα της κυκλοφορίας τους.

Τέλος, με τη συνδρομή μας στο Xbox Game Pass έχουμε 20% έκπτωση στις αγορές των παιχνιδιών και 10% έκπτωση στην αγορά των DLC.

Αγοράζοντας το Xbox Game Pass

Η διαδικασία της αγοράς του Xbox Game Pass είναι πολύ απλή. Αρχικά, πηγαίνουμε στη σελίδα της Microsoft. Έπειτα, διαλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε το Game Pass για εμάς, ή να το στείλουμε σαν δώρο σε κάποιον φίλο μας.

Στη συνέχεια, μας ζητάει να συμπληρώσουμε το Microsoft e-mail μας. Σε περίπτωση που δεν διαθέτουμε κάποιον Microsoft λογαριασμό, θα πρέπει να δημιουργήσουμε έναν καινούριο.

Μόλις πραγματοποιήσουμε είσοδο στον λογαριασμό μας, είμαστε έτοιμοι για να ολοκληρώσουμε την αγορά. Πατώντας την επιλογή “Συμμετοχή”, εμφανίζεται ένα παράθυρο όπου διαλέγουμε τον τρόπο πληρωμής.

Μπορούμε να πληρώσουμε είτε με κάποια χρεωστική/πιστωτική κάρτα, είτε μέσω Paypal. Η τιμή είναι η ίδια και για τις 2 επιλογές. Αφού συμπληρώσουμε τα στοιχεία της κάρτας μας ή του λογαριασμού μας στο Paypal, είμαστε έτοιμοι.

Μάλιστα, στους καινούργιους χρήστες, η Microsoft προσφέρει δωρεάν το Xbox Game Pass για δεκατέσσερις ημέρες. Μοναδική προϋπόθεση, να εισάγουμε τα στοιχεία της χρεωστικής/πιστωτικής μας κάρτας.

Δεν θα χρεωθούμε κάτι για τις πρώτες δύο εβδομάδες. Αν όμως θέλουμε αυτό να μείνει ως έχει, θα πρέπει να διακόψουμε τη συνδρομή μας πριν ολοκληρωθούν οι δεκατέσσερις ημέρες.

Διακοπή συνδρομής

H Microsoft θα ανανεώνει αυτόματα τη συνδρομή μας κάθε μήνα, οπότε αν δεν θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε συνδρομητές, θα πρέπει να ακυρώσουμε την υπηρεσία χειροκίνητα.

Πηγαίνοντας στην καρτέλα υπηρεσίες του Microsoft λογαριασμού μας, μπορούμε να δούμε όλες τις τρέχουσες συνδρομές μας. Εκεί επιλέγουμε “Turn off auto-renew”, δεξιά από το Xbox Game Pass.

Αντίστοιχα, μπορούμε να επιλέξουμε την αυτόματη ανανέωση της συνδρομής μας σε περίπτωση που το επιθυμούμε.

Αξίζει η αγορά του Xbox Game Pass;

Η Microsoft μας υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να προσθέτει παιχνίδια στο Xbox Game Pass, και ότι θα δούμε περισσότερους τίτλους στην κατηγορία Play Anywhere. Μεχρί τότε, όμως, αξίζει η μηνιαία συνδρομή;

Αν διαθέτετε Xbox One και θέλετε να παίζετε πολλά και διαφορετικά παιχνίδια, τότε σίγουρα η συνδρομή στην υπηρεσία της Microsoft θα σας γλυτώσει αρκετά ευρώ. Με πρόσβαση σε πάνω από 150 παιχνίδια, τα δέκα ευρώ τον μήνα αξίζουν, και με το παραπάνω.

Δωρεάν Παιχνίδια Στο PC Με Το Xbox Game Pass Της Μicrosoft

Ακόμα όμως και αν δεν διαθέτετε την κονσόλα της Microsoft, θα έχετε πρόσβαση σε τίτλους όπως το Sea of Thieves, το Crackdown 3, τη σειρά Forza, και όλα τα μελλοντικά Microsoft exclusives.

Από οικονομικής σκοπιάς, έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε παιχνίδια που κοστίζουν 50 και 60 ευρώ το καθένα, με μόλις δέκα ευρώ τον μήνα. Και σε περίπτωση που το μετανιώσουμε, απλά διακόπτουμε τη συνδρομή μας.

Σίγουρα πάντως αξίζει η δωρεάν δοκιμή για δεκατέσσερεις μέρες. Μην ξεχάσετε όμως να ακυρώσετε τη συνδρομή σας σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία.

Ποιά είναι η γνώμη σας για το Xbox Game Pass?

Έχετε ήδη συνδρομή στην εν λόγω υπηρεσία; Σκέφτεστε να της δώσετε μία ευκαιρία μετά την ανάγνωση αυτής της παρουσίασης; Πιστεύετε ότι αξίζει τα δέκα ευρώ τον μήνα; Μοιραστείτε τις σκέψεις και ερωτήσεις σας μαζί μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps