Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » Μήνυση στο GTA V; Λαθρεμπόριο με Drones; Πρωταπριλιάτικο Αστείο;

Μήνυση στο GTA V; Λαθρεμπόριο με Drones; Πρωταπριλιάτικο Αστείο;

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η Ανάσταση πλησιάζει, η νηστεία τελειώνει, και οι ειδήσεις στον κόσμο της τεχνολογίας έχουν αναβαθμίσεις, ανανεώσεις, νέες συσκευές, αλλά και λαθρεμπόριο, μηνύσεις, και δεν συμμαζεύεται. Παρακάτω θα δούμε την ανοιξιάτικη αναβάθμιση των Windows 10, το νέο “look” του Reddit, το gaming κινητό της Xiaomi, και θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να κάνετε δωρεάν μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το εβδομαδιαίο WeeklySteps επιχειρεί να συνοψίσει τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, φιλτράροντας τις ανούσιες ειδήσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε Παρασκευή, και θα περιλαμβάνει τα νέα γνωστών εταιρειών, καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, επερχόμενα events, και διάφορα άλλα.

Στις 10 Απριλίου το επόμενο Windows Update

Δεν πιστεύουμε να έχετε κανονίσει κάτι για την Τρίτη του Πάσχα; Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα είναι η μέρα της επόμενης μεγάλης αναβάθμισης των Windows 10.

Ως γνωστόν, κάθε μεγάλη αναβάθμιση των Windows φέρνει μαζί της και κάποια μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα, οπότε θα είναι σίγουρα μια πολυάσχολη μέρα.

Βέβαια δεν περιμένουμε να λάβουν όλοι την αναβάθμιση από την πρώτη μέρα, αλλά σίγουρα αργά ή γρήγορα θα πρέπει να εγκατασταθεί στους υπολογιστές μας.

Εμείς στο PCsteps, με τη σειρά μας, θα ανανεώσουμε εγκαίρως τον οδηγό μας με τα νέα χαρακτηριστικά του Spring Update – ή αλλιώς έκδοση 1803…

FEATURED Νέα Έκδοση Windows 11 22H2 Τι Είναι Τα Moments Updates & Τι Θα Συμβεί Σε Όλα Τα PC
Τα “Moments” Updates Των Windows 11 22H2 & Τι Θα Συμβεί Με Τη Λήψη Τους Στο PC

Λίγο μετά την κυκλοφορία των Windows 11 22H2 στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Microsoft θα διαθέσει και την πρώτη ενημέρωση “Moment”. Φέρνει άλλη μια νέα έκδοση…

…αλλά και πώς να λύσετε τα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν.

Πώς Λύνω Προβλήματα με την Αναβάθμιση των Windows 10

Η Microsoft μας έχει συνηθίσει πια στις αναβαθμίσεις κάθε άνοιξη και φθινόπωρο. Για άλλη μια φορά, πιστή στο ραντεβού της, έθεσε σε κυκλοφορία την ανοιξιάτικη…

Λαθρεμπόριο iPhone με… drone

Οι κινέζικες αρχές συνέλαβαν 26 ύποπτους που φαίνεται να πήραν μέρος σε λαθρεμπόριο μεταξύ του Hong Kong και της πόλης Shenzhen στην Κίνα.

Πού είναι το περίεργο στο όλο εγχείρημα;

Στο ότι οι δράστες μετέφεραν συσκευές iPhone συνολικής αξίας 80 εκατομμυρίων δολαρίων, χρησιμοποιώντας drones.

Όχι, δεν μετέφεραν τα iPhone ένα-ένα στον αέρα. Χρησιμοποίησαν τα drones για να συνδέσουν με καλώδιο μήκους 200 μέτρων δύο πελώρια κτίρια, και έπειτα μετέφεραν μέσω του καλωδίου περίπου 15.000 συσκευές καθημερινά.

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβανόταν κάθε βράδυ για έξι μήνες περίπου. Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη περίπτωση λαθρεμπορίου με τη χρήση drone στην Κίνα.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται drones γενικότερα για τέτοιου είδους παράνομες δουλειές. Για παράδειγμα, έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την παράδοση αγαθών σε κρατούμενους φυλακών.

Ίσως, σε κάποια επόμενη απόδρασή του, ο Παλαιοκώστας να μην επιλέξει ελικόπτερο, αλλά drones, να τον κουβαλήσουν σαν σμήνος. Σημεία των καιρών.

Πάντως οι αρχές της Κίνας δήλωσαν ότι θα εντείνουν τους ελέγχους τους για να καταπολεμήσουν τέτοιου είδους λαθρεμπόριο, χρησιμοποιώντας τα δικά τους drones με κάμερες υψηλής ευκρίνειας.

Το Reddit αλλάζει εμφάνιση

Το Reddit είναι εδώ και χρόνια μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες στο ίντερνετ, και θα λέγαμε ότι είναι ένα φόρουμ – κοινωνικό δίκτυο – σελίδα ειδήσεων – συμπληρώστε ελεύθερα.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το reddit είναι έκτο σε επισκεψιμότητα παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στατιστικά του Alexa, και τέταρτο στις ΗΠΑ.

Προφανώς, μιλάμε για μια από τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες σε όλον τον κόσμο, αν σκεφτούμε ότι πρώτο είναι το Google και δεύτερο το YouTube.

Μετά από χρόνια λοιπόν, το Reddit αλλάζει την εμφάνισή του για πρώτη φορά, υιοθετώντας έναν πιο μοντέρνο σχεδιασμό.

Κατά τη γνώμη μας, μια αλλαγή τη χρειαζόταν επειγόντως. Από το 2008 που ξεκίνησε η λειτουργία του, έχει παραμείνει ίδιο και απαράλλαχτο.

Η ανανεωμένη σελίδα θα είναι διαθέσιμη αρχικά για ένα μικρό ποσοστό χρηστών, και σιγά-σιγά το νέο “look” θα εμφανιστεί σε όλους μέσα στους ερχόμενους μήνες.

Για τον πρώτο καιρό, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την παλιά του εμφάνιση, αλλά φανταζόμαστε ότι στην πορεία θα καταργηθεί πλήρως.

Νέο gaming κινητό της Xiaomi

Μετά το Razer Phone, η Xiaomi ζήλεψε, και ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός smartphone που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε gamers.

Το κινητό υποτίθεται ότι θα κυκλοφορήσει στις 13 Απριλίου, ενώ φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει το θέλουν να μοιάζει με μια μοντέρνα εκδοχή του αποτυχημένου Nokia Engage – για όσους το θυμούνται.

Το κινητό θα ονομάζεται “Black Shark” – δηλαδή Μαύρος Καρχαρίας – το οποίο ομολογουμένως είναι αρκετά ταιριαστό για gaming smartphone.

Από χαρακτηριστικά, γνωρίζουμε ότι θα φοράει τον Snapdragon 845, 6GB και 8GB RAM, και πιθανότατα Android Oreo.

Δωρεάν μαθήματα Τεχνητής Νοημοσύνης από τη Microsoft

Εν έτει 2018, είναι πλέον βέβαιο ότι οδεύουμε προς έναν κόσμο με περισσότερες έξυπνες συσκευές και στη δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης. Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες ανά τον κόσμο ζητάνε μετά μανίας όλο και περισσότερους μηχανικούς AI.

Η Microsoft, με τη σειρά της, αποφάσισε να συμβάλλει στην κάλυψη αυτής της ζήτησης, προσφέροντας δωρεάν online μαθήματα AI, τα οποία μπορεί να παρακολουθήσει ο καθένας.

Μην φανταστείτε όμως ότι πρόκειται για κάτι απλό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 10 μαθήματα, και καθένα απ’ αυτά απαιτεί 10 με 16 ώρες παρακολούθησης για την ολοκλήρωσή του.

Τα μαθήματα καλύπτουν μια σειρά υποκατηγοριών τεχνητής νοημοσύνης, όπως ανάλυση δεδομένων, αναγνώριση ομιλίας, και άλλα.

Επιπλέον, υπάρχει και ένα μάθημα δεοντολογίας σχετικά με το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και μια ενότητα για machine learning σε Azure, που είναι η cloud πλατφόρμα της εταιρείας.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν στο τέλος των μαθημάτων να πληρώσουν για να λάβουν την πιστοποίηση παρακολούθησης των μαθημάτων, που σύμφωνα με τη Microsoft, θα είναι αρκετά σημαντική για να τη χρησιμοποιήσει κανείς στο βιογραφικό του.

Για όσους ενδιαφέρονται, θα βρείτε τα μαθήματα εδώ.

Μήνυση κατά του GTA V

Η τετραετής αγωγή που άσκησε η ηθοποιός Lindsay Lohan κατά της Take-Two Interactive, εκδότριας εταιρείας του Grand Theft Auto V, έλαβε τέλος οριστικά.

Η ηθοποιός μήνυσε την εταιρεία το 2014, ισχυριζόμενη ότι ένας χαρακτήρας του παιχνιδιού – πιο συγκεκριμένα η Lacey Jonas – εμπνεύστηκε από την ίδια.

Με ομόφωνη απόφαση του εφετείου της Νέας Υόρκης, απορρίφθηκε ο ισχυρισμός της ηθοποιού. Η αρχική μήνυση της Lohan απορρίφθηκε το 2016, όμως η ίδια θέλησε να ασκήσει έφεση, παρατείνοντας τη δίκη μέχρι πρόσφατα.

Η Lacey Jonas είναι ένας χαρακτήρας που απεικονίζεται σε δύο οθόνες φόρτωσης του παιχνιδιού. Εμφανίζεται επίσης σε μία αποστολή, όπου ο παίκτης τη συναντά τυχαία, κατά την προσπάθειά της να αποφύγει τους παπαράτσι.

Όταν στην πορεία την οδηγεί σπίτι της, αποκαλύπτεται ότι είναι πρώην σταρ παιδικών ταινιών, και ολίγον τι “ψώνιο”. Παρότι δεν παρακολουθούμε τα κουτσομπολιά του Holywood, καταλαβαίνουμε γιατί η Lohan είδε τον εαυτό της σ’ αυτήν την περιγραφή.

Όπως και να ‘χει, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Παρόμοιο σκηνικό είχε συμβεί και με μια άλλη ηθοποιό, η οποία ισχυρίστηκε σε μια αντίστοιχη αγωγή ότι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της και η ιστορία της χρησιμοποιήθηκαν για τον χαρακτήρα Andrea Bottino – ξανά στο GTA V.

Προφανώς, και αυτή η μήνυση πήγε άκλαυτη.

Και οι δύο αγωγές ήταν καταδικασμένες να αποτύχουν από την αρχή, όχι μόνο επειδή τα γελοιογραφικά στερεότυπα που απεικονίζονται σε παιχνίδια δύσκολα αναγνωρίζονται ως συγκεκριμένοι άνθρωποι, αλλά επειδή τα δικαστήρια έχουν από καιρό επιβεβαιώσει ότι η παρωδία μπορεί να έχει μεγάλο εύρος και προστατεύεται καλά από τον νόμο.

Ακόμη και αν οι χαρακτήρες του παιχνιδιού ήταν αναγνωρίσιμοι ως άτομα της πραγματικής ζωής, το δικαστήριο σημείωσε ότι “η μοναδική ιστορία, οι χαρακτήρες, ο διάλογος, και το περιβάλλον αυτού του παιχνιδιού, σε συνδυασμό με την ικανότητα του παίκτη να επιλέξει τον τρόπο παιχνιδιού, το καθιστούν έργο φαντασίας και σάτιρας”.

Σας άρεσαν τα νέα της εβδομάδας;

Αυτά ήταν τα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Παρασκευή, με περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας.

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Αν γνωρίζετε κάποια άλλη σημαντική είδηση, μπορείτε να τη μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps