Home » Smartphones-Tablets » Μπλοκάρισμα Μηνυμάτων & Μπλοκάρισμα Κλήσεων στο Κινητό
Μπλοκάρισμα Μηνυμάτων και Μπλοκάρισμα Κλήσεων στο Κινητό

Μπλοκάρισμα Μηνυμάτων & Μπλοκάρισμα Κλήσεων στο Κινητό

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά συνομιλούμε στο κινητό, είναι βέβαιο πως όλοι έχουμε δεχθεί ανεπιθύμητες κλήσεις και τυχαία μηνύματα από έναν αριθμό που δεν αναγνωρίζουμε. Αν και μπορούμε να κάνουμε απόρριψη και διαγραφή, έχουμε τη δυνατότητα για μία μόνιμη λύση, προχωρώντας με εύκολο τρόπο σε μπλοκάρισμα μηνυμάτων και μπλοκάρισμα κλήσεων μια και καλή στο κινητό.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Στο παρελθόν, το μπλοκάρισμα κλήσεων και μπλοκάρισμα μηνυμάτων ήταν δυνατό μόνο αν είχαμε κάνει root στη συσκευή. Όμως, στις μέρες μας οι κατασκευαστές έχουν ενσωματώσει αυτή τη λειτουργία στις περισσότερες συσκευές τους.

Ως εκ τούτου, η μεθοδολογία τείνει να διαφέρει από κινητό σε κινητό. Πολλές από αυτές τις απλές ρυθμίσεις ενδέχεται να ισχύουν στις περισσότερες συσκευές των εταιρειών, έστω και με μία μικρή απόκλιση.

Παρ΄ όλα αυτά, για πολύ καλύτερα αποτελέσματα, έχουμε την δυνατότητα να προτιμήσουμε τα apps του οδηγού. Προσφέρουν αξιόπιστο και μαζικό μπλοκάρισμα κλήσεων και μηνυμάτων.

Μπλοκάρισμα Κλήσεων-5ββ

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως υπάρχουν κάποιες γνωστές σχετικές εφαρμογές που εμείς δεν τις συνιστούμε. Στο παρελθόν είχαν μπει στην Blacklist με τις χειρότερες εφαρμογές Android λόγω ύποπτης διαχείρισης των προσωπικών μας δεδομένων εν αγνοία μας.

Ποιες Είναι οι Χειρότερες Εφαρμογές Android και Γιατί

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το Android είναι ένα εξαιρετικό λειτουργικό με συνολικά εκατομμύρια εφαρμογές για κάθε χρήση. Όμως, ίσως να μη γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δημοφιλή…

Μπλοκάρισμα κλήσεων σε όλες τις συσκευές

Στον οδηγό επιλέξαμε εφαρμογές που είναι universal και κάνουν μπλοκάρισμα κλήσεων και μπλοκάρισμα μηνυμάτων σε όλες ανεξαιρέτως τις Android συσκευές.

Πρέπει να αναφέρουμε πως δοκιμάσαμε στην έρευνα και αρκετά άλλα σχετικά apps. Όμως, δεν μείναμε καθόλου ικανοποιημένοι, είτε λόγω των πολλών παραπλανητικών διαφημίσεων μέσα στην εφαρμογή, είτε λόγω των αστοχιών που υπήρξαν.

Should I Answer?

Από προσωπική εμπειρία θεωρούμε ότι η εφαρμογή με το πολύ εύστοχο όνομα, κάνει με εξαιρετικό τρόπο το μπλοκάρισμα κλήσεων.

Επιπλέον, ανανεώθηκε ολοκληρωτικά και στην ουσία πρόκειται για ένα νέο app που αντικατέστησε τον προκάτοχο του (SIA Obsolete Version).

Μπλοκάρισμα Κλήσεων και Μπλοκάρισμα μηνυμάτων 20β

Το μόνο αρνητικό, αν μπορούμε να το αποκαλέσουμε έτσι, είναι ότι έχει αρκετά σύνθετες λειτουργίες στα αγγλικά, καθώς δεν υπάρχει εξελληνισμένο μενού στο περιβάλλον της εφαρμογής.

Το app τρέχει από το Android 6.0 και νεότερες εκδόσεις. Ενημερώθηκε στις 7 Μαΐου 2020 και μπορούμε να τo κατεβάσουμε από εδώ.

Μόλις την τρέξουμε για πρώτη φορά, η Android εφαρμογή θα μας ζητήσει να της δώσουμε τις απαραίτητες άδειες για πρόσβαση στις επαφές και τις κλήσεις μας.

Μπλοκάρισμα Κλήσεων και Μπλοκάρισμα μηνυμάτων 23β

Active Protection

Από εκεί και μετά, θα μας ζητήσει να επιλέξουμε το επίπεδο της προστασίας που θέλουμε στο μπλοκάρισμα κλήσεων. Καλό είναι να προτιμήσουμε το “Active Protection” για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στην επόμενη καρτέλα ορίζουμε αν θέλουμε το app να αντικαταστήσει την προεπιλεγμένη εφαρμογή κλήσεων του κινητού μας, ή να ενημερωνόμαστε απευθείας στην αρχική οθόνη, ή στην καρτέλα ειδοποιήσεων του κινητού μας.

Αυτές τις επιλογές μπορούμε να τις αλλάξουμε και αργότερα μέσα από τις ρυθμίσεις (Protection settings). Εμείς έχουμε επιλέξει τις ενδείξεις που επισημαίνουμε στην κάτωθι εικόνα.

Μπλοκάρισμα Κλήσεων και Μπλοκάρισμα μηνυμάτων 27β

Στη συνέχεια, πατώντας στις ρυθμίσεις, μπορούμε να αποκλείσουμε ό,τι θεωρούμε απαραίτητο, ακόμη και όλες τις κλήσεις που δεν προέρχονται από τις επαφές μας (Block INCOMING call – not stored in Contacts).

Παραθέτουμε σε εικόνες αυτές τις ενέργειες για το μπλοκάρισμα κλήσεων. Όπως είναι φυσικό, μερικές από αυτές τις λειτουργίες του Blocking μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας, και όχι ακριβώς όπως τις δείχνουμε στις εικόνες.

Μπλοκάρισμα Κλήσεων και Μπλοκάρισμα μηνυμάτων 28β

Μπλοκάρισμα Κλήσεων και Μπλοκάρισμα μηνυμάτων 35β

Μόλις ειδοποιηθούμε για τον αριθμό που μας μπλόκαρε το app, μπορούμε να ορίσουμε αν πρόκειται πράγματι για spam ή όχι. Επιπλέον, στην ανεπιθύμητη κλήση έχουμε τη δυνατότητα να ορίσουμε περί τίνος πρόκειται, έτσι ώστε να βοηθήσουμε άλλους χρήστες.

Μπλοκάρισμα Κλήσεων και Μπλοκάρισμα μηνυμάτων 39β

Μπλοκάρισμα μηνυμάτων σε όλες τις συσκευές

Στον αποκλεισμό των μηνυμάτων θα έχουμε εξελληνισμένο και ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον με την εφαρμογή της Google που είδαμε στις καλύτερες εφαρμογές για μηνύματα στο Android.

Android Messages

Η εφαρμογή της Google είναι ιδιαίτερα χρηστική για το μπλοκάρισμα μηνυμάτων αλλά και κλήσεων σε όλες τις συσκευές ανεξαρτήτου εταιρείας. Βέβαια, δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες στο μπλοκάρισμα κλήσεων, όπως το προηγούμενο app.

Μπορούμε να κάνουμε τη λήψη από εδώ.

Μπλοκάρισμα-Μηνυμάτων-15β

Για να λειτουργήσει η εφαρμογή, πρέπει να την ορίσουμε ως προεπιλογή.

Μπλοκάρισμα-Μηνυμάτων-15βα

Αν κάτι δεν μας αρέσει στην πορεία, απλά πατάμε στο εικονίδιο των μηνυμάτων που χρησιμοποιούσαμε πριν εγκαταστήσουμε το Android Messages, έτσι ώστε να μας επαναφέρει την προκαθορισμένη εφαρμογή του κινητού μας.

Μπλοκάρισμα-Μηνυμάτων-20β

Καθώς το app είναι στην γλώσσα μας, όπως είναι φυσικό, το κάθε βήμα συνοδεύεται από επεξηγήσεις που δεν χρήζουν περαιτέρω διευκρινίσεων από εμάς, καθιστώντας την όλη διαδικασία πολύ εύκολη, ακόμη και για τον πιο αρχάριο χρήστη.

Ως εκ τούτου, παραθέτουμε αριθμητικά και με εικόνες τις απλές ενέργειες που απαιτούνται για το μπλοκάρισμα των μηνυμάτων και κλήσεων.

Μπλοκάρισμα-Κλήσεων-12γγ

SMS – Calls Blacklist

Η εναλλακτική εφαρμογή είναι πολύ αποτελεσματική στο μπλοκάρισμα μηνυμάτων αλλά και το μπλοκάρισμα κλήσεων, και είναι πολύ εύκολη στη χρήση. Στην έρευνα διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για ύποπτη χρήση των επαφών και των μηνυμάτων μας.

Επιπλέον, υπάρχουν θετικές κριτικές και από τους Έλληνες χρήστες. Μπορούμε να την κατεβάσουμε από εδώ.

Για να λειτουργήσει η εφαρμογή, πρέπει να την ορίσουμε ως προεπιλογή στα SMS. Επιπλέον, θα μας ζητήσει να της δώσουμε τις απαραίτητες άδειες για πρόσβαση στις επαφές και τις κλήσεις μας.

Μπλοκάρισμα-Μηνυμάτων-22β

Όπως και στο Android messages, αν κάτι δεν μας βολεύει με την εφαρμογή, απλά πατάμε στο εικονίδιο των μηνυμάτων που χρησιμοποιούσαμε πριν εγκαταστήσουμε το Calls Blacklist. Έτσι, θα επαναφέρουμε την προκαθορισμένη εφαρμογή του κινητού μας.

Παραθέτουμε με εικόνες την σχετικά εύκολη χρήση της εφαρμογής.

Από εδώ και μετά, στην επόμενη καρτέλα που θα μας ανοίξει, ορίζουμε το μπλοκάρισμα μηνυμάτων και κλήσεων όπως επιθυμούμε.

Για παράδειγμα, πατώντας στο “Numbers begins with”, μπορούμε να αποκλείσουμε μαζικά αριθμούς που ξεκινούν με κάποιο συγκεκριμένο νούμερο.

Αντίστοιχα, πατώντας στο “Message contains text”, μπορούμε να μπλοκάρουμε SMS με κάποια συγκεκριμένη λέξη και πρόταση.

Μπλοκάρισμα-Μηνυμάτων-22gg

Επίσης, πατώντας στις τρεις τελείες πάνω δεξιά και μετά στα “Settings➜Blocking”, έχουμε τη δυνατότητα για περισσότερες επιλογές στο μπλοκάρισμα κλήσεων και μηνυμάτων.

Μπλοκάρισμα-Μηνυμάτων-22ggg

Εσείς έχετε ανεπιθύμητες κλήσεις και μηνύματα?

Στις μέρες μας είναι εύκολο να αποκτήσουμε τον έλεγχο του spam στο κινητό. Είτε χρησιμοποιήσουμε τις ενσωματωμένες μεθόδους των συσκευών, είτε προτιμήσουμε μία εφαρμογή, θα αποκλείσουμε μια και καλή τους ανεπιθύμητους και τα άχρηστα και ενοχλητικά μηνύματα.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, ή θέλετε να προτείνετε και άλλους τρόπους και εφαρμογές για το μπλοκάρισμα μηνυμάτων και κλήσεων, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps