Home » Hardware » Reviews » Cubot Magic: Low-Budget Κλώνος του Huawei Magic
Cubot Magic: Low-Budget Κλώνος του Huawei Magic

Cubot Magic: Low-Budget Κλώνος του Huawei Magic

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το Cubot Magic είναι ένα κινητό χαμηλής κατηγορίας, που φιλοδοξεί να τραβήξει την προσοχή μας με τα 3GB RAM, την οθόνη 5 ιντσών, το λειτουργικό Android 7.0, αλλά και τη χαμηλή του τιμή στα 80€. Στην παρακάτω παρουσίαση θα δούμε αναλυτικά τις επιδόσεις του, και θα διαπιστώσουμε αν αξίζει η αγορά του, ή αν πρόκειται για μια κακή επιλογή σε αυτό το budget.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Cubot Magic

Η Cubot δεν είναι άγνωστη εταιρεία. Πρόκειται για μια από τις επώνυμες Κινέζικες μάρκες, και ασχολείται κυρίως με κινητά χαμηλής κατηγορίας, σε φαινομενικά πολύ δελεαστικές τιμές.

Το Magic της παρουσίασης είναι σχετικά πρόσφατο μοντέλο, και αποτελεί ίσως την πιο φθηνή επιλογή σε κινητό με διπλή κάμερα και 3GB RAM.

Το Cubot Magic έχει κλέψει την εμφάνισή του και την ονομασία από το Honor Magic της Huawei. Εξωτερικά είναι ολόιδιο, μόνο που η Cubot χρησιμοποίησε πιο φθηνά κατασκευαστικά υλικά ώστε να ρίξει το κόστος.

Το κινητό λοιπόν δεν έχει μεταλλικό περίβλημα, και είναι όλο από πλαστικό. Αλλά αντίστοιχα δεν κοστίζει και τα 500€ του Huawei, μιλάμε για κινητό των 80€, οπότε το πλαστικό δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει.

Η οθόνη του είναι στις 5 ίντσες και έχει ανάλυση στα 720p. Μπροστά, η selfie κάμερα είναι στα 5MP, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει διπλή κάμερα, με την πρώτη να διαθέτει 13MP.

Βέβαια το ότι είναι διπλή μάλλον πιο πολύ για φιγούρα μας κάνει, καθώς η δεύτερη κάμερα είναι στα 2MP.

Το Cubot Magic διαθέτει μπαταρία στα 2600mAh, ενώ φοράει τον MTK6737 και διαθέτει 3GB RAM, όπως προείπαμε.

Η μνήμη των 16GB μπορεί να επεκταθεί με κάρτα microSD έως 128GB, ενώ μπορούμε να βάλουμε και δύο κάρτες SIM.

Το καλύτερο κομμάτι του κινητού είναι το λειτουργικό. Το Magic τρέχει stock Android 7, χωρίς περιττές εφαρμογές και κινέζικες σαβούρες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε απευθείας Ελληνικά, χωρίς πειράματα με custom ROM και άλλες πατέντες.

Τέλος, το Cubot Magic υποστηρίζει 4G και διαθέτει την περιβόητη 800άρα μπάντα.

Παίζει Ρόλο η 800άρα Μπάντα (B20) Για το 4G σε Κινέζικα Κινητά?

Έχουμε λάβει αμέτρητες ερωτήσεις σχετικά με την 800άρα μπάντα – ή B20 όπως λέγεται επίσημα – και για το αν αυτή θα επηρεάσει ή όχι…

Unboxing και πρώτη εκκίνηση

Το κουτί του Cubot Magic είναι αρκετά προσεγμένο. Έχει τετράγωνη εμφάνιση, και στο εξωτερικό απεικονίζεται η συσκευή.

Στο πίσω μέρος αναγράφονται αναλυτικά όλα τα χαρακτηριστικά του Cubot Magic.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε τη συσκευή, τον αντάπτορα φόρτισης ευρωπαϊκών προδιαγραφών, καθώς και το καλώδιο USB.

Το κινητό φοράει μία θήκη σιλικόνης, ενώ βρίσκεται μέσα σε ένα προστατευτικό πλαστικό.

Κατά την πρώτη εκκίνηση, την πατήσαμε σαν πρωτάρηδες, αφού προσπαθούσαμε επανειλημμένα να το ανοίξουμε από το power button, χωρίς αποτέλεσμα.

Εντέλει συνειδητοποιήσαμε ότι διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία, η οποία προστατεύεται από ένα μικρό πλαστικό, το οποίο έπρεπε να αφαιρεθεί.

Ναι, υπάρχει ακόμα αυτή η τεχνολογία. Κάναμε τόσο καιρό να τη δούμε, που είχαμε ξεχάσει εντελώς την ύπαρξή της.

Κατά τ' άλλα, η πρώτη εκκίνηση ήταν απροβλημάτιστη, ενώ επιλέξαμε απευθείας Ελληνικά.

Επιδόσεις

Παρότι το Cubot Magic ανήκει στη χαμηλή κατηγορία, οφείλουμε να δούμε πώς τα πάει στα γνωστά benchmark, σε σύγκριση με άλλες συσκευές που κυμαίνονται στην ίδια τιμή.

Στον παρακάτω πίνακα, θα δείτε μια σύγκριση με το Oukitel U22, που βρίσκεται στην ίδια χρηματική κατηγορία, και θα το δούμε αναλυτικά σε μελλοντικό οδηγό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δύο συσκευές βρίσκονται αρκετά κοντά στις μετρήσεις, με το Cubot να ξεπερνάει το Oukitel στα περισσότερα αποτελέσματα.

Κάμερες

Σίγουρα δεν περιμένουμε από ένα κινητό των 80€ να κάνει θαύματα όσον αφορά τις φωτογραφίες. Είναι γνωστό ότι για να αγοράσουμε συσκευή που να θεωρείται άνω του μετρίου στις φωτογραφίες, θα πρέπει να αυξήσουμε το budget μας στα 200€ και πάνω.

Όπως και να ‘χει, η selfie κάμερα μπροστά βγάζει αξιοπρεπείς φωτογραφίες. Στο πίσω μέρος, η διπλή κάμερα κάνει όλως παραδόξως καλή δουλειά.

Σίγουρα πάντως για την τιμή του είναι παραπάνω από ικανοποιητικές οι φωτογραφίες, ενώ το βίντεο σε συνθήκες υψηλού φωτισμού είναι “ΟΚ” για την ανάλυσή του. Μιλάμε για 480p και 3gp βίντεο, οπότε και εδώ δεν είχαμε καμία απολύτως απαίτηση.

Σε αυτόν τον σύνδεσμο θα βρείτε το φωτογραφικό υλικό στην πλήρη του ανάλυση.

Εντυπώσεις

Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι για την τιμή του, είναι από τις πιο VFM συσκευές της κινέζικης αγοράς.

Αυτό που μας εντυπωσίασε στην οθόνη του κινητού, πέρα απ' το “curved” design του γυαλιού, είναι τα χρώματά της. Έχει εκπληκτικά χρώματα, αρκετά ζωντανά, και δεν θυμίζει low budget κινητό.

Σε καθημερινή χρήση, το Cubot Magic λειτουργεί απροβλημάτιστα. Tα 3GB μνήμης του δίνουν τον αέρα που χρειάζεται για να μην κολλάει πουθενά, ενώ ο επεξεργαστής είναι αρκετά αξιοπρεπής για τη low κατηγορία.

Σίγουρα δεν είναι το κινητό που θα το δεις και θα ενθουσιαστείς από τη φοβερή του εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά του. Και σίγουρα δεν είναι κατάλληλο για απαιτητικά παιχνίδια.

Ωστόσο, στην τιμή των 80€, μπορούμε άνετα να το χρησιμοποιήσουμε για δεύτερο, να το αγοράσουμε για τους γονείς μας ή για παιδί, και πάει λέγοντας.

Ακόμα και για βασική συσκευή, για όσους δεν έχουν τρομερές απαιτήσεις απ' τον επεξεργαστή, θα τους καλύψει και με το παραπάνω. Είναι λίγο παχύ, αλλά φαίνεται στιβαρό.

Η οθόνη είναι όμορφη, η εμπειρία χρήσης είναι μια χαρά, και το κόστος είναι ό,τι πρέπει για low budget κινητό, και μάλιστα από ευρωπαϊκή αποθήκη για άμεση παραλαβή, χωρίς να έχετε θέμα με τελωνεία.

Σας άρεσε το Cubot Magic;

Πώς σας φάνηκε η παρουσίαση του Cubot Magic; Ενδιαφέρεστε για low budget κινητά, ή προτιμάτε συσκευές μεσαίας και υψηλής κατηγορίας;

Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps