Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » Το Σκάνδαλο Facebook, Τα Κορυφαία Torrent Sites, Upload Εγκεφάλου

Το Σκάνδαλο Facebook, Τα Κορυφαία Torrent Sites, Upload Εγκεφάλου

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στη δίνη ενός μεγάλου σκανδάλου βρέθηκε πρόσφατα το Facebook, και πολλοί ειδικοί δεν δίστασαν να δηλώσουν πως το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο είναι μια καραμπινάτη “εταιρεία παρακολουθήσεων”. Οι πειρατικές ταινίες το 2017 πέρασαν από χίλια κύματα, όμως το 2018 τα torrent sites έχουν αυξηθεί, και οι χρήστες τα εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερο. Επίσης, ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης του MIT και μια νεοφυής εταιρεία υπόσχονται ότι το μυαλό μας μπορεί να παραμείνει αιώνια “ζωντανό” στον κυβερνοχώρο.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το εβδομαδιαίο WeeklySteps επιχειρεί να συνοψίσει τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, φιλτράροντας τις διάφορες ανούσιες ειδήσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε Σάββατο, και θα περιλαμβάνει τα νέα γνωστών εταιρειών, καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, επερχόμενα events, και διάφορα άλλα τεχνολογικά και μη, ενδιαφέροντα ή αδιάφορα νέα.

Το σκάνδαλο των δεδομένων του Facebook

Το Facebook εξακολουθεί να υποφέρει από το σκάνδαλο “Cambridge Analytica”. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την πολυήμερη εξαφάνιση του Mark Zuckerberg, που προφανώς ετοίμαζε προσεκτικά την μετέπειτα απολογία του.

Η γιγαντιαία διαρροή δεδομένων των χρηστών του κοινωνικού δικτύου ανέδειξε το γνωστό μεγάλο πρόβλημα: Κάνουμε λήψη εφαρμογών και επιτρέπουμε στις υπηρεσίες να συλλέγουν πληροφορίες για εμάς χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η υπόθεση αφορούσε 50 εκατομμύρια προφίλ στο Facebook, των οποίων τα δεδομένα στη συνέχεια στάλθηκαν στην Cambridge Analytica, μια επιχείρηση που διαχειρίστηκε την ψηφιακή προεκλογική εκστρατεία του Donald Trump το 2016.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, το Facebook μετατράπηκε στο απόλυτο πολιτικό εργαλείο, δίνοντας το δικαίωμα στην Cambridge Analytica να δημιουργήσει μια τεράστια βάση δεδομένων από εκατομμύρια Αμερικάνους ψηφοφόρους, ευνοώντας συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Ωστόσο, υπάρχει και ένα καλό που μπορεί να βγει από αυτό το σκάνδαλο, καθώς μετά από όλον αυτόν τον ντόρο, οι χρήστες θα μπορούσαν να γίνουν πιο επιφυλακτικοί για το online αποτύπωμα τους, και να ελέγχουν περισσότερο την ιδιωτικότητά τους.

Η κατάταξη των δημοφιλέστερων Torrent Sites 2018

Το 2017 ήταν η χρονιά της μεγάλης επίθεσης των αρχών αλλά και των εταιρειών στην πειρατεία του κινηματογραφικού θεάματος.

Παρότι κάποια γνωστά torrent sites, όπως το Extratorrent, αναγκάστηκαν να κλείσουν, ωστόσο, οι πειρατές αυξάνονται και πληθύνονται, και οι χρήστες τους ακολουθούν κατά πόδας.

Παραθέτουμε την κατάταξή τους κατά τη διάρκεια του νέου έτους, όπως την κατέγραψε το δημοφιλές TorrentFreak.

Τα Καλύτερα Torrent Sites στη Θέση του Pirate Bay

Το Pirate Bay είναι αναμφίβολα το δημοφιλέστερο από όλα τα torrent sites στο web. Ωστόσο, παρότι τα καταφέρνει πολύ καλά εδώ και χρόνια, βρίσκεται συνεχώς…

1. The Pirate Bay

Το παλιότερο torrent site παραμένει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της πειρατείας, συνεχίζει να λειτουργεί με το αρχικό όνομα στον τομέα του .org, και δεν καταλαβαίνει τίποτε.

Το Pirate Bay, βέβαια, βρέθηκε εν μέσω καταιγίδων κατά τη διάρκεια των προηγουμένων ετών, αλλά φαίνεται ότι θα είναι σε θέση να γιορτάσει από θέση ισχύος την 15η επέτειό του, σε λίγους μήνες από τώρα.

2. RARBG

Το RARBG, που ξεκίνησε ως βουλγαρικός private tracker, εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο site πολλών πειρατών. Η ιστοσελίδα ιδρύθηκε το 2008 και ειδικεύεται σε βίντεο υψηλής ποιότητας.

Τα Υπέρ και τα Κατά των Private Trackers στα Torrent

Είναι αναρίθμητοι οι χρήστες του torrenting στο εξωτερικό που πιστεύουν ότι τα ιδιωτικά torrent sites είναι ασφαλέστερα και πολύ πιο γρήγορα από τα δημόσια. Δείτε…

3. 1337X

Πρόκειται για ένα torrent site στο οποίο αναφερθήκαμε πρόσφατα, και είναι μια από τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Το 1337X αύξησε την επισκεψιμότητά του, και διαθέτει μια ειδική ομάδα από trackers που παρέχουν φρέσκο ​​περιεχόμενο.

4. YTS.ag

Η μετεξέλιξη του γνωστού μας YIFY παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή torrent sites δίνοντας την εντύπωση ότι είναι άτρωτο και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Θεωρείται και για το 2018 ως το πιο αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα των παράνομων ταινιών.

5. EZTV.ag

Παρότι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα το 2015, και έκανε πολλές αλλαγές ιδιοκτησίας, το EZTV.ag παραμένει δημοφιλές και εξακολουθεί να κυκλοφορεί χιλιάδες torrents. Ωστόσο, αρκετές κυκλοφορίες του απαγορεύονται από άλλα torrent sites εξαιτίας της αμφιλεγόμενης ιστορίας του.

6. Limetorrents

Το γνωστό torrent site έχει καθιερωθεί για πάνω από μισή δεκαετία, και παραμένει δημοφιλές στους χρήστες του εξωτερικού. To Limetorrents διαθέτει επίσης το iTorrents, το οποίο χρησιμοποιείται από αρκετές άλλες μηχανές αναζήτησης torrent.

7. Zooqle

Το Zooqle υπερηφανεύεται για σχεδόν τρία εκατομμύρια επαληθεύσιμα και αξιόπιστα torrents. Παρότι παραμένει στα ραντάρ των αρχών για χρόνια, ωστόσο, εξακολουθεί να αναπτύσσεται. Το torrent site για πρώτη φορά ανέβηκε στις υψηλότερες θέσεις της προτίμησης των χρηστών για το 2018.

8. iDope

Πρόκειται για νεοφερμένο στη σκηνή των torrent, που ξεκίνησε το 2016. Όμως, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το ευρετήριο του iDope είχε κατακόρυφη αύξηση από αξιόπιστα torrent, με αντίστοιχο αντίκτυπο και στους χρήστες, που το προτίμησαν μέσα στο 2018.

Ανεβάζοντας τον εγκέφαλό μας στο διαδίκτυο

Μια Startup εταιρεία των ΗΠΑ, που ιδρύθηκε το 2016 από δυο ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης του MIT, φιλοδοξεί να προσφέρει μια καινοτόμο εφαρμογή που θα διατηρεί τον ανθρώπινο εγκέφαλο ζωντανό μέσα σε servers.

H ομολογουμένως φιλόδοξη διαδικασία ονομάζεται “Κρυοσυντήρηση με σταθεροποιητή αλδεΰδη” και έχει σαν αποτέλεσμα την “υαλοποίηση”, ή κοινώς τη διατήρηση του εγκεφάλου μετά θάνατον.

Ωστόσο, για να έχει επιτυχή αποτελέσματα η διαδικασία της υαλοποίησης, έτσι ώστε ο εγκέφαλος να διατηρηθεί και να μπορεί να “ανέβει”, αλλά και να αναβιώσει, πρέπει να πραγματοποιηθεί τη στιγμή του θανάτου.

Για την ακρίβεια, η όλη διαδικασία πρέπει να είναι η αιτία του θανάτου, όπου η ροή του αίματος στον εγκέφαλο αντικαθίσταται με χημικά που διατηρούν τη νευρωτική δομή, ενώ σκοτώνουν τον ασθενή.

Βέβαια, ποιος θα μπορούσε να έχει την επιθυμία να κάνει κάτι τέτοιο τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, είναι ένα άλλο θέμα. Ωστόσο, ποτέ μη λες ποτέ, ιδίως αν η καινοτόμος εφαρμογή και διαδικασία δεν θα έχει υψηλό κόστος.

Σας άρεσαν τα νέα της εβδομάδας?

Αυτά ήταν τα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο Σάββατο – με περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας.

Αν γνωρίζετε κάποια άλλη σημαντική είδηση, μπορείτε να τη μοιραστείτε μαζί μας και να γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps