Home » Hardware » Reviews » Acer Predator G6: Turbo PC Με Χρώματα Του Πολέμου για Όλους
Acer Predator

Acer Predator G6: Turbo PC Με Χρώματα Του Πολέμου για Όλους

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν πως η αγορά ενός έτοιμου PC από Κίνα είναι λάθος κίνηση που θα μας κοστίσει ακριβά. Όμως, κατά πόσο αυτό ισχύει αν πρόκειται για Acer Predator; Στον οδηγό θα δούμε το πανίσχυρο G6 με πληκτρολόγιο και ποντίκι οπίσθιου φωτισμού, που εκτός από τη “διαστημική” πανοπλία που φοράει, με ένα κλικ φωτίζεται ολόκληρο, για να μας δώσει εντυπωσιακή απόδοση, και πανεύκολο overclocking για όλους.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Λίγα λόγια για την Acer

H ταϊβανέζικη εταιρεία σίγουρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθότι οι περισσότεροι από εμάς είναι βέβαιο ότι τη γνωρίζουμε.

Εδρεύει στη Νέα Ταϊπέι, σε μικρή απόσταση από την κεντρική Ταϊπέι, την πρωτεύουσα της χώρας. Δραστηριοποιείται στους τομείς του σχεδιασμού, ανάπτυξης, και παραγωγής ψηφιακών ηλεκτρονικών προϊόντων, και είναι γνωστή από τους φορητούς υπολογιστές της, και όχι μόνο.

Η εταιρεία και τα προϊόντα της είναι δημοφιλή σε όλο τον κόσμο, και ιδίως στις ΗΠΑ, όπου εξαγόρασε την επιχείρηση φορητών υπολογιστών της Texas Instruments, και ταυτόχρονα έχει αποκτήσει συμμετοχή στο 75% της Packard Bell, αποκτώντας έτσι μεγάλο μερίδιο αγοράς στην αμερικάνικη ήπειρο.

Acer Predator Α

Acer Predator G6

Ο ισχυρός υπολογιστής που μας ήρθε από την κινέζικη αγορά διακρίνεται για το εντυπωσιακό κουτί με αναδιπλούμενες και συρταρωτές υποδοχές, με σχεδιασμό βγαλμένο μέσα από το Stargate, και βέβαια για το ισχυρό hardware.

Πριν προχωρήσουμε στο Unboxing, παραθέτουμε συνοπτικά τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Acer Predator G6.

  • Τετραπύρηνος επεξεργαστής Intel Core i7-6700K Quad Core 4.0GHz, μέχρι 4.6GHz
  • Caching: 8MB
  • Αυτόματη δυνατότητα overclocking
  • Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce GTX980 4GB DDR5
  • Μητρική: Intel Z170
  • RAM: 16GB DDR4 επεκτάσιμη έως 64GB
  • Υποδοχές μνήμης: Τέσσερις
  • 128GB SSD + 2TB HDD αποθηκευτικός
  • Αναγνώστης καρτών microSD
  • Υποδοχές: 6 x USB 3.0 + 2 x USB 2.0
  • Οδηγός Οπτικών Μέσων DVD-RW
  • Bluetooth και WLAN
  • Τροφοδοτικό: 730W, 100-240V
  • Λειτουργικό σύστημα: Windows 10 Κινέζικη έκδοση

Acer Predator 15

Unboxing

Παραλάβαμε τον Acer Predator G6 μέσω Priority Line, και μας ήρθε με courier στην πόρτα μας, μέσα σε τριάντα ημέρες, και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όπως είναι φυσικό, πρόκειται για ένα σχετικά μεγάλο κουτί, όπου στο εσωτερικό του βρίσκεται το PC, αλλά και το πληκτρολόγιο και ποντίκι. Όλα ήταν πολύ καλά προστατευμένα με ενισχυμένο και μεγάλο φελιζόλ σε ξεχωριστές θέσεις.

Χρήση του Acer Predator G6

Όπως και με την καμπύλη οθόνη T32M6C που παρουσιάσαμε πρόσφατα, εμείς οφείλουμε να πούμε πως εντυπωσιαστήκαμε ευθύς εξαρχής μόλις ξεκίνησε να λειτουργεί το G6.

Μεταφερθήκαμε αστραπιαία στην επιφάνεια εργασίας χωρίς να ακούγεται ο παραμικρός θόρυβος από το κουτί, λες και δεν είχαμε εκκινήσει το PC. Το μόνο αρνητικό βέβαια είναι πως το Acer Predator G6 έρχεται με την κινέζική έκδοση των Windows 10.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξουμε τη γλώσσα των Windows μέσα από το λειτουργικό σύστημα. Η μόνη λύση είναι μία νέα εγκατάσταση του λειτουργικού. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να πούμε ότι είναι ενθαρρυντικό που το BIOS είναι στα Αγγλικά.

Λήψη και αποθήκευση του λογισμικού

Πριν προχωρήσουμε στη διαδικασία της εγκατάστασης των Windows, είναι καλή ιδέα να κατεβάσουμε και να αποθηκεύσουμε τους drivers του Acer Predator G6 στο USB stick που θα χρησιμοποιήσουμε στην εγκατάσταση του λειτουργικού.

Το πιο σημαντικό είναι να κατεβάσουμε και το λογισμικό της εταιρείας. Πρόκειται για το Predator Sense, με το οποίο κάνουμε αυτόματο overclocking, αλλά και το Sound Blaster X-Fi. Θα αναφερθούμε και στις τις δυο εφαρμογές στη συνέχεια του οδηγού.

Μπορούμε να κάνουμε τη λήψη από εδώ.

Acer Predator 19

Καθαρή εγκατάσταση των Windows

Η εγκατάσταση των Windows 10 είναι πολύ απλή διαδικασία. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να κατεβάσουμε τα Windows 10…

Δωρεάν Κατέβασμα Windows 10 April 2018 Update ISO
Δωρεάν Κατέβασμα Windows 10 May 2019 Update ISO

Στις 21 Μαΐου η Microsoft κυκλοφόρησε τη νεότερη έκδοση των Windows 10, με την επωνυμία May 2019 Update. Σταδιακά θα είναι διαθέσιμη στο Windows Update … Συνεχίστε να διαβάζετε το Acer Predator G6: Turbo PC Με Χρώματα Του Πολέμου για Όλους.

…και να δημιουργήσουμε ένα bootable Windows USB.

Δημιουργία Boot USB Για Κάθε Χρήση Με Το Rufus
Δημιουργία Boot USB Για Κάθε Χρήση Με Το Rufus

Για την εγκατάσταση κάθε έκδοσης Windows, κάθε διανομής Linux, ή για την εκτέλεση διαφόρων προγραμμάτων επιδιόρθωσης, θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε ένα boot USB. Δεν συζητάμε … Συνεχίστε να διαβάζετε το Acer Predator G6: Turbo PC Με Χρώματα Του Πολέμου για Όλους.

Στον παρακάτω οδηγό θα βρούμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαδικασία της εγκατάστασης.

Εγκατάσταση Windows 10 Σε Νέο Υπολογιστή
Εγκατάσταση Windows 10 Σε Νέο Υπολογιστή

Αν συμβουλευτήκαμε τον οδηγό αγοράς υπολογιστή, αγοράσαμε κομμάτι-κομμάτι όλα τα υποσυστήματα, και τα συναρμολογήσαμε μόνοι μας, τότε μένει να κάνουμε ένα τελευταίο βήμα για να … Συνεχίστε να διαβάζετε το Acer Predator G6: Turbo PC Με Χρώματα Του Πολέμου για Όλους.

Το πολύ καλό νέο είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κλειδί των Windows της κινέζικης έκδοσης που διαθέτει ο Acer Predator G6 για να ενεργοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη έκδοση.

Συνήθως δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσουμε τον κωδικό των Windows κατά την εγκατάσταση. Επιλέγουμε να τον προσθέσουμε αργότερα, και αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, τα Windows θα ενεργοποιηθούν αυτόματα.

Επειδή ο κωδικός δεν αναγράφεται κάπου στο κουτί, εάν για κάποιον λόγο θέλουμε να τον γνωρίζουμε, μπορούμε να τον βρούμε με τον τρόπο που περιγράφουμε στον αντίστοιχο οδηγό μας.

Πώς Βρίσκω το Κλειδί Προϊόντος σε Κάθε Έκδοση Windows

Όταν αγοράζουμε μια άδεια για τα Windows, αυτό που αγοράζουμε ουσιαστικά είναι το 25ψήφιο κλειδί προϊόντος. Αυτό το κλειδί προϊόντος είναι απαραίτητο αν θέλουμε να … Συνεχίστε να διαβάζετε το Acer Predator G6: Turbo PC Με Χρώματα Του Πολέμου για Όλους.

Σχεδιασμός και ποιότητα κατασκευής

Eκείνο λοιπόν που εντυπωσιάζει στην αρχή, εκτός βέβαια από το premium κουτί-πανοπλία του Acer Predator G6, είναι οι αναδιπλούμενες και συρταρωτές υποδοχές, εν είδη πτερυγίων, και βέβαια το φωτιζόμενο εργονομικό πληκτρολόγιο και ποντίκι της εταιρείας.

Το κουτί είναι σχετικά βαρύ. Ωστόσο, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι η συμπαγής και “επιθετική” σχεδίασή του θα αρέσει και στον πιο απαιτητικό χρήστη.

Πατώντας τις μικρές κόκκινες κουκίδες στην πρόσοψη δίπλα από το logo, τα αναδιπλούμενα πτερύγια ανοίγουν για να αποκαλύψουν τον κρυμμένο DVD οπτικό δίσκο.

Ακριβώς κάτω από αυτό, ένα άλλο πτερύγιο ξεδιπλώνεται για να μας δώσει πρόσβαση σε μια έξτρα θήκη σκληρού δίσκου.

Επιπλέον, κάτω από τις μπροστινές θύρες υπάρχει μια συρόμενη υποδοχή όπου μπορούμε να κρεμάσουμε τα ακουστικά. Εάν είμαστε παίκτες ή μουσικόφιλοι, τώρα ξέρουμε πού θα τοποθετήσουμε με ασφάλεια τα ακουστικά μόλις τελειώσουμε το gaming ή την ακρόαση.

Acer Predator 25

Ξεκλείδωτη CPU

Το Acer Predator G6 διαθέτει τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i7-6700K με αρχιτεκτονική Skylake, που θεωρείται ακόμη πολύ ισχυρός, και έχει αποσπάσει θετικές κριτικές από τους χρήστες, με υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας στα 4.6GHz.

Ο i7-6700K έχει ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, που σημαίνει ότι προσφέρεται για overclocking, αρκεί το σύστημα ψύξης να μπορεί να το διαχειριστεί. Επιπλέον, μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί από την υποδοχή για αντικατάσταση ή αναβάθμιση.

Δεδομένου ότι το G6-710 διαθέτει ένα ενσωματωμένο πλήκτρο Turbo Boost, δεν απαιτείται η δύσκολη διαδικασία μέσω BIOS.

Predator Sense

Ωστόσο, εκείνο που εντυπωσιάζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στο G6, είναι η εφαρμογή Predator Sense. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέσα από πλήρως ελληνικό περιβάλλον, μπορούμε με μόλις ένα κλικ να υπερχρονίσουμε τον i7-6700K, αλλά και να “ανεβάσουμε στροφές” στους ανεμιστήρες.

Μόλις εκκινήσει το λογισμικό της Acer, πατώντας στην ένδειξη “Πιο γρήγορα”, αίφνης το κουτί-πανοπλία βάζει τα “χρώματα πολέμου”, φωτίζεται με έντονο κόκκινο φως LED, και ξεκινά ο μερικός υπερχρονισμός του G6.

Αν επιλέξουμε το “Turbo”, τότε έχουμε το απόλυτο overclocking του PC. Τα LED του κουτιού γίνονται ακόμη πιο έντονα, και ο χρονισμός παίρνει την ανηφόρα προς τα 4.6GHz. Είναι αξιοσημείωτο ότι και σε αυτή την περίπτωση, το G6 παραμένει εντελώς αθόρυβο.

Ο θόρυβος θα εμφανισθεί μόνο αν ενεργοποιήσουμε και την μέγιστη ταχύτητα στους ανεμιστήρες, και όπως είναι φυσικό, θα αυξηθούν κατά πολύ και οι περιστροφές ανά λεπτό. Πρόκειται για τα RPM που παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα.

Μάλιστα θα δούμε και γραφική αναπαράσταση στην καρτέλα της εφαρμογής, με το πλαϊνό τμήμα του κουτιού να μετακινείται συρταρωτά με τον ίδιο φυσικό τρόπο που θα κάναμε με τα χέρια μας, και να εμφανίζονται οι ανεμιστήρες.

Acer-Predator-30ββ

Εμείς οφείλουμε να πούμε ότι ενεργοποιώντας το Turbo, διαπιστώσαμε ότι αποτελεί πλέον παρελθόν η σοβαρή δυσχέρεια στα πολύ βαριά άρθρα στο WordPress με δεκάδες φωτογραφίες, που σερνόντουσαν σε φυσιολογικό PC με αξιοπρεπή χαρακτηριστικά και 8GB μνήμη.

Βέβαια, εδώ που τα λέμε, το ίδιο σχεδόν καλό αποτέλεσμα είχαμε με το G6 στο “Κανονικά”. Ωστόσο, σε ακόμη πιο απαιτητικές εργασίες και παιχνίδια, είναι βέβαιο ότι το Turbo θα εξαλείψει κάθε είδους επιβραδύνσεις.

Η ενεργοποίηση του υπερχρονισμού, όπως αναφέρθηκε, γίνεται και με το ειδικό πλήκτρο στην πρόσοψη του κουτιού, που παρατηρούμε παρακάτω.

Οι power users μπορούν φυσικά να υπερκεράσουν την CPU ακόμη περισσότερο, όχι μόνο με το Turbo mode, αλλά πιο εξειδικευμένα διαμέσου BIOS.

Δοκιμές συγκριτικής αξιολόγησης

Πριν προχωρήσουμε στις δικές μας μετρήσεις, στην παρακάτω φωτογραφία μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη εικόνα μέσα από τα γνωστά συνθετικά benchmark των εξειδικευμένων sites, πώς το overclocking στις τρεις διαθέσιμες λειτουργίες “Κανονικά, Γρηγορότερα, και Turbo”, επηρεάζει την απόδοση του Acer Predator G6.

Acer Predator 45A

Κρίνοντας από τα αποτελέσματα, μπορούμε να πούμε ότι το Turbo Boost κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του, και αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς η αξιοσημείωτη διαφορά στην απόδοση είναι χειροπιαστή και την βιώνουμε εν ώρα εργασίας ή διασκέδασης.

Novabench

Τα αποτελέσματα στα δικά μας benchmarks είναι εξίσου καλά με ή χωρίς το oveclocking. Αυτό επιβεβαιώνεται σε συγκριτικό επίπεδο από το δωρεάν υβριδικό benchmark, το Novabench, που έχουμε δει σε παλιότερο οδηγό, όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα.

Χωρίς Oveclocking

Acer-Predator-70αα

Με Oveclocking

Αν ενεργοποιήσουμε το Turbo mode τότε τα αποτελέσματα των μετρήσεων γίνονται ακόμη καλύτερα, και ο Acer Predator G6 ανεβαίνει και άλλες θέσεις προς την κορυφή, κάτι που φαίνεται και αν συγκρίνουμε την παρακάτω μέτρηση με την αντίστοιχη στην παραπάνω εικόνα.

Acer-Predator-100αα

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε το συγκριτικό του Novabench και την υπεροχή του υπερχρονισμένου Predator G6 στο συνολικό σκορ, σε σχέση με τα κορυφαία και πανάκριβα gaming PC που φοράνε νεότερους High-end επεξεργαστές και την GTX 1080.

Επιπλέον και σε σχέση με τα Mid-level gaming PC, με AMD Ryzen 7 1700X ή Intel Core i5-7600K, και την GTX 1070 ή την AMD Radeon 580…

…αλλά και την υπεροχή στο συνολικό σκορ, σε σχέση με το High-end iMac της αγοράς με Intel Core i7-7700K και AMD Radeon Pro 580.

Passmark

Πρόκειται για ένα benchmark γενικής φύσεως, που μετράει τη συνολική απόδοση ενός υπολογιστή. Έτσι, έχει ξεχωριστά τεστ για κάθε υποσύστημα.

Παραθέτουμε με τρεις εικόνες την συνολική επίδοση του Predator, μαζί με το ύψος της, αλλά και την ποσόστωση, στην οποία βρίσκεται σε σχέση με τα υπόλοιπα High-end PC. Η συγκεκριμένη μέτρηση έγινε χωρίς να ενεργοποιήσουμε το Turbo mode.

Κρίνοντας λοιπόν από τα παραπάνω αποτελέσματα, μπορούμε να πούμε ότι ο Acer Predator G6 τα πάει πολύ καλά και χωρίς υπερχρονισμό.

CPU-Z

Στο benchmark του CPU-Z μετρήθηκε η απόδοση του επεξεργαστή σε single και multi threaded σενάρια.

Acer Predator 1bb

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε το συγκριτικό σε σχέση με άλλους επεξεργαστές και τις άκρως ανταγωνιστικές επιδόσεις της CPU του G6.

Acer Predator 1bbb

Για τις πιο αναλυτικές μετρήσεις του κάθε τεστ, ανεβάσαμε το σκορ μας εδώ.

3DMark – Gaming

Στο 3DMark δοκιμάσαμε το Sky Diver και το Fire Strike, που είναι μετρήσεις για gaming. Το Fire Strike είναι πολύ περισσότερο απαιτητικό, και παρότι δεν είχαμε ενημερώσει τους drivers της GPU, μας εμφάνισε υψηλό μέσο όρο 57 fps στα τεστ των γραφικών.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε μια σύγκριση με άλλα gaming PC.

Στην εξαιρετική απόδοση του Acer Predator G6, εκτός από την ομολογουμένως ανέλπιστα καλή απόδοση της GeForce GTX 980, συμβάλλει βέβαια και η ταχύτατη μνήμη στα 16GB DDR4-2133MHz.

Παρότι λοιπόν η GTX 980 με τα 4GB μνήμης είναι προηγούμενης γενιάς, ανταγωνίζεται στα ίσια τη νεότερη GTX 1060.

Αυτό είναι κάτι που το είδαμε προηγουμένως, αλλά και επιπροσθέτως σε δυο – τρία απαιτητικά παιχνίδια, όπως θα δούμε παρακάτω. Επιπλέον επιβεβαιώνεται από τα μεγάλα σχετικά sites των μετρήσεων, τόσο όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά…

Acer Predator 32

…όσο και την απόδοση στο gaming.

Η GPU υποστηρίζει ανάλυση 4K (4096 x 2160), με τη μέγιστη υποστηριζόμενη ανάλυση να είναι 5120 x 3200 pixels. Εάν συνδέσουμε μια θύρα VGA στη GPU, η ανάλυση περιορίζεται στα 2048 x 1536.

Δοκιμές παιχνιδιών

Το PC χειρίζεται άψογα πολλά από τα mainstream παιχνίδια, και μερικά εξ αυτών στις υψηλότερες ρυθμίσεις.

Επιπλέον, το overclocking βελτιώνει και τα FPS σε όλες τις αναλύσεις, ακόμη και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο στα 2560 x 1440. Βέβαια, στους νεότερους τίτλους είναι φυσιολογικό να απαιτηθούν κάποιες εκπτώσεις.

Παραθέτουμε τις εικόνες με τα αποτελέσματα μερικών παιχνιδιών:

Acer Predator 47

VR ready

Το Acer Predator G6 είναι VR ready, και με τα Pimax 4K που παρουσιάσαμε στο παρελθόν, διαπιστώσαμε και εκεί εξαιρετικές επιδόσεις με το χαμηλότερο latency. Είχαμε και συμβατότητα plug-and-play λόγω της τεχνολογίας NVIDIA VRWorks.

Παρουσίαση: Pimax 4K, Η Πρώτη 4K Μάσκα Εικονικής Πραγματικότητας

Όλοι γνωρίζουμε το Oculus Rift, τη συσκευή που έφερε ξανά στο προσκήνιο την έννοια της εικονικής πραγματικότητας. Τώρα, μια νεοσύστατη εταιρεία από την Κίνα κυκλοφόρησε … Συνεχίστε να διαβάζετε το Acer Predator G6: Turbo PC Με Χρώματα Του Πολέμου για Όλους.

Sound Blaster X-Fi MB5

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, που όπως είδαμε πρέπει να την κατεβάσουμε ευθύς εξαρχής όταν θα εγκαταστήσουμε τα ελληνικά Windows, έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε παλι με πολύ εύκολο τρόπο την ηχητική εμπειρία στο gaming, και βέβαια την ακρόαση μουσικής.

Το μόνο αρνητικό, αν θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε έτσι, είναι η έλλειψη μενού στα ελληνικά. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι με τα εύκολα εικονίδια της εφαρμογής δεν θα δυσκολευτούμε ιδιαίτερα με τον πειραματισμό.

Στις δοκιμές, καταφέραμε και βελτιώσαμε περαιτέρω το υπάρχον ηχητικό σύστημα 2.1, ιδίως σε ότι αφορά τα μπάσα και την πιστότητα του ήχου.

Θύρες και αποθηκευτικός

Οι θύρες του Acer Predator G6, όπως είναι φυσικό, βρίσκονται και στις δύο πλευρές του, μπρος – πίσω. Ανάμεσα στις δυο θύρες USB 3.0 και του ήχου που βρίσκονται μπροστά, θα δούμε επίσης μια θύρα για κάρτα microSD.

Οι θύρες πίσω περιλαμβάνουν 4x USB 3.0, και επίσης άλλες δυο USB 2.0. Με την NVIDIA GeForce GTX980 υπάρχουν δυο θύρες Mini Display, 1x HDMI και 1x DVI. Στο πίσω μέρος υπάρχουν και οι άλλες τρεις υποδοχές ήχου και μία θύρα Ethernet (RJ-45).

CrystalDiskMark

Το G6 έρχεται με ένα Liteon SSD στα 128GB που στην πράξη και την καθημερινή πολύωρη χρήση τα πάει πολύ καλά. Ωστόσο, παρότι είναι σε θύρα SATA 3, στο CrystalDiskMark εμφάνισε το σχετικά καλό σκορ μόνο στην ανάγνωση, και όχι τόσο στη γραφή.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι ενώ το PC στην αγορά από το κατάστημα συνοδεύεται και από δεύτερο σκληρό HDD στα 2TB, η μονάδα που παραλάβαμε είχε μόνο τον SSD στα 128GB.

Δυνατότητες αναβάθμισης

Όπως και κάθε άλλος επιτραπέζιος υπολογιστής, μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε αναβάθμιση υλικού επιθυμούμε στο μέλλον.

Η συγκεκριμένη μονάδα της παρουσίασης είχε ένα πολύ καλό σύστημα ψύξης, το οποίο κατάφερε να αντιμετωπίσει απροβλημάτιστα τον ισχυρό επεξεργαστή Intel Core i7-6700K, αλλά και τη GPU, ακόμη και όταν είχαν υπερχρονισθεί.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι η διάταξη των καλωδίων ήταν σχετικά καλή.

Πλεονεκτήματα

  • Μοναδικός και επιθετικός σχεδιασμός με αναδιπλούμενες και συρταρωτές υποδοχές
  • Συμπαγής και premium κατασκευή κουτιού
  • Φωτισμός LED
  • Ξεκλείδωτη CPU και εύκολο overclocking με Turbo mode
  • Υψηλές επιδόσεις και εξαιρετική απόδοση σε βαριές εργασίες
  • Εφαρμογές Predator Sense και Sound Blaster X-Fi
  • VR ready
  • Υποστήριξη Dual Wi-Fi και συνδεσιμότητα Bluetooth
  • Εργονομικό πληκτρολόγιο και ποντίκι οπίσθιου φωτισμού
  • Δυνατότητα αναβάθμισης υλικού
  • Αθόρυβη λειτουργία

Μειονεκτήματα

  • Σχετικά μεγάλο βάρος
  • Κινέζικα Windows

Acer Predator 70

Πόσο κοστίζει ο Acer Predator G6

Το εντυπωσιακό G6 θα το βρούμε στα 937.85 ευρώ, στην ιστοσελίδα του Gearbest. Το συγκεκριμένο μοντέλο εκτός από τον SSD, φοράει και το δεύτερο σκληρό HDD στα 2TB.

Επιπρόσθετα, το προϊόν διαθέτει εντελώς δωρεάν την ασφαλέστερη μέθοδο αποστολής Priority Line. Το PC βρίσκονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα λίγο πιο πάνω από τα 1000 ευρώ, όμως έπεσε αυτή την περίοδο.

Ίσως αξίζει να αναφερθεί πως το μικρότερο μοντέλο του Acer Predator G6 με μνήμη στα 8GB, αλλά και μικρότερη κάρτα γραφικών, ήταν διαθέσιμο σε διπλάσιο κόστος στα ελληνικά καταστήματα. Ωστόσο, όταν γράφαμε την παρουσίαση είχε εξαντληθεί στην ελληνική αγορά.

Αξίζει η αγορά του G6?

Ο Acer Predator G6 μας άρεσε ιδιαίτερα πολύ, και χάρη στον ξεκλείδωτο επεξεργαστή Intel Core i7-6700K του μηχανήματος και τη δυνατότητα του πανεύκολου υπερχρονισμού, αλλά και τα 16GB μνήμης RAM, δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ καμία επιβράδυνση στις βαριές εργασίες μας.

Το ίδιο συνέβη και με την ανέλπιστα δυνατή GPU, και με τα λίγα απαιτητικά games που παίζουμε σε αραιά διαστήματα, αλλά και με το απαιτητικό 4K VR.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε τη γνώμη σας, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps