Home » Software » Παιχνίδια » Nintendo Switch, Αξίζει ή Όχι η Αγορά του Μετά από έναν Χρόνο;

Nintendo Switch, Αξίζει ή Όχι η Αγορά του Μετά από έναν Χρόνο;

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Έχει περάσει πλέον ένας χρόνος από την κυκλοφορία της πολυσυζητημένης κονσόλας Nintendo Switch. Ύστερα από έναν χρόνο διαθεσιμότητας, αποτελεί καλή κίνηση η αγορά της, ή είναι προτιμότερη η υπομονή; Σε αυτόν τον οδηγό θα εξετάσουμε αναλυτικά το τι εστί Nintendo Switch, ώστε να μπορέσετε να φτάσετε σε μια απόφαση σχετικά με το αν η αγορά του αυτή τη στιγμή είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Λίγες γενικές πληροφορίες για το Switch

Αυτό που κάνει το Nintendo Switch τόσο αγαπημένο είναι η υβριδικότητά του. Συγκεκριμένα, αποτελεί μια 3 σε 1 κονσόλα, το οποίο είναι ένα πολύ δελεαστικό αλλά και βολικό χαρακτηριστικό.

Αναλυτικότερα, η πρώτη μορφή του Nintendo Switch είναι η φορητή κονσόλα χειρός. Τα δυο χειριστήρια joy-con κουμπώνουν στα πλάγια της κονσόλας-οθόνης. Το αποτέλεσμα είναι μια φορητή κονσόλα για να παίρνεις μαζί σου παντού.

Nintendo Switch, Αξίζει ή Όχι η Αγορά του Μετά από έναν Χρόνο;

Στο πίσω μέρος την κονσόλας βρίσκεται ένα stand, το οποίο ανοίγει για να μπορεί η κονσόλα να σταθεί σε μια βολική για τον χρήστη γωνία όταν τοποθετείται σε ίσια επιφάνεια.

Έτσι, μετατρέπεται σε “απομακρυσμένη” κονσόλα, αφού, είτε με κάθε joy-con στο χέρι, είτε με τα joy-cons συνδεδεμένα στο grip για πιο παραδοσιακό χειρισμό, μπορούμε να παίξουμε μόνοι μας, ή με φίλους στην οθόνη της.

Το πακέτο του Nintendo Switch περιλαμβάνει ένα dock, δηλαδή τη βάση στην οποία τοποθετείται η κονσόλα για να συνδεθεί στην τηλεόραση. Σε αυτήν την τρίτη εκδοχή, το Switch παίρνει τη μορφή κάθε άλλης κονσόλας.

Πόσα χρήματα χρειάζεται να διαθέσουμε

Τιμή κονσόλας

Το Nintendo Switch ξεκινάει περίπου στα 340€. Η τιμή μπορούμε να πούμε πως είναι φυσιολογική για μια κονσόλα την εποχής, μιας και οι κονσόλες κάθε εταιρείας συνηθίζουν να κυμαίνονται σε αυτά τα πλαίσια.

Σημαντική παρατήρηση, όπως κάθε κονσόλα, έτσι και το Switch κυκλοφορεί σε πακέτο με ένα ή δυο παιχνίδια. Αυτά τα πακέτα φτάνουν κοντά στα 380€, και αποτελούν καλή επιλογή για να ξεκινήσεις άμεσα το gaming.

Συγκριτικά με έναν gaming υπολογιστή

Μία πηγή αμφιβολίας ίσως να μην είναι απαραίτητα η τιμή της κονσόλας, αλλά το γεγονός ότι οποιαδήποτε μετέπειτα αναβάθμιση είναι πρακτικά αδύνατη. Αν ήμασταν ανέκαθεν pc gamers, αυτό το στοιχείο μπορεί να μας “ξινίσει”.

Κάθε χρόνο κυκλοφορεί ένας μεγάλος αριθμός από καινούριες κονσόλες PlayStation, Xbox, ή Nintendo. Όπως ένας υπολογιστής, έτσι και μια κονσόλα με τον καιρό μένει πίσω στην τεχνολογία.

Αν είσαι console gamer, είσαι προετοιμασμένος να αποδεχτείς την σκληρή αλήθεια. Αν όμως έχεις συνηθίσει το PC gaming και σκέφτεσαι μια αλλαγή, ίσως ενοχληθείς με τις διαφορές που θα αντιμετωπίσεις.

Το μεγάλο πλεονέκτημα ενός επιτραπέζιου υπολογιστή είναι η δυνατότητα για αναβάθμιση με την πάροδο του χρόνου. Μετά από κάποια χρόνια μπορούμε να αλλάξουμε δίσκο, να βάλουμε έναν προχωρημένο επεξεργαστή, και ό,τι άλλο χρειαστεί για τις απαιτήσεις μας.

Από την άλλη, όταν η κονσόλα φτάσει να θεωρείται παλιά, θα πρέπει να την αντικαταστήσουμε εξ'ολοκλήρου. Από τη στιγμή που οι τιμές σε αυτές τις κονσόλες κυμαίνονται στα 400€, μια τέτοια αντικατάσταση κοστίζει.

Φυσικά, για ένα δυνατό gaming PC build που θα σταθεί αξιοπρεπώς για μια πενταετία, θα πρέπει να υπολογίσουμε τουλάχιστον 850 ευρώ. Απεναντίας, η κονσόλα στα 340€ έρχεται μαζί με την εγγύηση ότι θα σηκώσει οποιοδήποτε παιχνίδι κυκλοφορήσει για αυτήν.

Το πρώτο λοιπόν βήμα για το αν το Nintendo Switch είναι κατάλληλο για εμάς είναι να αναλογιστούμε τι μας προσφέρει συγκριτικά με έναν καλό υπολογιστή με την πάροδο του χρόνου.

Από τις παραπάνω σκέψεις, προκύπτει πως αν θέλουμε μια άμεση και οικονομική πλατφόρμα για gaming, το Nintendo Switch θα κάνει τη δουλειά του. Αν όμως σκεφτούμε μακροπρόθεσμα, συμφέρει περισσότερο να επενδύσουμε σε ένα καλό PC.

Τιμή παιχνιδιών

Προχωρώντας στις τιμές των παιχνιδιών, αυτό είναι ένα ακόμα ζήτημα, αφού τα περισσότερα κυμαίνονται γύρω στα 40€ (10€ πάνω, 10€ κάτω). Αυτό είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικό, αφού για μόνο έναν basic τίτλο, η κονσόλα πάει αμέσως στα 400€.

Ας μην κρυβόμαστε, το μεγαλύτερο hype για το Nintendo Switch γυρίζει γύρω από την αποκλειστικότητα ανάρπαστων τίτλων όπως το νέο Zelda και το Xenoblade Chronicles 2, τα οποία βρίσκονται κοντά στα 70€.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποιος αγοράζει το Nintendo Switch μόνο για το νέο Zelda. Αν “γλυκοκοιτάζεις” και εσύ το Nintendo Switch για το Zelda, ίσως πρέπει να αναλογιστείς τι θα σου προσφέρει η κονσόλα αφού το τερματίσεις.

Από εκεί και πέρα, σίγουρα μπορούμε να βρούμε κάποιους τίτλους για το Switch σε πιο προσιτές τιμές (περίπου 10€-20€). Παραμένει όμως πολύ μακριά από το πλήθος των PC games, για τα οποία μπορούμε να βρούμε πολύ δελεαστικά deals.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Άρα, οι υπολογισμοί μας για το κόστος της κονσόλας δεν πρέπει να σταματούν στην αρχική τιμή της. Χρειάζεται να σκεφτούμε το συνολικό κόστος που περιλαμβάνει έναν ικανοποιητικό για εμάς αριθμό παιχνιδιών.

Ποικιλία παιχνιδιών

Όπως προαναφέραμε, το Nintendo Switch κυκλοφόρησε πριν από έναν χρόνο. Γίνεται επομένως αντιληπτό πως η γκάμα των διαθέσιμων τίτλων είναι ακόμα σχετικά περιορισμένη.

Την κυκλοφορία της κονσόλας συνόδευσαν σχεδόν 20 τίτλων, και μέσα σε έναν χρόνο δεν έχουν υπάρξει ακόμα αρκετά αποκλειστικά για το Switch παιχνίδια. Όμως, πολλά από αυτά κυκλοφορούν για πολυάριθμες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του Switch.

Έτσι, μπορεί κάθε gamer να βρει παιχνίδια της προτίμησής του. Πέρα από τα παιχνίδια που βρίσκουμε σε φυσικά καταστήματα, η σελίδα της Nintendo περιλαμβάνει store με παιχνίδια Switch. Καλό είναι να του ρίξουμε μια ματιά πριν την αγορά της κονσόλας.

Παρουσία της Nintendo στην E3

Η ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση E3 αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο συνοθύλευμα ανακοινώσεων για την gaming κοινότητα. Η μεγαλύτερες εταιρείες παρευρίσκονται στο event παρουσιάζοντας τα επόμενά τους βήματα.

Η φετινή E3 θα πραγματοποιηθεί 12-14 Ιουνίου στο Los Angeles, και, φυσικά, η Nintendo θα βρίσκεται εκεί. Ο πρωταγωνιστής θα είναι, προφανώς, το Nintendo Switch και οι τίτλοι που το αφορούν.

Επομένως, εκείνες τις ημερομηνίες θα μας αποκαλυφθεί το μέλλον της κονσόλας, αναβαθμίσεις, και αποκλειστικά παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν γι' αυτή.

Αν έχεις αμφιβολίες για την αγορά του Switch, μπορείς να κάνεις υπομονή μέχρι τον Ιούνιο, όπου και οι ανακοινώσεις στην E3 ίσως ξεδιαλύνουν τον ορίζοντα.

Φήμες για επόμενη κονσόλα Nintendo Switch

Πολλοί θέλουν τη Nintendo να ετοιμάζει το λανσάρισμα καινούριας και αναβαθμισμένης κονσόλας Switch άμεσα. Όμως, αυτό πάει κόντρα στην υπόσχεση 5 χρόνων υποστήριξης για το τωρινό Switch που έδωσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με τη Nintendo, ο δεύτερος χρόνος της κονσόλας θα είναι εξίσου κρίσιμος με τον πρώτο για το μέλλον της. Το να κυκλοφορήσει ένα Switch 2 ή Switch Pro δεν ταιριάζει με τις βλέψεις της εταιρείας.

Όπως και σε όλες τις κονσόλες (PlayStation, Xbox κλπ.), έτσι και στο Switch, η περίοδος ανάμεσα σε κυκλοφορία του διαδόχη της αναμένεται να έχει κάποια χρόνια στο ενδιάμεσο.

Άρα, τυχόν ανησυχίες για αγορά μιας κονσόλας ενός χρόνου που θα αντικατασταθεί σύντομα είναι ανύπαρκτες. Από εκεί και πέρα, χρειάζεται να δώσουμε βάση μόνο σε όσα έχει να μας προσφέρει η ίδια.

Εσύ πήρες το Nintendo Switch;

Παγκοσμίως, αλλά και στην χώρα μας, έχει δημιουργηθεί αρκετός ντόρος για την κονσόλα. Από την κυκλοφορία της μέχρι και σήμερα, πολλοί προβαίνουν στην αγορά της. Εσείς την έχετε αποκτήσει, ή ακόμη το σκέφτεστε; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια.

Αν τελικά εξοπλιστείτε με την κονσόλα, σας προτείνουμε να προτιμήσετε ένα πακέτο με τον αγαπημένο σας τίτλο. Αν την διαθέτετε ήδη, εκτός από τη συνολική γκάμα παιχνιδιών, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα ενδιαφέροντα διαδραστικά, συναρμολογούμενα παιχνίδια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps