Home » Hardware » Reviews » Xiaomi MiJia Sphere 4K 360 - Η Πιο VFM Κάμερα για VR Βίντεο

Xiaomi MiJia Sphere 4K 360 – Η Πιο VFM Κάμερα για VR Βίντεο

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Οι action κάμερες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, με τις εταιρείες να κυκλοφορούν συνεχώς νέα προϊόντα, στην προσπάθειά τους να συναγωνιστούν τις κορυφαίες GoPro. Η Xiaomi δεν αποτελεί εξαίρεση, έχοντας στο ενεργητικό της αρκετά προϊόντα στην κατηγορία. Σε αυτήν την παρουσίαση θα δούμε ένα πιο εξειδικευμένο προϊόν, την Xiaomi MiJia Sphere 4K, που είναι μια action cam 360o.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Xiaomi MiJia Sphere 4K 360o

Η MiJia Sphere είναι η πρόταση της Xiaomi για action cam 360 μοιρών.

Η κάμερα διαθέτει δύο φακούς, έναν μπροστά και έναν πίσω, οι οποίοι είναι σε θέση να τραβήξουν φωτογραφίες στα 23.8 MP, και φυσικά, βίντεο σε 4K ανάλυση στα 30fps, ή σε 2K ανάλυση στα 60fps.

Βασικά, δεν είναι ακριβώς 4K, είναι λίγο μικρότερη. Ας πούμε 3.5K για να είμαστε μέσα. Επιπλέον, διαθέτει 6 Axis Image Stabilization, που κάνουν τις λήψεις εξαιρετικά σταθερές.

Σαφώς, το μεγαλύτερο selling point της Mi Sphere είναι ότι τραβάει βίντεο 360 μοιρών. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι μπορούμε να περιστρέψουμε το βίντεο που θα τραβήξουμε και να δούμε τα πάντα τριγύρω, σε μια πλήρη περιστροφή γύρω από την κάμερα.

Τέτοιου είδους βίντεο χρησιμεύουν κατά κύριο λόγο στην αναπαραγωγή σε VR headsets, εφόσον μπορούμε γυρνώντας το κεφάλι μας να δούμε τα πάντα γύρω μας.

Επιπλέον, διαθέτει 6-axis σύστημα σταθεροποίησης, το οποίο θα αποτρέψει τα κουνημένα πλάνα, ειδικά σε σκηνές με πολλή “δράση”.

Σχεδιασμός και κατασκευή

Από εμφάνιση δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Από το κουτί φαίνεται ότι το προϊόν είναι αρκετά όμορφο.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η Mi Sphere είναι πολύ προσεγμένη.

Έχει τετραγωνισμένο σχεδιασμό, κυκλικές γωνίες, καθαρό design από όλες τις πλευρές, και το πάχος της δεν ξεπερνά το ένα εκατοστό.

Τα κουμπιά στο πάνω μέρος είναι πολύ διακριτικά.

Στο μπροστά μέρος υπάρχουν φωτεινές ενδείξεις για να καταλαβαίνουμε πότε η κάμερα είναι ανοιχτή, πότε είναι σε λειτουργία βίντεο ή φωτογραφίας, καθώς και πότε έχει χαμηλή μπαταρία. Οι ενδείξεις αυτές φαίνονται πάνω στην κάμερα μόνο όταν την έχουμε ανοιχτή.

Η θύρα φόρτισης και η microSD είναι κρυμμένες σε ειδικό πλαστικό, από τη μία για να μην γεμίζουν σκόνη, κι από την άλλη για να μην χαλάνε τον minimal σχεδιασμό.

Ακόμα και το τρίποδο είναι όμορφο, το οποίο δεν είναι μόνο τρίποδο. Είναι και κάτι σαν χερούλι, αφού μπορούμε να το κλείσουμε και να το κρατάμε για να τραβάμε βίντεο προχωρώντας.

Με λίγα λόγια, η Xiaomi παίρνει άριστα στο design.

Γενικά, παρότι η Mi Sphere είναι ελαφριά στο κράτημα, δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που λέμε “φτηνιάρικη”. Σου αφήνει την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα αρκετά ποιοτικό προϊόν.

Εφαρμογή Mi Sphere

Πάνω στην κάμερα δεν θα βρούμε κάποια οθόνη που θα δείχνει τι καταγράφουμε. Βέβαια αξίζει να αναρωτηθούμε, ποιο το νόημα να υπάρχει οθόνη, αφού καταγράφουμε τα πάντα γύρω μας σε κάθε πιθανή γωνία. Σωστό κι αυτό.

Όπως και να ‘χει, αν δεν κατεβάσουμε την εφαρμογή Mi Sphere, είναι σαν να χάνουμε τις μισές λειτουργίες της κάμερας.

Μέσα από την εφαρμογή μπορούμε να δούμε τις καταγραφές μας, να ρυθμίσουμε την ανάλυση και τα fps, να τραβήξουμε φωτογραφίες, να ρυθμίσουμε slow motion και time lapse, και άλλα πολλά.

Μπορούμε να πειράξουμε ρυθμίσεις όπως ISO, exposure, white balance, και όλες αυτές τις φωτογραφικές ορολογίες για τους πιο εξειδικευμένους.

Πέρα από την εφαρμογή για κινητό, υπάρχει και desktop εφαρμογή, με την οποία μπορούμε να χειριστούμε την κάμερα με τον ίδιο τρόπο.

Θα βρούμε τη desktop εφαρμογή εδώ από τη Xiaomi.

Μέσω αυτής της εφαρμογής μπορούμε να δούμε τα 360 βίντεο που έχουμε τραβήξει, καθώς και να τα μετατρέψουμε σε μορφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο YouTube ή σε άλλες υπηρεσίες που υποστηρίζουν βίντεο 360 μοιρών.

Τιμή

Η τιμή της Xiaomi Mijia Sphere κυμαίνεται γύρω στα 200€ από Gearbest.

Μπορούμε να πούμε με άνεση ότι είναι από τις πιο οικονομικές, αν όχι η πιο οικονομική κάμερα 360 μοιρών, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα.

Τελικές εντυπώσεις

Η Xiaomi Mijia Sphere μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η ποιότητα του προϊόντος είναι εκπληκτική, το βίντεο και οι φωτογραφίες είναι ασυναγώνιστα σε αυτήν την τιμή, και σίγουρα αξίζει και με το παραπάνω τα χρήματά της.

Η ποιότητα της κάμερας είναι αρκετά καλή στη 4K ανάλυση. Τα χρώματα είναι ιδιαίτερα ζωντανά, ενώ σε εξωτερικές συνθήκες με καλό φωτισμό φαίνεται να αποδίδει τα μέγιστα.

Άλλωστε πρόκειται για action cam, δεν πρόκειται να τη χρησιμοποιούσαμε ποτέ μέσα στο σπίτι.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πλάνα της κάμερας, μετά την εξαγωγή του βίντεο μέσω της desktop εφαρμογής της Xiaomi.

Σημειώνουμε ότι στο βίντεο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βελάκια στην επάνω αριστερή γωνία για να “περιηγηθείτε” στον χώρο.

Η μπαταρία της κατάφερε να αντέξει περίπου μιάμιση ώρα συνεχής καταγραφής βίντεο, κάτι που είναι παραπάνω από επαρκές για τις περισσότερες περιπτώσεις.

Το μόνο αρνητικό που εντοπίσαμε – αν μπορούμε να το πούμε αρνητικό – είναι ότι ζεσταίνεται αρκετά μετά από κάποια ώρα συνεχόμενης λήψης.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε ότι την προτείνουμε για κάθε χρήση. Δεδομένου ότι τραβάει βίντεο 360 μοιρών, δεν θα χρησιμεύσει σε κάποιον που θέλει μια κανονική action cam. Η κάμερα απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό που ενδιαφέρεται ενδεχομένως για VR βίντεο.

Σας άρεσε η Xiaomi Mijia Sphere;

Η επαφή μας με βίντεο 360 μοιρών ήταν μια αρκετά ευχάριστη εμπειρία. Εσάς πώς σας φάνηκε η action κάμερα της Xiaomi; Θα αγοράζατε ένα τέτοιο προϊόν;

Αν έχετε απορίες ή αν θέλετε να μοιραστείτε τις δικές σας εμπειρίες με παρόμοιο εξοπλισμό, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps