Home » Hardware » Reviews » Xiaomi Mi TV 4A 43'' - Αξίζει η Αγορά Τηλεόρασης Από Κίνα;

Xiaomi Mi TV 4A 43” – Αξίζει η Αγορά Τηλεόρασης Από Κίνα;

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η Xiaomi είναι ευρέως γνωστή για τα ποιοτικά αλλά οικονομικά της smartphone. Ωστόσο, η εταιρεία δεν ασχολείται μόνο με κινητά. Έχει κυκλοφορήσει στην αγορά δεκάδες άλλα προϊόντα, καλύπτοντας πολλές και διάφορες καταναλωτικές ανάγκες. Τον περασμένο χρόνο ανακοίνωσε νέες smart TV με την κωδική ονομασία Mi TV 4 για το 2017, των οποίων τα μεγέθη κυμαίνονται από 32 έως 65 ίντσες. Δείτε την παρουσίαση της Xiaomi Mi TV 4A 43”.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Xiaomi Mi TV 4A 43’’

Πρώτα απ' όλα, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η Xiaomi δεν είναι πρωτάρα στον χώρο των smart TV, καθώς πέρασε ήδη μια πενταετία από τότε που κυκλοφόρησε την πρώτη της τηλεόραση το 2013.

Από τότε, η σειρά Mi TV έχει εξελιχθεί κατά πολύ, με τις Mi TV 2 το 2014 και τις Mi TV 3 το 2015.

Το 2016, η Xiaomi ανακοίνωσε τη σειρά Mi TV 3S, με τέσσερα επιπλέον προϊόντα έως 65 ίντσες. Γενικά προσέξαμε ότι μέχρι εκείνη τη σειρά, η εταιρεία επικεντρώθηκε στα μοντέλα με μεγάλες οθόνες, χωρίς να πέφτει κάτω από τις 43 ίντσες.

Η αλλαγή πλεύσης έγινε το 2017, όπου κυκλοφόρησαν οκτώ νέα μοντέλα Xiaomi Mi TV, με το μικρότερο να ξεκινά από τις 32 ίντσες, και το μεγαλύτερο να φτάνει τις 65.

Αυτά τα μοντέλα βγαίνουν σε δύο εκδόσεις: τις Mi TV 4, και τις 4Α. Οι πρώτες έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά, και οι δεύτερες είναι πιο οικονομικές επιλογές.

Η Xiaomi Mi TV 4A 43’’ που θα δούμε στην παρουσίαση ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, και πρέπει να ομολογήσουμε ότι τα πήγε αρκετά καλά για την τιμή της. Ας δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της.

Τιμή

Στο Gearbest θα βρούμε τη Xiaomi Mi TV 4A 43’’ κοντά στα 380€ από ευρωπαϊκή αποθήκη, που σημαίνει ότι θα την έχουμε σχετικά άμεσα, χωρίς έξοδα τελωνείου. Θα λέγαμε ότι είναι αρκετά δελεαστική τιμή για τις ίντσες που προσφέρει.

Μπορείτε επίσης να βρείτε το μικρότερο μοντέλο των 32 ιντσών εδώ κάτω από 200€.

Λεπτή Xiaomi Smart TV-Box 32” WiFi eMMC, CPU, Χωρίς Τελωνείο €182.77

Ο χειμώνας είναι προ των πυλών και η συσκευή που θα βρεθεί στο απόγειο της δόξας είναι αναμφίβολα η τηλεόραση. Δείτε τη λεπτή Xiaomi Mi…

Συσκευασία

Το κουτί που παραλάβαμε ήταν τεράστιο και βαρύ, πράγμα λογικό, αν αναλογιστούμε ότι περιείχε μια τηλεόραση 43’’. Για την ακρίβεια, η τηλεόραση ήταν πακεταρισμένη σε δύο κουτιά.

Το εξωτερικό κουτί ήταν αρκετά παχύ και σκληρό, έτσι ώστε να προστατέψει το προϊόν από τυχόν φθορές κατά τη μεταφορά.

Το εσωτερικό κουτί είχε το λογότυπο της Xiaomi, ενώ ήταν ένα απλό χαρτονένιο κουτί, με κάποια χαρακτηριστικά στο πλάι.

Μέσα στο κουτί υπήρχε – προφανώς – η τηλεόραση, το καλώδιο τροφοδοσίας, ένα μοντέρνο τηλεκοντρόλ με τις μπαταρίες του, καθώς και τα δύο πόδια που αποτελούν τη βάση της τηλεόρασης.

Η τηλεόραση έχει διαστάσεις 97cm x 57cm και 74mm πάχος. Ο σκελετός της είναι φτιαγμένος από αλουμίνιο και πλαστικό. Η όλη κατασκευή είναι αρκετά ελαφριά, ενώ μοιάζει “φθηνιάρικη”.

Τα bezel στην οθόνη είναι λεπτά, ενώ ο όλος σχεδιασμός είναι λιτός, μοντέρνος, και κομψός. Το κουμπί power βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης.

Χαρακτηριστικά

Στο πίσω μέρος θα βρούμε όλες τις διαθέσιμες θύρες.

Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει δύο θύρες HDMI, δύο θύρες USB 2.0, την κεραία, θύρα Ethernet, και RCA.

Η πρώτη θύρα HDMI έχει την ένδειξη ARC, που σημαίνει ότι υποστηρίζει Audio Return Channel. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι χρήσιμο όταν μας ενδιαφέρει να συνδέσουμε εξωτερικά ηχεία.

Για το μέγεθος της οθόνης, είπαμε ήδη ότι είναι στις 43 ίντσες, ή 42.5’’ για να είμαστε ακριβείς. Η ανάλυση είναι FullHD (1920×1080). Η Xiaomi πρόσθεσε 4K μόνο στα μεγαλύτερα μοντέλα των 55’’ και 65’’, καθώς και σε όλη τη σειρά Mi TV 4.

Η γωνία θέασης είναι στις 178 μοίρες, ενώ ο ρυθμός ανανέωσης και ο λόγος αντίθεσης είναι 60Hz και 3000:1 αντίστοιχα.

Η Xiaomi Mi TV 4A 43’’ διαθέτει το κύκλωμα Amlogic T962, με τον τετραπύρηνο ARM Cortex-A53 στα 1.5Ghz, και τη Mali-450 για τα γραφικά. Επιπλέον, διαθέτει 2GB RAM, μαζί με 8GB eMMC αποθηκευτικό χώρο.

Τα χαρακτηριστικά αυτά μπορεί να μην ακούγονται για κάτι το τρομερό, ειδικά σε σύγκριση με τα σημερινά smartphone. Ωστόσο, μια smart TV δεν χρειάζεται περισσότερη ισχύ.

Android 6.0

Η Xiaomi Mi TV 4A τρέχει Android 6.0 Marshmallow, με το skin MIUI TV της Xiaomi.

Η εμπειρία χρήσης ήταν απροβλημάτιστη χωρίς κολλήματα για όσο την είχαμε στα χέρια μας, όμως το skin έχει ένα τεράστιο μειονέκτημα: είναι μόνο στα Κινέζικα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει Google Play ή άλλες υπηρεσίες της Google.

Υπάρχει ένα κινέζικο κατάστημα, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για κατέβασμα εφαρμογών, αλλά παράλληλα μπορούμε να εγκαταστήσουμε αρχεία APK από άλλες πηγές.

Για την ώρα, δεν υπάρχει επίσημος τρόπος για να μετατρέψουμε το περιβάλλον στα Αγγλικά ή κάποια άλλη γλώσσα. Υπάρχει όμως ένας εύκολος τρόπος να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις στα Αγγλικά, εγκαθιστώντας ένα custom APK.

Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, αρκετά πράγματα παραμένουν στα Κινέζικα.

Αλλαγή του μενού στα Αγγλικά

Εμείς στις δοκιμές μας αλλάξαμε τουλάχιστον το μενού στα Αγγλικά, ώστε να μπορούμε να καταλάβουμε έστω και τα βασικά.

Έτσι, κατεβάσαμε αυτό το αρχείο, το οποίο προτείνει το Gearbest στην ιστοσελίδα του.

Πρόκειται για ένα συμπιεσμένο αρχείο RAR, το οποίο θα χρειαστεί να αποσυμπιέσουμε στην επιφάνεια εργασίας μας. Ο φάκελος περιέχει ένα αρχείο APK.

Το μόνο που χρειάστηκε να κάνουμε ήταν να μεταφέρουμε το APK στην τηλεόραση με ένα φλασάκι, και να το τρέξουμε.

Μετά την εγκατάσταση, πήγαμε στις ρυθμίσεις…

και αλλάξαμε τη γλώσσα εμφάνισης σε Αγγλικά.

Οι περισσότερες καταχωρίσεις στα μενού μεταφράστηκαν άμεσα, αλλά αρκετές παρέμειναν στα Κινέζικα.

Τελικές εντυπώσεις

Το κινέζικο UI δεν βοήθησε καθόλου στην όλη εμπειρία χρήσης. Ναι μεν προσφέρει αρκετές εφαρμογές, βίντεο, ταινίες, κτλ, όμως δεν ξέρουμε Κινέζικα. Όπως είναι φυσικό, δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνατότητες του προϊόντος.

Επιπλέον, η Xiaomi Mi TV 4A δεν υποστηρίζει ψηφιακή τηλεόραση, χωρίς εξωτερικό αποκωδικοποιητή. Μπορεί να μεταδώσει μόνο αναλογικό σήμα, πράγμα εξίσου άχρηστο στην Ελλάδα του σήμερα.

Ωστόσο, κατά την αναπαραγωγή βίντεο και ταινιών από εξωτερικό δίσκο, η τηλεόραση δούλεψε μια χαρά.

Ο ήχος ήταν καλός, η ποιότητα εικόνας εξαιρετική, και η εμπειρία θέασης άριστη.

Συνολικά, απολαύσαμε τη χρήση της Mi TV για έναν μήνα περίπου, και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα στην προβολή ταινιών. Αν διέθετε τουλάχιστον αγγλικό μενού, θα ήταν ιδανικό προϊόν για την κατηγορία τιμής του.

Αν ήδη διαθέτετε κάποιο TV Box, την προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Χωρίς TV Box, όμως. χάνουμε άμεσα και την όλη εμπειρία μιας smart TV, καθώς το MIUI μας είναι άχρηστο.

Πλεονεκτήματα

  • Μεγάλη διαγώνιος 43’’
  • Πολύ καλή ποιότητα εικόνας
  • Περιβάλλον χωρίς κολλήματα
  • Όμορφος σχεδιασμός
  • Ιδανική για ταινίες και σειρές από εξωτερικά μέσα

Μειονεκτήματα

  • Κινέζικο περιβάλλον
  • Δεν έχει ψηφιακή τηλεόραση
  • Δεν έχει 4K

Σας άρεσε η παρουσίαση της Xiaomi Mi TV 4A 43’’;

Αν σας άρεσε η παρουσίαση κι αν σας βοηθήσαμε να αποφασίσετε για το προϊόν, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps