Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Site Για Κατέβασμα Παιχνιδιών: Παλιά Παιχνίδια Δωρεάν Και Νόμιμα
Site Για Κατέβασμα Παιχνιδιών: Παλιά Παιχνίδια Δωρεάν Και Νόμιμα

Site Για Κατέβασμα Παιχνιδιών: Παλιά Παιχνίδια Δωρεάν Και Νόμιμα

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα παλιά παιχνίδια σίγουρα δεν μπορούν να συγκριθούν με τους σύγχρονους τίτλους όσον αφορά την ποιότητα των γραφικών. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουν την αξία τους, καθώς το καλό gameplay τείνει να είναι διαχρονικό. Σε αυτό τον οδηγό θα δούμε τα καλύτερα site για κατέβασμα παιχνιδιών όπου θα βρούμε κλασσικά παλιά παιχνίδια, τα λεγόμενα “abandonware” δωρεάν και σχεδόν νόμιμα. Για να θυμόμαστε οι παλιοί και να μαθαίνουμε οι καινούριοι.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Παλιά παιχνίδια δωρεάν και νόμιμα: Τι είναι το “Abandonware”

Ο όρος “Abandonware” αναφέρεται ως επί το πλείστον σε παλιά παιχνίδια (ή λογισμικό) των οποίων τα πνευματικά δικαιώματα έχουν λήξει. Όπως είναι φυσικό, θα τον συναντήσουμε στα περισσότερα site για κατέβασμα παιχνιδιών δωρεάν και νόμιμα.

Στην ουσία, έχουμε να κάνουμε με εγκαταλελειμμένα games, εξ ου και ο όρος “abandonware” από την αντίστοιχη λέξη “abandon”, που σημαίνει “εγκαταλείπω”.

Πρόκειται για παλιά παιχνίδια που δεν υποστηρίζονται πλέον από τον σχεδιαστή τους, ή έχουν πωληθεί σε έναν νέο ιδιοκτήτη που δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει την ανάπτυξή τους.

Είναι νόμιμα τα site για κατέβασμα παιχνιδιών abandonware?

Η διάθεση και η χρήση του Abandonware κινείται στη λεπτή γραμμή μεταξύ της νομιμότητας και της παραβίασης δικαιωμάτων. Ωστόσο, οι σχεδιαστές των περισσότερων τίτλων αδιαφορούν για τα πνευματικά δικαιώματα του εγκαταλελειμμένου παιχνιδιού τους.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, ο κάτοχος εξακολουθεί να διατηρεί τα δικαιώματα, αλλά δεν τα επιβάλλει, ούτε τον ενδιαφέρει να προχωρήσει σε κάποιου είδους μηνύσεις για παραβίαση δικαιωμάτων σε ένα έργο που έτσι και αλλιώς το έχει παρατήσει.

Ως εκ τούτου, το κατέβασμα και η χρήση του Abandonware είναι ασφαλής και σχετικά νόμιμη. Και θα βρούμε πολλαπλά site για κατέβασμα παιχνιδιών του είδους να λειτουργούν ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς

Το μόνο που πρέπει να βεβαιωθούμε είναι ότι τρέχουμε ένα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς εφόσον σκοπεύουμε να κατεβάσουμε δημοφιλείς τίτλους, ανεξάρτητα από το εάν το site για κατέβασμα παιχνιδιών είναι συνολικά ασφαλές.

My Abandonware: το κορυφαίο site για κατέβασμα παιχνιδιών

Το My Abandonware είναι η επιτομή αυτών των τίτλων και ένα από τα πλέον ενδεδειγμένα site για κατέβασμα παιχνιδιών όλων των ειδών. Διαθέτει πάνω από 16.000 τίτλους από το 1978 έως και το 2010.

Site Για Κατέβασμα Παιχνιδιών: Παλιά Παιχνίδια Δωρεάν Και Νόμιμα

Εδώ θα βρούμε σπάνια παιχνίδια της δεκαετίας του '80, αλλά και κλασικά από τη δεκαετία του '90. Μπορούμε να κατεβάσουμε και να παίξουμε παλιά παιχνίδια στο PC όπως Pacman, Arkanoid, Tetris, Galaxian, Alter Ego, Sim City, Prince of Persia, και πολλά άλλα.

Abandonia

Το Abandonia είναι στην ουσία άλλο ένα τεράστιο ευρετήριο του Abandonware, αφιερωμένο σε κλασικά παιχνίδια DOS. Διαθέτει πάνω από 800.000 μέλη.

Το site ιδρύθηκε το 1999 όταν η ιδέα του Abandonware ήταν μόλις δύο ετών. Μετά από λίγα χρόνια, το Abandonia εξελίχθηκε σε ένα από τα κορυφαία site για κατέβασμα παιχνιδιών του είδους.

Σε κάθε παιχνίδι, μας δίνει μία λεπτομερή κριτική, στιγμιότυπα, καθώς και βαθμολογίες χρηστών. Μπορούμε να περιηγηθούμε και να κατεβάσουμε παλιά παιχνίδια στο PC, με βάση το είδος, έτος, βαθμολογία, κ.λ.π.

Site Για Κατέβασμα Παιχνιδιών: Παλιά Παιχνίδια Δωρεάν Και Νόμιμα

Καθώς ο ιστότοπος επικεντρώνεται σε παιχνίδια DOS, δεν θα βρούμε κανένα από τα “νεότερα” εγκαταλελειμμένα παιχνίδια όπως στο My Abandonware που είδαμε προηγουμένως.

Όμως, ο τεράστιος κατάλογος με τα παλιά παιχνίδια DOS μπορεί να ικανοποιήσει κάθε είδους νοσταλγική ανάγκη για παιχνίδι.

Abandonware Dos

Το Abandonware Dos είναι άλλο ένα ενεργό site για κατέβασμα παιχνιδιών DOS. Αποτελείται κυρίως από τίτλους για Microsoft DOS καθώς και μερικούς για τα κλασικά Windows.

Site Για Κατέβασμα Παιχνιδιών: Παλιά Παιχνίδια Δωρεάν Και Νόμιμα

Κάθε τίτλος συνοδεύεται από βαθμολογία, προδιαγραφές, ημερομηνία κυκλοφορίας, στιγμιότυπα οθόνης, καθώς και πρόσφατη αναπαραγωγή βίντεο και αποσπασμάτων που σχετίζονται με το παιχνίδι.

Θα βρούμε επίσης χρηστικά άρθρα και λίστες που μας βοηθούν να επιλέξουμε τα καλύτερα παλιά παιχνίδια για λήψη.

RGB Classic Games

Το RGB Classic Games διαθέτει ένα ευρύ φάσμα κλασικών παιχνιδιών DOS, ακόμη και ορισμένων “σύγχρονων” τίτλων DOS.

Site Για Κατέβασμα Παιχνιδιών: Παλιά Παιχνίδια Δωρεάν Και Νόμιμα

Το site είναι αφιερωμένο σε retro παιχνίδια που αρχικά κατασκευάστηκαν για τα λειτουργικά συστήματα DOS, CP/M-86, OS/2, Win16, και Win9x. Επίσης, συμπεριλαμβάνει διάφορους τίτλους εκτός DOS, όπως το Diablo και το Final Fantasy.

Games Nostalgia

Το Games Nostalgia είναι ένα site για κατέβασμα παιχνιδιών που κυκλοφόρησαν στην αγορά μεταξύ 1985 και 1995. Η σελίδα είναι εύχρηστη, επιτρέποντάς μας να αναζητούμε τα παιχνίδια με διάφορα χρήσιμα φίλτρα όπως είδος, δημοτικότητα, και άλλα.

Τα περισσότερα παλιά παιχνίδια του Games Nostalgia κατεβαίνουν με τον δικό τους εξομοιωτή, διαθέσιμο για τα Windows, και σε αρκετές περιπτώσεις για macOS. Έτσι, δεν απαιτούνται τυχόν επιπλέον βήματα για να τα παίξουμε.

Τιμής ένεκεν: The Internet Archive

Το Internet Archive είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αφιερωμένος σε ένα από τα βασικά δόγματα του διαδικτύου: καθολική πρόσβαση σε όλη τη γνώση και πληροφορία.

Το 2014, το Internet Archive έφερε 900 κλασικά παιχνίδια arcade για τους browser. Ένα χρόνο αργότερα, το 2015, ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει πάνω από 2.300 κλασικά παιχνίδια DOS.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κατεβάσουμε τους κλασικούς τίτλους. Ωστόσο, το Internet Archive διαθέτει μία ολοκληρωμένη έκδοση του DOSBox, που σημαίνει ότι μπορούμε να παίξουμε κάθε παιχνίδι στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιούμε.

Μάλιστα, όπως έχουμε αναλύσει σε παλαιότερο οδηγό, η εμπειρία τέτοιου είδους παιχνιδιών μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη στο Kodi, μέσα από το σχετικό plugin του Internet Archive.

KodiSteps: Πώς Παίζω Παιχνίδια Στο Kodi v18, Πλήρης Οδηγός
KodiSteps: Πώς Παίζω Παιχνίδια Στο Kodi v18, Πλήρης Οδηγός

Η κυκλοφορία του Kodi 18 Leia δεν βελτίωσε μόνο το κινηματογραφικό θέαμα, καθώς η νέα έκδοση του λογισμικού υποστηρίζει πλέον αναρίθμητα βιντεοπαιχνίδια. Μπορούμε να προσθέσουμε…

Εσείς γνωρίζετε άλλα site για κατέβασμα παιχνιδιών?

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλά ωραία παλιά παιχνίδια για το PC. Αρκεί να έχουμε τη νοσταλγική διάθεση και τον χρόνο για να παίξουμε πολλά από αυτά.

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας ή να μας προτείνετε και άλλα site για κατέβασμα παιχνιδιών νόμιμα και δωρεάν, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps